Hej! Jag sitter på bussen till Kungälv kus...

2011-04-30 15:09:48
Min Dag

Hej! Jag sitter på bussen till Kungälv kust nu. Ska först in på apoteket och se om mitt recept för flour ligger inlagd i deras databas eller om jag måste leta hemma efter receptet som jag inte hittat. Vi får hoppas att det ligger inlagt! Sedan ska jag gå hem till Patrik för att plocka ur de saker ur min väska som jag inte behöver sedan när jag åker in till Göteborg med bland andra Wille. Vi ska se på cortégen tänkte vi. Och när vi har tittat klart åker vi vidare till en grillkväll. Det blir nog en fin valborg (: . Som jag hoppas att ni också får! (:


Psykologiuppgiften inlämnad!

2011-04-29 14:20:05
Min Dag

Jag har varit hemma en stund nu och det var så skönt att kunna ta tolvbussen hem och kunna sätta mig utomhus i solen.
Har skrivit klart min psykologiuppgift och skickat in. Himla skönt att det blev klart! Nu kan jag fokusera på annat skolarbete som behöver göras. Som exempel en ny psykologiupppgift som ska skrivas och lämnas in på måndag. Fast den är inte lika stor som den jag nyss lämnade in, som tur är. Jag ska bara skriva en liten reflektion över anorexi och vilka tankar jag fick efter att vi hade arbetat med det i måndags. Har nog till och med hunnit skriva klart det. Fast jag ska be Patrik läsa igenom den också, kan hända att jag kan skriva till något tänkvärt.

Nu tänkte jag sätta mig en stund i solen och läsa min tjocka bok som jag lånat från biblioteket. Den handlar om John F. Kennedy och förhoppningsvis står det något bra i den som jag kan ha med i min uppsats.
Sedan måste jag lägga in massa franska oregelbundna verb också, så att jag kan öva på dem. Har ett stort verbprov på fredag! Men efter det får det nog vara nog med pluggande idag.

Ha en fin fredag!

Annars längtar jag så himla mycket efter det här. Åh.

Torsdag

2011-04-28 18:47:18
Min Dag
Vi fick tillbaka biologiprovet idag. Igår var jag jätte nervös över att det skulle gått dåligt, för jag kände det på mig. Men det hade inte gått så fruktansvärt dåligt. Det hade gått så himla ruskigt jätte bra! Och det känns så himla skönt för vi kommer bara ha två prov i den här biologikursen (den är ju trots allt bara 50 poäng).
Så nu ska jag leva på att det gick bra på det provet ett tag, tänkte jag. (:

Jag har precis ätit middag och ska fortsätta med min psykolgiuppgift snart. Det går sakta men i vart fall framåt. Jag lät Patrik läsa igenom det och han tyckte det lät bra i vart fall, alltid något.

Åh, jag är så himla trött. Har lagt mig försent och gått upp för tidigt hela den här skolveckan. Inte bra! Ska försöka lägga mig i tid idag, men vi får se hur det blir med det. Annars kan jag sova igen allt imorgon eller i helgen.

Och appropå imorgon så är vår engelskalektion inställd så jag kommer kunna ta tolv-bussen! Det var längesedan! :)

Nej, tillbaka till psykologin.
Ha en finfin torsdagskväll.

Onsdag

2011-04-27 23:14:25
Min Dag
Hej hej

Matteprovet jag hade idag kändes helt okej. De tre första uppgifterna tyckte jag var jätte lätta, men sedan kom jag till de två sista som var lite klurigare. Lyckades i vart fall lösa dem vilket kändes skönt. Alltså, jag fick fram ett svar men om det är rätt eller fel återstår att se.

Gick bort till biblioteket på SO-lektionen och lånade en tjock, tjock bok (800 sidor!) om John F. Kennedy som jag har valt att jobba om som SO-arbete. Dock vet jag inte vad jag ska rikta in mig på ännu, alltså vad jag ska skriva och vad jag vill få fram. Har inte så mycket bakgrundsfakta om Kennedy så jag tänkte att jag skulle lusläsa litegrann för att se vad han var för person och sedan välja hur jag vill göra. Det får ta sin tid.

Kom ingen vart med psykologiinlämningen idag heller. Dessutom fanns det andra saker som var intressantare (som till exempel min klass spellista på spotify där vi samlar musik som vi vill ha på flaket när vi åker runt genom Kungälv på studentdagen). Men jag har imorgon på mig och då följer Patrik med mig hem så jag har någon att få lite respons från (eller inspiration på vad jag ska skriva). Det löser sig det med, ska ni se!

Nej, nu ska jag gå och lägga mig.
Sov så gott! :)

Det hade ju inte varit helt fel att vara kvar i Italien ännu. Åh.
Påskdagen

2011-04-27 14:00:00
Kalas och festligheter

På påskdagen gick vi ner till farmor och farfar, för det gör vi varje år på påskdagen.


Vi åt lite mat. Det här är huvudrätten, eller varmrätten rättare sagt. Först fick vi sill, ägg (med kaviar och räka på) och smörgås, men jag äter varken sill eller kaviar så det fick bli smörgås för min del. Men det är gott det också.


Sedan fick vi vänta en stund innan vi åt efterrätt för alla var så mätta.
Emelie som tagit bilden förresten.


Jag roade mig med att testa olika effekter (heter det så?) på kameran. Som den här ovan till exempel.


Sedan kom efterrätten! Mums med äggost. Så himla gott.


När äggosten var uppäten gick vi ut på en liten tipspromenad.
Kan ni svaret? :)
Och så letade vi påskägg också. Jag hittade mitt först! (Kanske för att jag såg var det låg när jag gick tipspromenaden.)


Emelie hittade också sitt.
När alla hade hittat sina ägg och vi hade suttit i solen en stund gick vi in igen.


Medan vi åt chokladkaka
fick vi reda på hur det hade gått på tipspromenaden.
Och gissa vad? Jag vann! Fick ett fel och gissade närmast på utslagsfrågan (rätt svar var 3,47 m). Hihi.
Mitt pris ser ni på den högra bilden.


Och när klockan närmade sig sex gick jag och Emelie hem för båda skulle göra oss iordning för att åka iväg till nya ställen. Jag åkte hem till Patrik, om ni undrar.

Och så var det med den påskdagen.
(Godiset som låg i påskägget är redan uppätet, för övrigt.)

Tisdag

2011-04-26 18:54:28
Min Dag
Hej hej

Åh, jag sitter och försöker skriva min psykologiuppsats, eller bokrecension fast ur ett psykologiskt perspektiv (lättare att bara säga uppsats). Det känns som att jag inte riktigt kommer någonstans. Suck. Den ska in senast på fredag klockan 14 så jag har ju några få dagar på mig. Jag hoppas så att jag kommer på något bra att skriva under dessa dagar för just nu känns det som sagt att det inte går något vart.

