Mot 2015 (och gott nytt år och sådant där)!

2014-12-31 13:56:00
Min Dag
Årets sista dag är kommen, och jag har ägnat hela förmiddagen åt att plugga eftersom jag i nästa års första månad ska skriva tentor. Men nu! Nu har jag gett mig ledigt för resten av dagen. Det är ju ändå nyårsafton!
Jag har fixat håret med den superba locktången jag fick av mina syskon i julklapp. (Min syster sa att jag inte kunde misslyckas med den, hon vet med andra ord var min nivå ligger när det kommer till frisyrer.) Och så har jag tagit på mig rött läppstift (för det tycker jag är fint), ett blått sidenband och klänning (!).
Tänkte ha silvriga strumpbyxor och något kavajliknande på mig också. Sedan är jag redo att skåla in 2015. Och det ska jag göra med Wille och några andra coolingar. Är ju så pepp!
 
Så. Årets sista dag, alltså. Jag hoppas ni får fira, om ni vill fira, med personer ni tycker om och att ni tar hand om varandra.
 
Och så hoppas jag att så få som möjligt smäller av fyrverkerier eftersom så många djur far illa av smällarna och det inte är så miljövänligt.
 
Gott nytt år! 2015 bli ett sjuhelsikes kick-assande bra år!
 

Julaftonen och julklapparna

2014-12-30 20:25:00
Min Dag
Vid sextiden hade mammakommit hem från jobbet och farmor, farfar och mormor hade anlänt hem till mina föräldrar. Vi drack glögg och åt pepparkakor med ädel- och brieost. Det är ju så gott!
Så blev det dagsför mat. Jag åt rödbetssallad (<3), potatis, quinoasallad med saffran i och honungssås till (supergott!), ägghalvor och kikärtsbollar. Och tunnbröd. Nomnomnom.
Efter att ha settpå Karl-Bertils julafton (mer obligatoriskt för mig än Kalle Anka, gjorde annat även i år vid klockan tre) blev det dags för julklappsutdelning.
"Vänta med att öppna den där julklappen, jag vill se din min när du öppnar den", sa vi till varandra. Tycker att det är fint, att en tänkt igenom vad var och en ska få och inte bara köpt något bara för att. Jag gav min syster en verktygslåda och min bror en kastrull. Bara bra och användbara saker, alltså. Och mina föräldrar ska få komma till Chalmers och se på VERA-spexet med mig.
Efteråt var vi glada över att vi skippat ris à la Maltan, för vi var fortfarande för mätta för det. Men en liten julrulltårtebit slank ner ändå!
Det här var för övrigt vad som låg i mina julklappar. Årets tomte och ängel, såklart. Och en locktång utvald och köpt av en blivande frisör. Och så sådant som jag behöver i min lägenhet, exempelvis en köksmaskin så att jag ska kunna baka bröd på ett kick! Vantar och sockar stickade av mormors framlidne vän och en bok för att jag ska ha något annat än kurslitteratur att läsa. Fint och bra. Och tack så himla mycket, igen. <3
 
 
 
 
 

