Glad påsk

2013-03-30 15:48:00
Min Dag
Har kommit hem från min resa nu. Jag har haft det alldeles strålande (förutom att jag åt nötter en gång och fick en allergisk reaktion) tillsammans med bästa Wille.
Och nu ska jag fira påsk genom att äta mat, godis och dricka gott vin. Hoppas ni får en fin helg.
Glad påsk på er!
 
 
 

Våfflor

2013-03-28 11:00:00
Min Dag
 
 
 
Vi tjuvstartade våffeldagen i söndags med att äta våfflor tillsammans med pappas syster och bror (med familjer) och föräldrar. Trots att det kändes som att jag åt alldeles för många blev det några stycken över. Men det är ju inte fel att ha rester i kylskåpet som är våfflor.
 
 
 

Duscha i mörker, ekologiskt vin och earth hour

2013-03-27 11:00:00
Min Dag
Jag började lördagen med ett träningspass på friskis. Himla härlig start på själva helgen, tycker jag. I damomklädningsrummet var det alldeles nedsläckt förutom Nödutgångs-skyltarna som lyste. Jag tänkte att de hade smygbörjat Earth Hour-eventet, men det visade sig att det var för att belysningen och nätet strulade litegrann. Så jag och de andra damerna fick duscha endast i ljuset från ett blockljus. Det var mest avslappnande och inte så jobbigt en skulle kunna tro. Dessutom blev det ett exempel på att sådana saker, som ett strömavbrott, för människor närmare varandra och att en pratar med människor man inte skulle pratat med annars. Gillar när sådant händer
 
Sedan inhandlade jag lite varor till kvällen och åkte hem och väntade på att Patrik skulle komma. När han väl kom åkte mina föräldrar iväg på kalas och vi lagade mat tillsammans. Eskil gillade att Patrik hade köpt fisk från fiskbilen och ville gärna smaka. Vi drack ekologiskt vin och åt mat tillsammans med Eme.
 
Vid tiden för Earth Hour släckte vi ner alla lampor, tände värmeljus och spelade spel. Fin lördag.

Rävar och blågråa naglar

2013-03-26 11:00:00
Konsumtion
I torsdagskväll hade Åhléns klubbmedlemskväll med erbjudanden, livemusik och företag som bjöd på tilltugg så jag begav mig dit efter att ha pratat med en man från Viaplay i en timma efter jobbet. Jag köpte några rävar.
På en bricka, vill säga. Såg den flera gånger i julas när jag gjorde mina julklappsinköp och tänkte flera gånger att jag ville köpa den. Men jag tyckte den var lite dyr. Men i torsdags, när jag hade en rabattkupong med mig, slog jag till. Tänker att den blir fin att äta frukost eller servera bär på.
Och så köpte jag ett nagellack från UNE som är (ska vara) ett ekologiskt kosmetikaföretag.
Det ser ut lite såhär på naglarna. Har dock aldrig riktigt tålamod med att låta nagellacket torka och därför blir det alltid lite halvfult (som ni ser) plus att jag därför inte målar mina naglar så ofta (som om att det skulle vara något en borde göra ...).
 
Utöver det köpte jag en ugnsform från Le creuset. Men den ska mamma köpa åt mig och jag ska glömma av den tills jag får den i present någon gång. Himla bra att passa på att köpa presenter till en själv när de är till specialpris, tycker jag!

Away we go

2013-03-25 10:00:00
Min Dag
Och ännu en gång är min gula resväska färdigpackad för att tillsammans med mig resa ut i världen. Jag ska upptäcka nya platser, äta mat jag aldrig ätit förut, prata med intressanta lokalortsbor och få nya minnen.
 
Ha det så bra i Sverige så länge!

Framåt, fast bakåt

2013-03-22 17:47:36
Filmer
En kort liten film såhär på fredagseftermiddagen. Är fortfarande lite konfunderad över hur han går för att få det att se ut som att han går framlänges i en baklängesvärld.

Veterinärsbesök

2013-03-20 19:36:00
Min Dag
Jag och mamma åkte in till veterinären med Elsa-Sara i eftermiddags. Eftersom hon inte har slutat att jaga och riva sin svans och det har gått över en vecka sedan hon började få medicin så tyckte vi att något behövde göras.
 
Det visade sig inte vara så mycket som behövde göras. Bara klippa klorna (så hon inte kan riva sig med sina sylvassa klor) och fortsätta låta såren läka, vilket de redan håller på att göra så fint, enligt veterinären. Hon behöver ingen krage, men om hon börjar bita på sin svans istället för att riva den (vilket alltså inte längre innehar samma effekt för henne) kommer vi att överväga att låta henne bära en ändå.
 
