Valborg

2010-04-30 16:26:07
Min Dag
Fransmannen är nog just nu i Köpenhamn och min vardag är "back to normal". Det vill säga att jag måste plugga inför två prov jag har nästa vecka och skriva och öva på ett tal. Dessutom lite franska- och biologiläxor som ska göras. Hur långt är det kvar till sommarlovet egentligen?

Denna valborg ska jag inte göra något speciellt till motsatts från förra året då jag, två klasskamrater och min kära vän E<3 på Ale Gymnasium och skulle gå på en Petterkonsert. Men vi gick aldrig på den för det var massa fjortisar och andra personer som var yngre än oss. Så vi kände oss lite felplacerade och hittade på annat att göra istället.

Jag ska bara vara hemma hos pojkvännen idag och bara göra det som faller oss in. Tror det blir att vi köper godis/chips och dricka och ser lite på tv/film. Myskväll helt enkelt.

Ska ni göra något speciellt denna valborg?

Idag är det valborgsmässoafton och kungen Carl XVI Gustaf fyller 64.

Godmorgon. Nu är fransmannen avlämnad oc...

2010-04-30 08:33:32
Min Dag

Godmorgon. Nu är fransmannen avlämnad och sitter på bussen hem till Frankrike. Eller de ska göra ett stopp i Köpenhamn först på nio timmar. Det känns lite konstigt just nu att han är borta. Men skönt på det sättet att jag inte har någon att se efter, och behöver inte vara trevlig hela tiden. Men det var helt klart värt allt för det här är ju minne för livet!


En torsdagkväll

2010-04-29 21:56:24
Min Dag
Nu är jag jätte trött och ska verkligen hoppa i säng. Imorgon är det upp tidigt som gäller så jag borde egentligen ha lagt mig för länge sedan, men eftersom det är fransmannens sista kväll här så har vi "firat" lite eller vad man ska säga. (Kanske var fira ett dåligt ord i sammanhanget, men jag är för trött för att komma på något annat.)

Vad jag har haft för mig under dessa dagar kommer jag att uppdatera någon dag under helgen. Får se vilken det blir.

Men nu ska jag i vart fall sova, godnatt och sov gott!

Ser ut som en säl eller något, haha.

Nu är vi hemma efter buffen, och jag är ...

2010-04-28 22:01:53
Min Dag

Nu är vi hemma efter buffen, och jag är ganska så trött så jag ska lägga mig nu. Har dessutom Engelska B nationellt prov imorgon, så det är ju bra att vara utvilad till :-P . Godnatt och sov så gott (:


Hemma

2010-04-28 15:18:24
Min Dag
Kul att det regnar så att fransmännen får se hur det "riktiga" vädret är i Sverige. Det var en av fransyskorna som sa att det var 26 grader i Frankrike just nu, så hon hade väldigt gärna varit där iställlet. Men de står nog ut med två dagar till där graderna ligger under tio.

Är som sagt hemma nu efter en skoldag. Har varit i Kungälv hela dagen! Lite skönt att slippa åka till Ale faktiskt.
Fyra fransmän och en lärare fick vara med mig på min biologilektion efter att jag hade visat de runt en snabbis. Den franska läraren som var med på lektionen var själv biologilärare, så det var ju lite kul!

När fransmännen sedan skulle åka tillbaka till Ale Gymnasium var det egentligen meningen att jag skulle följa med, men jag ville hemskt gärna vara med på SO-lektionen så jag stannade kvar. Min fransman är dessutom kvar i Ale för han ville vara med sina kompisar tills buffén börjar. Så då får han vara det, hihi.

Nu ska jag öva lite engelska för vi har nationellt prov imorgon!

Hoppas ni har en fin dag! (:

Godmorgon

2010-04-28 06:48:24
Min Dag
Sådär, nu har jag vaknat och ätit frukost. Ska kolla om några av mina lärare har svarat på mina mail, men det ser dock inte ut så.

Idag får min fransman följa med mig på min rättskunskaplektion (vad det nu kan heta på engelska/franska...) och sedan ska vi samlas och ge de en rundtur på Mimers Hus. Jag fick fyra elever och en lärare som jag ska visa runt.

Efter rundvandringen blir det biologilektion som de får vara med på och sedan blir det en rundvandring i vackra Kungälv (hehe..).
När rundvandring nummer två är avklarad åker de till Ale Gymnasium för att spela innebandy, men jag stannar kvar på Mimers för jag vill gärna gå på SO:n. Och Fysik breddning kanske inte är sådär jättebra att missa (för då kommer man att förstå ännu mindre, hehe..).

MEN nu måste jag skyyyyyyyynda mig!

Ha en underbar onsdag!

NU kör vi!

Föreläsning, experiment och SAAB:ar

2010-04-27 18:48:12
Min Dag

När vi väl kommit till Trollhättan och Innovatum fick vi vara med på en föreläsning om bilder som "styr" ens liv och varför.
Alltmedan föreläsningen pågick så kände jag och Sandra igen det han pratade om mer och mer, och vi kom fram till att det måste varit den här föreläsningen och föreläsaren som hade föreläsning en gång för länge sedan då jag och Sandra gick på samma skola.
Minnen helt enkelt! Så det var ju lite kul.

Sedan var det dags för att gå till Innovatum och göra experiment och äta lunch. Jag gick runt med en annan svensk tjej vid namn Sara efter att jag hade släppt av min fransman med hans kompisar (snäll idag med!). Vi gick runt och runt och runt samma väg för vi trodde att det var det enda som fanns och tyckte det var jätte tråkigt.
Men på något sätt upptäckte vi den riktiga experimentavdelning och då var det bara en kvart kvar av vår tid på Innovatum, så vi hann inte exprimentera med allt.

Sedan blev det dags för SAAB-muséet som var enligt min mening tråkig. Det var liksom bara massa bilar uppställda, och man hann gå runt allt på fem minuter.
Och för att jag tyckte att det var så tråkigt så blev det en hel del bilder som jag tog bara för att liksom ha något roligt att göra under tiden.


Sandra promenerar mellan alla bilar.


Det här var vår guide. På olika ställen runt om i muséet fans det siffror, och när man kom till en viss siffra skulle man knappa in den och sedan lyssna på vad guiden hade att säga.
Sandra slutade lyssna efter några sekunder, och jag slutade efter någon minut. Vi tyckte helt enkelt inte att det var så intressant...

Det såg ut som om man pratade i en gammal mobiltelefon (eller en hemmatelefon) när man försökte lyssna på vad guiden sa, haha.

Medan vi gick runt där inne på muséet hade några ett slags möte bland bilarna. Så kan man ju också ordna sina möten; inne på ett museum.


Medan fransmännen skulle ta massa gruppfoton och foton på lärarna så tog jag kort på ett tåg som stod där i närheten.
Vid halv tre någon gång satt vi på bussen hem.

Utanför Ale Gymnasium har de satt upp den franska och EU-flaggan tillsammans med den svenska.
När vi kommit till Kungälv igen kom min pojkvän och mötte oss vid busshållplatsen. Han hade viktiga papper med sig som jag skulle ha.
Nu har vi precis ätit mat (potatis, köttbullar, sås och lingonsylt) och vet inte vad vi ska hitta på ikväll.
Egentligen borde jag ut och springa men jag tror att det regnar ute just nu, så jag får väl helt enkelt vänta med att springa tills på fredag eftersom jag inte kommer att hinna förrän då.
Senare ikväll så är det Inför Eurovision Song Contest 2010 på SVT1, men min fransman kände inte till ESC vilket var lite tråkigt. För annars hade det kunnat vara roligt för honom att titta på det.
Jaja, vi hittar väl på något.

Ha en fin tisdagskväll!

Nu är vi på Innovatum, eller har varit det...

2010-04-27 12:44:34
Min Dag

Nu är vi på Innovatum, eller har varit det i en stund. Ska snart gå till SAAB-museet. Har lite tråkigt för vi har gjort allt som går att göra x)


Sådär, då var vi på väg till Trollhättan. ...

2010-04-27 09:03:54
Min Dag

Sådär, då var vi på väg till Trollhättan. Får se om jag uppdaterar mer under dagen. Ha en underbar tisdag ! (:


Godnatt

2010-04-26 21:44:03
Min Dag
Nu ska jag hoppa i säng efter en lång dag. Efter middagen (kotletter och potatisklyftor med brunsås) åt vi semlor (mums!). Semlor är väl bland det svenskaste som finns, tror jag.

I morgon bär det av upp till Trollhättan och SAAB-muséet. Dessutom ska vi gå på Innovatum (ingen aning om vad det är för något) och vara med på någon slags föreläsning på engelska.

Men nu är det alltså sängen.
Godnatt och sov gott!

Fortsätter lite med gaaaaaamla bilder. Hihi

Dag på Ale Gymnasium

2010-04-26 17:35:06
Min Dag
Har spenderat större delen av dagen i Ale, rättare sagt på Ale Gymnasium. När vi kom till Ale (tjugo minuter för tidigt, inte varje dag man kommer i tid!) så hittade "min" fransman sina franska vänner, så de kindpussades och pratade massa franska. Så jag lät honom göra det och satte mig på en stol för att vänta på att vi skulle få gå till salen där rektorn skulle välkomna de franska gästerna.

Som tur för mig så känner jag en elev på Ale Gymnasium som också har tagit emot en fransman (eller snarare en fransyska) så jag gick med på hennes lektion efter morgonmötet.
Men hennes lektion var typ inställd för att alla elever inte var där, så fransmännen fick fota och bli fotade i en "fotostudio" som de har på mediaprogrammet (där min vän går). Men sedan hade hon lektion ändå av någon konstig anledning, så jag och fransmännen fick sitta med på den.

