Har tagit mig hem till pojkvännen nu. Ligg...

2011-01-29 20:20:43
Min Dag

Har tagit mig hem till pojkvännen nu. Ligger i hans säng och lyssnar på p3 dokumentär - intressanta grejer. Borde göra det oftare, lyssna på p3 dokumentär, alltså, så många intressanta saker. Patrik sitter och spelar just nu, men när han är klar blir det lördagsmys med Ugly Betty. Fin lördagskväll!


Plugglördag

2011-01-29 14:28:22
Min Dag
Hej!

Imorse gick jag och Emelie på ett spinningpass. Det var första gången för Eme så hon kommer ha rejäl träningsvärk imorgon, gott!
Jag har inte tränat på ett tag så jag kommer väl också känna av det litegrann imorgon. Men det är mest skönt, för då vet man att man har tränat duktigt!

Den här lördagen blir en pluggdag, fastän jag inte riktigt känner för det. Men vi har fysikprov vecka sex, och eftersom jag inte riktigt har fått kläm på vad det är vi håller på med är det bäst att plugga på det. Dessuom har jag några läxor, i bland annat svenskan, som jag behöver göra.

Ikväll tänkte jag försöka ta mig till Patrik (eller få hit honom), men det beror på vad han ska göra sedan. Så vi får se hur det blir med det.
Neej, nu måste jag sätta igång.

Ha en finfin lördag!


Biljetten köpt!

2011-01-28 17:42:26
Min Dag
Hejhej

Åh, jag hämtade ut biljetterna till Håkan Hellström-konserten idag! Så himla pepp och så himla glad över att jag ska gå på två Håkan H-konserter innan studenten! Dessutom är den första konserten i år på samma dag som jag har slutprov i Kemi B, vilket betyder att det blir lite som en belöning för mig själv att jag (förhoppningsvis) klarade av kursen och för att fira det hela. Finns knappt något bättre sätt att fira det på!
Och har man inte varit på någon av hans konserter så tror jag inte riktigt att man förstår för det är något alldeles speciellt.
Åh, längtar så himla mycket!



Konsert

2011-01-27 18:05:00
Musik

Åh, igår fick jag
ett så himla bra sms från en klasskompis. Där, i sms:et stod det att Håkan H kommer att ha en konsert i Uddevalla den fjärde mars och undrade om jag ville följa med. Åååh, självklart!
Så nu är biljetterna beställda och ska hämtas ut imorgon.

Äntligen är det inte lika långt kvar till nästa konsert som till fjärde juni. Hur bra och underbart som helst!



Mat och spotify

2011-01-27 17:45:39
Min Dag

Patrik kom precis hem nu så det blir strax mat! Yes. Inte jätte hungrig men det är alltid gott med mat (om man inte är supermätt, vill säga).

Har för övrigt funderat ett tag på om det är värt att skaffa spotify premium. Jag vill inte ladda ner musik längre (gjorde det förut, men tycker numer att det är fel för jag tycker artisterna ska få betalt för det de gör) och då finns det bara spotify eller att köpa en massa album om jag vill lyssna på annan musik än den jag redan har på min dator.
Och eftersom jag också numer har en android-telefon där jag kan ha spotify så känns det som att det är ännu lite bättre med att ha spotify premium.
Det enda är att det kostar 99 kronor i månaden, fast jag får ju å andra sidan nästan all världens musik och slipper reklam. Och idag fick jag ett sms från halebop där det stod att om man vill ha spotify premium så kan det dras av från mitt kontantkort varje månad och jag kommer alltså slippa åka in till Göteborg för att köpa det på pressbyrån eller 7eleven.
Ska diskutera lite mer med min pojkvän om det, han kan komma med något smart svar och så får jag se.

Nä, nu ska jag gå och se på tv med min pojkvän. Mys!
Ha en finfin torsdag!

Vi firade ett år och åtta månader i måndags för övrigt. Fint!

Lite om onsdagen

2011-01-27 17:02:58
Min Dag
Hej

Har inte sovit en hel natt på nästan en hel vecka nu, vet inte riktigt vad det är som gör att det inte går att sova ordentligt. Jag hoppas i vart fall att jag kommer ur den här perioden snart för jag orkar inte göra så mycket, som att träna eller plugga lite extra, när jag är såhär trött. Usch.

Igår var det en mindre bra dag, i vart fall förmiddagen. Först hade jag sett fel på tandläkartiden och var där en hel timma innan så jag fick strosa omkring på Stenungstorg utan att ha något att göra. Hittade en metro som jag satte mig och läste. Fick även fixat ett pass hos polisen, tänkte att jag lika gärna kunde göra det när jag ändå var i Stenungsund (man kan inte gör pass hos polisen i Kungälv).
Väl hos tandläkaren slet de och drog i min mun och i ungefär fem-tio minuter fick jag sitta och gapa så mycket jag kunde (gör ont i käkarna!) medan de stoppade in så många saker de kunde i min mun kändes det som. Blev i vart fall av med en av tre tandställningar! Woho. Känns dock lite "naket" och konstigt att det inte är något i vägen i gommen, men mest skönt.