Idag var det första dagen efter påsklovet. Och jag var så himla trött för jag kunde inte somna igår (tror jag till slut somnade vid tolv-tiden) och så gick jag upp mycket tidigare (klockan sju) än vad jag gjort på lovet. Det ska bli skönt att lägga sig sedan ikväll, kan jag säga!

Alla prov och läxor är igång igen. Matteprov imorgon, psykoliginlämning, svenskaredovisning, stor franska läxa (ett helt kapitel som ska göras!) och skriva på so-uppgiften är vad jag har att göra den här veckan.
Det blir ingen pluggfri dag fram till den sista maj (då betygen sätts). Oh, well, det är så det är och inget att göra åt men jag tror det kommer bli en helt underbar frihetskänsla den sista maj. Om jag inte har massa saker att fixa till studenten och balen då, men det är ändå inte samma sak som att behöva plugga.

Senare ikväll, klockan 21 ska jag titta på Inför Eurovision song Contest. Får se om det är några bra låtar med eller inte ... Av de låtar jag har hört hittills gillar jag Norges och Finlands mest och jag tror faktiskt att Norge kan vinna i år (igen)!

Nej, nu ska jag äta lite middag tänkte jag och sedan koll några saker i matteboken, mer matteplugg än så blir det nog inte för mig för jag har pluggat en del på lovet och jag tycker det känns som att jag kan det.Italien, dag sex

2011-04-26 10:00:00
Resor - Italien
Vi blev väckta ganska tidigt och då var vi framme vid ett litet hotell där vi fick frukost (dock inte jag eftersom det inte fanns något glutenfritt och för att jag inte var hungrig, man brukar inte vara det när man är sjuk) och några duschade.
Fast jag och Wille hittade aldrig den duschen som några andra hade hittat, så vi blev utan dusch.

Sedan fortsatte vår bussfärd och när bussen stannade igen var vi framme i Rom och ganska snabbt gick vi bort till Vatikanstaten och Sankt Peterskyrkan.


Wille framför fontänen på Sankt Petersplatsen.


Vi var inte direkt ensamma där.
Jag tror det var mer katoliker än turister (man kan ju i och för sig vara både och).


För påven (!) åkte igenom folkmassan i en liten bil och vinkade till folket.


När han var klar med rundturen talade han lite till folket. Just den här dagen, vad är oddsen?
Fast ingen i klassen var katolik och de pratade mest på italienska/latin så vi hittade på annat att göra istället.


Som att gå till Vatikanmuseet, till exempel. (Som var hur stort som helst!)
En tavla från Geografi-rummet som nog var det absolut längsta rummet!
Jag tog inte så många bilder för det var dåligt ljus och bilderna blev mest suddiga, och i Sixtinska kapellet fick man inte ta kort eftersom det är ett heligt kapell (fast det fanns ju folk som gjorde det ändå, vilket jag tycker är respektlöst).
Men det var helt klart mäktigt att få se så många kända konstverk i verkligheten!


Efter att ha ätit en lunch inne på museets restaurang gick vi ut igen och gick tillbaka till Sankt Peterskyrkan där våra lärare väntade på oss.
Påven hade gått iväg så man kunde gå in i kyrkan igen om man ville, men det var en så himla lång kö som vi inte kände för att stå för.
Istället tog jag och ett litet gäng till tunnelbanan till Spanska trappan.
Jag och Simon gick ända upp och fick den här underbara utsikten. Det fanns hur många försäljare som helst där och de lyckades sälja ett armband i garn som de gjorde på plats till Simon.


Längst upp fanns också den här kyrkan som vi inte gick in i. (Och som jag för övrigt trodde var ett slott.)


Efter att ha suttit på trappan en stund i den härliga solen vandrade vi vidare.


Till Fontana di Trevi.


Fontänen var mycket större än vad jag hade trott!


Jag kastade i en peng i vattnet och önskade mig något fint. Och efteråt fick jag en märklig känsla av att det verkligen kommer att slå in. Häftigt!
(För övrigt såg vi en man som gick och fiskade upp pengar med en stav.)


Men man kan ju inte stanna vid fontänen för evigt, så efter en stund gick vi vidare mot ett nytt mål.


Vi gick till det antika templet Pantheon.


Det var mörkt och mycket folk så det här var ungefär den enda "bra" bilden jag fick innuti templet. (Förutom bilden ovanför då.)


Och så gick vi
till vad som skulle vara Roms och världens bästa glassbar.


Jag valde äppel- och grapefruktglass.
Men jag vet inte, så mycket godare glass än på de andra ställena vet jag inte om det var. Lite dyrare var det i vart fall (vilket Wille poängterade att all glass i Rom är).
Min favoritglass är i vart fall fortfarande citronglass. Mm!


Patrik<3.
Och så lämnade vi glasstället.
Och vi närmade oss den sista kända platsen i Rom för dagen.


Det var för övrigt omöjligt att hitta toaletter i närheten av Colosseum, vilket jag och Wille fick uppleva.
De enda som fanns var innanför Colosseum och då måste man ju betala inträde först. Himla dåligt!
Till slut kom i vart fall vår guide, som dock pratade en massa innan vi till slut fick gå in. Då var vi inte sena med att springa mot toaletterna, kan jag säga!


Alla var trötta, mer eller mindre halvsjuka, hade ont i fötterna och ville mest gå och vila så hur intressant det guiden pratade om än var, orkade knappt någon lyssna. Jag gjorde några tappra försök att lyssna för att inte den stackars guiden skulle känna sig alltför misslyckad som guide (dock finns det väl bättre guider) men att lyssna hela tiden orkade inte ens lärarna.


Wille.<3


Ett ingraverat stenblock från romartiden de hade hittat.
Och ungefär såhär ser det ut innan för Colosseums murar.
När guiden hade pratat klart (tänkte "äntligen") gick vi runt på några gator i närheten för att hitta något att äta. Vi hittade en supermarket där de för övrigt hade glutenfria produkter! Intressant med tanke på att ingen verkar riktigt veta vad det är i Italien (jag trodde att sådana produkter skulle säljas igenom apoteken som det gjorde i Sverige förr i tiden).
Sedan fick vi sitta och vänta en stund på att bussen skulle komma och hämta oss.


Bussen kom och körde oss till Pompeji och det här hotellet.
Det var så himla skönt att få sova en natt i riktiga sängar och jag sov helt underbart!

Spara

Som ett paket på posten

2011-04-25 14:00:00
Allmänt

I torsdags låg det här vita paketet i postlådan, adresserat till mig.


