Julafton - Tvillingarnas första julklapp(ar) och Greveholm

2022-12-30 15:20:00
Kalas och festligheter Konsumtion
 
Christmas Eve - The twin's first gift(s) and Greveholm
 
 
Hallå från julaftonsmorgon! Jag låg och spanade på julgranen från sängen. Hade en jobbig rethosta som hade stört mig under natten, och fortsatte under morgonen. 
 
 
Möttes av ett helt okej vinterlandskap när jag väl gick upp.
 
 
Anton hade värmt risgrynsgröt till oss. Vi tände ljus och såg det sista, avslutande avsnittet av julkalendern. Den har varit bra och spännande i år. 
 
 
Bestämde mig för att ställa in julfiranden för min del medan jag fick i mig skedar med gröt mellan hostningarna. Varmt vatten med mjölk i har varit min dryck, utöver vatten, den här veckan. Dracks ur julmuggen dagen till ära. 
 
 
Gick tillbaka till sängen för att vila och öppna första paketen. Stickade vantar och sockor från farmodern. Är något mysigt över att öppna en julklapp redan på morgonen eller förmiddagen. 
 
 
Anton stack iväg en sväng och kom tillbaka med tvillingarnas första julklapp från oss. Första grejen vi har köpt till dem! Nu står den i vardagsrummet som en slags påminnelse om vad som komma skall - märkte att det blev mer konkret för mig att det faktiskt snart kommer vara en liten liten person i den där. Men också en känsla av overklighet och att det är konstigt. Vad tusan har vi gett oss in på?
 
 
Gick och tog ett bad med förhoppning om att det skulle mildra hostan (gjorde det någon timma framöver), efter att ha öppnat en julklapp med badskum i. "Den här vill du nog öppna innan du badar", sa Anton och räckte mig ett rött paket. Tillbringade i princip resten av kvällen med att titta på avsnitt efter avsnitt av Mysteriet på Greveholm. Vilket ännu senare på kvällen gav mig otrolig huvudvärk, glömde av att jag inte kan se på en skärm alltför många timmar i sträck. 
 
 
Anton åkte i väg på julmiddag. Jag orkade mig upp från soffan för att koka lite potatis. Tänkte att lite julmat får jag väl ändå äta när det är julafton. Ser inte mycket ut för världen, men det slank ner. Vi öppnade varandras julklappar när Anton kom tillbaka, och sedan gick jag och lade mig. 
 
 
IGÅR TORSDAG. Fick vi till det att min familj kom över för att ge varandra julklappar. Jag var i princip hostfri och hade ork för att ha folk över. Kul att kunna bjuda hit folk! 
 
 
Käkade bakpotatis med valfri röra till. Öppnade paket. "Spelade" krypterat. Hade lägenhetsrundvisning. Gick och lade mig så fort gästerna hade åkt hem, och har nu sovit en hel natt utan att vakna av en enda hostattack. Hurra!
 
 
Och här kommer julklappsuppvisningen. Tvillingarna fick sin andra julklapp någonsin. "Till mosters tvillingar" ♥ Så ofattbart små kläder. 
 
 
Under vår friendsgiving i november fick tvillingarna väl egentligen sin första julklapp. En pekbok med nordiska djur från Emma och Fredrik. ♥ Blivande tvåbarnsföräldrarna fick choklad som tog slut snabbt.
 
 
Jag fick pussel med Gustav Klimt-motiv och en polaroidkamera av min bror. Tjoho! Har någon idé om att det är roligare med att ha fler utskrivna bilder än att bara ha dem digitalt. Speciellt nästa år. 
 
 
Av Anton fick jag även en byxdress som passar för gravida och nyblivna mammor. Jag önskade mig något finare som jag kan ha på mig den kommande tiden, ifall vi blir bjudna på festligheter. Vet i vart fall minst ett kommande tillfälle då jag kan bära den. 
 
 
Och det var allt för denna jul. Imorgon är det nyårsafton!
 