Sedan missade jag en buss som var den senaste jag kunde ta för att jag skulle hinna äta lunch i bamba med ungefär två-tre minuter. Tänkte att jag kanske kunde ta tåget istället, men det missade jag också såklart. Till slut kom det en buss (ungefär en halvtimma efter den buss jag hade tänkt ta från början) som jag tog och på väg till skolan fick jag köpa lunch och ha med mig på lektionen för att inte missa ännu en lektion (hade redan missat två och jag hade bara räknat med att missa en..).
Fast sedan hände det nog inte så många dåliga saker i och för sig. Förutom att jag fick jätte ont i tänderna av att de hade bytt båge i tandställningen. Har fortfarande ont och kunde inte äta flingor till frukost utan fick försöka få i mig en risifrutti och låta bli att tugga. Det lär gå över någon gång i helgen, hoppas jag i vart fall! Annars är det nog något som är fel.

Hoppas ni hade en fin onsdag, i vart fall.


Alltid lika kul att komma hem och det finn...

2011-01-25 15:00:24
Min Dag

1295963598-picsa (MMS)

Alltid lika kul att komma hem och det finns en massa post till mig (: ska bli spännande att se vad som finns i paketet, vet inte riktig faktiskt, haha. Och när jag har kollat efter ska jag sova en stund. Sov inte så bra varken förra eller denna natten, så jag måste försöka ta igen det. Ha en fin tisdag!


Hej då, julpynt

2011-01-23 16:38:49
Min Dag

Idag städades julpyntet bort. Kanske på tiden.


Och ersattes av till
exempel dalahästar.


Och lite för ombyttes skull fick parfymflaskorna flytta in i fönstret istället. Fint!


Häromdagen fick granen komma ut också.
Och nu har vi inget mer julpynt kvar i hela huset, förutom någon lite totme här och var som har gömt sig så bra att den får vara kvar ett par veckor till tills vi hittar den.



Missing Someone

2011-01-23 15:47:19
Kärlek

Missing someone isn't about how long it has been since you've seen them...
(Fortsättning.)

Det är så otroligt sant det som står i den svarta rutan här och det är precis så som det känns när man saknar någon, någon som lever eller någon som har gått bort.
Och så brukar jag känna och tänka när Patrik inte är bredvid mig men önskar så innerligt att han vore det. Lite så känns det mest hela tiden.


Godmorgon! :-) Denna söndag springer jag o...

2011-01-23 13:09:59
Min Dag

Godmorgon! :-) Denna söndag springer jag omkring i högklackat och städar medan musik spelas på hög volym. Ska man städa sa ska man göra det med stil ;) . Ha en fin söndag!


Sitter och tittar på p3-guldgalan och smas...

2011-01-22 22:07:40
Min Dag

Sitter och tittar på p3-guldgalan och smaskar på godis denna lördagskväll. Hoppas också på att Håkan Hellström ska få något fint pris, för det tycker jag absolut att han är värd :) . Bästa liveartist blev dock Robyn (ganska väntat), men fler priser ska delas ut. Ha en finfin lördagskväll! :)


Spinningmorgon

2011-01-22 13:34:12
Träningen

Den här morgonen började jag med att först vakna upp bredvid Patrik, gå upp och ta på mig träningskläderna som hängde på tork inne i frysrummet, åt frukost och slängde sedan ner en handduk i min träningspåse. Och så var det dags att åka till friskis och svettis och träna spinnnig. Första gången för i år och åh, vad det var härligt! Känns härligt att jag har börjat komma igång med träningen igen.

Det var tänkt att Eme och hennes kompis också skulle vara med på spinningen, men eftersom de inte är medlemmar och inte kan boka pass var de tvungna att vänta och se ifall de fick någon plats. Vilket de tyvärr inte fick så de fick gå på ett annat pass istället. Oh well, det kommer väl fler chanser för dem att gå på spinning :) .


Dags för att se andra säsongen av Ugly Bet...

2011-01-21 18:24:02
Min Dag

imag0025_1295630 (MMS)

Dags för att se andra säsongen av Ugly Betty tillsammans med min fina pojkvän. Fredagsmys!


Torsdagskväll

2011-01-20 20:17:25
Min Dag

Idag har det varit en sådan där riktigt trött och seg dag då man helst av allt vill åka hem och sova. Usch. Hade dessutom en tre-timmars håltimma eftersom det var veckodag fem idag och då hade vi visst ingen labblektion.
På den sista lektionen höll jag nästan på att somna. Som tur var det första lektionen i svenska c (vårterminen började idag och alltså alla 50-poängs kurser) där vi inte gjorde något direkt vettigt utan hämtade böcker, gick igenom betygskriterierna och pratade lite om vad vi hade för förväntningar på kursen. De allra sista minutrarna försökte jag fokusera blicken men det blev bara en enda kludd på näthinnan. Vi fick i vart fall sluta tidigare och det var nog lika bra för jag hade nog inte kunnat orka koncentrera mig på att lyssna så mycket längre!''

