Trettondagsaftonkalas

2011-01-08 12:15:00
Kalas och festligheter

På trettondagsafton var vi hos mormor på det årliga trettondagsaftonkalaset. Såhär fint hade något dukat när jag, Eme, mami och Eva kom lite innan alla andra för att hjälpa till. (Eller jag mest för att jag vill säkra att jag verkligen kom dit så jag kunde hjälpa Patrik att visa vägen sedan, för jag satt mest och pluggade när vi var där.)


Mormors gran som det till exempel hänger äpplen och lila kulor i.
Runt fem, sex, halv sju, sju började folk droppa in. Mormor hade visst sagt olika tider lite här och där så folk kom helt enkelt när de kom, om de kom över huvudtaget vill säga (pappa vågade inte köra hemifrån för att det var snöigt och blåsigt; tur att jag hade åkt med mamma tidigare på dagen!).


Och när alla kommit blev det dags att äta.
Patrik som var med för första gången visste inte att det som står på det här bordet bara var förrätten så han åt tills han var mätt och orkade inte med det andra. Vilken nybörjare, haha.
Förresten är den här och de följande bilderna tagna när alla redan har tagit mat, så det är därför det ligger lite rödbetssallad på duken.


Jag har en egen julskinka och egna köttbullar men de kom inte med på bild.


Varmrätten. Omelett, svampstuvning (så himla gott!), köttbullar, prinskorv, potatis, ärtor, lutfisk och sås till lutfisken.


Min moster ville att jag skulle ta kort på omeletten. Eller det som skulle ha varit omeletten, för det var det enda som tog slut. Men det är ju så gott också!


Efter maten somnade Patrik i fem minuter, vaknade och somnade igen. Han var trött. Nallebjörnen verkar dock pigg och glad.


Efter ett tag blev det efterrätt och godheter! Ris à la Malta:n kom inte med, men det hade vi också.
I hörnet ser ni Schwarzwald tårta som är min favorittårta (efter moccatårta!). Men självklart var det nötter i den här och alltså inget för mig. Typiskt.
I yoghurtburken var det för övrigt godis och inte turkisk yoghurt, så knasiga är vi inte.


Och mellan kakorna lekte vi julklappsleken. Vad som fanns i paketet jag lyckades raffa åt mig (utan att jag riktigt förstod reglerna) visar jag någon annan gång för det har jag glömt ta kort på.


Och någon gång runt elva/tolv åkte jag och Patrik hem till Patrik.
Finfint!


Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0