2014, juli till september

2014-12-30 11:00:05
Tillbakablickar
Juli
 Under juli, och sedan resten av året, lyssnade jag mycket på 50/50-listan. Helt enkelt för att hitta ny, bra musik av kvinnliga artister, vilket jag också har gjort! (Mamma, eftersom ni har skaffat spotify kan ni klicka på länken för att lyssna. :) )
Åkte till Stenungstorg en dag med mamma och mormor för att gå på marknad. Vi åt räkmacka och provade skor.
Jag hängde med Elsa, Anna och Sofia och drack exempelvis piggelndrinkar och pratade om allt.
Hängde också med mina bästa undulater och andra vänner från Chalmers. Och hade en natt på bussen hem ett samtal om jämställdhet, miljön och fotbolls-VM med en äldre man. Det var fint.
Och så började jag se på Orange is the new black. Hann se klart till och med säsong två.
Ägnade soliga dagar åt att vara vid havet och lyssna på sommarprat. Jason Diaktés och Agnes Woldes är bland de bästa!
En dag hängde jag i Slottskogen på knytpicknick med bland annat de här fina. Vi spenderade sedan kvällen hemma hos Astrid och sedan på ett 27-årskalas.Gjorde en film av dagen:
Några dagar av juli spenderade jag i Dalsland med Wille i hennes familjs sommarstuga. Vi plockade och åt blåbär, badade i sjön, sprang i skogen, paddlade kanot och åkte på utflykter.
Och en vecka senare åkte vi tillbaka igen, men tillsammans med Anton och Jonas för att ha träningsläger! Vi orienterade, sprang i skogen, tältade, hade styrketräningspass, paddlade kanot, vandrade i naturreservat i fyra timmar och jag försökte åka inlines medan de andra åkte rullskidor. Det gick inte så bra, jag ramlade och slog i rumpan, så jag gav upp och beslöt mig för att springa istället. Och så åt vi återigen nyplockade blåbär
Och juli avslutades med att jag hade namnsdag.
 
Augusti
 Vi hade kräftskiva hemma hos mina föräldrar. Jag åt kronärtskocka för första gången, men även räkor och en quinoasallad.
Jag hängde på Way out west med Anna, Elsa, Sofia och Gürra. Det var fint och härligt och bra. Förutom att jag blev så besviken och ledsen över Outkasts framträdande där en de hade avklädda kvinnokroppar, mestadels utan huvuden, som bakgrundsfilm.
Och på lördagen kom Wille också med! <3 Vi såg på film om Jimi Hendrix, sjöng med till alla Hello Saferides låtar, dansade till Robyn och avslutade med att åka till Gbg filmstudios för att dansa till tre grymma tjejers framträdande. Jag sov över hos Wille och fick nybakade scones till frukost (men hade bråttom till ett möte så fick äta dem på vägen).
Annars ägnades augusti åt att planera och fixa det sista inför mottagningen, och för mig att arra en sittning tillsammans med åtta andra ordföranden. Och så gick bØf på en kräftskiva som var det sista NollKkalaset innan mottagningen sparkade igång!
Och så kom till slut den 19 augusti och det blev dags för alla nyantagna att samlas på Götaplatsen och sedan tåga upp mot Chalmers. Sedan följde fyra veckor där vi försökte se till att alla de nyantagna på KfKb-sektionen kände sig välkomna, kunde hitta en kompis och börja komma in i studierna.
 
September
 Jag flyttade in i min lägenhet mitt under mottagningen. De första dagarna satt jag på golvet och åt och försökte bygga ett bord av tomma flyttkartonger.
Mottagningen avslutades med en bal där vi var såhär finklädda. Vi höll tal, nollan höll tal och nollan gücklade. Det var väldigt fint, alltihop.
Sedan blev det dags att rösta igen, så jag åkte hem till mina föräldrar eftersom jag glömt säga till Skatteverket i tid att jag flyttat och därför borde rösta i en annan kommun.
Jag blev bjuden på middag av den här coolingen som jag numera bor tio minuters cykelfärd ifrån.
Jag köpte en lampa och började få fler möbler till lägenheten. Det tog ungefär tre-fyra flyttlass att få hit allt.
Jag fyllde år och bjöd hit min familj på middag. Jag köpte en hatt och en rävtavla till mig själv i födelsedagspresent.
Jag och Katta hade födelsedagsfest ihop. Jag fick ballonger som fyllde en del av lägenheten och KfKb-shots och en katt med hatt och fluga i present. Det var fint och bra och härligt.

Måndagsfint

2014-12-29 20:14:44
Fint
 
Skämt skrivna av barn. Så himla kul. Finns fler här.
Elizabeth Gadds helt magiskt fantastiska fotografier av ensamma människor i naturen. Wow. Se fler här.
Olika maträtter gjorda helt isötsaker. Matkonstnären Jess Gabe har satt ihop exempelvis hamburgare (bild ovan), varmkorv och en kex med ost.
 