Just nu sitter jag i min säng med datorn och min fina katt som sällskap. Och på skrivbordet ligger mobilen och spelar musik ur datorhögtalarna. Har kommit fram till att jag har flest låtar av Håkan Hellström i min mobil just nu, inte helt fel dock. Åh, jag längtar tills det är dags att gå på hans konsert igen! Det blir till sommaren någon helg innan studenten. Åh!

Har franskaläxa kvar som jag måste göra nu innan jag går och lägger mig. Ska svara på några frågor till en text som vi läser. Förstår inte varför jag har skjutit upp det så himla mycket. Och nu finns det inte så mycket mer tid att skjuta upp den på så det är väl bara att sätta sig ned med den.


Finaste sköldpaddan.

Brr.. Nio minusgrader ute och jag har inga...

2011-01-20 09:04:56
Min Dag

Brr.. Nio minusgrader ute och jag har inga andra skor än mina converse hos Patrik. Kallt!


Matteprov och friskispass

2011-01-19 21:34:04
Min Dag

Matteprovet idag gick nog hyfsat. Det känns ingenting just nu, efteråt. Inte att det gick jättebra eller jättedåligt. Vet inte om det är bra eller dåligt. Men jag hoppas i vart fall att jag fick med några mvg-solar som man måste få för att kunna få mvg. Well, det är väl inte så mycket annat att göra än att vänta tills vi får tillbaka det igen.

Efter provet hade vi ingen lektion, fast det fick vi egentligen inte veta förrän den lektionen hade börjat. Fast det var väl nästan väntat (och ganska klokt av vår fysiklärare) för jag tror inte det hade blivit så mycket fysik gjort efter fyra timmars matte.

Gick på ett friskis-pass förut och åh, vad härligt! Var inte alls pepp på det egentligen, utan Patrik fick nästan schasa iväg mig för att jag skulle gå. Men efteråt och under tiden var det såklart underbart! Känner i musklerna att de har fått jobba, woho! Gissa på härlig träningsvärk imorgon.
Har dessutom fått med Emelie och hennes kompis till ett spinningpass på lördagmorgon! Tror de kan tycka att det är kul :) .

Nu har jag precis gjort klart franskaläxan (eller jag har en läsdel kvar) så jag tänkte överlämna datorn till min fina, fina pojkvän.
Ha en underbar onsdagskväll!


Har trotsat vädret hela dagen och bärt de här skorna. Dock var det liiite kallt idag när det var fyra minusgrader (min mobil sa att det skulle vara över en grad idag, så jag trodde ju det), men åh vad jag vill ha vår!

Slutprov i matematik d

2011-01-19 10:00:00
Min Dag
Hej

Just nu sitter jag och gör nationellt prov i matte d. Jag hoppas att det är ett lätt prov utan massa konstigheter, plus att jag kollar igenom provet efter slarvprov innan jag lämnar in det för då ska det nog gå vägen.

När provet är slut får vi se om jag får sluta eller inte, hoppas såklart på att vi får sluta för jag tror jag är rätt slut i huvudet efter fyra timmars (om jag nu sitter så länge) matte.
Går hem till Patrik efter skoldagens slut i vilket fall och börjar kvällen med ett medelpass på friskis! Gott!

Ha en fin onsdag!


Vårlängtan

2011-01-18 15:43:46
Min Dag
Hej

När jag gick till bussen idag vid tio-tiden var det så himla fint väder ute och snön har börjat smälta/regna bort. Kändes som att våren var på väg (fast jag gissar på att det kommer komma mer snö så jag vågar inte hoppas på vår förrän april har kommit) och för att fira det hade jag på mig mina converse (som jag hade igår också). Så härligt att kunna använda andra skor än stövlar och kängor och andra varma skor. Dessutom slängde jag på mig ett par chinos. Har bara haft på mig strumpbyxor och leggings under hela vintern (hade väl jeans någon dag om jag inte minns fel).
Såg förresten grönt gräs idag för första gången på länge nu när jag gick hem från bussen.
Åh!
Längtar super-super-mega-mycket efter vår nu!

Oh well, idag blir det matteplugg för vi har slutprovet imorgon! Det känns rätt okej ändå, känns som att det kan gå vägen helt enkelt :) , och det är ju skönt. Men att plugga lite till lär nog inte skada.

Ha en finfin tisdag!


Friday Party

2011-01-18 12:00:00
Kalas och festligheter
I fredags var jag tillsammans med omkring tvåhundra andra på en fest för att fira två damer som fyllt arton!