På vägen hem urinerade hon på min jacka och på bilmattan och passade på att lägga några korvar där med. Sedan sprang hon iväg och gömde sig under ett hus. Jag fick locka fram henne med mat så att jag kunde bära in henne. En gång blev hon kvar ute i flera dagar och vi oroade ihjäl oss och grät när hon kom hem igen. Det ville jag inte uppleva igen. Nu är hon sur på oss för att vi tvingade henne att åka bil. Och om det har gått över kommer hon vara sur på oss snart igen eftersom vi måste tvätta rent hennes svans och ge henne medicin.
 
Åh, stackars lilla Elsa. Bli bra snart. Jag saknar den där sköldpaddan som inte bara ligger och morrar och fräser.

Söndagsläget

2013-03-17 15:00:00
Min Dag
Det snöade ju i natt och imorse såg det ut såhär i trädgården.
Elsa-Saras svans blir bättre, fastän det går långsamt. Hon får medicin två gånger om dagen, men den tar slut om några dagar och jag tror inte svansen hinner läka innan dess. Lutar att vi får kontakta veterinären igen. Märkte förut att hon inte morrar eller fräser när hon inte ser svansen, tänker att hon behöver en tratt så att hon slipper se den. Stackars min lilla sköldpadda.
Mestadelen av den snö som föll i natt har nu redan smält bort. Och så har jag hunnit städa. Och gratulera Wille som fyller år idag! Och så tänkte jag under återstoden av dagen se på senaste avsnitten av Girls och Mr Selfridge på SvtPlay.
Ha en fin söndag.
 
 
 

Börjar med vår, avslutar med snö

2013-03-17 14:02:00
Min Dag
Igår tog jag mig till Friskis med tåg och buss på morgonen för att gå på ett spinningpass. Så himla skönt att träna på lördagsmorgnar! För övrigt har jag märkt hur bra kondition och hur stark jag blivit av att cykla varje dag. Så härligt att det märks!
Efteråt åkte jag in till Kungälv i vårsolen för att handla lite. Köpte choklad och nya bambustrumpor på Helt Rätt, till exempel. Det var garagemarknad i parkeringshuset, men jag gick inte dit. Åkte hem till Patrik, läste ut hans Elvisalbum, gick på kalas hos hans gammelfaster (för omväxlings skull, alltid jag som ska på släktkalas annars) och såg sedan på Wes Anderssons Bottle Rocket (film, alltså).
Eftersom Patrik skulle upp tidigt på söndagsmorgonen tog jag en buss hem mitt i lördagsnatten.
Jag tog mig hem genom snön som föll. Och jag som trodde att den riktiga våren var precis runt knuten.
 
 
 

Fredagslista

2013-03-15 19:00:00
Tankar Och Funderingar
När vaknade du imorse?
Strax innan åtta. Och strax efter började Elsa-Sara jaga sin svans, vilket låter en del.
 
Vad var det första du tänkte när du vaknade?
Minns inte riktigt. Antagligen något om vad klockan är eller om något jag drömt.
 
Har du ringt någon imorse, vem i så fall och vad sa ni?
Nej. Får mest bara "god morgon"-sms av Patrik på morgonen.
 
Vilket humör är du på?
Vardagsveckan-är-slut-trött men också skönt-med-fredag-glad.
 
Har du ont någonstans?
Nej, skönt.
 
Om du fick välja vad som helst att äta just nu, vad är du sugen på?
Åh, chips. Älskar chips. Ska gå och hämta det snart. Åt glass förut, för övrigt.
 
Vad köpte du när du drog ditt kort senast?
Handlade russin och en liten chokladkaka förut idag efter jobbet.
 
Vilken var den första hemsidan du gick in på på internet?
Hotmail. Kollar alltid min mail först så att jag inte missar något viktigt genom att glömma av att kolla den.
 
Vad ska du göra ikväll?
Se på någon film, tror jag. Eller spela sims.
 
Vilken var den första låten du satte på idag?
Håkan Hellströms senaste singel "Det kommer aldrig va över för mig".
 
Vad gjorde du för exakt en vecka sedan, den här tidpunkten?
Var hemma hos Willes föräldrar, med Wille och åt god middag som vi lagat tillsammans. Åt svartrot för första gången, det var gott.
 
Tror du att du kommer få en komplimang idag, för vad i så fall?
Jag vet inte. Förhoppningsvis.
 
När fotade du något senast, och vad?
Igår. Bilder till det här inlägget.
 
Har du gjort av med pengar idag, på vad?
Handlade ju russin förut. Saltå Kvarns ekologiska om ni vill ha någon ny information kring det.
 