 
 

Vecka 52

2022-12-28 18:19:42
Veckorapport
 
Week 52
 
 
Vi har haft vår sista barnlösa jul på väl i vart fall ett tag (och typ första julen tillsammans). Ypperligt tillfälle att kanske passa på att göra något som blir krångligare sedan. Så jag har passat på att ... vara sjuk. Min hosta eskalerade så jag bad Anton till slut att ringa 1177 på juldagskvällen och vi fick rådet att åka in till jourvårdcentralen dagen efter. Har fått utskrivet hostmedicin som jag inte gav för stora förhoppningar, men det verkar som att den, eller något, har hjälpt. Är fortfarande soffliggandes och deligerar uppgifter härifrån, men känner mig något piggare och har färre hostattacker. Får behålla maten jag stoppar i mig vilket känns betryggande. Eftersom jag inte har haft någon feber misstänkte läkaren att det kan vara halsbränna som har irriterat i halsen, eller något astma-liknande som framkallar hostan.
 
Ställde alltså in alla mina julplaner, och planerna i mellandagarna. Omfamnar mellandagarslugnet. Om jag får ork vill jag lägga pussel och ta promenader, men lägger inte så stor vikt vid om det blir av eller inte. Min förhoppning är att bli okej till lördag och nyår. Och bara bli av med den här hostan som kommer ha gett mig muskelvärk i alla magens och ryggens muskler.
 
Hoppas ni har en fin vecka och tar hand om er och varandra. Gott nytt år i förskott! Må 2023 bli ett av era kanonår.
 

Dan före dopparedan

2022-12-23 16:40:23
Min Dag
 
The day before Christmas Eve
 
 
 
Julklapparna ligger under granen. (Kvarterets minsta gran?) Rödbetssallad och potatis inhandlat. Julkalender kollad på. Julledighet i vårt hem från och med nu. Och jag har en enveten hosta (och måste se till att gå på toa med jämna mellanrum för att inte pinka på mig). Så någon slags julefrid råder väl.
 
Vi var hos barnmorskan tidigare idag för att lyssna på hjärtana. Allt verkade toppenfint så nu tar vi ledigt från besök och kontroller också fram tills nästa år.
 
Önskar god jul eller trevlig vanlig lördag i förskott!
 
 

En tio år gammal frågelista, med nya svar från idag

2022-12-22 10:44:00
Frågelistor
 
A ten year old list of questions, with new answers from today
 
 
 
Hittade en lista med frågor som jag svarade på för tio år sedan, samt för fyra år sedan. Tänkte det kunde vara kul att svara på den idag såhär tio år senare. Blir spännande att se vad som har hänt på de åren. 2012 hade jag ännu inte bestämt mig för att vara vegetarian, flyttat hemifrån, börjat på Chalmers, eller gjort slut med min dåvarande pojkvän. 2018 hade jag ännu inte tagit examen från Chalmers, börjat jobba som account manager, eller överhuvudtaget blivit ihop med Anton. Alla bilder i inlägget är förresten från 2018, tänkte det kunde vara roligt. Här är det gamla inlägget från 2012, och det från 2018
 
 
BÄSTA ... JUST NU
 
 
Bloggen
2012-05-07: Det är en tumblr, men räknas ju ändå. What Should We Call Me heter den och är så sjukt rolig att jag skulle vilja att hon lade upp typ tusen inlägg om dagen.
2018-01-17: Åh, What Should We Call Me ♥. Hon har dock inte uppdaterat sedan november 2016. Så idag svarar jag Floras blogg.
2022-12-22: Oj, minns inte alls den bloggen. Fick googla upp. Måste varit en föregångare till dagens memes, kan förstå att jag tyckte den var kul! Bloggar har ju mer eller mindre flyttat till Instagram eller Youtube, vilket jag inte är någon större konsument av. Idag läser jag dagligen följande bloggar: Sandra Beijer, Flora Wiström, Egoinas, Isabella Löwengrip, och Elsa Billgren. Men ska jag välja en så blir det Sandra. 
 
 
Låten
2012-05-07: "212". Speciellt om jag vill dansa lite. Älskar sådana här låtar! Kommer säkert lyssna sönder den men den är ju så bra!
2018-01-17: ÄLSKAR ju fortfarande 212 med Azelia Banks. Men idag svarar jag "May I have this dance" med Francis and the Light. Kan lyssna på den om och om igen och funkar oavsett vilket humör jag är på.
2022-12-22: Håller med om att jag fortfarande gillar de två nämnda låtarna. Men idag har jag nog kommit fram till att "Like a prayer" med Madonna är en av mina favoritlåtar. Har inte en hang-up på någon låt för tillfället :(. Äh men kanske "No one dies from love" av Tove Lo då.
 