Men innan man går iväg måste man fixa iordning sig.
Och nej, jag är inte naken. Min klänning var utan axelband så det är den jag har på mig på bilden.


Och en stund senare är man klar! Bortsett från håret som skulle fixas till med plattång (vilket Patrik fick göra för jag kan inte göra sådant på mig själv..)


Vid sex-tiden blev vi hämtade med bil och åkte upp till Kalle på en liten förfest. Vi försökte prova mitt spel som jag fick i julklapp av Patrik, men det var inte jätte kul. Fast jag hoppas det beror på att vi inte hade rätt grejer (som glas till exempel). För annars är det synd för jag var superpepp på att spela det.
Oh well, det kommer nog fler tillfällen att testa med "rätt grejer".


Sedan blev det dags att åka in till festen med buss. Här är finaste Patrik till exempel och två till i bakgrunden.


Fastän jag, Patrik och Ludwig tog en senare spårvagn än alla andra (för att jag behövde gå på toa) kom vi förre de i vart fall. Vi var helt enkelt lite bättre på att hitta dit och inte velade bort oss, haha.
Här är ingången in i berget dit vi skulle, förresten.


<3
Och det här var
sista bilden jag tänkte lägga ut här. När vi sedan skulle hem vid två-tiden hade det börjat snöa som bara den. Vi lämnade i vart fall en finfin fest bakom oss.
(Fast jag skulle ha tagit fler bilder, det här blev ju knappt någonting, äsch.)

Dags för matteplugg...

2011-01-17 16:21:00
Min Dag

imag0024_1295277 (MMS)

...och lyssna på musik. Här kommit på att jag kan koppla mina externa datorhögtalare till mobilen, så nu slipper jag starta min dator för att lyssna på musik, yey! Tillbaka till matten! Ha en finfin måndag.


Efterrättsdags!

2011-01-16 18:47:20
Min Dag

imag0023_1295199 (MMS)

Efterrättsdags!


Hos mormor

2011-01-16 15:54:30
Min Dag

imag0020 (MMS)

Är hos mormor för att dricka glögg och äta middag. Är superhungrig, så jag hoppas att det är mat snart :)


SMS-inlägg

2011-01-16 15:51:42
Min Dag

imag0020 (MMS)


Söndag

2011-01-16 13:14:35
Min Dag
God eftermiddag

Har duschat, ätit frukost, klätt på mig och läst lite franska hittills idag. I franskaläxa har vi att vi ska läsa så långt vi hinner på åttio minuter i en bok. Jag har läst i trettio minuter nu så jag har femtio kvar. Får se om jag läser de femtio minutrarna nu eller om jag gör det sedan.

Idag ska jag visst på middag hemma hos mormor med min familj. De kommer och hämtar upp mig hos Patrik och sedan åker jag med dem hem igen.

Ungefär så ser min söndag ut.
Ha en finfin söndag!


Lördagsmys

2011-01-15 19:44:40
Min Dag
Hej

Igår kväll var vi som sagt på en fest för att fira att en klasskompis fyllt arton år. Super kul! Skriver mer om det imorgon när jag kommer hem till mig igen och kan lägga in bilder och så.
Bestämde mig för att inte åka hem idag för jag har lyckats få ont i halsen (kan dock bero på att man fick skrika istället för att prata när man skulle konversera) och lite snuvig, har alltså en förkylning på gång. Hoppas den inte blir långvarig bara! I vart fall så har den gjort mig lite matt så jag vill stanna inne i värmen idag och bara vila. Det blir ingen träning för min del imorgon som jag hade tänkt utan kroppen får vila upp sig lite först.

Idag blir det lördagsmys med pojkvännen. Supermysigt! :)
Ha en underbar lördagskväll!




Håller på att göra mig iordning och Patrik...

2011-01-14 17:58:10
Min Dag

imag0018_1295024 (MMS)

Håller på att göra mig iordning och Patrik sitter och spelar när jag behöver hjälp med att välja och fixa mitt hår... Smått panik.


Thank God It's Friday

2011-01-14 14:47:37
Min Dag
Hejhej
Har varit jätte trött hela dagen idag och har bara väntat på att jag ska få gå hem (till Patrik) och nu har jag äntligen fått göra det! Har haft så ont i huvudet med (som nog beror på att jag inte har sovit tillräckligt..), usch.

Höll på att glömma
av min tandläkartiden imorse. Eller jag hade glömt av den, tills jag tittade på klockan under franskalektionen, såg att den var kvart i nio och tänkte efter om det inte var något jag skulle göra klockan nio.
"Oj, jag ska till tandläkaren nu!" sa jag och började plocka ihop mina saker. Hade jag kommit på det fem eller tio  minuter senare hade jag kommit försent, så det var skönt, men lite märkligt, att jag kom på det just då.