Mitt i lektionen var det dags för några av fransmännen, bland annat min, att få en svenskalektion. Och när den första gruppen hade haft sin svenskalektion var det dags för den andra gruppen.
Jag tror ärligt talat inte att det var så stor nytta att ha en enda lektion på 45 minuter. Det var liksom ingen som kom ihåg något av det lärarna hade försökt lära ut, så jag undrar lite varför de hade den lektionen när den inte var till någon större nytta...

I vart fall så blev det dags för lunch. Min fransman ville sitta med sina vänner så då fick han göra det (känner mig väldigt snäll som låter honom göra vad han vill, hehe) och jag satt med min kompis Sandra. Det serverades potatisbullar och blodpudding till lunch. Gott tycker jag!
Men när jag hade ätit klart och skulle gå så hade min fransman redan gått! Och jag visste inte vart... Jag hade sett att han hade gått med tre andra som också är från Mimers Hus, men de hade beslutat sig för att åka tillbaka till Mimers och jag blev jätte rädd att fransmannen hade åkt med dem!

Jag försökte få tag i hans nummer och skickade ett sms som han inte svarade på. Då försökte en utav fransyskorna att ringa till honom, men då visade det sig att hans telefon var avstängd!
Så jag beslutade att stanna kvar där jag var ifall att han skulle tänka sig att jag kunde vara där vi hade den första lektionen. Men han kom aldrig tillbaka, så till slut bestämde jag mig för att ge mig ut och leta efter honom.
Precis när jag går ut på skolgården så ser jag honom komma ut genom dörren mittemot den jag gick ut ifrån och andades ut! Sedan lämnade jag han inte ur min uppsikt och var med på de lektioner hans kompisar var på.

Det var väl det mest spännande som hände idag (dessutom sådant som alltid lyckas hända mig av någon anledning). Vi åkte hem och sitter nu och väntar på mat.

Sedan kommer min pojkvän hit och ska hjälpa mig att umgås med fransmannen, haha. Det är inte så lätt när jag inte känner mig jätte säker på mina engelskakunskaper, och då är det skönt att ha någon bredvid sig som är det.


En bild på mig när jag och Sandra gick i samma klass.

Hoppas ni får en finfin måndagskväll!

Godmorgon, godmorgon (: nu ska vi alldeles...

2010-04-26 07:57:00
Min Dag

dsc00221 (MMS)

Godmorgon, godmorgon (: nu ska vi alldeles strax bege oss mot Ale Gymnasium. Måste skynda mig nu! Ha en finfin måndag!


Godnatt, godnatt, godnatt, godnatt! Nu ska...

2010-04-25 22:24:58
Min Dag

Godnatt, godnatt, godnatt, godnatt! Nu ska jag sova tänkte jag, ska upp sju imorgon. Slapp gå upp klockan sex för pappa är snäll och kör oss. Hade han inte gjort det hade vi fått åka buss+vänta på buss i ungefär en timma och en kvart, vilket inte känns sådär jätte värt. Imorgon ska vi tillbringa dagen på Ale Gymnasium, eller i vart fall förmiddagen. Vet inte vad vi ska göra efter klockan tolv, för det har vi inte fått någon information om. Gissar på att vi ska vara med Ale-eleverna på deras lektioner och att vi slutar så att vi är i Kungälv runt 16 så att vi kan ta 16-bussen hem. Men det är bara några spekulationer från min sida. Nej, just det. Sova var det ju, så godnatt och sov gott (:


Min helg

2010-04-25 19:55:43
Min Dag
Nu har fransmannen kommit hit och vi har gjort lite utflykter och visat honom massa svenska grejer.

I fredags åt vi pizza efter att vi hämtat honom och sedan kom min pojkvän och vi spelade lite yatzy, Finns I Sjön (kortspelet ni vet) och började att spela monopol men vi blev så trötta att vi gav upp spelet.

I går åkte vi in till Göteborg en sväng och jag visade honom Nordstan, NK och Poseidon. När vi kom hem igen åt vi lite mat (tacos som han aldrig hade ätit förut!) och spelade lite Finns I Sjön. Men jag längtade så mycket efter min pojkvän att jag inte var på speciellt socialt humör, och runt tio på kvällen åkte jag och mami för att hämta honom.
Vi gick väl och la oss någon gång efter det.


Idag gick jag upp runt åtta och tog mig en joggingtur halv nio. Efter frukost och avlämning av pojkvän och lite annat så åkte vi iväg till Marstrand. (Det var finare väder än det ser ut att vara!)
Vi gick runt litegrann och gav fransmannen en broschyr på franska om Carlstens fästning och Marstrand så att han förstod vad det var vi gick på (historisk mark, höhö).

Mami och Emelie.
Vi hade tänkt att hitta något café och fika lite på Marstrand, men det var inget som var öppet så därför beslutade vi oss för att åka hem för vi började bli hungriga.
Men så tyckte pappa att vi skulle visa var vi "brukar" bada på sommaren (vi badar inte direkt i Aröd, som vi åkte till, men det var liksom enklare att åka dit) så vi tog oss en sväng till havet. Mami ville gå ut ur bilen och känna hur kallt det var och då klev alla ut ur bilen. Jag tror det var ungefär 5-10 grader i vattnet, brrr.

När vi kom hem började mami att göra iordning maten (falukorv med potatismos) och nu är jag både mätt och trött. Man blir alltid så trött när man har varit vid havet!
Snart ska vi äta lite marrängswisch (om vi orkar...) och sedan blir det nog sängen. Om inte pappa vill köra mig och fransmannen imorgon så får vi gå upp klockan sex (på en måndag, ZzzZz).

Ha en finfin söndgskväll!

Hemma!

2010-04-23 13:16:45
Min Dag


Sådär. Då var Nationella delprovet i svenska B avklarad. Blev klar efter ungefär tre timmar och gick och åt lite lunch i bamba tillsammans med min kära Wille.
När jag stod och väntade på bussen kom en kär gammal vän som nyss har fått körkort och frågade om jag ville ha skjuts hem, och jag sa att det vill jag gärna. Kom hem tidigare än om jag hade tagit bussen.
Så nu är jag alltså hemma innan min lillasyster, och det är inte ofta det händer i dessa dagar!

Eskil hoppade upp och lade sig i min säng när han märkte att jag kom hem. Han börjar ju nästan bli lite sällskaplig!

Om ungefär tre timmar ska jag, mami och eventuellt Emelie (vet inte om pappa ska med) bege oss mot Ale gymnasium för att hämta upp fransmannen. Kanske hämtar vi min pojkvän på vägen hem med, men det beror på hur många som åker med till Ale.
Nu ska jag lägga ut lite vocabulary check-glosor och öva lite på dem. Sedan har jag ingen aning om vad jag ska göra...

Vad har ni för planer idag? (:

Fysik, fysik, passionsfrukt&chili och en liten katt

2010-04-22 20:52:58
Min Dag

Vaknade upp i morse bredvid min snygging och vi begav oss ungefär en timma senare till skolan, han cyklade och jag tog bussen.
Jag hade en halv franskalektion (franskafröken skulle hålla i ett Engelska A nationellt prov) och fortsatte skoldagen med lite fysik. Sedan var det dags för idrotten där vi hade aerobics och innebandy!
Efter lunchen var det dags för matte, sedan ännu mer fysik och till slut var skoldagen slut.

Hjälpte mami att handla och passade även på att ta med mig den nya Marabou-smaken med passionsfrukt och chili hem. En lite annorlunda smak men helt klart njutbar.
När jag kom hem blev det att fixa iordning lite inför det svenska nationella provet vi ska ha imorgon. Dessutom fick jag ett brev från Göteborgsvarvet som jag öppnade (lite info, reklam och en tidning).

Katten Eskil kom och höll mig sällskap. Skulle det i vart fall se ut som tror jag, men jag är ganska så säker på att han var ute efter chokladen!

Nu ska jag gå upp och göra iordning lite tonfisksallad som jag kan ha och äta under provet i morgon. Vi ska ju ändå sitta i fem timmar och har inte räknat med att äta någon lunch i skolan.

Dessutom kommer fransmannen hit imorgon! Kan ju inte förneka att jag är lite nervös. Tänk om han är jättetråkig eller jätte ointresserad av allt? Jag försöker i vart fall tänka att det kommer att gå bra och att han kommer att trivas. Hans säng är i vart fall nybäddad och huset är färdigstädat. Det kommer gå bra det här.

Ha det bra!



Nu är det dags för ännu ett spinningpass, ...

2010-04-21 17:20:36
Min Dag

dsc00216 (MMS)

Nu är det dags för ännu ett spinningpass, idag blir det baspass! Efter dagens pass kommer det ta minst en vecka innan jag sätter mig på en spinningcykel igen pga att jag ska ha en fransman på besök, och jag tänkte att det är väl lagom kul för honom att få vänta på mig medan jag tränar. Så jag kommer att försöka springa utomhus hemma istället. Nu börjar spinningen snart! Hoppas ni får en finfin onsdagskväll (:


Godmorgon

2010-04-21 07:47:54
Min Dag
Godmorgon på er!

Har sovmorgon idag, och det var väldigt länge sedan jag hade det på en onsdag. Jag har sovmorgon för att min grupp som var på vållande-till-annans-död-målet gick på övertid; målet var slut någon gång tjugo över fyra. Så därför fick min grupp sovmorgon från rättskunskapen idag.

Har matteprov den första lektionen. Hoppas det går bra!
Tror vi slutar liiite tidigare i dag också, efter dubbelpasset med so. Men jag är inte helt säker på det. Kan ju alltid hoppas.

Efter skolan blir det ett spinningpass och resterande dagen ska jag tillbringa hemma hos pojkvännen.

Men nu måste jag skynda mig!