Jag öppnade och hittade den här boken som är nummer två av flera böcker som jag kommer få (fast jag får betala för dem, förstås).
En alldeles utmärkt bok för en naturvetare som mig som vill veta allt!


Sista dagen på påsklovet

2011-04-25 12:03:15
Min Dag
Godmorgon!

Försöker få någon ordning på mitt hår med hårnålar och en tofs. Har "bäbishår" som sticker fram lite här och var, mest från luggen (eller jag har ingen lugg, men där den hade varit om jag hade haft en, alltså ovanför pannan). Det är inte så svårt men det hade ju varit skönare om jag hade kunnat sätta upp en tofs utan att det sticker upp massa hårstrån här och var.

Snart ska jag gå och äta frukost, är superhungrig! Får se vad som finns att äta hemma hos Patrik (där jag alltså befinner mig för tillfället). Efter frukosten tänkte jag få med mig Patrik ut i solen. Kanske plugga lite matte eller ta en promenad, vi får se vad det blir!

Idag är det sista dagen på påsklovet och imorgon börjar alltså skolan igen. Känns lite konstigt för det känns som att det är i mitten av sommarlovet (det är ju så varmt!) och inte alls slutet av april. Det hade ju faktiskt varit skönt om det var sommarlov också, sommarlov är ju liksom aldrig fel.

Men nu, frukost innan min mage kryper iväg till köket själv.
Ha en underbar annandag påsk.

Ekologisk bomull, nålen för varenda unge och ett brev

2011-04-24 14:00:00
Konsumtion
Jag var ju i Göteborg igår med Emelie och mami. Mami köpte en jättefin trench coat som jag kanske visar någon gång.
Men det här följde i vart fall med mig hem:
De här shortsen som jag letade som en galning efter igår och hittade de till slut på H&M på Backaplan.
De kommer från H&M Conscious Collection och är alltså gjord i ekologisk bomull. Himla bra!


Det här baslinnet från Cubus tipsade Eme mig om, och själv köpte hon två nya. Invigde det igår förresten på middagen.


Den här broschen är himla bra för pengarna går till Unicef och att stödja sådana bra organisationer är nästan ett måste, tycker jag.


Min gamla mascara har jag haft alldeles för länge (man ska slänga den efter att man har använt den i tre månader på grund av bakterier) så jag passade på att köpa den här från Lumene när Lindex hade kampanjpris.
Den är vattenfast för jag köper nästan bara vattenfasta mascaror, annars blir jag en panda om jag svettas eller gråter.
Testade den igår, för övrigt och det blev liksom lagom mycket tycker jag. Lite vardagsfint, ungefär.


Och det som jag tycker är finast. Det här halsbandet med ett brev.


Och en svala.
Kuvertet går att öppna
och inuti finns ett "brev" med fin text på. Men det får ni nog se någon annan gång, först ska jag visa min fina pojkvän senare idag, för idag är det vår dag. Fint!
(Det röda är min morgonrock som dumt nog reflekterades i kuvertet.)


Påskafton

2011-04-24 12:28:27
Kalas och festligheter

Patrik<3
Vi åkte ju in till Göteborg igår. Jag övningskörde till bussen (första gången det här året!) och det gick bra. (: Förutom att jag råkade lägga i ettan när jag egentligen skulle lägga i trean, oh well, det är sådant som händer.


Vid fyra-tiden åkte vi hem igen och gjorde oss iordning för att gå på påskkalas hos min kusin.
Ungefär världens godaste kladdkaka!


Vi gick inte hem
förrän tio-tiden. Eskil som hade följt med oss bort blev glad när vi äntligen skulle gå tillbaka hem igen!


Håller på att göra mig iordning för jag sk...

2011-04-23 16:31:04
Min Dag

imag0087_1303568 (MMS)

Håller på att göra mig iordning för jag ska till min farbror (och granne) för att äta påskmat. Har varit i Göteborg idag och handlat lite, visar senare vad jag köpte. Hittade dock inga studentkläder idag heller förutom en klänning på h&m, men den passade inte. :-( Well, well. För övrigt är jag JÄTTE sugen på färskpotatis, gräddfil och gräslök. Det vattnas i munnen när jag tänker på det! Ha en underbar påskafton och glad påsk! (:


Italien, dag fem

2011-04-23 10:00:00
Resor - Italien
På tisdagen var vi i italienarnas skola och jag var med på en historialektion. Att de arbetade om andra världskriget var ungefär det enda vi förstod.
Jag och Wille tog en dagstidning som låg i klassrummet och läste lite i den. Det stod något om Zlatan (han hade använt fula ord vid en match) och om Silvia (att hon blev överfallen i New York).

Vid nio-tiden åkte vi med ett tåg till Florens.
Först besökte vi ett mycket gammalt apotek. Där fanns medicin och örter i glasburkar, som i en godisaffär fast med piller istället för godis.


En ängelstaty och Anna.
När vi hade tittat i alla rum och bläddrat i några böcker om parfym och läppstift vandrade vi vidare.


En katedral vi gick förbi. Har ingen aning om vad den heter.


Till slut var vi framme vid floden Arno.


Vi såg den norska flaggan och jag letade efter den svenska men hittade den inte. Dock hittade jag Storbritanniens flagga, som man ser väldigt svagt om man tittar noga till höger på bilden.


På bron Ponte Vecchio finns det massa smyckesaffärer, och det fanns en del fint att titta på. Och några mindre fina smycken att titta på.


Patrik.<3
Det hängde massa hänglås lite överallt kring floden (fick inget kort på det dock) som personer hade hängt upp. Enligt en gammal "sed" ska man gå till floden tillsammans med sin käresta (eller någon man tycker väldigt, väldigt, väldigt mycket om), skriva sina namn på ett hänglås, sätta fast hänglåset någonstans vid floden och sedan kasta nyckeln i floden. Oerhört fint, tycker jag.
Och hade jag vetat det innan vi gick dit hade jag tagit med mig ett hänglås för jag hade ju min käresta med mig.
På en gata utanför Galilei-museet fanns det ett slags solur, fast för månaderna och stjärntecknena istället. Mitt stjärntecken ser ni på översta bilden.
Utanför rådhuset i Florens står en kopia av David-statyn som Michelangelo har skulpturerat.
Den andra statyn till höger vet jag inte riktigt vad det är för någon. Men den är ståtlig den med!


Vi vandrade vidare.
Till Santa Maria del Fiore (som ungefär betyder Heliga Marias blomma) som är en jätte stor katedral i Florens. Så himla stor!


Max och jag medan vi väntar på att alla ska äta upp sin lunch så att vi kunde gå in i katedralen.


Ingången.