Jag och Wille var duktiga och gjorde lite på vårt projektarbete efter skolan. Deadlinen hade blivit flyttad från idag till den fjärde februari, vilket vi fick reda på när vi kom tillbaka efter jullovet och hade den inte blivit flyttad hade vi fått sitta med det till klockan fyra idag (skulle jag i vart fall tro). Idag hade jag dock inte orkat det (fast jag hade ändå tvingat mig själv att stanna kvar samt att inte somna).

Ikväll ska vi ju på fest. Är riktigt pepp faktiskt! Känner på mig att det kommer bli superkul (och om inte får vi väl åka hem...). Och för att inte somna någon gång under kvällen eller vara trött och tråkig tänkte jag ta mig en liten tupplur senare, så att jag är någorlunda pigg ikväll.

Ha en finfin fredagskväll, mes amis!

Hej hej.



Skoköp och franskaglosor

2011-01-13 19:31:24
Min Dag
Hej!

Har varit supertrött hela dagen. Jag sov inte så himlans mycket i natt heller och kroppen håller fortfarande på att vända tillbaka dygnet, så jag får väl vänja mig vid lite trötthet såhär de första veckorna.

Efter skolan åkte jag och Wille in till Göteborg. Behövde nya skor till festen jag ska på imorgon för temat är black&white och jag hade inga svarta eller vita klackskor. Faktiskt. Eller jo, ett par men de hade varit för varma att ha på sig inomhus så länge.
Vi kikade runt i Kungälv efter svarta eller vita skor igår och jag hittade ett par, men såklart fanns de inte kvar i min storlek så därför åkte vi in idag.

Det var faktiskt lite svårare att hitta ett par svarta, ganska vanliga klackskor än jag trodde. Eller vi hittade ett par i den första skoaffären vi gick in i, men jag ville kika i de andra också för att se om de fanns några jätte perfekta någon annanstan. Men det gjorde det alltså inte. Så nu har jag ett par nya klackskor. Fint.
(Och jag är hemma hos Patrik nu och kommer vara här tills någon gång på lördag, så det blir inga bilder förrän dess.)

Nu ska jag öva på franskaglosor som jag har till imorgon. Glömde av att vi bara behövde välja ut 25 stycken så jag har övat på alla 58. Men jag tänker som så att det är lika bra att kunna så många ord som möjligt så att man får ett berikat ordförråd, så det gör inte så mycket för min del.

Ha en finfin torsdagskväll


Godmorgon! Snön bestämde sig visst under n...

2011-01-12 09:19:07
Min Dag

Godmorgon! Snön bestämde sig visst under natten för att den skulle vara kvar lite till och nu ligger det ett snötäcke över marken och träden. Ska bli spännande att se om bussen kommer eller om jag får gå till skolan. Ha en finfin onsdag! :)


Första skoldagen

2011-01-11 19:35:24
Min Dag
Hej!

Matteprovet som det var tänkt att vi skulle ha imorgon visade sig vara flyttat samt några andra prov och prjektarbets-deadlinen. Vilket egentligen bara blir dumt för min del.
Jag var jätte förberedd och inställt på matteprov imorgon och nu ska vi ju inte ha det förrän om en hel vecka. Jag har redan gått igenom många av de gamla proven, så jag har inte så mycket mer att plugga känns det som, så jag hade velat ha det imorgon. Det försvinner ju inte bara för att det blir uppskjutet, vi måste ju ändå göra det någon gång. Dessutom hade det varit en sak mindre ur världen att behöva plugga.
Men, men, det blir som det blir och inte så mycket att göra åt den saken.

Idag var det första skoldagen efter jullovet, för övrigt. Kändes rätt okej när jag väl var där. Sov ju som sagt inte så bra i natt så jag var lite orolig över hur det skulle gå (mår inte så bra om jag inte får sova ordentligt) men det gick bra. Har nog inte vänt tillbaka dygnet riktigt ännu och jag har försökt att lägga mig innan tolv några dagar på lovet, men jag har ändå inte kunnat somna förrän vid ett-tiden. Men jag hoppas att det är på rätsidan snart!
Fast jag var trött när jag kom hem till Patrik så jag somnade en liten stund tills det var middagsdags och nu är jag mycket piggare!

Hoppas er första (eller andra) dag i skolan var bra :)
Ha en finfin tisdagskväll


Har inte tagit några nya bilder med kameran på ett tag så det får bli en gammal bild på mig och min håriga, men finfina sköldpadda Elsa-Sara!


Godmorgon (: . Första skoldagen på året id...

2011-01-11 09:24:17
Min Dag

Godmorgon (: . Första skoldagen på året idag. Känns lite segt att behöva komma in i allt igen med läxor och prov och så. Dessutom sov jag inte så bra i natt. Känns som om jag inte har sovit någonting alls, men eftersom jag kommer ihåg drömmar från i natt borde jag ha sovit lite i vart fall. Emelies buss kom inte imorse så pappa fick köra henne till skolan. Ska bli spännande att se ifall min buss kommer... Återstår att se. Men nu ska jag göra mig iordning! Ha en finfin tisdag!