Ha en bra dag!


Mot Kungälv!

2010-04-20 15:16:20
Min Dag
Nu sticker jag iväg. När jag kommer hem sedan har jag med mig pojkvännen (wiihooooo!) och ska nog plugga lite matte. Har ju faktiskt prov imorgon.


Cambilder, haha.

Svenskt väder

2010-04-20 14:38:28
Min Dag
Är inte Sveriges väder alldeles underbart? Eller jag menar: Är inte Sveriges väder väldigt underligt.

För imorse var det strålande solsken, för en timma sedan regnade det lite smått och sedan blev det ett litet uppehåll.

Och nu haglar det! Helt galet. Små vita hårda isbollar träffar marken. Trodde det var regn när jag tittade ut genom fönstret, men när jag tittade mot marken såg jag att det som föll var små isbollar.
Och nu slutade det precis.

Sveriges väder är verkligen underligt.


Finally finished

2010-04-20 14:18:42
Min Dag
Hej på er!

Har varit uppe sedan klockan nio i morse, har städat sedan klockan tio och ätit en lunch någon gång mitt på dagen. Och nu är jag (äntligen!) klar med städningen. Så himla skönt. Ska bara sätta tillbaka saker oc ting där de ska vara.

Om ungefär en och en halvtimma ska jag ta mig ner till Kungälv för att gå på ett möte (låter väldigt vuxet, hihi) klockan 16 och sedan ha flöjtlektion.
Så skönt att vara ledig från skolan idag! (:

Vad har ni för er idag? :)

Nu är påskriset nerplockat!

Städade lite här med. Nu kan man till och med se sig själv i spegeln!



Så sött!

2010-04-19 21:25:35
Allmänt

Tjuvlyssnat

Klockren

Det kungliga bröllopet

2010-04-19 19:56:27
Min Dag
Just det ja! Alldeles strax är det ju Det Kungliga Bröllopet. Så det måste jag ju självklart se nu när jag kan se det och dessutom kommer ihåg det, haha.

Fast jag hade nog märkt att det hade börjat eftersom mina föräldrar (förhopppningsvis) kommer att sitta och se det på teven utanför mitt rum.

Bildkälla

Tingsrättens lärdomar

2010-04-19 19:52:45
Tankar Och Funderingar
Idag fick jag lära mig att man inte ska vara rädd för gamla gubbar som står och tittar på en genom sina fönster. För de är oftast väldigt snälla (och även sådär gulligt roliga och härliga som äldre människor kan vara) och har inte tanken att ta kort på en eller gör/tänker massa äckliga saker. Utan de kan stå där och kolla ut bara för att de "vill" vara vittnen till brott.

För på ett av målen jag var på i Tingsrätten var det tre olika vittnen, och den första var en äldre man (runt 76 år) som sa att han brukade stå och titta i sitt fönster för att det hände olika brott på den gatan han bodde på, och polisen hade vid ett tillfälle sagt att han skulle stå där och inte bry sig om vad andra sa om honom, för han hade kunnat hjälpa till i många brottsmål. Så därför är det väldigt bra att det finns sådana människor.

Dessutom var han en väldigt härlig människa och pratade en underbar Göteborska. Han avslutade de flesta av sina meningar med att lägga till "då va", och det var så härligt att lyssna på. Man blir verkligen glad av göteborska!

Sedan tycker jag att man borde få gå till tingsrätten redan på högstadiet, att det borde vara obligatoriskt och ingå i kursen. För det är mer lärorikt att få se hur en tingsrätt är uppbyggd i verkligheten än att få se det på ett papper. Helst innan man blir straffmyndig också, så att man är mer "förberedd" om man nu skulle hamna i tingsrätten av någon anledning.

Hemma!

2010-04-19 19:39:09
Min Dag
Jag har åkt från Ytterby, kommit hem, ätit och duschat på mindre än en timma! Det måste vara något slags rekord.
Men nu är jag som sagt hemma och ikväll tänker jag bara göra precis det jag känner för. Är ju ledig imorgon och tänkte ägna den dagen åt saker som jag måste göra: ta ner påsksakerna (det är verkligen dags nu), städa och plugga matte. Sedan ska jag ju iväg på eftermiddagen till skolan på möte och flöjtlektion.

Jag antar att jag kommer sitta här ikväll. Läsa lite mail, bloggar och lite annat, hihi.

Hoppas ni har en finfin kväll! :)

Foto som min syster tog igår.

Nu är jag i Ytterby och ska gå på ett s...

2010-04-19 17:07:19
Min Dag

Nu är jag i Ytterby och ska gå på ett spinningpass tänkte jag. Det sista målet var lite segt emellanåt så jag är lite trött nu. Får hoppas att jag piggnar till av lite motion! (:


Just det, det kanske inte är så att alla...

2010-04-19 12:53:10
Min Dag

Just det, det kanske inte är så att alla kan få gå in och titta, tyvärr. För det är nio anhörarplatser och det kan vara anhöriga som vill ha några av dem, och vi är sju stycken i min grupp. Så jag hoppas att jag kommer in! Nu är det ungefär tjugo minuter kvar tills vi ska gå in!


Just nu sitter jag inne på Göteborgs Tin...

2010-04-19 12:50:34
Min Dag

Just nu sitter jag inne på Göteborgs Tingsrätt. Ska sitta som åhörare på ett mål om narkotikabrott och sedan ett om "vållande till annans död". Är här med sättskunskapsklassen och vi delade in oss i tre mindre grupper och min grupp fick de intressantaste målen, hihi. Det ska bli spännande det här. Ha det finfint.


Söndag 18 mars

2010-04-18 22:01:24
Min Dag

Runt ett-tiden fick jag med mig pojkvännen upp till köket för att plugga lite matte.
Efter ett tag kom lillasystern upp med en kokosnöt som hon vill ha upp. Jag försökte hjälpa henne.

Den var väldigt svår att få upp (Eme hade tänkt att hon skulle få upp den med hjälp av att stå och skära i den med en kniv. Det hade tagit väldigt lång tid.) men tillslut gav den med sig på en liten plätt.

Det gick inte så jätte bra att få upp kokosnöten, men kokosmjölken gick att få ut i vart fall.

Eskil satt nöjt och tittade på, för han blev klappad av pojkvännen och var helt till sig.

Emelie.

Till slut kom pappa och fixade det hela genom att ta med sig hammaren och kokosnöten ut. Vad han sedan gjorde vet jag inte, men när han kom tillbaka in igen såg kokosnöten ut såhär. Mums!

Medan vi mumsade på kokosbitar fortsatte vi mattepluggandet.

Efter maten (som bestod av god lasagne) bestämde sig jag och pojkvännen för att ta en cykeltur upp till affären för att köpa glass. Hade först tänkt köpa piggelin, men det blev tillslut twister.

När vi kom hem igen runt kvart-i-åtta-tiden fortsatte vi räkna matte.

Nu är vi trötta och ska lägga oss i sängen. Först ska jag bara borsta tänderna.
Godnatt!

Effektivt pluggande

2010-04-18 12:47:38
Min Dag
Vänder mig om mot sängen där pojkvännen sitter och pluggar.

Jag: Behöver du datorn, eller kan jag stänga av den?
P: Mmm, du kan stänga av.
J: Vad gör du, honeypie?
P: Läser...

Gissa vad jag möts av för bild när jag vänder mig om? En mycket effektivt pluggande pojkvän!

I min familj är han känd under namnet "trötta mannen".

Godmorgon

2010-04-18 12:28:58
Min Dag
Godmorgon!

Vaknade mitt i natten av att katten Elsa-Sara ville gå ut ur mitt rum (förstår inte varför hon envisas med att lägga sig under min säng på kvällarna). Så jag släppte ut henne och gick och lade mig igen.
Sedan vaknade jag runt nio och ungefär då vaknade min pojkvän också.

Vi gick upp och åt frukost (smörgåsar och kladdkaka med ett glas mjölk) och nu tänker vi plugga lite matte. Sedan ska jag väl försöka orka med att ta ner mina påsksaker idag också. Och öva på min tvärflöjtsläxa.

Vad ska ni göra idag? (:

Hittade en gammal bild på mig och Elsa-Sara. Tror den är tagen när jag gick i nian, det vill säga för ungefär 2 år sedan.

Pusselstädning

2010-04-17 20:28:42
Min Dag

Vi håller ju på
och storstädar vårt hus, så grundligt vi kan och orkar eftersom jag ska ha en fransman på besök. Så idag tog jag hand om några pussel som hade legat i olika påsar.

Det som är roligt med att städa bland gamla pussel är att man minnen från när man var liten kommer fram. Detta pusslet var populärt hos både mig och min lillasyster. Och det märks på att en del bitar fattas.

Hittade bara ett pussel som var helt av de pusslena jag städade bland. Och det är det som är till höger på bilden.

Garderoben som vi har rensat i. Har tyvärr (eller tack och lov) ingen förebild. Men jag kan i vart fall säga att innan så låg det saker huller om buller och bara låg.

Nu är jag (äntligen) klar med städningen och sitter och väntar på att min underbara pojkvän ska komma hit samtidigt som jag lyssnar på lite musik (lite Håkan Hellström, Kent, Salem al fakir bland andra).

Did you give the world som love today, baby?

2010-04-17 14:41:20
Dagens låt

Den här låten är så underbart fin!
Den handlar om att vi borde ta hand om varandra. Att vi borde trösta den som gråter, hjälpa den som behöver hjälp, få den som är arg på bättre tankar. Att vi borde visa alla att vi bryr oss. För vi lever
tillsammans på den här planeten och visst skulle det bli en mycket bättre plats om vi började bry oss om varandra. Liten som stor, kvinna som man, gammal som ung.
Fantastiskt budskap, visst är det?