 
Prints
2012-05-07: The White Deer:s "Wildlife"-serie. Vill ha ungefär allihopa. Kolla in dem här, vettja. 
2018-01-17: Varit så himla dålig på att spana in prints det senaste, vet att jag HÄNGDE på Society6 under 2012. Så svarar att Wildlife-serien fortfarande håller måttet.
2022-12-22: Oj, något jag inte har tänkt på eller aktivit letat upp på länge - har prints och tavlor att göra en hel tavelvägg med redan. Vilket tråkigt svar det blir nu. Något med vilda djur kanske.
 
 
Filmen
2012-05-07: Är dålig på att se på film för tillfället, men jag gillade "The Social Network" som var den senaste jag såg.
2018-01-17: Manchester by the Sea. Är fortfarande tagen av den, fastän det kanske var över ett år sedan jag såg den. Om vi även ska ta en nyare film säger jag Dunkirk.
2022-12-22: Hmm. Bästa filmen just nu. Har inte sett Pleasure än (men sett alla trailer och klipp jag kommit över), men tänker att det kommer vara en stark upplevelse. Har sett på sällsynt få filmer det här året. 
 
 
Maten
2012-05-07: Är väldigt inne på att göra Pasta Carbonara för tillfället. Kanske för att det är enkelt och gott. Äter det minst en gång i veckan tror jag. Annars ungefär all annan italiensk mat. Citron, vitlök, och olivolja är typ favoritingredienserna!
2018-01-17: Har ju inte ätit pasta carbonara sedan jag blev vegetarian. Så idag får det bli pasta rosso, eller svamplasagne med mozzarella och zucchini. Italien har fortfarande ett av mina favoritkök.
2022-12-22: Potatis och rödbetssallad, mm är ju ändå jul hörrni. Utöver det: allt som går snabbt och lätt att laga och inte innehåller alltför många smakupplevelser (pga tvillingarna). 
 
 
Längtar till
2012-05-07: Att sommaren ska komma med besked. Då ska jag ligga vid havet, äta glass, klaga över att det är för varmt, önska att det aldrig blir vinter igen och klappa solvarma katter.
2018-01-17: Om det inte hade varit sååå lååångt till sommaren hade jag svarat samma som ovan. Nöjer mig med att svara att jag längtar till att få dansa med Katta, se Fantomen på operna med Annie, och gå på Chalmersspex med min familj. Är lite rädd för att ta examen (så oviss framtid än så länge), annars hade jag svarat det. 
2022-12-22: En månad efter att bäbisarna har kommit till världen (tänker att vi har fått till någon slags idé om hur tusan vi tar hand om dem då). Samtidigt som inte, då det blir en himla omställning som jag nog inte ens kan föreställa mig. Och längtar såklart till när solen inte går ner förrän tidigast kl 18 igen.
 
 
Djuret
2012-05-17: Katt, katt, katt.
2018-01-17: Misse.
2022-12-22: Katt bland de tama. Ekorre bland de vilda.
 
 
Accessoar
2012-05-17: Mina svarta solglasögon
2018-01-17: Hatt
2022-12-22: Hade återigen svarat hatt om jag inte nu kommit fram till att blåsigt västkust-väder inte riktigt gör det möjligt att bära hatt så ofta jag velat. Men just nu och för att det är vinter: en gosig och varm halsduk. Om det ens är en accessoar?
 
 
Vardagsaktivitet
2012-05-07: Gå på promenader tillsammans med någon annan, titta på roliga youtubeklipp och blogginlägg och lyssna på musik man gillar.
2018-01-17: Slänga upp benen på soffbordet och se på film, läsa bok, eller lösa korsord. Laga riktigt god mat.
2022-12-22: Vila på soffan. Det är det jag mestadels gör om dagarna pga trött hela tiden (har inte orkat läsa en bok på länge :( ). Eller åh, öppna en ny lucka i vår adventskalender!  
 
 
Radiokanalen
2012-05-07: P3 Star (lite som NRJ fast utan reklam, att köra samma låtar tretusen gånger eller massa mellansnack, och mer blandad musik) eller vanlig P3.
2018-01-17: Lyssnar inte så mycket på radio (mest podcasts), men om jag lyssnar på radio är det fortfarande P3 om jag får välja.
2022-12-22: Har blivit än mer pensionärig och lyssnar nog mest på P4. För att lyssna på Ring så spelar vi och Melodikrysset på lördagsmornarna, och få trafikupplysning när vi är ute och kör. Annars blir det mest podcasts.
 