2014, april till juni

2014-12-29 15:40:00
Tillbakablickar
April
Jag längtade som en galning till att få gå på Håkankonsert och så åkte jag och mitt bØf på en NollK-utbildning för att helt enkelt få förutsättningar att göra en så bra mottagning och vara så bra förebilder som möjligt. Och även fast utbildningen just detta år var diskuterbar (de kommer se över den till nästa års NollK:n) så fick vi finfint tillfälle att bara umgås med och lära känna de andra NollK:na. Vilket ju alltid är trevligt.
Jag hämtade ut min Cortègerock och alla program (fick till slut sålt kanske 20 stycken, om jag minns rätt).
Hela min familj åkte till Malta över påsklovet. Jag och Eme badade varje dag (fastän det vissa dagar egentligen var för kallt). Vi spenderade mycket tid på att åka buss kors och tvärs över det lilla landet. Vi besökte katedraler och gamla städer med ringmur. Och vackra trädgårdar. De andra fick sin vilja igenom att bara ligga på stranden då och då. Himla fint, ändå!
Och april avslutades med att jag gick i Cortègetåget och sedan gick på FestU-kalaset.
 
Maj
 bØf hade ohmsitts och vi tejpade upp vår Nolluppdragschef på väggen. Och en dag mötte jag upp Patrik vid Näckrosdammen och så tog vårt femåriga förhållande slut.
Jag sprang Göteborgsvarvet. Eller sprang och sprang, jag tog mig i mål i vart fall. Ungefär som vanligt skadade jag mig på något sätt, den här gången var det benet och höften som fick sig en liten smäll eftersom jag inte hade sprungit en meter på minst två veckor samt gått på kalas. Det höll helt enkelt inte. Tänker att jag ska skärpa mig till nästa år!
Jag cyklade till röstlokalen för att rösta i EU-valet och blev sedan både glad och bestörtad över resultatet. Glad över att Soraya Post fick åka ner till Bryssel men ledsen över att hon fick sällskap av Sverigedemokrater.
Och så firade vi mors dag hemma hos mina föräldrar. Mammor är ändå himla bra.
Och så fick jag till slut sommarlov och hängde mycket i parker där vi åt pizza och drack vin och firade att vi för några månader bara kunde ha lov. Satt ihop en liten film:
 
Juni
Jag fick äntligen, äntligen gå på Håkankonserten på Ullevi. Och wow, det var ju så bra. Han är ju ändå finast.
Jag såg till att ha sommarlov för fulla muggar. Hängde i Slottskogen med Elsa och en flaska rosé, satt på andra lång, såg på fotbolls-VM hemma hos folk och på en sportbar, jobbade på förskolan och hade hej-då-Elin-picknick.
Min kusin hade tagit sig igenom hela ekonomiutbildningen, så vi firade henne på en examensfest. Jag fick dansa, dansa, dansa tills klockan var långt över midnatt och familjen ville åka hem.
Min syster fyllde 17 år.
Och så firade jag midsommar med ett finfnt gäng. Vi hade knytkalas och sedan tävlingar där mitt lag tyvärr inte vann. Jag och Wille var uppe till klockan åtta på morgonen då vi kände att det var dags att gå och lägga sig. På midsommardagen hade vi spelkväll, badade i en bubbelpool och i havet och såg på fotbolls-VM.
Jag planterade grönsaker, så som majs, pumpa, spenat, ruccola, sockerärter och mangold.
Och så spontanköpte jag, Brumm och Janen biljetter till Bråvalla där vi hängde i fyra dagar tillsammans med tusentals andra. Det var för det mesta fint och bra. Men väldigt litet utbud på vegetarisk och glutenfri mat, så jag levde på pommes frites med burktonfisk.
 

Håkanfilmen

2014-12-28 20:22:00
Filmer Musik
Jag missade att köpa biljett till visningen av filmen om Håkans Ullevikonsert. Men idag kom det till min vetskap om att den finns att se på Aftonbladet idag och några dagar framöver. Wow! Finns alltså att se här.
 