Doris - Did you give the world some love today, baby?

 

Did you give the world some love today, babe?
Did you give the world some love today, babe?
Well you gave me lots of love, that's true
You gave the world some loving too
You gave the world some love today, babe

When you saw a weary man
Were you quick to realize
The thing he needed most
Was a kind look from your eyes
When you saw an angry face
And the faces that you scanned
Did you soften up a bit
With the flower from your hands

Oh, your heart is always full of love, babe
And you gave me lots of love today, babe
Will you also keep the world in mind
Tell me what you did for all mankind
To give the world some love today, babe

Everybody in this world has to do a whole lot more
Than love the one they spend a lifetime looking for
You just can't keep your love in a cozy little shell
Got to love the one you know and a whole darn world as well

Got to make this one big loving world, babe
Help to make this one big loving world, babe
Well you gave me lots of love, that's true
You gave the world som loving too
And you give the world some love today, babe

Did you give the world som love today, babe?

 


Järnvägsrälsar

2010-04-17 14:13:04
Tankar Och Funderingar
Tänkte på en sak när jag stod och väntade på tåget. Järnvägsrälsar ser ju alltid rostiga ut, så jag funderar på om de är rostiga redan när de sätter dit rälsen eller om de har färgat den brun av någon anledning?

Någon som vet?

Bildkälla

Spinning och frukost

2010-04-17 13:34:40
Min Dag
Jag gick upp klockan nio imorse och tog mig sedan till ett spinningpass som började 10.30. Det var bara ett baspass, men oj vad jobbigt det var ändå. Men det är så kul med spinning att man glömmer bort att det är jobbigt, hihi.

När jag väl kom hem åt jag frukost. Har läst att man förbränner mer om man tränar innan frukosten, så därför äter jag frukost efter spinningen på lördagsmornar (fast jag åt en liten apelsin innan jag åkte väg. Tänkte att jag måste ju ha något litet i magen). I vart fall, till frukost blev det två grova, hembakade smörgåsar med ost och spaghetti och köttfärs med majs och ketchup. Så nu är jag mätt och belåten.

Tänkte att jag skulle försöka hinna med och städa lite idag. Men jag får se hur det blir med det för jag är lite trött efter spinningen. Kanske orkar städa senare.

Vad ska ni hitta på denna lördag? (:

Skolvecka 16

2010-04-16 22:32:50
Skolan
Nästa skolvecka kommer att se lite annorlunda ut än vad den gör annars. Bland annat för att tre av fem lärare ska åka med da-vinci-treorna till Italien och då blir det ju såklart inte att vi har "deras" ämnen.

På måndagen ska jag åka och kolla på ett mål i tingsrätten med rättskunskapen, och kommer därför bara ha en enda lektion på hela dagen. Jag hoppas att vi får komma in i rätten och titta för det är inte alltid man får det på grund av olika skäl.

Vi är helt lediga på tisdagen (eftersom det är enda dagen som vi överhuvudtaget kan vara lediga på) men typiskt för mig så har jag tvärflöjt 16.20, så jag måste ändå pallra mig bort till skolan. Dessutom läste jag precis i ett mail att jag ska vara på skolan kl.16 för att vi Mimers-hus-elever som ska ha en fransk elev hos sig ska ha ett litet möte angående hur det blir för oss den veckan fransmännen/fransyskorna är här.
Antingen löser jag det genom att jag är hos pojkvännen hela dagen, eller så får jag skjuts av någon av mina föräldrar. Tyckte mami pratade om att hon skulle åka iväg någonstans någon gång på tisdagen så jag kan ju alltid åka med henne. Men vi får se hur det blir helt enkelt.

På onsdagen ska vi ha matteprov och dubbelt pass so.

På fredagen är det nationellt prov i svenska b. Kommer väl vara klar senast kl. 13. Sedan klockan 17 ska jag och minst mina föräldrar (vet inte om något syskon/pojkvän vill följa med) vara på Ale Gymnasium för att möta upp vår franska elev. Spännande!

Jag i början av mitt första år på gymnasiet.

Plötsligt händer det

2010-04-16 22:15:39
Min Dag
Jag och mami åker i bilen för att hon har hämtat mig från tåget efter spinningen.

Mami: "Mormor har vunnit en resa."
Jag: "Vart då?"
M: "Till Italien."
J: "Va? Varför då?"
M: "Det var några tabletter hon köpte." (Kommer inte riktigt ihåg vad hon sa, men något sådant var det.)
J: "Jaha."
M: "Hon frågade om jag ville följa med, men jag sa att Emelie vill nog gärna följa med."
J: "Jag vill också följa med!"

Lite roligt att det var andra gången som hon vann en resa till Italien på kort tid  av  samma företag (hon vann någon gång i julas också).
Men en sak som är lite tråkig är att hon inte känner sig tillräckligt frisk och kry för att åka ner till Italien. Annars hade nog jag och Emelie gladeligen följt med henne.

Fredag

2010-04-16 22:09:47
Min Dag
Vaknade runt tjugo i sju i morse av mig själv. Som tur var kunde jag somna om och vaknade runt fem i sju igen när alarmet gick igång. Då gick jag upp på toa och gick sedan tillbaka och la mig i sängen efter att ha satt på ett nytt alarm.
Hade jättekonstiga drömmar (som jag oftast har, tror att det beror på att jag har sådan bra fantasi, haha) som var så konstiga att jag inte ens kan berätta om dem för det är ingen som kommer att förstå riktigt hur drömmarna var ändå.

Hade dubbelpass med svenska och diskuterade texter i det nationella svenskahäftet. Sedan var det fiskbullar till lunch (helt klart ätbara, men man blir inte mätt) och efter det studiepass.
Var riktigt ambitiös på studiepasset och gjorde klart två labbar och lämnade in de, samt gjorde lite franska sittandes  nästan ensam i klassrummet för nästan alla andra i klassen hade redan gått hem (för tidigt).

Sedan väntade ett spinningpass på medelnivå. Lagom jobbigt! Tror jag ska försöka fortsätta med medel nu framöver.

Nu på kvällen har jag gjort klart franskaläxan, duschat, provat hattar och sett på Talang. Egentligen hade jag tänkt att jag skulle umgås med en vän som jag inte träffat på jag-vet-inte-hur-länge, men jag känner mig så trött och sedan ska jag upp "tidigt" imorgon med (runt nio), så det hade inte varit länge jag hade kunnat umgås. Tyvärr. Får försöka hitta en annan dag framöver.

Godnatt godnatt

2010-04-15 22:02:03
Min Dag
Ska alldeles strax hoppa i säng tänkte jag. Men det kommer ändå bli att jag lägger mig försent. Blir alltid så av någon anledning, och jag vet att det inte är bra för jag måste få den sömn jag behöver. Ett problem som jag borde ta tag i, men det känns inte som att det är så himla viktigt runt 22-23-tiden utan det är på morgonen och dagen jag känner av det. Och då finns det ändå inget jag kan göra åt det. Så nu vet ni det, haha.

Imorgon blir det skola, och efter den blir det att vara med pojkvännen en kort stund innan det blir dags för mig att sticka till friskis&svettis och gå på ett spinningpass. På kvällen är pojkvännen upptagen så om jag orkar tänkte jag vara med en gammal kompis som jag tyvärr träffar alltför sällan numer.

Vi får helt enkelt
se vad morgondagen har att erbjuda.

Godnatt och sov gott.

Haha, den söta lilla katten Eskil älskar majs! Märkte nyss att även hans syster E-S gör det. Har för mig att de gillar gurka också, men majs är favorit!
Nu ska Eskil och jag gå och sova. Myskatt.

Ingen statistik

2010-04-15 20:38:31
Allmänt
Nu har jag tagit bort statistiken som fanns på framsidan (den första sidan man kommer till...) eftersom den ändå inte stämde. Förstår inte varför.
Men nu är den borta.

Nu är den borta!

Français, s'il vous plaît

2010-04-15 20:27:38
Min Dag
Nu har jag övat runt 308 franska glosor i ungefär en till två timmar. Så nu får det räcka med franska för ikväll. Känner mig väldigt duktig faktiskt.

Känner mig väldigt trött också. Tror det är för att vi simmade idag. Jag blir liksom lite extra trött när man har varit inne i simbassängshallen, tror det är luften och att jag har motionerat. För det är inte sådär äckligt segt trött som man är när man bara är trött, utan lite mer härligt jag-har-tränat-idag-trött. Och det är mycket skönare!

Eskil ligger och håller mig sällskap i min säng och mina föräldrar har precis kommit hem från ett föräldrarmöte och sitter nu utanför mitt rum och tittar på Antikrundan, så det ligger jag och liksom halvlyssnar på.

Har även fått tvättat mina sminkborstar, så nu står de på tork och kommer vara rena och fina imorgon.

Vad har ni för er ?

April förra året.

Kvällens to-do

2010-04-15 17:16:00
Min Dag
Ikväll är det inte så jätte mycket som jag måste göra utan mer saker som är bra att göra. Fast på något sätt blir det ändå måste, för att de sakerna som är bra att göra måste man ju göra... Jaja..

- Tvätta mina sminkborstar (de kryllar säkert av massa små äckliga bakterier, usch!)
- Plugga lite franska-glosor, och om jag känner för det lite engelska med.
- Packa upp min väska och hänga upp badkläderna (eller lägga de i tvätten, har inte riktigt bestämt mig än)
- Äta middag.
- Kanske, mycket eventuellt, se på Bella&Tyra Show. Får väl se vad tiden räcker till.

Mycket spännande kväll jag har framför mig.