Träningsvärk och matte

2011-01-10 10:58:08
Min Dag
Godmorgon

Var ju och tränade igår på friskis och det var himlans skönt faktiskt! Efter tjugo minuter tittade jag på klockan och tänkte "neej, är det mer än halva passet kvar!". Men jag klarade mig igenom hela utan att fuska (eller okej, jag fuskade på armhävningarna men det gör jag alltid för det är så himlans jobbigt).
Så idag har jag träningsvärk i ungefär hela kroppen, fast mest i rumpa och ryggen. Skönt att känna att man lever!

Igår kväll kom jag på att vi hade ju franska-läxa till fredag också. Lite glosor som jag ska lägga in nu, läsa en text och göra några uppgifter. Det andra utöver glosorna får vänta tills matteprovet är gjort på onsdag.
Idag blir det matteplugg hela dagen igen.

Men först, frukost!
Ha en finfin måndag!


Söndag

2011-01-09 11:57:52
Min Dag
Godmorgon!

Patrik är i köket och gör frukost till mig, vilken lyx jag har! :)
Vaknade dock med huvudvärk imorse, inte lika mycket lyx. Sover så himla dåligt på nätterna nu för tiden. Tror det är för att jag inte har tränat sedan fransmännen var här (sjunde december...), får mycket mindre energi då och är segt trött mest hela tiden.

Oh well, idag blir det matteplugg för nästan hela slanten. Kollade i min kalender och vi ska visst ha provet på onsdag (trodde tisdag, men det är ju skönt med att få en extra dag). Vid fyra-tiden ska jag dra mig iväg till friskis för första gången på länge. Hoppas jag får mer energi och känner mig piggare efteråt!

Ha en finfin söndag! :)


It's raining cats and dogs

2011-01-08 19:40:37
Min Dag
Hej

Lördag idag men det händer inte mer spännande än att jag tog mig till Patrik för en timma sedan. Vägen dit var väl det mest spännande som hänt på hela dagen, ungefär.
På väg till bussen var vägarna glashala utan att överdriva. I en backe höll jag på att glida hela vägen nerför men lyckades få tag i snövallen på sidan och fick gå i den istället. Problemet med snövallen var dock att den var riktigt djup på vissa ställen och hela vaden och hela knät hamnade i snön. Usch.
Sedan ösregnade det också och jag blev blöt och varm och ville bara komma in i ett hus och slippa gå ut något mer.
Till råga på allt var bussen försenad (kanske lika bra för min del, för hade den kommit när den skulle hade jag med stor sannolikhet missat den) men kom i vart fall till slut.

Fick gå hela vägen från Kungälvs busstation till Patrik också eftersom Grön Express åkte precis när min buss kom till busstationene (så himla, himla typiskt!).

Nu är jag i vart fall hemma hos Patrik. Jag tror vi stannar hemma idag. Känner för att gå ut men med tanke på vädret stannar vi nog inne.
Får väl se vad vi hittar på :)
Ha en finfin lördagskväll mes amis!


Trettondagsaftonkalas

2011-01-08 12:15:00
Kalas och festligheter

På trettondagsafton var vi hos mormor på det årliga trettondagsaftonkalaset. Såhär fint hade något dukat när jag, Eme, mami och Eva kom lite innan alla andra för att hjälpa till. (Eller jag mest för att jag vill säkra att jag verkligen kom dit så jag kunde hjälpa Patrik att visa vägen sedan, för jag satt mest och pluggade när vi var där.)


Mormors gran som det till exempel hänger äpplen och lila kulor i.
Runt fem, sex, halv sju, sju började folk droppa in. Mormor hade visst sagt olika tider lite här och där så folk kom helt enkelt när de kom, om de kom över huvudtaget vill säga (pappa vågade inte köra hemifrån för att det var snöigt och blåsigt; tur att jag hade åkt med mamma tidigare på dagen!).


Och när alla kommit blev det dags att äta.
Patrik som var med för första gången visste inte att det som står på det här bordet bara var förrätten så han åt tills han var mätt och orkade inte med det andra. Vilken nybörjare, haha.
Förresten är den här och de följande bilderna tagna när alla redan har tagit mat, så det är därför det ligger lite rödbetssallad på duken.


Jag har en egen julskinka och egna köttbullar men de kom inte med på bild.


Varmrätten. Omelett, svampstuvning (så himla gott!), köttbullar, prinskorv, potatis, ärtor, lutfisk och sås till lutfisken.


Min moster ville att jag skulle ta kort på omeletten. Eller det som skulle ha varit omeletten, för det var det enda som tog slut. Men det är ju så gott också!