Det var mörkt där inne så det blev inte några bra bilder, så ni får bara den här på hur kupolen ser ut på insidan för den blev någorlunda bra i vart fall.


Jag och Bea tände var sitt ljus medan vi tänkte på någon speciell person.


Först hade vi tänkt att gå upp i kupolen, men det var lång kö och lite dyrt så vi struntade i det. Men så hittade jag och Wille den här skylten och tänkte att de här 414 stegen måste vi ju gå uppför!


De ledde upp till tornet som nästan var lika högt som kupolen. Ingen kö och lite billigare, så varför inte?


Det var många, många trappsteg och jag tänkte flera gånger att "nu kan det bara vara några få till".
Det var trångt också, så när man mötte någon som var på väg åt andra hållet fick man ställa sig intill väggen och vänta på att denne skulle passera.


(:


Jätte högt!
(Kortet är taget igenom gallret som ni ser på bilden ovanför.)
Sådan himla fantastisk utsikt!


Kupolen.


En karusell mitt på ett torg.
Man var liksom instängd i en gallerbur när man gick däruppe. Av säkerhetsskäl, skulle jag tro.
Egentligen fick man inte skriva eller rista in små meddelanden, men det fanns såklart människor som hade gjort det ändå.


Simon kastade iväg ett pappersflyplan och vi följde dess väg hela vägen ner tills det träffade marken.
Sedan läste vi på en skylt att man inte fick kasta saker från tornet.
Efter ungefär fyrtio minuter med vacker utsikt gick vi ner igen och strosade runt lite på gatorna. Wille köpte en ny, fin t-shirt och jag provade ett linne men det satt inte så bra som jag hade trott.
Sedan åkte vi tillbaka till Prato för att gå på mässa i en katolsk kyrka. Lite annorlunda och spännande.


På kvällen var det ett farewell-party. Jag som inte gillar att säga hej då trodde att jag skulle börja gråta. Tror det var nära någon gång men det kom inga tårar i vart fall.
Kakor och bakelser.
Det var förresten det jag åt till frukost, kakor alltså och en kopp te. Annorlunda, verkligen.


Smörgåsar som familjen hade gjort till mig. Så himla snällt! Och gott.


Patrik och Linus sjöng karaoke på "My heart will go on". Mycket fint.
Vi dansade lite, åt lite och presenter delades ut till de italienska lärarna som tack för att vi fick komma. Mycket fin kväll.


Efter att ha sagt hej då och kramats tusen gånger åkte vi vidare till Pisa för att se det lutande tornet. Det ar högt och mycket skickligt skulpturerat.
Wille är fotografen, för övrigt.

Medan vi sov i bussen körde busschauffören oss vidare genom natten.


Spara

Solen skiner idag igen

2011-04-22 10:59:23
Min Dag
Godmorgon!

Det är så himla härligt att solen skiner och att det är varmt ute idag igen! Det blir shorts och linne för mig idag också. Åh, så härligt! Och trädens knoppar börjar så snart att slå ut! (Vilket kanske inte glädjer alla pollenallergiker, men jag som inte är det glädjer mig åt det så mycket jag kan, i vart fall.)

Ikväll kommer mormor hit för att äta påskmat (eller långfredags-mat) och om Patrik är tillräckligt frisk kommer nog han också (fast då ska han ha behövt bli mirakulöst frisk under natten, vilket tyvärr inte är så troligt :( ).
Hade tänkt att åka in en sväng till Göteborg och se ifall jag kan hitta studentkläder där, men jag åker in imorgon istället tillsammans med mami och Emelie. Förhoppningsvis hittar jag något passande då!

Igår pyntade jag och Emelie påskriset som vi har i källaren (eller på undervåningen). Vi satte inte ens upp alla påsksaker för vi tyckte efter ett tag att det var för mycket.
Och här är ett annat påskris, eller påskpynt, som står i fönster i källaren.
Jag tror det är påskpyntat i hela huset nu förutom i mitt rum. Jag orkar inte sätta fram alla kycklingar och hönor i år. Alltsammans ska ju ner på måndag igen så jag lägger den tiden på något annat i stället.


Pappa har satt upp fjädrar i påskriset som vi har utomhus också, till Elsa-Saras förtjusning. Det är väldigt roligt att hoppa på fjädrarna och försöka ta ner dem, om man är en katt.

Nu ska jag sätta mig utomhus och äta frukost! Ha en underbar långfredag.


Italien, dag fyra

2011-04-22 10:00:00
Resor - Italien
På måndagen åkte vi en liten dagstur till staden Siena. Fast innan man kom dit var vi tvungna att gå en liten promenad och på vägen hittade vi bland annat den här fontänen.
Jag och Wille på bilden, förresten.

Och en slags marknad där man kunde köpa solglasögon, halsdukar, väskor och smycken till exempel.

Patrik köpte nya solglasögon och ville inte använda mina rosa längre. De fick istället vandra vidare till Max som hade dem hela dagen.


Till slut kom vi i vart fall fram till Siena.Men vi behövde ändå fortsätta att gå igenom små gator för att komma fram till Piazzo del Campo.

En pizzeria som sålde pizza för en europer hekto! (Och en superstor pizza utanför pizzerian.)

Och ungefär såhär ser Piazza del Campo ut. Fast ändå inte, för det här är bara en liten del av "torget" och det finns alltså fler hus och byggnader som omsluter ett torg i en cirkel.
Två gånger om året (2 juli oh 16 augusti) hålls en hästkapplöpningen här och gatorna fylls då med jord/sand så att hästarna kan springa där. Palio kallas loppet och det är de olika stadsdelarna i Siena som tävlar mot varandra.
Det fanns en fontän på torget också. Med massa skulpturer såklart.


Vi gick på en guidad tur genom den vackra staden.


Och självklart fanns det en katedral med skulpturer och utsmyckningar. En jätte stor katedral, för övrigt!
Vi gick dock inte in, men det var säkert lika vackert på insidan som på utsidan. Det brukar vara så i italienska katedraler.


Jag och Wille hittade en mycket fint ställe att bo på om vi vill flytta till Siena.


Förutom att man då bor i en fin stad, en fin lägenhet så har man den här otroliga utsikten från sin balkong! Kortet gör dock inte utsikten riktig rättvisa, för det var så speciellt vackert när man stod där. Åh.
Glass, såklart.
Lemone
(citron) blev min nya favoritglass. Så himla god!


Efter att ha promenerat lite mer i Siena och försökt hitta plåster till skavsår (dock utan framgång) åkte vi vidare med bussen.


Till San Gimignano.
(I efterhand tycker jag det var väldigt bra att jag tog kort på den här skylten för jag hade aldrig kommit ihåg vad staden hette.)
Så mysig och vacker stad!
Med en väldigt vacker utsikt!