Torsdag

2010-04-15 17:05:57
Min Dag
Då var det redan torsdag och det är inte långt kvar till helg. Denna vecka har verkligen gått fort! Trodde det skulle kännas lite segt och så efter påsklovet, men nähä då, här dundrar veckan fram som ett x2000-tåg.

Idag hade vi i vart fall simning på idrotten. Fick känna på hur det blir när man inte har simmat på ett tag, och det kändes allra mest i armarna. Och att gå uppför trappor efteråt var som att kämpa sig upp för mount everest, haha.

På franskan fick jag och mina klasskamrater (de som också har franska då) att vi ligger ungefär 20 sidor efter i boken bara för att vi var borta i måndags (arbetade inför vår föreställning som vi hade senare på kvällen) så det får väl en del av studiepasset gå till.

Nu ska jag läsa lite bloggar innan det blir dags för mat.
Ha en finfin torsdagskväll!

Tandreglerare, hungrig mage och halv skoldag

2010-04-14 16:21:10
Min Dag
Har precis kommit hem efter en ny skoldag. Eller skoldag och skoldag, kändes inte som om jag var så mycket i skolan idag. Jag gick på rättskunskapen på morgonen men missade biologilabben eftersom jag skulle till en tandreglerare i Stenungsund. Hann med en tidigare buss än vad jag hade tänkt, men det var väldigt bra att jag gjorde det för jag hittade inte till tandvården så jag fick ringa mami och fråga henne, haha.

I 15-20 minuter fick jag sitta och vänta i tandläkarstolen innan tandregleraren kunde börja undersöka mig. Och vilken undersökning!
Blev röntgad i ett speciellt röntgenrum på läskiga, ovana sätt. Först skulle jag stå upp och titta in i en spegel, och när tandläkaren hade gått ut började en apparat cirkulera runt mitt huvud. Visste ju inte riktigt vad den höll på med, så det var lite läskigt. Sedan skulle jag stoppa in saker i öronen så att de kunde röntga mig i profil, och till sist gjorde de "vanlig röntgen", sådan som man brukar få göra när man är hos tandläkaren (de stoppar in en sak i munnen och riktar röntgenkameran emot en och sedan går de själva ut och trycker på en knapp).

Sedan var det massa andra saker de gjorde med min mun, som att de tog ett avtryck av mina tänder i en grön kletig massa, men jag orkar inte skriva allt. Till slut så blev det bestämt att jag ska få min tandställning (räls!) innan sommarlovet börjar. Kunde fått den tidigare men den enda tidigare tiden de hade var en dag jag hade Engelska Nationellt Prov så de passade inte så bra.

Undersökningen var klar runt 12, och då hade jag inte ätit sedan klockan sex så jag var rejält hungrig! Magen kurrade även litegrann när jag var inne hos tandläkaren. Så jag tog tag i Wille och lät henne sitta med mig i matsalen medan jag åt.

Efter lunchen var det bara två lektioner kvar av skoldagen, och vi fick till och med sluta lite tidigare.

Men nu måste jag byta om för jag ska på ett spinningpass som börjar om ungefär en timma.
Ha en finfin onsdag!

Franskamöte

2010-04-13 20:06:03
Min Dag
Nu är jag hemma igen efter mötet. Nu vet man lite mer om vad som kommer att hända under den veckan som fransmannen är här. Fick också reda på att jag får flytta fram mitt fysikprov eftersom vi ska åka til Trollhättan och gå i muséer under hela den dagen som det var tänkt att jag skulle göra fysikprov.  Det kommer vara lite andra lektioner som jag missar under den veckan, men det får helt enkelt bli så.

Den första helgen som han är här ska han umgås med mig och min familj. Vi tänkte göra en liten utflykt till Marstrand för han är väldigt intresserad av Sverige och varför inte visa honom Marstrand då, eftersom det är väldigt vackert där? Sedan blir det väl lite gå omkring i den svenska naturen, haha. Får väl se vad han vill göra också.

Nu ska jag kolla bussar imorgon för att se om jag måste vara hemma hela morgonen eller om jag hinner åka in till skolan innnan jag ska till en specialtandläkare i Stenungsund. Sedan måste jag väl öva på franska glosor, tvärflöjten, städa lite, duscha och hamna i säng. Förhoppningsvis inte allt för sent.

Ha en underbar tisdagskväll!

Nu var det ett tag sedan det såg ut såhär. Och snön får gärna hålla sig borta fram till nästa vinter.

Vardagen är nu tillbaka efter lovet, och ...

2010-04-13 17:02:09
Min Dag

Vardagen är nu tillbaka efter lovet, och alla lektioner. Har precis varit och spelat tvärflöjt och är nu på väg till affären för att köpa något att äta. Om ungefär en kvart kommer mina föräldrar och hämtar mig för vi ska iväg på ett möte angående att jag ska ta emot en fransk elev. Tror jag är hemma någon gång vid åtta i kväll. Ha en finfin tisdag.


Sängdags

2010-04-12 22:23:31
Min Dag
Nu är det dags för mig att stupa i säng. Är lite trött och det är en dag imorgon också!
Ska bara ta bort allt smink och byta kläder.

Sov så gott! Godnatt.

Min (vår) söndag

2010-04-12 21:48:23
Min Dag
Innan vi åkte hem till pojkvännen var vi hemma hos mig.

Till frukost åt vi plättar som jag hade gjort för ovanlighetens skull. Brukar vara pojkvännen som gör plättar till frukost till oss (sån lyx har jag) så jag tänkte att jag kunde betala tillbaka lite, lite, litegrann.

Sedan tog pojkvännen med sig promenadkäppen och vi tog oss ut i skogen för att ta en skogspromenad.

Man kan alltid roa sig med att slå av grenar på träd. Fast det kanske inte är så nyttigt för träden dock.


Vi hittade och "räddade" lavar, som de lavexperter vi är.

Vissa delar av skogen ser ut som om den är med i Ronja Rövardotter. Ibland förväntar man sig att det ska komma fram en liten rumpnisse mellan trädstammarna, men det har aldrig kommit fram någon.

Jag fick lära mig att kottar egentligen är små frön (funderade på varför träden hade dem) och att det är som en liten stam innuti kottarna.

Efter en stund gick vi hem igen, och jag satte mig ute i solen. Lite senare på kvällen efter middagen åkte vi hem till pojkvännen.

Galileo Galilei

2010-04-12 20:59:52
Min Dag
Sådär. Nu är det över. Pjäsen har haft sin premiär och den kommer inte spelas någon mer gång. Både tråkigt men även lite skönt. Tyckte det blev väldigt bra och alla var verkligen jätte duktiga!
Glömde dock av mig vad jag skulle säga en gång, men kom snabbt på det igen och det var ingen större skada skedd. Mami sa till och med att hon trodde att jag skulle ha en paus där.

Det känns i både fötter och lår/ben att jag har stått upp större delen av dagen och stått i skor som inte är mina och som jag inte är vana att gå i. Jag hade på mig ett par kängor som jag hittade i kädförrådet. Syns lite av dem på en bild längre ner.

Var pirrig i magen innan det hela började, och precis innan jag skulle gå ut för att säga mina repliker kände jag att jag behövde gå på toa. Varje gång! Men när jag sedan väl gick på toa så behövde jag ju såklart inte ha gjort det. Tror det berodde på nervositeten.
Men jag har hört att det är bra att vara nervös innan man går upp och ställer sig inför massa folk för att då gör man bättre ifrån sig. Men vi kan låtsas det i vart fall. För då känns det bättre.

Vägen till premiären var minst lika kul som föreställningen själv. Många nya kunskaper man fått på vägen, och minnen. Framför allt. Har varit så himla kul att gå till esteten! Vet inte om jag klagade över att jag behövde gå upp tidigt nästan varje dag, men det var helt klart värt det! För det var så himla roligt att få arbeta fram scenerna och karaktärerna och allt runt omkring.
Kommer nog till och med kännas lite konstigt över att vi inte har någon estet mer. Liksom tomt på något sätt.

Allt slit var helt klart värt det i vart fall!

Kardinalernas kläder är snyggt upphängda. Mina kläder låg i en hög (eller hängd över en stol) vid speglarna.

Lilla jag. Myggan jag har (mikrofonen på höger sida) gjorde att min rumpa såg jäättestor ut första gången jag provade den, för det lilla "paketet" man måste ha hängande på baksidan placerade jag under kjolen så att jag fick en extra rumpförhöjare. Sedan testade jag att sätta "paketet" (vet inte vad det heter. Mottagare kanske?) ovanför kjolen, och då försvann den gigantiska rumpan!


Hela jag. Man ser även lite av kängorna jag hade (vet inte vad jag gör med den ena foten, ser knasigt ut).
Om ni undrar så är jag en fru till en vagnshjulsmakare. Det ser väl vem som helst egentligen?

Sommarjobb - check

2010-04-11 22:38:23
Min Dag
Just det, jag har fixat ett sommarjobb!

Eller, man kan väl inte direkt säga att jag har fixat det. Min pojkvän blev i vart fall avundsjuk på mig för att jag inte behövde göra något för att få det, haha.
Jag har tänkt hela veckan att jag skulle ringa till City Gross och fråga om jag har sommarjobb hos dem (vilket jag var ganska så säker på, men det betyder ju ändå att man är intresserad om man ringer) men har glömt av det på grund av olika saker.
Men så idag, så ringde "min" chef och frågade om jag ville ha sommarjobb. Självklart sa jag ja (alltid väldigt bra med sommarjobb) och han sa att han skulle ringa igen när han vet vilka veckor/dagar jag kan jobba.

Kände mig lite som Alexander Lukas i Kalle Anka, han som har en sån himlans tur hela tiden ;) .  Jag behöver inte komma till jobben, jobben kommer till mig. (Skämtar, obs!)

Ibland är livet bara underbart, haha.