Efter maten somnade Patrik i fem minuter, vaknade och somnade igen. Han var trött. Nallebjörnen verkar dock pigg och glad.


Efter ett tag blev det efterrätt och godheter! Ris à la Malta:n kom inte med, men det hade vi också.
I hörnet ser ni Schwarzwald tårta som är min favorittårta (efter moccatårta!). Men självklart var det nötter i den här och alltså inget för mig. Typiskt.
I yoghurtburken var det för övrigt godis och inte turkisk yoghurt, så knasiga är vi inte.


Och mellan kakorna lekte vi julklappsleken. Vad som fanns i paketet jag lyckades raffa åt mig (utan att jag riktigt förstod reglerna) visar jag någon annan gång för det har jag glömt ta kort på.


Och någon gång runt elva/tolv åkte jag och Patrik hem till Patrik.
Finfint!


Fredagsshopping

2011-01-07 21:37:03
Konsumtion

Fick ju en duschgel (?) och body butter från Body Shop i julklapp, men då det inte riktigt var "min doft" köpte mami body butter:et och Eme duschgelen av mig. Och för de pengarna (ungefär) gick jag och köpte de här två istället.
Duschgelen doftar helt underbart av mango! Åh! Och body butter:et ska väl lukta som blåbär men luktar mer som  den yoghurten med fruktbitar i som jag åt när jag var liten, fint i vart fall!


Och en väska, som är brun egentligen men ser svart ut på bilden. Är ungefär som min förra väska men ändå inte riktigt. Behövde verkligen en ny väska då min gamla (som jag kan ha till skolan) har tappat axelbandet (eller det gick av när jag hade för tunga saker i väskan) och jag undrar vilken dag som handtagen kommer gå av...

Och det var som fick följa med mig hem idag. (:

Fredag

2011-01-07 18:19:48
Min Dag
Godkväll på er!

Den här fredagskvällen sitter jag och pluggar. Roligare skulle man ju kunna ha faktiskt (som att gå ut, till exempel). Skriver på vår projektarbetesuppsats just nu och när jag blir klar med den (om jag hinner bli klar med den idag) ska jag fortsätta plugga matte som jag gjort förut idag.

Men jag har inte bara pluggat idag. Jag och Patrik stack in till Göteborg en stund på förmiddagen. Body Shops och NK:s rea började idag så jag tänkte att jag ville kika lite om det fanns något fint. Vad jag hittade tänkte jag visa sedan när jag sätter mig vid min andra dator (sitter vid skolans lilla).

Nu tänkte jag i vart fall göra ett litet avbrott i pluggandet och äta middag.
Ha en finfin fredagskväll, mes amis! :)


Trettondagen

2011-01-06 14:51:54
Min Dag
Hejhej

Sitter här hemma hos Patrik och går igenom inlägg på bloglovin'. Mycket händelserik dag idag också, eller inte. Ska plugga matte idag igen. Har provet på tisdag! Men det är faktiskt rätt skönt att ha provet efter lovet för då kan man plugga utan att känna att det finns en massa andra läxor som behöver göras. Och det var väl ungefär enda fördelen, men ändå.

Igår var jag på kalas hos mormor som varje trettondagsafton. Bilder och så kommer väl upp när jag kommer hem igen (när det nu blir..).

Hade väl planer på att åka hem idag, men med tanke på vädret (snöade som bara den förut, fast nu ser det ut att töa?) så åker jag nog hem imorgon istället. Eller jag måste hem imorgon för jag ska träna på lördagmorgon och mina träningskläder är hemma.

Oh well, nu blir det matteplugg! Hoppas ni får en mer händelserik dag (eller lugn om ni nu föredrar det..).



Godmorgon! Jag börjar mun morgon med en du...

2011-01-05 11:09:44
Min Dag

imag0016_1294221 (MMS)

Godmorgon! Jag börjar mun morgon med en dusch och paket på sängen (: . Samt att titta ut genom fönstret och se att vi har fått ett "ordentligt" vinterland igen. Fint! Ha en fin och underbar trettondagsafton.


Någon som är sugen på mjölk? Vi har runt t...

2011-01-04 22:50:18
Min Dag

imag0015_1294177 (MMS)

Någon som är sugen på mjölk? Vi har runt tjugo paket mjölk vi kan bjuda på i så fall.


Tisdag (och katten som äter med tassen)

2011-01-04 13:16:41
Min Dag
Hej på er!

Jag har pluggat matte från frukosten till lunchen idag, så nu tänkte jag att jag gör ett litet avbrott och gör lite annat en stund. Eller egentligen tänkte jag skriva ut en formellsamling (papper med olika formler på som man får ha med sig på provet) så jag vet vilka formler som står med och vilka jag behöver lära mig utantill. Men så var det lunch och jag tänkte att det passade att ha ett litet avbrott nu, ska fortsätta plugga mera sedan.
Händelserik dag, inte sant?