Jag och Wille fortsatte vår färd in igenom stadsmurarna och där innanför fanns det till exempel små gator med affärer.


Och självklart ställen där man kunde köpa glass!


Och såhär ser det ut i en glassbutik. Bara glass.


Glass nummer två för dagen.
De hade kinderäggs-glass som jag bara var tvungen att smaka! Den var god. Himla god. Dumt bara att den innehöll nötter (eller spår av det) för efter ett tag började mitt immunförsvar reagera. Usch och fy. Gav det som var kvar av glassen till Patrik och så fick jag dricka vatten för att dämpa allergireaktionen (eller vad det heter).
Passionsfruktsglassen var också god, för övrigt!


Jag och Wille gick in i en pasta-affär (där de också sålde olivoljor, vinäger och andra "typiska" italienska varor). Fanns så himla många olika sorter i olika färger!
Jag köpte hjärtformade makaroner i olika färger, spaghetti och citronolja (med lite olivolja i) till min familj i Sverige.
Citronolja åt jag till en biff hos den italienska familjen och det var så gott att jag köpte hem det så att jag kan äta det igen!


Och här är staden från håll. Jag och Wille tog en liten promenad utanför staden för att se den på håll. Så vackert!
Och ungefär vid fyra-tiden åkte vi tillbaka till Prato igen.


Jag gick runt i trädgården tillsammans med den italienska mamman. Jag luktade på träden och lagerblad och lärde mig vad det var för olika träd.
På bilden ser ni olivträd (närmast till höger) och körsbärsträd i blom (det vita längst bort).


Min italienare hade en supersöt kanin som bara var tre månader! Den hette Luciano efter hennes favoritsångare. Fint!


Och just den här måndagen, när jag var i Italien, hade en granne hittat italienarens sköldpadda som hade varit borta i ett år! Vad är oddsen?
Sedan hade de en katt också, men den fick jag inget bra kort på tyvärr.


På kvällen åkte jag hem till min italienares faster för att äta middag. Vi åt potatis, kött och sallad. Gott!
Till efterrätt åt jag min tredje glass för dagen. Så tro mig när jag säger att man äter glass i Italien!

Vi spelade lite tennis på wii (gick halvbra för min del).
Under middagen kom fasterns mans föräldrar. De kommenterade att jag var röd i ansiktet (ovanligt i Italien, alla blir ju bruna direkt!) och när de fick veta att det var runt tio grader i Sverige sa de "brr". Haha.
Sent på kvällen åkte vi hem och lade oss.
Och det var den måndagen.

Spara

Godmorgon! Jag sitter utomhus i solen och ...

2011-04-21 12:25:22
Min Dag

imag0086_1303381 (MMS)

Godmorgon! Jag sitter utomhus i solen och äter frukost! Sitter i bara shorts och linne, så himla härligt! (: Sedan jag vaknade i morse har jag hunnit städa mitt rum (vilket verkligen var på tiden!), hjälpt mami att ge katterna fästingsmedel, rensat garderoben (eller jag lyckades rensa bort fyra plagg) och duschat. Nu ska jag njuta av min frukost och solen! Ha en finfin skärtorsdag.


Italien, dag tre

2011-04-21 10:00:00
Resor - Italien

Söndagen var solig, varm och härlig.


Vilket var passande eftersom några italienare hade bestämt att vi skulle åka ner till stranden (dock tog det lite mer än en timma med tåg, men det var det helt klart värt!).


Wille var där!


Och fina Patrik, till exempel.

Jag och Wille lyckades dessutom bli utslängda från en restaurang som låg vid stranden.
Wille hade inga skor på sig (jag hade flipflop) och jag hade för lite kläder på mig (bikiniöverdel och shorts, Wille hade mitt linne och shorts). Det enda vi egentligen ville var att låna deras toalett, men det fick vi alltså inte och fick gå tillbaka till vår sittplats på stranden.


För övrigt ser coca-cola-burkarna ut såhär i Italien: lite mer avlånga än vanligt.


Och här är min lunch: smörgås med parmaskinka och sallad. Gott!
(Trodde dock aldrig att jag skulle säga det om parmaskinka, men med rätt tillbehör så är det riktigt gott!)


Sanden var jättemjuk och härlig, men om man gick en längre sträcka (som jag och Wille gjorde, två gånger dessutom) så får man lite ont i fötterna efter ett tag. Speciellt mellan tårna.


Runt fyra-fem tiden tåg vi ett tåg hemåt och sedan har jag inga fler bilder från den här dagen. Men jag åkte hem till min italienare och åt mat, duschade och klappade hennes djur litegrann. Fin dag!

Spara

Svalor och ränder

2011-04-21 00:26:58
Konsumtion

Köpte den här jumpsuiten idag inne på Cubus. Fin och lite somrig med svalor, tycker jag. Dock är det väl inte riktigt rätt nyans av blå på bilderna, men det är inte så mycket att göra åt. Fin är den i vilket fall!
Och den här fina koftan fick också följa med mig hem. Hittade den på MQ:s rea, himla bra tycker jag!


Och Emelie köpte ett par hallonröda, höga converse. Så nu har vi lika många par converse igen, hon och jag.


Tandläkarbesök och glass

2011-04-20 22:30:00
Min Dag
Jag var ju hos tandläkaren idag och de bytte ut gummiband och trådar. Så nu är jag helt öm i tänderna och kan inte äta för det gör ont när jag tuggar. Eller när jag rör tänderna överhuvudtaget Förhoppningsvis har det gått över om några dagar för det gör hiskeligt ont och det är så att jag knappt kan tänka på något annat.

Hur som, efter tandläkarbesöket gick jag iväg på en liten shoppingtur i Stenungsund. Hittade massa fint som inte var studentkläder eller studentskor. Så himla typiskt. Fast jag har ju trots allt några dagar kvar att hitta kläder innan studentdagen är här.
Köpte i vart fall några fina saker som jag visar sedan.


Vi tog oss en glass bara för att det är så gott och det var faktiskt min första glass i Sverige sedan jag kom hem från Italien!
Kom att tänka på att det verkligen smakar grädde (det är ju trots allt gräddglass), vilket jag aldrig har reflekterat över förut. Gott är det i vilket fall!


Vi hade fin utsikt.


Emelie (som hade sin kompis Ebba med sig också) fotade lite hon med.


Och efter att jag provat en klänning inne på MQ som jag trodde skulle passa som studentklänning men som inte gjorde det, åkte vi med tåget hem.