Godnatt

2010-04-11 21:47:22
Min Dag
Det blev ingen film för pojkvännen hade läst i en gammal tidning (tror han i vart fall) för det går/gick ingen film på sexan idag. Såg på parlmentet istället, och efter det tittade pojkvännen på Two And A Half Men, men eftersom jag inte tycker det programmet är särskilt roligt tog jag åt mig arbetet att poppa popcorn (gick sådär...) och satte mig här.

Men nu ska vi väl ta en dusch innan det är dags att hoppa i säng. Skoldagen väntar på oss imorgon. Dessutom en lite spännande dag då det är premiär för vår föreställning (tråkigt nog gör vi den bara en gång) och hela dagen kommer att ägnas åt att öva. Jag ska även försöka hitta min franskalärare när och om jag har tid, för jag måste hämta en lapp hos henne. Annars får jag väl maila henne och be henne ge den till mina daVinci-lärare.

Men nu ska jag gå ifrån datorn, så godnatt och sov gott. (:

Tages äppelkaka

2010-04-11 20:11:20
Min Dag
Har nu åkt hem till pojkvännen. Skulle ha tagit 18:22-bussen men den var antagligen för tidig för vi var vid busshållplatsen 18:22 och den kom aldrig. Så vi satt och väntade i en halvtimma på nästa buss för mami kände sig inte tillräckligt bra för att köra oss ända in till Kungälv.

Kom till slut till fram till Kungälv och gick hem till pojkvännen.

För en stund sedan kom jag på att jag skulle baka något till vår föreställning vi ska ha imorgon, så jag och b-friend har bakat Tages Äppelkaka efter ett förslag som kom ifrån hans (pojkvännens) mamma. Smeten smakar väldigt gott i vart fall, så jag hoppas att den är god!

Ikväll har pojkvännen bestämt att vi ska se på en film som går på sexan. Får väl se den med honom eftersom det brukar vara jag som bestämmer vilken film vi ska se på, så att han inte blir ledsen över att han aldrig får välja.

Ha en finfin söndaggkväll!
Sista dagen på lovet för övrigt.

Sitter just nu ute i den underbara solen. ...

2010-04-11 14:46:34
Min Dag

dsc00214 (MMS)

Sitter just nu ute i den underbara solen. Pluggar lite matte med. Pojkvännen sitter också ute och gottar sig. Så härlig dag! Knappt ett moln på himlen. Ha en fin söndag.


Sitter på tåget hem efter ett spinningpass...

2010-04-10 12:09:57
Min Dag

Sitter på tåget hem efter ett spinningpass. När jag kommer hem är det frukost, dusch och storrensning som väntar. Ha en finfin lördag!


Godnatt

2010-04-10 00:00:23
Min Dag
Nä, nu tror jag att jag hoppar i säng. Får sova ensam i natt, tråkigt nog. Gillar inte att sova ensam. Den enda fördelen med att sova ensam är att man får ha hela sängen för sig själv. Det är den enda fördelen, som ändå inte överväger alla nackdelar.

Imorgon blir det spinning med pojkvännen (ska bli roligt!) och eventuellt mami. Sedan under dagen får vi väl se hur vi gör (jag ska i vart fall fortsätta med familjens storstädning och storrensning!), men pojkvännen har i vart fall lovat att jag ska slippa sova ensam.

Så godnatt och sov så gott.

Svenska Hollywoodfruar

2010-04-09 23:50:00
TV/Podcast
Kände inte för att se på teve, så jag tittade på Svenska Hollywoodfruar på tv3:s webtv. Kan inte se när det sänds eftersom vi för det första inte har tv3 och för det andra brukar jag inte att ha tid att se på tv. Men nu så tog jag i vart fall tillfället i akt och såg de två första avsnitten av säsong 2.

Måste få säga att Maria Montazami verkligen är (verkar vara) jätte gullig och söt. Hon var ju med i första säsongen så henne "känner" man lite mer än de andra som är med. Hon kan låta lite dum ibland, som att hon inte riktigt har tänkt efter, men då ska vi inte prata om Anna Anka (säger inget mer om det).  Fast Maria är mer söt-dum än bara dum-korkad. Och Stephanie verkar också vara en bra tjej.
De andra två som är med... No comments, haha.

Men nu kände jag inte för att se mer, dels för att det börjar bli lite sent och jag vill gärna komma i säng innan klockan blir allt för mycket och dels för att det kommer reklam mitt i alltihop ibland och buffrar och har sig så jag har tröttnat för tillfället.

Statistik

2010-04-09 21:05:19
Allmänt
Statistikmätaren som jag har i menyn stämmer inte (för övrigt ser man den bara när man är på startsidan). Jag vet inte varför den krånglar och visar fel, för om det bara står att det har varit en besökare, så kan det ändå har varit upp mot sex stycken.
Så jag funderar på att ta bort den. Frågan är bara om jag kommer ihåg hur man tar bort den, haha. Det är nog lite pill (fast det hoppas jag inte).

Fredagsmys

2010-04-09 21:00:41
Min Dag
Har precis ätit mintgrön glass från sia med fikon i. Låter inte så värst gott kanske, men det var det! Riktigt smarrigt. Tyvärr tyckte visst mami och pappa det också, för glassen var slut när jag tänkte ta mer. Typiskt!

Hade väl egentligen varit tänkt att pojkvänen skulle vara här hos mig ikväll, men han kunde inte ta sig så långt bort in i skogen (haha) så vi får väl ses imorgon. Då ska han med mig på ett spinningpass och det ska bli riktigt roligt att se honom spinna, haha. Nybörjare gör alltid massa fel (alltid lika roligt att kolla på).

Hade tänkt att vara med någon annan som bor häromkring när jag fick reda på att pojkvännen inte kunde komma hit, men glömde av det i storstädningen och nu känns det lite försent att gå iväg till någon (tar en stund att göra sig iordning och komma till någon) med tanke på att jag ska upp "tidigt" imorgon. Spara krafterna helt enkelt.
Kanske går någon bra film på teve ikväll, om jag har tur.

Eskil vet hur man fredagsmyser!


Storstädning pågår

2010-04-09 15:17:38
Min Dag
Hej på er!

Vaknade imorse bredvid pojkvännen och sedan gick vi upp och gjorde frukost efter att ha sett litegrann på teve. Efter frukosten skulle pojkvän hjälpa sin pappa att tvätta en bil, och jag satt och såg på medan jag gjorde lite matte (duktigt!).

Åkte hem samtidigt som pojkvännen gick till gymmet. De har börjat storstäda i huset för att fransmannen ska komma hit, haha. Men jag måste hjälpa till. Jag och Eme ska sortera barnböcker och slänga de som inte är hela osv. Sedan ska vi nog gå igenom alla spel också.

Så nu måste jag springa iväg!
Visst är det fint väder ute, förresten? Alldeles underbart (: , behöver inte ens ha jacka på mig utomhus!

Godnatt

2010-04-08 23:36:08
Min Dag
Jag och pojkvännen låg och såg på teve förut (Sveriges värsta bilförare och Supersugen) men nu ska vi väl snart lägga oss för att sova så fort han kommer tillbaka från duschen. Är egentligen inte jätte trött men kommer antagligen bli det när jag väl har lagt mig i sängen.

Så jag tänkte bara säga godnatt och sov gott :) .

Middag

2010-04-08 19:06:18
Min Dag
Har åkt hem till pojkvännen och kollar igenom andra bloggar.
Väntar på middagen som b-friend är så duktig och gör tillsammans med sin far. Fläskfilé och klyftpotatis blir det, mums. Är för övrigt glad att jag inte behöver hjälpa till för jag tycker inte det är så kul att laga mat (men som tur är gör pojkvännen det, hihi). Eller ibland kan det vara kul, men det är bara när jag verkligen känner för att laga något gott.

Mamis klokord

2010-04-08 11:53:36
Tankar Och Funderingar
Mami hade fått hem välkomstgåvor som man får om man börjar prenumenera på en tidning (eller köp 3 nr av den här tidningen för 79 kronor så får du det här på köpet!).
Jag: Vad är det för något?
Mami: Lådor.
Jag: Lådor?
Mami: Ja, eller såna man har saker i.

Lite senare samma dag...
Mami: Det där mailet du fick om vilken fransman som ska komma hit, fick du det på datorn eller?
Jag: Ehm, jaa...
(Man brukar väl inte få mail någon annanstans?)
(Men hon är söt ändå, min mami)

Bakad potatis, shopping och underlandet

2010-04-08 11:49:49
Min Dag
Igår (onsdag) tog sig jag och min kära Wille till Göteborg. Egentligen skulle vi åkt med halv-elva-bussen men eftersom jag är världsmästare på att missa bussar (speciellt när jag och Wille ska åka buss, av någon anledning) fick vi ta elva-bussen istället.

Vid halv ett började Wille bli hungrig (jag hade ätit havregrynsgröt(!) så jag var inte jättehungrig) så vi beslutade oss för att gå och äta. Det blev bakad potatis för mig med tonfiskröra och Wille tog med seafodssallad istället för tonfisk.
Supergott och man blir supermätt efteråt!

Sedan fortsatte vår shoppingrunda, eller Willes rättare sagt. Jag lyckades att inte köpa någonting utöver lunchen.


Vid tre var det dags att bänka oss i biosalongen. Jag köpte min biljett för poäng som jag hade samlat ihop på mitt sf-kort.
Vi såg Alice i Underlandet, en mycket söt liten film. Skulle velat ha sett den i 3D, men det var Wille som bokade biljetterna och då blev det så. ^^

När bion var slut åkte vi hem igen. Eller jag åkte till pojkvännen, och sedan åkte vi till Ytterby där mami stod och väntade och så åkte vi med henne hem.