 
Tv-serie
2012-05-07: Följer inget på tv just nu, men Wille har tipsat om New Girl som går på tv4 och som jag tänkt att jag ska kolla in.
2018-01-17: Håller på att se klart Parks and recreation, och Marvel's Runaway (oklart om jag gillar den eller inte). Vill börja se Outlander, Looking, och Crashing, bland ett gäng andra titlar.
2022-12-22: Tror inte jag har sett klart eller börjat titta på någon av de serierna jag nämnt ... Har otroligt svårt att fastna för en serie. Men bäst just nu är väl The White Lotus (både säsong 1 och 2).
 
 
Bok
2012-05-07: Drömhjärta. (Av Cecilia Samartin)
2018-01-17: Läste ut Vända Hem (av Yaa Gyasi) för några dagar sedan, och den var en riktig bladvändare (härligt!) så säger den. Annars kom jag direkt att tänka på To Kill a Mokingbird av Harper Lee, som jag tycker alla borde läsa.
2022-12-22: Just nu, hmm ... Har inte läst något på länge, och när jag läste senast var det av en lättsammare typ. Äh, säger "En kort krönika om sju mord" av Marlon James trots att den kom ut 2018.
 
 
Doft
2012-05-07: Nyklippt gräs.
2018-01-17: Glögg (fastän det egentligen inte är "tillåtet").
2022-12-22: Vad tusan menade jag med att det inte är tillåtet? För att det var efter glöggsäsong? Utomhusdoft: tallbarr. Inomhusdoft: glögg eller vanilj. (Blivit ovanligt lite glöggdryckande i år dock pga flytt och är i väldignat tillstånd.)
 
 

Avatar, mediciner, och en glimt av vårt nya vardagsrum

2022-12-21 09:27:39
Min Dag
 
Avatar, medications, and a sneak-peak on our new living room
 
 
 
Välkommen till förra decemberveckan när det fortfarande låg snö på marken. Kommer nog nämna detta fler gånger än vad folk orkar med, men älskar utsikten från vår balkong och vårt vardagsrum. Älven som går därnere och delar av Hisingen från fastlandet. Såg ut som att den hade fryst.
 
 
På luciadagen slängde jag ut våra sängkläder på vädring (tänker att allt bara dör av 12 minusgrader), och satte igång projekt "hänga in i och fixa i ordning garderoben". Musikhjälpen på som sällskap i bakgrunden. 
 
 
Tog en lunchpromenad ner till älven med min kille. Solljuset. Krispigheten. Glittrande snön. Kräver inte mycket mer än det.
 
 
Firade lucia med lussekatter och julkalender. (Så trist ljus, vi hade ännu inte fått upp taklampor.)
 
 
Gick och fick massage i onsdags - min massör hittar alltid alla de punkter där det gör som mest ont att trycka och knåda. Fick sitta på en speciell stol för att magen skulle få plats.
 
Hade digitalt möte med min barnmorska (så smidigt!) där hon fick reda på att det är tvillingar jag bär på, och hon fick sätta igång väntar-tvillingar-handlingsplanen. Fler besök och fler mediciner.
 
 
Skickade den här bilden till Anton med orden "tänk att det här är vår utsikt från och med nu". 
 
 
På torsdagen tog jag fjärde vaccinsprutan mot covid-19. Är kittad mot både säsongsinfluensan och covid-19 nu. Toppen! Mötte tydligen en halo på vägen hem.
 
 
Efter lunchen var jag heeeelt slut. Så trött. Lade mig på soffan och försökte somna.
 
 
Åkte in till Göteborg på kvällen. Kanalen hade fryst. 
 
 
Mötte upp min biodejt och gick och såg Avatar. Den var väl helt okej, mysigt med Pandora-världen om inte annat. Lite lång för att ses på kvällstid för min del bara - höll på att somna mitt i eftersom det egentligen var läggdagstid för mig. Såg från första scenen att den är gjord för att se i 3D, vilket vi inte gjorde dock.
 
 
Jag och min hemliga dejt.
 
 
Skoja. Var ju Anton.
 
 
I fredags låg jag i soffan och tittade ut genom fönstren och låtsades att jag var någonstans i norra Sverige. Hade tagit över 16 500 steg dagen innan, och hela kroppen var tröttt. Hade nära till tårar av precis allt. Anton fick komma med mat och dryck till mig.
 