Det hela är så himla fint. Allt fint som alla säger. Allt fint Freddie Walding, som sittandes på en stol på scenen och med en käpp i handen, säger "Det här är Håkan. Han är min kompis." Och så extra fint att han delade med sig av scenen och det stora publikhavet och inte hade det helt för sig själv.
 
Och jag, i vit hatt och lyckorus, skymtas i någon millisekund någon gång mellan 47:50 och 48. Sedan täcks jag av uppsträckta händer. Men jag var där och jag skulle vilja vara där igen.
 
 

2014, januari till mars

2014-12-28 18:48:00
Tillbakablickar
När det börjar närma sig nyår dyker det upp årssammanfattningar lika vanligt som mellandagsrea-annonser strax innan julafton. Och jag tänkte inte vara sämre! Såg för övrigt att jag hade gjort en lista över saker jag ville skulle ske under 2014. Tycker det är superbt att jag kan bocka av ungefär allt. Jag färgade dock inte håret i någon färg, det enda jag gjorde var att klippa det kortare fastän jag vill ha långt. Men jag har skrattat mycket och det är nog ändå det viktigaste!
Oh, well. Så här var mitt 2014!
 
Januari
Jag började i stort sett året med att gå på min första begravning. Någon dag senare hade jag ordnat trerättersmiddag för Patrik och det blev både bra och dåligt (i matväg, alltså).
Och som varje år firade vi trettondagsafton hemma hos mormor och alla blev så himla proppmätta.
Och sedan gick i stort sett resten av januari åt till att färga och sy våra bØferåler. Det gick åt ett antal hela dagar och flera, flera timmars musiklyssnande. Det var mysigt och fint. Mestadels. Sedan fick vi också gå på vår första sittning med andra NollK:n och börja lära känna dem.
 
Februari
 Mamma fyllde år så vi firade henne med att gå på restaurang. Jag hade gjort någon halvlyckad chokladmousse till efterrätt som vi åt hemma. Mamma åt också vegetariskt (i stil med mig, alltså åt fisk och skaldjur) hela månaden, det var himla fint.
Som bØff:are fick jag gå på NollKkalas, gückla med ett genomtänkt gückel för första gången på en Gasquesittning och laga ärtsoppa till de andra sektionsmedlemmarna för att påminna om att det var sista dagen att anmäla sig till tentorna.
Och jag försökte bojkotta OS just eftersom Ryssland bland annat förtrycker homosexuella. Jag vet att det inte betydde något för någon annan eller på något sätt påverkade Ryssland, men det var viktigt för mig.
 
Mars
Vi anordnade vårt NollKkalas tillsammans med KØK [K-noll-K]. Vi hade bröllopstema med ett brudpar som toastmasters.
Jag åt två semlor på en gång på semledagen bara för att jag för en gångs skull kunde. Och försökte uppmärksamma internationella kvinnodagen.
Kunde sitta utomhus och plugga. Åh.
Och när jag inte pluggade sprang jag ner till havet och hem igen, vilket en viss väg är ungefär en mil. Och en kväll såg jag "The grand Budapest hotel" på bio med Wille, Anton och Niklas.
 Och så gick jag på det tredje NollKkalaset vilket var en finsittning så jag bad Eme göra en snygg håruppsättning i form av en rosett (flera kom och frågade hur jag hade gjort den). Och kom hem långt efter att solen hade gått upp.
 
 

God jul

2014-12-24 14:49:00
Min Dag
Och så kom det ett litet, litet snöfall på julafton i vart fall. Precis lagom till att vi kommit hem igen från mina kusiner. Hittills har jag redan hunnit äta risgrynsgröt med sirap, ätit mig mätt på rödbetssallad och öppnat en julklapp.
Nu väntar jag och Elsa-Sara på att få äta mer julmat och öppna resten av julklapparna.
Är ungefär lika spänd att få veta vad det är i mina paket, som att se de andras miner när de öppnar paketen från mig. Åh!
Stor god jul-kram till er allihop! Och ta hand om varandra.
 