En mycket trevlig och fin liten dag.

Godmorgon!

2010-04-08 11:38:11
Min Dag
Godmorgon på er.
Sovit gott?

Jag sover sådär bra under nätterna. Vet inte vad det är, menn jag vaknar mitt i nätterna och sedan tar det ett tag innan jag kan somna om igen. Det jobbiga med det är att jag inte får alla de timmars sömn som jag behöver vilket leder till att jag blir jätte grinig under dagen (som min pojkvän så rart har fått erfara).
Men som "tur" är så går det i perioder. Ibland sover jag jätte bra under nätterna, och ibland blir det att jag sover sämre.

Nog om det. Jag och pojkvännen vaknade för ungefär en timma sedan och just nu står han och gör plättar till oss till frukost. Mums! Jag har gjort lite situps eftersom jag måste träna upp magmusklerna inför Göteborgsvarvet.

För övrigt såg jag att det ösregnade ute när jag tittade ut genom fönstret. Jaja, bättre än snö just nu i vart fall.

Ha en fin torsdag!

En mycket nöjd Eskil som får ligga (helt själv) i min säng. Han mår som en prins.

Springtur

2010-04-07 19:20:57
Min Dag

Nu ska jag och pojkvännen ta oss ut på en liten springtur (:


Mail

2010-04-06 14:04:25
Min Dag
Måste erkänna att det pirrar till lite i magen av förväntan varje gång jag ser att jag har fått mail. Hoppas jämt att det är fransmannen som ska komma hit som har svarit på mitt hej-det-är-mig-du-ska-bo-hos-i-Sverige-mail.

Och nu har det kommit ett nytt mail! AAAAAH.
Hihi
Men tyvärr så håller internet på och krånglar, så det tar sådan tid att få fram en internetsida att jag blir galen! Jag vill veta nu!

UPDATE:
Mailet var inte från Frankrike utan från Nelly.se. Tråkigt.

Hungrig

2010-04-06 14:00:21
Min Dag
Nu har jag suttit med franskan en stund. Upptäckte att jag nog behöver lite, lite hjälp av Wille för att kunna göra klart läxan, för det är en del saker jag har glömt och vissa saker som jag inte förstår vad det är meningen att jag ska skriva (exempelvis om det finns några likheter mellan de olika kungadömen i törnrosa, och jag kommer inte ihåg några speciella).

Kände dessutom att jag är lite småhungrig så jag tänkte koka lite ägg och göra smörgåsar, men sedan kom jag på att jag kanske ska göra något mer lunchaktigt så jag håller just nu på att koka lite spaghetti. Tänkte värma några köttbullar att ha till, så klarar jag mig nog fram till middagen sedan.

Skulle velat gå ut på en promenad eller så, men det regnar och dessutom så är det nästan roligare att gå promenad med någon annan. Så jag kanske får med mig pojkvännen ut sedan, hihi.

Godmorgon, godmorgon

2010-04-06 09:42:12
Min Dag
Godmorgon.

Idag får det bli en liten pluggdag, för igår kväll när jag låg i sängen och skulle somna kom jag på att jag visst hade fått någon slags franskaläxa som då alltså måste göras.
Appropå franska så fick jag reda på vem som ska komm hit. Jag ska nämligen ha en fransman boende hos mig i en vecka och nästa år ska jag få åka till Frankrike och bo där hos någon i en vecka. Han som ska komma hit är fiskallergiker, men jag hoppas att det inte är så allvarligt att han inte ens tål lukten av fisk för jag gillar fisk!
Han kommer komme hit om ungefär två veckor och innan dess ska vi springa på lite möten och planera den veckan  litegrann tror jag.

Och som jag sa igårkväll, så kommer min pojkvän hem från sitt lan igår. Vet inte om han kommer hit eller om jag kommer till honom. Det får vi helt enkelt se hur det blir.

Nu ska jag försöka få i mig lite frukost (havregrynsgröt!). Ha en underbar tisdag.

Godnatt

2010-04-05 22:33:18
Min Dag
Nu ska jag nog stänga av datorn och lägga mig till rätta i sängen. Kände mig jätte pigg förut, men nu känner jag hur tröttheten långsamt kommer krypande.

Imorgon kommer min underbaring hem från sitt lan och jag hoppas, hoppas, hoppas att vi ska ses imorgon för annars får jag inte se honom förrän på onsdagkväll eller kanske till och med torsdag. Jag är fruktansvärt dålig på att vara utan honom mer än två/tre dagar. Haha, låter som att jag är besatt av honom, men jag tror att det kallas förälskelse.

Såg för övrigt på Det kungliga bröllopet tillsammans med mami och pappa förut. Blev jätte glad över att de också ville se på det, för då slapp jag sitta själv på övervåningen, haha. De verkade visst ha följt men det kunde jag inte riktigt veta eftersom jag alltid är hos pojkvännen på måndagar eftersom jag tränar då och det är mycket lättare och tar kortare tid att åka hem till honom efteråt.

Men nu ska jag som sagt stänga av datorn, så jag säger godnatt och sov gott.

Det kungliga bröllopet

2010-04-05 17:25:40
TV/Podcast
Jag har fått börja vänja mig vid att jag inte kan eller hinner följa någon serie som går på tv för vissa dagar måste jag helt enkelt plugga istället för att sitta framför teven. Och även om jag inte har något att plugga brukar jag tycka det är skönare att inte sitta framför teven heller. Undantag gäller serier och program som sända på helgerna för de hinner och orkar jag oftast se på.

Men nu när jag har påsklov (väldigt behövligt faktiskt) så tänkte jag passa på att se lite avsnitt som jag inte har hunnit se under skolveckorna.
Jag har velat följa Det kungliga bröllopet ända sedan det startade den åttonde mars (!) men det har inte blivit av, och dessutom tränar jag oftast när det programmet sänds. Men idag tänkte jag ta mig tid och titta på det för jag tycker om både Ebba och kungafamiljen.
De andra avsnitten finns ju på Svt Play (väldigt bra att det finns) och det känns som om att jag kommer att se de avsnittet den här veckan.

Bildkälla.

Påskpynt

2010-04-05 17:12:37
Min Dag
Tänkte att det kunde vara lite roligt att lägga upp bilderna på påskpyntet i mitt rum.
Måste bara tillägga att det är sjukt stor skillnad mellan påsk och jul. Under julet kan jag knappt ha något annat på mitt skrivbord än julpyntet och datorn! Nu har jag bara en liten tupp på skrivbordet. Måste vara för att påsken är kortare än julen och man inte samlar på sig lika mycket julpynt, hihi.


Lite suddig bild, men orkar inte ta om korten...
För övrigt ser man mig ta kort i fotoramen till höger ;)

Påskriset.
Trodde att katterna skulle komma och riva ner riset så fort jag hade fått upp det, men de har låtit det varit ännu.

Min lilla (praktiska) hylla.
Bröllopsfotografiet är på mormor och morfar. Häftmassan sitter kvar sedan i julas då jag hänger glitter runt hyllan.

Placerade blomman jag fick av farmor och farfar i en liten gul kyckling.

Sådär, det var allt.

Nine million bicycles

2010-04-05 17:00:45
Dagens låt

Den här låten är väldigt fin låt. Och den får mig att tänka på en viss person. En person som får mitt hjärta att slå ett extra slag varje gång jag ser honom.
En person som gärna får ta min hand i sin när vi är ute och går.
Den person jag älskar mest.

Och som vanligt så är det bättre kvalité på spotify eller hennes skiva.



Katie Melua - Nine Million Bicycles


There are nine million bicycles in Beijing
That's a fact, It's a thing we can't deny
Like the fact that I will love you 'till I die

We are twelve billion light years from the edge,
That's a guess, no-one can ever say it's true
But I know that I will always be with you

I'm warmed by the fire of your love everyday
So don't call me a liar,
Just believe everything that I say

There are sex billion people in the world
More or less, and it makes me feel quite small
But you're the one I love the most of all

We're high on the wire
With the world in our sight
And I'll never tire,
Of the love that you give me every night

There are nine million  bicycles in Beijing
That's a fact, it's a thing we can't deny
Like the fact that I will love you 'till I die

And there are nine million bicycles in Beijing
And you know that I will love you 'till I die



Påskdagen

2010-04-05 16:36:41
Min Dag

Tog en joggingtur på morgonen (runt tio/elva) och när jag kom hem möttes jag av Eskil som hade varit ute i solskenet men som nu ville komma in.
Åt god äggost som var kvar från gårdagen till frukost.


Vi hade inte orkat äta upp allt godis i den stora hönan (kanske bra i och för sig) så det var kvar lite. Då och då slank det ner några fingrar i den.


Sedan slog klockan tre och vi gick ner till farmor och farfar. Hönorna och tupparna kom och mötte oss.
Vi fick jättegod kycklinggryta, potatis, sill, ägg med kaviar på (men eftersom jag inte gillar kaviar fick jag ett vanligt kokt ägg som farmor hade lagt i ett skåp), köttbullar, sås och lingonsylt. Jag har säkert glömt något, men det viktigaste är ändå att det var gott!


Efter maten blev det dags för oss kusiner att ta oss ut och leta efter våra påskägg. Självklart var farfars hönor med och letade!
Emelie verkar ha fått syn på ett!

Här var mitt ägg gömt. Ett klurigt ställe för jag hittade mitt näst sist.
Sedan var det dags att gå in igen och dricka kaffe (cider för min del) och äta påskbakelse.

Efter kaffet gick vi hemåt igen.
Hönorna gick fortfarande utomhus fastän det började att regna.
När jag kom hem blev det lite rollecoaster och Jesus Christ Superstar. Tyvärr var det inte en av de bästa versionerna som sändes.