 
Pannkakor och Ring så spelar vi eftersom det var lördag. Antons mamma kom och hjälpte till att bära över de sista flyttlådorna från vår gamla lägenhet. Så snällt! Anton satte upp taklampor och röjde runt. Jag låg på soffan och ställde in helgens planer eftersom jag hostade och var trött. 
 
 
Öppnade några luckor och löste gåtor i vår adventskalender på kvällen. Har inte gjort det på någon vecka, så vi har en del att ta ikapp!
 
 
Katta skrev och undrade om hon kunde komma förbi, trots att jag hostade. Hon hade med sig inflyttningspresent. ♥ Vi drack glögg och tjôtade ikapp.
 
 
Fjärde advent. Sista ljuset tänt. 
 
 
Åt pannkaksrester och såg på Musikhjälpen. Försökte komma i kapp med kalenderljuset. 
 
 
Jag gjorde iordning min dosett - är så många tabletter nu att jag kände att det blir smidigast så. Stödstrumpor, dosett, och rädsla för att ramla och få blåmärken. Som att jag har åldrats 40 år. 
 
 
Vårt vardagsrum är typ iordning! I flyttlådorna är det vitringlas som ska in i skåpet. Några tavlor ska väl upp på väggen. Och vi behöver fixa/ta bort dimmerfunktionen för taklampan så den går att använda.
 
 
Medan Anton åkte iväg på julbak satt jag på golvet. Slog in de två julklappar jag ska ge bort i år och tittade på Musikhjälpen. När han kom hem igen röjdes de sista flyttlådorna bort. Har så mycket golvyta nu!
 
 
Lagade stekt quornfié med grönsaker och ris till middag efter det här receptet. Och sedan slocknade jag nästan i soffan. Klart slut med denna trötta vecka. 
 
 

Vecka 51

2022-12-20 09:25:59
Veckorapport
 
Week 51
 
 
 
Ett minipepparkakshus som Anton dekorerade i helgen med vänner. Fyra dagar kvar till julafton. Och jag känner mig lugn. Sedan i fredags har jag mest vilat - ställde in alla helgplaner för att jag hostade och var snuvig. Har kunnat ligga på soffan hela dagarna och idag vaknade jag upp och mår fint, liksom utvilad, avslappnad, och är lagom trött (antagligen pga grått väder, är helt disigt, ser knappt till grannhuset). Hostan verkar ha försvunnit. Har inga flyttlådor jag måste packa eller packa upp. Finns såklart några kvar men de står inte i vägen eller innehåller inte något "viktigt". Ah.
 
 
Många fina reaktioner på förra inlägget. ♥ Folk är så snälla och pepp. Fortsätt med det, hörrni!
 
 
Som tidigare nämnt, fyra dagar kvar till julafton. Och vi har väl precis bestämt hur vi ska fira. Blir mysigt. Hoppas ni får en fin vecka, vare sig ni firar jul eller inte.
 
 

Nästa år blir vi fyra

2022-12-15 08:19:48
Graviditet / bäbisliv
 
Next year, there will be four of us
 
 
 
Sedan någon gång i augusti har celler delat sig i min livmoder. Cellerna har bestämt sig för vilken typ av cell de ska vara och var de ska sitta i förhållande till varandra. De har signalerat till varandra att "hej, levercell är taget, ni andra får bli typ hudceller eller muskelceller". Delat sig och delat sig, blivit fler och fler.
 
Vi hade bestämt namn och börjat förbereda oss mentalt. Tänkt ut praktiska lösningar och frågat runt. Tills vi gick på det första, tidiga ultraljudet i november och såg att det ligger inte ett foster därinne. Det ligger två. Två! Som samsas om utrymmet och knôr på varandra. Vi har fått ställa om mentalt, och tänka om kring praktiska ting. Nu har det väl landat och på något sätt känns det nu självklart att de ska vara två. Ettan och tvåan, Polarn och Pyret. 
 
Så om allt går som det ska kommer vi få tvillingar i april nästa år.
 
Kläderna är från blivande sysslingarna, vi har själva inte köpt något bäbisrelaterat än.
 
---
 
We are expecting twins in April next year. 
 

Musikhjälpen är i gång!