Gör ni något spännande idag som ni vill dela med er av? :)
Ha en finfin tisdag, mes amis!

Och såhär äter Elsa-Sara frukost/lunch/middag/kvällsmat/mellanmål (om hon inte får tonfisk, vill säga). Med tassen och gröper ur maten istället för att stoppa ner huvudet i skålen som andra katter.



Jordgubbspaj, mums!

2011-01-03 20:20:36
Min Dag

imag0014_1294082 (MMS)

Jordgubbspaj, mums!


Nyårsbilder

2011-01-03 15:20:00
Tillbakablickar

Innan vi gick till nyårsfesten åt vi mat hemma hos Patrik. Här är min sista-minuten-förrätt (de andra fick hummersoppa med bröd till och eftersom Patriks föräldrar inte hade vetat att vi också skulle äta med dem hade de inte tänkt på att göra något som var glutenfritt). Supergott i vart fall!
Till huvudrätt åt vi lax med pressad potatis och fetasallad (mums!). Jättegott!


Och här har ni mig med lockigt hår (som Eme fick göra på mig, det är ju jätte svårt att göra på sig själv!). Kände mig lite som Maria Montazami.

På väg till nyårsfesten. Patriks kompis fick komma och möta oss för vi visste inte vart den var någonstans.


När vi kom dit satt några och spelade det här spelet. På vissa klossar stod det exempelvis "ta två shots". Jag var med i en omgång men jag fick bara ta en enda kloss för de som var efter mig välte det och då var spelet slut.

Och det var alla bilder, tyvärr. Men jag ser det som ett tecken på att jag hade roligt och inte tänkte på att ta upp kameran!
Vid tolvslaget gick vi ut och skålade i champagne.

Frukostdags

2011-01-03 12:00:00
Min Dag
Hallå

Vaknade vid tio i morse men tänkte att jag bara skulle ligga kvar i sängen en liten stund till. Jag somnade visst om för när jag tittade på klockan igen var den elva. Oh well, jag har ju lov ändå.

Idag blir det stora pluggdagen. Ska plugga så mycket matte jag känner att jag orkar (vill verkligen få mvg i matte D!) och sedan ska jag börja skriva på inledningen till min och Willes projektarbets-uppsats.
Och om jag orkar/hinner ska jag städa mitt rum. Men det känns som om att jag inte kommer att göra det dock. Men vi får väl se. Ska hänga ut mina sängkläder i vart fall, för det är massa katthår på lakanet (efter att en viss Elsa-Sara legat i sängen..).

Men först: frukost!
Ha en underbar måndag mes amis!


Har lagt in alla bilder från kameran till datorn nu så det kanske kommer upp ett inlägg med bilder från nyår idag, eller så kommer det upp en annan dag. Det blev visst lite fler än vad jag trodde (:

Mattepluggdag

2011-01-02 14:29:12
Min Dag
Hej

Andra dagen på året idag och den har jag spenderat hittills hemma hos Patrik. Ska snart ta bussen till Ytterby där mami ska hämta upp mig. Kommer bli första gången på året jag ser någon i min familj (låter så längesedan när man säger så, haha. Lite samma på nyårsafton när man kan säga att "äsch, det gör jag nästa år.." när man egentligen menar "imorgon"). Sedan bär det i vart fall av att hämta Eme hos en kompis och sedan hem.
Väl hemma blir det matteplugg. Har tagit med mig några andra skolböcker hem över lovet (som franska och fysik) men som det ser ut nu kommer de nog ligga orörda tills skolan börjar igen.

Så, där har ni mina intressanta planer för dagen.
Ska ni göra något skoj idag? :)


1/1-11

2011-01-01 17:35:38
Min Dag
Hej

Patrik sitter och tittar på dvd-boxen som han fick av mig i julklapp och jag sitter här, framför datorn. Har precis ätit middag (rester från gårdagen) och jag tänkte ta mig en liten bit av desserten sedan. Vi varken hann eller orkade äta någon dessert igår så hela min special-tårta är kvar! Mumsigt.

Vi hade det trevligt och kul på festen vi var på. Alla var så snälla (dock något litet undantag kanske) och glada, och det var ju tur för mig för jag kände egentligen ingen förutom två stycken.
Vid tolvslaget gick vi ut och skålade champagne och hälsade gott-nytt-år till så många som möjligt. Mycket bra och fin kväll (för min del i vart fall).
Jag tror inte jag tog så många bilder, men jag ska kika efter om det finns något att lägga ut när jag kommer hem imorgon.

Hoppas ni hade en underbar kväll när ni firade in det nya året!
Och gott nytt år och god fortsättning än en gång!

Tog på mig min kavaj och ett par silvriga strumpbyxor med mönster på till klänningen. Och lite smycken och lockigt hår till det. Tyckte det blev fint i vart fall!

hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0