Nytt

2010-04-05 13:25:15
Allmänt
Sådär. Då var det fixat lite nytt. Orkar nog inte pilla mer idag, men jag kommer nog göra om lite med hur texen ser ut osv någon annan gång.

Tyckte det blev lite mer "vårigt" och glatt med lite färg (:

Ändrar lite

2010-04-05 12:58:07
Allmänt

 


Annandag påsk

2010-04-05 09:21:02
Min Dag
Godmorgon.

Annandag påsk är den enda påskhelgsdagen som inte innebär att vi gör något speciellt. Har inget på mitt schema så det lutar åt att jag bara är hemma idag och gör det som falller mig in, hihi. Kanske pluggar lite matte/fysik eftersom vi har prov i de ämnena två respektive tre veckor efter lovet. Jag får se vad jag hittar på.

Den enda dagen som jag är uppbokad på det här påsklovet är onsdagen. För då ska jag och Wille hitta på något. Vi kanske skulle gå på bio, men enda problemet är att det med störst sannolikhet inte finns någon film som båda vill se och som ingen av oss redan har sett. Kan ju alltid kolla upp det lite närmare sedan.

Ha en finfin annandag påsk/måndag.

RollerCoaster Tycoon 3

2010-04-04 19:00:24
Min Dag
Har kommit hem från farmor och farfar nu. Gick hemåt i regnet som nu öser ner. Varierande väder vi har vissa dagar. Det var solsken i morse, för att sedan bli lite mer molnigt för att sedan gå över till regn. Bra med variation i vardagen.

Internet funkar sådär bra så jag tänkte att jag kanske skulle spela lite RollerCoaster Tycoon. Det var längesedan faktiskt.

Har för övrigt ätit för mycket godis (och även påskmat kan jag tänka mig) så min mage har börjat säga ifrån. Typiskt när jag precis fått ett påskägg fyllt med godis!

Ska bara tillägga att musikalen Jesus Christ Superstar är på svt2 ikväll. Gillar musikaler och den här plus två till tillhör mina absoluta favoriter, så därför känns det självklart att jag ska se på den ikväll. Om jag inte försvinner in i dataspelet helt, vill säga...

Ha en fin påskdagskväll.

Söndag

2010-04-04 13:16:07
Min Dag
Påskdagen idag. Kommer väl att göra ett liknande inlägg om den här dagen som med de andra påskdagarna så det kan hända att jag upprepar mig.
Tog en lite springtur idag innan frukosten. Har inte sprungit på länge så jag kände att det var dags att göra det idag. Åt äggost med jordgubbssylt till frukost och just nu ligger det en bakelse och väntar på mig som mami har gjort.

Sedan klockan tre ska vi gå till farmor och farfar och äta ännu mer påskmat och leta efter påskägg.
Ha en underbar påskdag.

Underbart fint väder idag igen! Dock blåser det lite mer idag än vad det gjorde igår.



Påskafton

2010-04-04 13:09:54
Min Dag

Det var så fint väder att vi bestämde oss för att vara ute mestadelen av dagen.

Vi gick ut i skogen för att hämta björkris till mig.


Hittade lite björkris. Pojkvännen tog gladeligen jobbet som påskris-plockare eftersom han fick använda en sekatör. Själv stod jag mest och pekade ut vilka grenar han skulle knipsa av.

Vi har blivit riktiga lavnördar på senaste tiden (mest på grund av att vi arbetade med det när vi hade ekologi-labbar i biologin) och blev förundrade över hur och var de kan växa. En fin fönsterlav för övrigt.

Översvämning efter att snön har smält.

Fick tillslut tillräckligt med björkris så vi gick och lämnade björkriset hemma och tog en promenad i skogen efter att ha skrämt katterna lite.

Förutom att vi hittade massa harbajsar överallt hittade vi en liten myrstack som var full med myror (det svarta är myrorna). De surrade om man lyssnade efter.

Så var det dags att göra iordning påskmiddagen. Min systers verk (ägg med majonäs).

Lax och ägg.

En fin liten blomma som jag fick av farmor och farfar.

Påskmat!
(Det som är i kastrullen är stuvning till omeletten.)

Mormor var vår enda gäst igår, för mammas syskon firade med sina egna barn och några var nere i Småland. Och på påskdagen ska vi fira med de på pappas sida, som för övrigt gjorde annat igår. Vi fick en korg med massa gott i och tre presenter...

I paketen låg det här (: . Tyvärr hade snöret lossnat och försvunnit på min fågel, men det är nog bara att limma fast ett annat snöre.

Sedan gjorde vi äggtoddy ( = äggula, socker och konjak) för att mamma och pappa hade saknat det väldigt mycket de senaste påskarna och ville verkligen ha lite äggtoddy detta året. Vi vispade för hand med skedar och det var riktigt jobbigt! Emelie fuskade och lät mormor vispa lite för henne.
Tyckte det var gott till en början, men sedan var det så mycket socker i att det bara blev äckligt.

Åt massor med godis...


...och spelade spel som Eme och mormor vann.
Sedan gick vi och la oss.

Långfredagen

2010-04-04 12:43:11
Min Dag
Åt rester från middagen till frukost; hemmagjord potatissallad (supergod!) och köttbullar/prinskorvar. Blev jättemätt igen. Påsk är nästan lika farlig som julen för man går runt och är äckligt mätt hela tiden för det finns ett överflöd av mat.
Åkte ner till Backaplan efter frukosten för pojvännen skulle köpa en mikrofon till sin dator. Lyckades att inte köpa någonting! En bragd av dess like.
När vi kom tillbaka hem igen var det bara att vänta på att klockan skulle bli 15, för då slutade mami på sitt jobb och kunde komma och hämta oss.

Åt lite påskmat igen (lax, potatis och ägg) och avslutade med en god efterrätt; ananaspaj med grädde. Mums! Blev så mätt av maten att vi inte orkade göra något annat än slöa framför teven tillsammans med mami och pappa. Men så satte de på Inglorious Bastards som jag redan har sett och inte kände för att se igen, så jag tog med mig min pojkvän upp till övervåningen och spelade spel som jag vann! Sedan gick vi och lade oss efter att ha sett slutscenerna på filmen.

Påskägg i vit choklad som jag fick av pojkvännens mamma (:

Skärtorsdagen

2010-04-04 12:34:03
Min Dag
Sista skoldagen innan påsklovet, som ägnades åt att vi repeterade inför vår Galileo Galilei-pjäs.
Medan minn pojkvän var på gymmet passade jag på att köpa lite påskpresenter till honom.

I paketet låg en t-shirt från MQ som passade finemang på mottagaren. Han tyckte nog den var väldigt fin för han har nästan haft den på sig hela tiden sedan han fick den, haha.


Min påskpresent som jag fick av honom, fast i onsdags. Jätte söt (:

Man ser t-shirten han fick lite smått under hans armar, haha.
Åt påskmiddag hemma hos pojkvännen tills vi storknade. Vi var verkligen helt propmätta efter middagen. Så vi dåsade lite i soffan tills fonduen kom fram på bordet. Då var det dags att ta sig till bords igen. Egentligen var det nog ingen som orkade äta fondue (vi doppade frukter i choklad) men bara för att det är så gott så åt vi.
När alla gäster hade gått hem var det raka vägen till sängen som gällde.

Min påsk hittills

2010-04-04 12:11:30
Min Dag
Tänkte att jag skulle ägna några inlägg till att visa vad jag har gjort i påsk, eftersom jag har varit så himlans upptagen. Tror dock det mestadels beror på att solen har tittat fram som jag inte har velat sitta vid datorn. Mormor sa till och med i går att jag har börjat få lite färg i ansiktet! Nu är det bara resten av kroppen (framför allt magen som brukar vara vit som snö) att få lite färg med. Tyvärr är det dock inte så varmt att man kan gå utan tröja/byxor. Men jackan hängde kvar inomhus igår i vart fall.


Glad Påsk

2010-04-03 18:50:03
Min Dag

Har inte kunnat skriva något för jag har haft fullt upp med annat i dessa påsktider. Tror inte jag kommer att kunna skriva något mer inlägg förrän ikväll, imorgon eller möjligen måndag. Får se vad som händer helt enkelt.
Så jag slänger in en liten snabb hälsning.
Nu ska jag äta påskmat (igen).

Glad påsk!



Skärtorsdag 2010

2010-04-01 16:05:23
Min Dag
Hej!
Hade ju estet hela dagen. Trodde vi skulle ha hunnit med mycket mer än vad vi gjorde, men det blir väl inte så effektivt när ingen lyssnar på lärarna och de får säga samma sak flera gånger och dessutom få alla att förstå vad de ska göra. Kändes inte så jätte organiserat, får hoppas att det blir bättre nästa måndag!
När det tillslut (!) var dags för en av mina scener att dras igenom så fick jag nästan black-out och visste inte vad jag skulle säga. Så jag fick springa av scen, hämta manus och sedan upp på scen igen. Kan bero på att jag vaknade kanske runt tre/fyra mitt i natten av att min pojkvän hade lagt sin arm över min bröstkorg och sedan inte kunde somna om igen utan låg halvvaken tills väckarklockan ringde.

Skoldagen slutade någon gång vid två, vilket var tidigare än vad jag hade trott. Jag gick runt och inhandlade påskpresenter till min pojkvän i lilla Kungälv. Bland annat ett stort påskägg där jag hade tänkt att presnterna skulle ligga i, men alla fick inte plats. Bild på presenterna kommer i helgen någon gång då jag har kommit hem. Är för tillfället hos min pojkvän.

Ikväll ska jag vara med på påskmiddag hemma hos pojkvännen. Hjälpte till att skära frukt som vi sedan ska doppa i fondue. Mums!

Ha en underbar skärtorsdag!

hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0