2022-12-13 10:18:00
TV/Podcast
Musikhjälpen-veckan är i full rullning sedan igår kväll. Årets tema är En tryggare barndom på flykt från krig. Jag har på Musikhjälpen (via Duo-appen) i bakgrunden så mycket jag kan - går också att strömma här på SVTplay eller lyssna på via P3. Skratt blandas med gråt, tokigheter med allvar, och jag blir som vanligt pepp av folks engagemang. I år är de i Götlaborg, så kanske att jag tilll och med kan åka in till Kärlekens torg.
 
Finns otroligt många insamlingsbössor! Här är till exempel några jag har hittat:
- Pontus mannen i den blå jackan (en legend i Musikhjälpen-sammanhang)
 
 
En himla massa tävlingar och engagemang också (bra julklappstips), till exempel:
- Pilgrimsvandra för Musikhjälpen (med Råda församling)
 
Tävlingar innebär skänk minst 50 riksdaler och du är med och tävlar! Woho. Glad Lucia och trevlig Musikhjälpen-vecka.
 
 

Vecka 50. Vi har flyttat in

2022-12-12 19:03:00
Veckorapport
 
Week 50. We have moved in
 
 
 
I helgen fick vi hjälp med stora flyttlasset och efter fyra timmar var alla möbler flyttade och på plats. Vi har sovit här i två nätter nu. Ätit frukost, lunch, och middag vid köksbordet. Det känns bra. En tanke om att "det här känns som ett hem" återkommer till mig, och att det är ett vuxet hem (har inte bott ungefär såhär stort sedan jag flyttade hemifrån, inte haft ett sovrum som bara är sovrum). Vi ska bara komma på vad vi ska ha för vitrinskåp, komma på var alla tavlor ska hänga, få upp taklampor, och ordna med annat småfix.  
 
 
Jag har julpyntat. Litegrann. Det känns mysigt att tända ljusstake och stjärnor framåt eftermiddagen när det är mörkt utomhus.
 
Vi var i gamla lägenheten igår för att plocka ihop det sista. Och jag kände ... ingenting, eller kanske en slags känsla av befrielse av att få gå därifrån och få lämna lägenheten jag redan sedan min inflytt där i februari tyckt känts för trång och aldrig som min på riktigt. Jag var också helt slut efter flyttdagen i lördags så orkade inte vara där särskilt länge. Gick tillbaka hem och vilade på soffan medan Anton fortsatte med det sista packandet. 
 
Utöver att packa upp några fler lådor den här veckan ska vi bland annat gå på bio (längesedan!) och se senaste Avatar-filmen, och gå på glögg-/julbak-mys. Blir finfint. Hoppas ni får en fin vecka.
 
 

Vecka 49. Välkommen hem

2022-12-06 11:26:17
Veckorapport
 
Week 49. Welcome home
 
 
 
Så igår (efter lite strul eftersom banksystem låg nere) fick vi äntligen tillträde till vårt nya hem. Sprang direkt och satte nyckeln i dörren för jag ville hinna se rummen under den stackars timme dagsljus som fortfarande var kvar av dagen (därav så suddig bild). Med gångavstånd från vår nuvarande lägenhet, men mycket större och fler rum. Gick runt i och mellan alla rum flera gånger, fram och tillbaka, för att känna efter och bygga upp en bild av våra möbler på plats. Ville knappt gå därifrån, men hunger tvingade mig tillbaka till gamla adressen. Gick tillbaka efter middagen tillsammans med Anton, växter, pannlampa, och ett måttband. Vår plan är att gå dit med ett litet lass varje dag, speciellt på lunchrasten. 
 
 
Hej från pepp tjej (måste ju prova selfie-kvalitén i badrumsspegeln). Kul med nytt. Kul med stort. Kul med vårt.
 
Idag är jag dock trött och lite borta i huvudet. Hade svårt att komma till ro igår kväll - var nog uppe i varv efter alla nya intryck och händelser och planer och tankar. Vaknade mitt i natten och hade svårt att somna om förrän efter några timmar, och då behövde Anton strax väcka mig igen eftersom hans arbetsplats är i sovrummet. Hoppas kunna vända måendet under eftermiddagen med en tupplur (minst) och mat. 
 