Om du sträcker ut ditt ben rakt ut, vad snuddar du vid då?
Kan inte sträcka ut benet rakt ut just här, men en vägg eller bashögtalaren på golvet.
Vad har du på dig idag?
Förut hade jag blåa byxor, t-shirt och kofta (den på bilden). Har bytt byxorna mot mjukisbyxor. Älskar att byta om till mjukisbyxor när jag kommer hem.
 
Lista lånad från niotillfem.

Det kommer aldrig va över för mig

2013-03-15 18:47:58
Dagens låt
Håkans nya singel från det nya, ännu inte utkomna albumet. Längtan efter albumet blir större var gång jag lyssnar på den här låten. Den är ju så exempalriskt bra! Håkan H har gjort det igen, så att säga.
 
Håkan Hellström - Det kommer aldrig va över för mig
 

Två tidningar och två böcker

2013-03-14 22:17:00
Min Dag
Idag låg ett stort kuvert till mig i brevlådan.
Innuti låg dessa två tidningar från WWF. Bestämde mig för att bli medlem i WWF för ett tag sedan, och WWF EKO är medlemstidningen som en får fyra gånger om året. Har hittills läst igenom ungefär halva. Många bra, en del ledsamma, artiklar om sådant WWF arbetar för, som att minska antalet korallrev som dör.
Och så låg det ett stort paket av kartong i brevlådan också.
Innehållande "Året runt" som är den bok en, för i år, får när en väljer att bli bokmedlem. Många fina bilder på svenska landskap under årets alla årstider, och lite fakta.
Och för någon dag sedan låg Maria Svelands "Hatet - en bok om antifeminism" i min brevlåda efter att jag läst om den på olika ställen, och härom kvällen bestämde mig för att beställa hem den. Har bara läst det första kapitlet (innan jag köpte hem den) än så länge. Men den ska förhoppningsvis bli en intressant och upplysande läsning!
 
 
 

Den elfte mars tvåtusentretton

2013-03-11 08:00:00
Tankar Och Funderingar
Idag, den elfte mars 2013 träder EU:s förbud mot djurtestad kosmetika i kraft. Så himla stort och bra! All kosmetika, och ingredienser/råvaror till dessa, får inte ha genomgått några nya djurtester från och med idag om produkterna ska kunna säljas inom EU. Förbudet inkluderar också hygienprodukter.
 
Det som är extra bra mot det här förbudet är att det sätter press även på icke EU-länder, eftersom de inte längre kommer att kunna sälja produkter som de (efter dagens datum) har testat på djur. Den största förhoppningen vore om länder, som till exempel Kina, som istället har lag på att skönhetsprodukter måste djurtestas innan de får säljas, börjar att se om sin lagstiftning
 
Har längtat till detta datum sedan jag fick höra om det. Äntligen! Jag är emot djurförsök och äcklas mest över sådana tester som genomförs för att producera fram en ny skönhetsprodukt. Att djur ska behöva lida för att vi människor ska få något som vi tror gör oss snyggare, vackrare och mer oemotståndliga är för mig obegripligt.
Och har en ingen medkänsla för att det testas på laboratoriemöss kan jag berätta att det testas på alla möjliga djur. Apor, grisar, hundar, katter, kaniner och sådana där gulliga marsvin.
 
Så idag är en bra dag. Inte minst för djuren.

8 mars

2013-03-08 10:00:00
Tankar Och Funderingar
Idag är det internationella kvinnodagen. En viktig dag och ett bra tillfälle att diskutera och uppmärksamma frågor om jämställdhet och sexism. Ett tillfälle att uppmärksamma varför kvinnor tjänar mindre än män, fastän de har samma jobb. Att uppmärksamma att människor borde få bära vilka kläder en vill och få vara med den person en håller kär.
 
Dock verkar många ta bort fokus kring dagens egentliga innebörd och istället använda den som en andra mors dag; män som kommer hem med blommor och att en säger "grattis på internationella kvinnodagen".
Blommor och uppskattning är väl alltid fint, men det tar som sagt bort fokus från den egentliga meningen.
 
Ett bra blogginlägg att läsa en dag som denna är Nina Åkestams "En helt vanlig dag". Om hur vardagen skulle vara om det var tvärtom.
 
 
 
 

Arrows of Eros

2013-03-07 10:00:00
Dagens låt
 
Min favoritlåt för tillfället. Alltså den låt jag lyssnar alldeles för mycket på. Jämt, jämt, jämt.
Kommer ju vara trött på den om några veckor, och då gäller det att lägga den på is ett tag.
Denna youtube-version är en aning uppspeedad mot versionen på spotify.
 
Golden Silvers - Arrows of Eros
 

Om när en tror att ens katt fått en riktig psykisk störning

2013-03-05 11:00:00
Min Dag Tankar Och Funderingar
Härom kvällen, vid tid för läggdags lät det som att våra två katter bråkade. De gör det ibland, på skoj, men jag särade ändå på dem, skällde lite på den äldre katten och tog in lilla sköldpaddan och lät henne sova i mitt rum.
 