Och nu ska jag strax gå och lägga mig!
Godnatt (:

Italien, dag två

2011-04-20 10:00:00
Resor - Italien
När vi vaknade upp (eller blev väckta) var vi i Italien.
Vi stannade vid en liten rastplats för att kunna gå på toa och sträcka på benen (och fälla tillbaka sätena från sovställning till vanliga säten).


Det var soligt och alldeles underbart väder!


Och träden var gröna!


Man kan ju inte bli annat än glad då.


Vi åkte sedan vidare och efter ett tag stannade vi i en liten stad (eller liten mätt med Italienska mått, tror jag).


Staden låg vid havet.


Några utav killarna passade på att bada. Det var runt sexton grader i vattnet tror jag, som hemma i Sverige alltså.


Jag badade bara benen. Precis innan den här bilden togs hade en hög våg överraskat mig och jag blev alldeles blöt över hela rumpan och fick gå upp och byta till shorts.


Jag och några tjejer gick på toaletten och så här ser de ut i Italien: ett hål i golvet (!) eller en toalettstol utan ring så man kan ändå inte sitta ner. Gissa om vi blev förvånade när vi såg det!


Vi hittade GB-glass! Det fanns Magnum Double som de har slutat att sälja i Sverige (på de flesta ställen i vart fall) vilket är himla dumt för den är så god! Så jag passade på att köpa en sådan glass helt enkelt. Gott!


Efter att ha gått gata upp och ner och njutit av solen gick vi på bussen igen och åkte vidare mot Prato.En staty/fontän vi såg på vägen.


När vi närmade oss Prato började jag bli mer och mer nervös för jag hade aldrig träffat den italienare som jag skulle bo hos innan. Blev till och med tvungen att smita in på toan innan jag gick ut för att möta henne.
Men de var jätte snälla och hade köpt glutenfria bakelser och var väldigt noga med att jag bara skulle äta saker som jag tål. Så himla snällt!


På kvällen gick jag och några utav mina klasskamrater (och deras italienare, såklart) på en rundvandring i staden Prato.
Vi stannade givetvis vid ett "glasseri".


"Mi piace il gelato."


Ännu senare på kvällen gick jag på ett disko men det blev inga bilder därifrån. Vi dansade lite, satt i soffan lite, drack några drinkar och gick ut utomhus lite. Ungefär så.
När vi kom hem igen var det dags att sova första natten hos den italienska familjen. Jag somnade direkt och sov hur gott som helst!

Spara

Mot tandläkaren

2011-04-20 09:34:17
Min Dag
Godmorgon!

Vaknade lite tidigare idag, härligt! Eller jag vaknade av alarmet som jag hade satt på innan jag gick och lade mig, men ändå.
Om ungefär 40 minuter ska jag gå till bussen som ska ta mig till tandläkaren. De ska byta gummiband och tråd, tror jag. Jag åker mest bara dit och låter tandläkarna göra sitt jobb, haha.

När tandläkarna är klara med det de ska göra tänkte jag ta mig en liten shoppingtur. Har jag tur hittar jag en studentklänning och skor, men vi ska nog inte hoppas för mycket ...

Men först - frukost!
Ha en finfin dag! (:


Ungefär såhär ser jag ut idag. Fast ändå inte för det är en gammal bild, hihi. Det enda som är samma idag är nog tröjan, men äsch.Mot Italien, dag ett

2011-04-19 20:07:00
Resor - Italien
En fredag gick jag upp strax efter fem för att hinna duscha innan det blev dags att åka och hämta Willig och tillsammans med mami och packning åka in till Kungälv.
Där stod bussen och väntade på oss och allt eftersom tiden gick droppade fler och fler klasskamrater in i bussen. Fina, fina Patrik till exempel.

Vi upptäckte att bussätena gick att fälla upp så att de ställde sig horisontellt. Dumt nog fastnade ett säte i det läget och det gick inte att få tillbaka det trots att många försökte.
Fast på ett eller annat sätt lyckades någon få ner sätet ändå.
Och så åkte vi iväg!


När vi kom till Helsingborg tog vi en färja över till Helsingör.


Vi hittade gigantiska klubbor i shoppen.


Efter att ha åkt av färjan och åkt en stund genom Danmark blev det dags för färja nummer två som tog oss över till Tyskland.
Här är jag och Wille förresten. Riktigt peppade på resan! (En aning trötta också.)


Annars hände det inte så mycket mer än att vi spelade kunskapsspel, lyssnade på musik, läste tidningar och annat man kan göra på en bussresa.
Vid elva-tiden var det dags att sova på bussätena medan bussen körde igenom Tyskland och Österrike.
Spara

Godmorgon! Jag vaknade för ungefär en kvar...

2011-04-19 13:40:24
Min Dag

Godmorgon! Jag vaknade för ungefär en kvart sedan och tänkte få i mig lite frukost (eller brunch blir det nog). Inte likt mig att vakna såhär sent, jag brukar vakna runt nio/tio. Och Patrik som kan sova till två på dagen vaknade klockan åtta idag. Väldigt mystiskt det här ... I dag tänkte jag ha en pluggdag. Känns lite segt att sätta i gång med det efter att ha haft en hel vecka utan en tanke på skola och plugg. Men måste man så måste man. Har ett matteprov efter påsklovet, psykologiinlämning och fransksläxa. Oh well, ha en underbar tisdag allihopa!


Åh, himlen är så vacker just nu! Sitter ut...

2011-04-18 20:46:40
Min Dag

imag0085_1303152 (MMS)

Åh, himlen är så vacker just nu! Sitter utomhus och beundrar den tillsammans med Elsa-Sara (som dock tycker att det är allra viktigast att jag klappar henne). Härligt med en liten springtur, förresten! (:


Måndag

2011-04-18 19:19:50
Min Dag
Hallå hallå!

Sitter i soffan och äter choklad. Gott!
Dock har jag ätit godis varje dag sedan jag kom hem från Italien (blev en del godis och glassar där också) så jag ska försöka att inte äta något godis på några dagar.

Dessutom ska jag försöka få mig ut på en springtur. Förhoppningsvis kommer jag iväg för jag känner att jag behöver röra på mig (å andra sidan gjorde vi knappt något annat än gick i Italien men det blir aldrig samma sak som ett friskispass eller en springtur). Men jag är så segt trött att om jag lade mig ner i soffan skulle jag säkert somna.
Nä, jag ska komma iväg sedan! Nu har jag bestämt mig. Jag ska iväg. Ska göra en spelningslista på spotify så jag har bra musik att springa till!

Annars så har jag varit hemma hos Patrik idag, sov hos honom igår. Första gången jag fick sova bredvid honom på en hel vecka! Under Italien-resan sov jag bredvid Wille när vi sov på bussen, själv hos min italienare och tillsammans med tre andra tjejer på hotellet (man fick inte sova blandat kille-tjej där konstigt nog). Fint att äntligen få sova bredvid honom igen.