Dan före dopparedan

2014-12-23 21:00:00
Min Dag
En tidig morgon, medan solen ännu inte riktigt hade vaknat, åkte jag hem till mina föräldrar. Vi lyckades på samma dag fixa de allra sista julklapparna. Jag hade i och för sig bara en kvar, så jag var klar efter ungefär en halvtimma. De andra var segare.
Vi har även slagit in och lagt klapparna under granen. Det blev en stor hög. Mest på grund av få, stora paket.
Igår hjälpte vi mormor att klä hennes gran. Gillar ju så att hon har äpplen i.
Och idag satte min syster ihop och dekorerade pepparkakshuset. Nu tänker jag ha uppesittarkväll med min familj. Äta en äggmacka eller två (eftersom jag ju inte äter julskinka som de andra) och spela kort. Klappa en katt eller två. Imorgon är det julafton och jag längtar ju så!
 

År 2014:s bästa filmer

2014-12-19 13:20:54
Filmer
 

THE 25 BEST FILMS OF 2014: A VIDEO COUNTDOWN from david Ehrlich on Vimeo.


Så många av de här som jag verkligen se! Så få av de här som jag har sett. Superbt bra lista.

 

 


Snart är det ju jul

2014-12-18 15:21:00
Min Dag
Jag har, efter att ha varit hemma hos mina föräldrar i två vändor, fått hit allt julpynt. Glaskulorna har jag hängt upp i fönstret (tänker att det är säkrast och finast så).
Jag trodde tomtarna skulleta över hela lägenheten, men jag hade visst inte så många. De flesta fick plats på hyllan.
Och jag har fått min första julklapp! En yogamatta ifrån Wille, precis vad jag önskade mig. Vi hade tänkt att vi även skulle beställa biljetter till Hello Saferide, men de var slut. :( Hoppas på att det dyker upp något annat bra att gå på istället!
Nu är det inte långt till julafton. Har en julklapp kvar att fixa, sedan är jag klar och tänker bara njuta av någon slags julfrid. Och plugga.
 

Pepparkaksbyggartävling

2014-12-15 21:50:00
Min Dag
I lördags var jag och Wille hemma hos hennes föräldrar för att vara med i en pepparkasbyggartävling. Wille hade bestämt att vi skulle göra Oslos operahus. Jag försökte hjälpa till, men det gick mest sönder eller blev lite förstört då, så jag höll mig på avstånd tills det var dags att sätta fast svarta non-stop.
Och så blev dettill slut klart! I bakgrunden syns en portugisisk spårvagn som var Willes föräldrars bidrag. Imponerad över de böjda sidbitarna de lyckats få till!
Efter middagen hade vi omröstning. Kanoterna (längst bort till vänster, men syns inte så bra) vann och vi kom sist. Men vi var ändå nöjda över vår insats. Jag fick ju ändå hänga med Wille, det är fint och bra nog. <3

Allt som är ditt

2014-12-14 15:27:11
Dagens låt
"Du går igenom parken, det är inte ens natt än. Och två som går bakom springer ifatt och tar allt som är ditt".
"Åh, tänk om du hade gått en annan väg eller inte vart så korkad och gått ute själv. Du kanske hade fel kjol och kanske gick för sakta. Det måste va' ditt fel."
Tack Annika Norlin för den här låten. Tack för textraderna som får mig att bli så jädrans arg.
Tack ni andra i Linnétältet på Way out West för att ni stod och sjöng med. Tack för att ni gav mig gåshud och för att ni fick mig att hoppas på en vettigare värld.
 
Säkert! - Allt som är ditt
 

Året med musik

2014-12-14 14:07:00
Musik Tillbakablickar
Det här är tydligen mitt 2014 i form av musiklyssnande. Oväntat att Håkan är artist nummer ett. Och att Magic (årets mottagningslåt) är min mest lyssnade låt.
Tydligen lyssnar jag på mest på musik under torsdagar och genom mobilen. Och på väldigt många män och svenskt, tydligen.
 