En kväll senare sov Patrik över hos mig och ännu en gång lät det som att katterna bråkade. Men det tog ett litet tag innan vi upptäckte att så inte var fallet. Ljudet som lät som att tre katter slogs kom från en katt allena - Elsa-Sara. Hon såg sin svans i ögonvrån, började morra och fräsa och jaga den. Någon hon aldrig tidigare gjort. Hon har alltid givit intrycket av att vara väl medveten om att det är hennes egna svans.
 
När hon gjorde så gång på gång började jag bli orolig. Orolig och rädd. Patrik blev rädd för henne. Jag blev rädd för att hon hade fått någon psykisk störning eller personlighetskluvning. Jag hade läst en artikel i Illustrerad vetenskap om parasiter som tar sig in i djurs hjärnor och helt ändrar deras egenskaper och instinkter. Exempelvis får en parasit möss att inte fly från katter utan tvärtom rent av söka upp deras naturliga fiende för att bli uppäten eftersom det är på det sättet parasiten bäst förökar sig.
 
Hennes uppförande skedde utanför mitt rum vilket ledde till att vi fick svårt att sova. Jag hade en klump i magen av rädsla för att min sköldpadda och hennes egenskaper hade försvunnit. Till slut fick jag stänga in henne i det rummet där kattlådorna står, trots att jag var rädd för att hon skulle riva mig. Men det gjorde hon inte.
 
På morgonen hade det inte blivit bättre och jag blev än mer orolig. Patrik ringde veterinärer för att höra sig för om de visste var detta beteendet kunde komma från. Men eftersom det var helg var det bara akuta samtal som togs emot, vilket vi inte ansåg det vara. Istället sökte Patrik runt på internet  och hittade en insändare på en veterinärsite där en katt hade betett sig exakt som Elsa-Sara. Patrik läste insändaren och veterinärens svar högt. Under tiden hade jag en klump i halsen för att svaret skulle vara att det bästa var att avliva katten eftersom den var farlig för sig själv och omgivningen.
 
Men allteftersom han läste uppdagades det att beteendet berodde på ett sår på svansen och att sår i allmänhet gör katter tokiga. Jag andades ut. En tyngd lossnade från hjärtat. I värsta fall skulle vi bara behöva åka in till veterinären och skaffa en tratt.
 
Under dagen tänkte jag kring händelsen och kom fram till att om hon verkligen hade fått en psykisk störning hade hon med störst sannolikhet attackaret oss och inte bara sig själv. Hon har tvärtom inte rivit mig alls de senaste dagarna, vilket tillhör ovanligheterna. Och jag bör kanske förtydliga att hon inte river mig för att vara elak utan för att jag leker med henne och för att hon inte är medveten om hur vassa hennes klor egentligen är.
 
Nu, några dagar senare har hon alltmer börjat komma tillbaka till sitt vanliga jag. Hon har fortfarande ont i svansen men vi ser inget tydligt sår och vet inte vad hon kan ha gjort för att ha fått så ont. Hon biter inte på svansen, bara morrar åt den och försöker ligga still, så den borde snart vara läkt. Men så oturligt att det är just svansen eftersom katter inte direkt styr sin svans, utan den slår i golvet och får ryckningar på reflex. Jobbigt att ha ont i en kroppsdel som inte kan vara still. Jag själv skulle bli galen till slut.
 
 
 
 

A bird ballet

2013-03-04 12:00:00
Filmer

A bird ballet | Music Video from Neels CASTILLON on Vimeo.

 Jag tycker vi startar den här veckan med att se den här vackra filmen av tusentals fåglar som dansar i skyn.

Sesampannkakor

2013-03-03 15:35:00
Mat och recept
Till frukost i dag åt jag sesampannkakor. Helt glutenfria och fyllda med protein. Och goda. Här kommer receptet om ni vill testa! (För ungefär 1-2 portioner.)
Man behöver det här. Mjölk, majsmjöl, sojamjöl, sesamfrön, ägg och olja.
Knäck två ägg.
Lägg i en halv deciliter sojamjöl,
en deciliter majsmjöl,
en till två matskedar sesamfrön (som för övrigt innehåller mycket protein),
och två deciliter mjölk.
Vispa ingredienserna till en slät smet. Häll i pyttelite salt om du tycker det behövs, jag själv har ungefär aldrig extra salt i maten.
Häll i en halv deciliter mjölk till.
Och en matsked matolja och vispa igen.
Sedan är det dags att steka precis som vanliga pannkakor.
Klart! Kan ätas med frukt, bär och/eller honung om en vill.
 
 
 

hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0