I vart fall så var vi ute och gick i den fina solen och märkte att det var för varmt för jacka och egentligen för varmt för kofta, men för min del fick den vara på ändå. Härligt med värme!
Och just det: Jag har påsklov! Livet är bra härligt.

Nej, nu ska jag ut och springa.
Ha en finfin måndagskväll.

Fin<3


Hemma i Sverige

2011-04-16 19:59:22
Min Dag
Hej!

Rullade in i grått Sverige vid åtta-nio-tiden imorse och jag har varit hemma sedan elva. Var supertrött när jag kom hem (vi vaknade klockan fem i morse) så jag lade mig och sov nästan direkt och vaknade inte förrän vid klockan tre Skönt att få sova ut! Det blev inte så himla mycket sömn på den här resan (fast det var det helt klart värt ändå!).

Jag lyckades dra på mig en förkylning i Italien men den börjar släppa nu vilket är skönt. Fast det var inte så kul när jag var där nere och skulle besöka massa platser med en hals som brände så fort jag svalde, en  näsa som vägrade sluta vilja bli snyten och ett huvud som helst ville lägga sig ner och sova. Men jag klarade mig igenom det i vart fall och jag hade nog ångrat mig om jag hade stannat kvar i bussen/hotellet/hemma hos italienaren för att vila istället för att göra det allt det vi gjorde för det var så himla fantastiskt alltihop!

Det känns både skönt och tråkigt att vara hemma igen. Skönt för att jag är just hemma, det är liksom alltid skönt att vara hemma det går inte att komma ifrån. Dessutom hemma till en riktig säng (min säng!!!), riktig toalett och en dusch jag kan använda när jag vill, härligt helt enkelt!
Tråkigt för att det var så himla kul i Italien och så skönt att bara finnas i nuet en vecka, alltså ingen skola eller läxor eller framtid att behöva tänka på på samma sätt som jag tänker på när jag är hemma. Dessutom var det så varmt och skönt och så fint med alla gröna träd och det kändes som att det var sommar! Hade gärna velat stanna där fler dagar.

Räknade ut att jag har varit i (eller i vart fall passerat) sex länder under en veckas tid: Sverige, Danmark, Tyskland, Österrike, Italien och Vatikanstaten. Jag har dessutom utökat min "lista" med besökta länder med tre länder, woho!

Nu har jag alla tusen bilder från resan att gå igenom (vet inte om det blev riktigt så många bilder men det skulle inte förvåna mig) och längta tillbaka litegrann (eller väldigt mycket).


Lordag i Italien

2011-04-09 21:22:00
Resor - Italien
Hej fran ett soligt och varmt Italien. Eller just nu ar det inte sa soligt eftersom solen har gatt ner men det har varit idag i vart fall. Harligt och underbart!
 
Ikvall ska jag och min italienare ga pa disko tillsammans med nagra andra svenskar och italienare. Kommer nog bli superkul!
 
Hittills har jag dock...
..upptackt att jag glomt mina duschsaker hemma. (Fick lana schampoo och tval (: .)
...gatt runt i Prato.
...kopt nya duschgrejer.
...atit rostbiff med ris (i olja) och spenat (till lunch) och omelett med parmaskinka och ost i (till middag).
...atit glass tva ganger pa samma dag.
 
Jag har det finfint och alla ar jatte snalla! De jag bor hos har detsutom katter vilket ar super for jag alskar katter!

Ha det finfint allihopa!
Spara

A misty Saturday

2011-04-09 12:00:00
Foto
Förra lördagen var jag hemma hos min kusin och hans familj för att titta på deras nya hus och när de flyttade in. Jag, mami och Emelie tog en liten promenad kring huset och jag tog lite bilder.Nu åker vi!!!! Mot Italien!

2011-04-08 07:27:15
Min Dag

Nu åker vi!!!! Mot Italien!


738920 Har till sist packat klart. Eller j...

2011-04-07 21:11:08
Min Dag

imag0084_1302203 (MMS)

738920 Har till sist packat klart. Eller jag har mina duschsaker och tandborste kvar men eftersom jag ska duscha och borsta tänderna imorgon får jag packa ner det efteråt. Åh! Imorgon åker vi till Italien! Jag tror att det kan bli hur kul som helst! (: Har bara hunnit tidsinställa ett inlägg och det kommer att komma upp på lördag, annars kommer det nog vara rätt tomt här i bloggen i en veckas tid (om jag nu inte får tillgång till Internet där nere), men ni får helt enkelt hålla er ;-) . För när jag kommer hem kan ni vänta er en hel del inlägg! Men tills dess får ni ha en superduper bra och fin vecka! (:


Akariumet rengjort

2011-04-05 19:46:41
Min Dag

Har till slut gjort rent akvariumet (fast det visade sig att det inte var så smutsigt som det såg ut, konstigt nog). Det tog ungefär två timmar och jag var klar klockan sju. Så skönt att det blev gjort!

Efter skolan gick jag och köpte lite presenter till min italienare som jag ska bo hos. Visar vad någon annan dag för jag har inte tagit några kort och nu är det för mörkt för det.

Nu ska jag sitta här en stund (framför datorn) tänkte jag och om ungefär en timma ska jag börja göra mig iordning för att lägga mig, imorgon börjar jag tidigt!

Ha en finfin tisdagskväll! :)
Det känns

2011-04-04 22:46:34
Träningen

Åkte och tränade på friskis efter skolan (efter att ha varit hos banken och frågat lite om hur det blir med bankkortet när jag är i Italien så att det inte dras onödiga avgifter) fastän jag egentligen har känt hela dagen att jag allra mest vill hem och sova. Men väl där var det så himla, himla härligt! Det är så himla kul att träna! Speciellt när man tränar med andra som är lika peppade som en själv!

Det blir så tråkigt när personer som inte verkar tycka det är kul eller som inte ger så mycket de kan (fast det är mest peppade personer på de pass jag går på och det är så himla bra!). Man ska ju hitta den träningsform man tycker är rolig och som gör att man vill fortsätta träna! Att tvinga sig till träningen (om man inte är trött osv) är ingen idé för då kommer man bara att sluta efter en inte alltför lång tid.
Så hitta det ni tycker är roligt - ridning, gympa, gymmet, spinning, fotboll, cheerleeding, rugby, dans, löpning, klättring eller vad det nu kan vara! Det är det enda som håller i längden.

Egentligen var det inte meningen att det skulle bli något sådant här inlägg med massa tankar, men nu blev det så ändå. Det jag från början hade tänkt att säga var att jag känner att jag har tränat! Främst i benen och ryggen. Så himla härligt! (:

Men nu ska jag sova. Imorgon är det en ny skoldag som börjar med svenska och slutar med matte. Ska hinna låna en bok och ringa City Gross någon gång under dagen också.