2015 tänker jag att jag ska hitta än fler fina låtar och bra musik att lyssna på. Och så ska jag gå på konserter och festivaler. Exempelvis Hello Saferide och Way out West (köpte precis biljetter!). Woop.
 

Chandelier

2014-12-12 22:48:58
Dagens låt
Tycker inte låten är världsbäst, men blev alldeles trollbunden av den 12-åriga dansaren i musikvideon. Hon heter för övrigt Maddie Ziegler och är fantastiskt duktig! Wow.
Ni måste helt enkelt se!
Sia - Chandelier
 

Operasöndag

2014-12-11 13:19:00
Min Dag
I söndags, efter att ha varit på en intervju eftersom jag sökt till KfKb-Styret, tog jag mig igenom det regniga och blöta Göteborg.
Jag mötte upp min bästa Wille på Göteborgsoperan.
Vi skulle se på sagooperan Hans och Greta. Det var min födelsedagspresent från Wille. <3
Finfint sätt att spendera en söndag på. Speciellt bra då en är så nervös över om en ska bli nominerad eller inte och till vad. <3

Önskelista

2014-12-08 15:06:00
Konsumtion
Snart är det julafton! Längtar så in i Norden efter denna dag (och helg, firar ju jul i dagarna tre). Här kommer min önskelista! Har dock exkluderat fred på jorden, mer jämställdhet, ett bättre klimat (ur flera aspekter) och att alla jag känner får må bra och ha hälsan. Mest materiella ting, faktiskt.
Sörja för de sina och Liv till varje pris av Kristina Sandberg. Måste få veta hur det går för Maj!
Få bli bjuden på konsert eller någon annan form av föreställning. Typ teater, dansuppvisning eller opera. Eller en resa någonstans, lite vartsomhelst, så länge det är tillsammans med någon fin.
En mortel. Helst i marmor eftersom jag tycker det är finast! Och en bra (elektronisk) köksvåg, ett litermått, en kökspensel i silikon och en vattenkanna (tänker typ Eva Solos, eller liknande).
Typ allt som Design is mine tipsar om här. Kattdisktrasa! Kattkudde!
 

Lördag 6 december

2014-12-07 14:54:00
Ett foto i timmen
09 Vaknar upp i mitt gamla rum hos mina föräldrar. Pälsbollen kommer genast nedspringandes för trappan och vill bli klappad. <3
10 Börjar baka lussekatter efter att ha ätit frukost.
11 till 12 Kokar polkagrisknäck i väntan på att lussekatterna ska bli helt färdiga. (Lussekattdegen blev för övrigt superbt bästa jag någonsin sett, trots glutenfri! Så mycket wow på det.)
13 Tar mig en promenad eftersom det är fint väder. Lyssnar på Värvet-intervjun med Per Holknekt medan jag förargas över alla burkar och flaskor som ligger i dikena. :(
14 till 15 Pluggar.
16 Gör iordning kikärtsbullar medan mamma gör köttbullar.
17 Äter kikärtsbullar och potatismos till middag. Skulle haft lite mindre spiskummin i, annars godkända!
18 till 19 Råkar somna en stund och får denna kokbok i adventspresent. <3
20 till läggdags Spelar spel och pratar med mamma. Pappa kommer då och då och undrar vem som vinner (vilket jag gjorde, hehe). Fint att få vara hemma och vila upp sig då och då. :)
 
 

Måndagsfint

2014-12-01 11:49:00
Fint
Broderade fotografier.  Så fantastiskt fint. Den här ovan av Flore Gardner är nog min favorit bland de många fantastiska.
Den här musikvideon där gamla albumsomslag får nytt liv. Se, se, se!
Det här receptet på jordärtskocksoppa. Precis vad jag behöver (pga har jordärtskockor hemma som jag måste laga något av).
 
 
 
 
 

hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0