Godnatt!


Mest appropå sova:
En katt som nästan aldrig sover. Hon är
alltid vaken när jag är hemma och går man upp mitt i natten är hon lika kelgalen som på dagen. Förstår inte när hon får sin sömn?

Nybörjare på icke-plugg

2011-04-04 21:58:24
Min Dag
Hej!

Biologiprovet imorse tror jag gick bra. Lite kluriga kuggfrågor (exempelvis var det en bild på cellens membran där en del av membranet som inte ens finns var utsatt och då skulle man veta att den inte skulle vara där, klurigt!) men jag svarade på alla frågor och det räcker nog.

Hade sista flöjtlektionen på tre veckor (eller fyra, beror på hur man räknar) och min flöjtlärare blev så förskräckt över det att vi bokade in en extra lektion efter påsklovet. Så kan vi ju inte ha det, haha!

Men vet ni? Jag har inget mer skolarbete att göra!! Inget pluggande. Det går nästan inte att föreställa sig. Vad ska jag göra av all tid?
Pratade med Patrik om det och han sa att jag helt klart var nybörjare på att inte plugga. Helt klart. Jag svarade med att det var som om en ny värld hade öppnats för mig.
Dock lär jag väl vara lite upptagen med att packa inför resan men annars då? Fast jag hittar nog på något ska ni se, ni behöver inte bli oroliga ;) .


Söndag

2011-04-03 19:37:00
Min Dag

Idag har jag hunnit med mycket känns det som! Har hunnit tvätta, städa lite smått i rummet (den som inte vet hur det såg ut innan märker nog inget, men jag har i vart fall slängt lite saker, städat oh sorterat lite, så jag märker i vart fall). Har pluggat biologi (har prov imorgon), gjort iordning lite inför engelskaredovisningen (som också ska hållas imorgon), kollat upp lite saker om Chalmersprovet (har skickat ett mail och frågat hur länge resultatet gäller) och så har jag hängt upp tvätten med.
Känns så bra när jag har fått gjort saker!

Dock har vi fortfarande inte städat akvariumet men det ska bli gjort innan jag åker till Italien. Har ju inget annat att göra än att packa när måndagens skoldag är slut (läs: jag behöver inte plugga något) så då lär jag få tid till att göra det. Störst sannolikhet tisdagskväll. Men det ska alltså bli gjort! Annars blir det riktigt synd om fisken ...

Patrik har kommit hit med en stor påse engelska kolor (och hade det inte varit mörkt i mitt rum hade ni fått en bild). Och det är inte bra för nu går det ju inte att låta bli att ta. Och det hjälper inte att jag placerar påsen lite längre bort för en stund senare har den konstigt nog hamnat bredvid mig igen. Förstår inte hur den kan förflytta sig?

Förhoppningsvis kan jag få med Patrik på en liten promenad innan solen går ner. Känner att jag behöver det. Jag har inte varit ute på hela dagen ...
För övrigt är det så himla härligt att solen är uppe länge! Det är fortfarande ljust ute, så himla underbart! :)

Ha en fin söndagskväll!


En gammal bild. Tar ungefär aldrig bilder på mig nu för tiden. Fast jag vet att Emelie gjorde det i helgen, kanske att jag får låna de korten.

Lördag

2011-04-02 13:25:51
Min Dag
Hej

Har kommit hem nu och har ätit lite. Borde kanske koka lite ägg innan jag ska träna och ta med mig nästa gång och äta direkt efter passet. Tror inte det är så bra att äta kexchoklad (ger ju bara snabb energi, inte så myket protein) efter varje gång och ägg innehåller ju mycket proteiner så varför inte? Dock blir det väl lite jobbigt om någon är äggallergiker ...

Jag och mami åkte och köpte lite saker som jag ska ha med mig när jag åker till Italien. Köpte knäckebröd (som jag egentligen inte får äta eftersom jag har tandställning så det är väl mer i värsta fall), flingor och ostriskakor. Ska ta med mig spaghetti också för det antar jag att vi kommer äta när vi är där. Åh, det börjar närma sig! Om en vecka är vi där! Ganska ofattbart för det känns som att det är flera, flera månader kvar. Åh! Det ska bli så kul (: .

När jag kom hem så smet Emelie iväg. Hmm. Får väl fråga henne sedan. Fast om jag ska vara ärlig så känner jag mig för trött för att göra det. Kanske att jag skjuter upp det till imorgon istället ...
Godmorgon! Jag sitter på tåget på väg till...

2011-04-02 10:03:01
Min Dag

Godmorgon! Jag sitter på tåget på väg till friskis och svettis. Ska gå på ett härligt spinningpass! (: När jag kommer hem tänkte jag försöka få Emelie att hjälpa mig med att göra rent akvariumet för det behövs nog! Ha en finfin lördag allihopa!


Första april

2011-04-01 16:45:23
Min Dag
Hallå

Har precis vaknat efter att ha sovit en stund. Har sovit alltför dåligt den här veckan (skyller på att vi har vridit fram klockan en timma) så det var väldigt skönt att få sova en stund och nu känner jag mig pigg!
Bredvid mig ligger Elsa-Sara och undrar varför jag inte använder mina händer till att klappa henne så mycket som möjligt, det är väl ändå det mina händer är till för?

Idag är det ju första april men jag har inte blivit lurad än. Känns inte ens som att det är första april. Jag tror det brukar infalla p påslovet någon gång. Nåväl, jag har inte blivit lurad och jag har inte lurat någon helt enkelt.

Dock läste jag en artikel i GP om att 400-årsjubileumet av Ostindiefararen Götheborg (eller hur det nu stavas) ska firas med att sänka ner Götheborg på årsdagen. Och jag hoppas att det är ett aprilskämt för det känns ju bara så himla, himla onödigt att sänka ner ett helt fartyg och låta det bli ett vrak med flit? Nedskräpning i havet om inte annat ... Men det får vi reda på imorgon om det är sant eller inte!

Annars har jag inget speciellt att göra. Jag har biologiprov och engelska- och psykologiredovisning på måndag. Och det är verkligen det enda jag behöver plugga innan vi åker. Eller psykologiredovisningen behöver jag inte ens öva på för vi har inte skrivit vad vi ska säga utan det är bara att utgå från några frågor och svara på dem, ungefär.
Känns så himla, himla, himla skönt. Så jag ska passa på att ta det lite lugnt och göra vad jag känner för den här helgen. Och det får vi se vad det blir!

Ha en superskön fredag allihop!

hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0