 
Har hittat och köpt sänglampor på tradera. Till slut! Tycker de ser ut som små kyrkklockor. Hoppas att de ska passa och göra sig fina. Trodde vi skulle behöva stressleta efter en hatthylla också, men tydligen lämnade tidigare ägaren kvar den de hade satt upp. Den är dock inte helt i min smak (pga vitmålad), men den får fylla sin funktion ett tag i vart fall.
 
Utöver att flytta ska vi gå på två fester den här veckan. Janens disputationsfest ikväll (woho, nu är han färdig med sin PhD!), och farmors 85-årskalas senare i veckan. Kan nog bli skönt med lite avbrott och komma ifrån lägenheten och alla flyttkartonger en stund. Hoppas ni får en fin decembervecka.
 
 

Mitt år i musik, 2022

2022-12-03 10:33:52
Musik Tillbakablickar
 
My year in music, 2022
 
 
 
Som flera tidigare år har Spotifys algoritmer fixat ihop en sammanfattning över året i musik för deras användare. Jag blev något förvånat över resultatet - tycker det är rätt trist - men visar nog ändå vad jag har haft för mig mest under året. Okej, nu tittar vi!
 
 
En sammanfattningars sammanfattning. Två av mina husgudar i topp. Trist att jag lyssnat på så få kvinnor bara.
 
 
Ser ut som det varit ett peppigt och glatt år.
 
 
Lägsta antalet minuter jag kan komma ihåg, brukar ligga på åtminstone över 40 000 minuter. Min analys är att jag flyttade in som sambo och inte "vågade" lyssna på musik i högtalarna i samma utsträckning som jag var van vid från när jag bott själv. Kom på det för bara några månader sedan att jag inte har sökt upp och lyssnat igenom nya album och artister (speciellt som blivit tipsade av recensenter och kritiker) som jag har som ett av mina intressen. Sedan jag kom på det (och pratat om det) så har det börjat bli ändring. Älskar att bli helt överrumplad och tagen och skrika "ta mig tusan vad bra skit" rätt ut när jag lyckats hitta ett nytt guldkorn. 
 
 
Kan väl tänka mig det. Den är lite lustig. Men 23 mars? Enligt min kalender hängde jag med Anna den dagen. 
 
 
Börjar se ett samband nu. Att de två spellistor jag har lyssnat på mest under året är min springlista ("Run away") och min köra-bil- / gött-i-bakgrunden-när-vi-har-gäster-lista ("A perfect plot to play"). Så det är väl det jag har gjort under året. Sprungit/tränat mycket och åkt bil eller haft gäster. 
 
 
VEM kan det vara måntro ...
 
 
Håkan. Blir alltid Håkan. Nästan sex timmars häng i år. 
 
 
Känns som en bra sammanfattning. Alltid på jakt efter en ny låt som ska ta mig med storm. 
 
 
Som sagt, trist att det tydligen bara blev mest män/gubbar det här året. Får satsa på att upptäcka fler kvinnor nästa år. ♀
 

Första och andra december

2022-12-02 11:10:00
Min Dag
 
First and second December
 
 
 
Tog en längre promenad igår under dagen för att spana efter sänglampor i secondhand-affärer, men utan lycka. Blev överbudad å det grövsta på ett par jag hade spanat in (de slutade på 1 200 kr 😬), så är fortfarande på jakt. Peppigt ändå att det var soligt och inte så blåsigt. Fick dock ont i mina höfter och knän när jag promenerade hemåt - misstänker för tunt klädd - och fick ta små små steg. Blir dubbla lager från och med nu!
 
 
När sambon kom hem ifrån jobbet tittade vi på första avsnittet av årets julkalender (verkar helt okej hittills) och tände kalenderljuset (vilket jag för övrigt glömde släcka efter frukosten i morse så vi är redan på 7 december). 
 
 
Och! Preppade iordning vår escape-room-kalender för att kunna köra lucköppning.
 
 
Bara första luckan (eller dörren) är markerad. Varje dags uppgift blir att lösa en gåta för att kunna hitta till morgondagens lucka. Vi är instängda i en grotta efter ett lavinras och måste hitta ut. Mycket spännande och mysigt, och lagom enkelt. 
 
 
Och här sitter jag i soffan omringad av flyttkartonger och strukturerat kaos. Vill tidsmässigt bara förflytta mig till måndag eftermiddag när vi får nyckeln till vår nya lägenhet. Låsa upp dörren, stiga in och säga "just det, det var såhär den såg ut i verkligheten". Där i kanten kan ni förresten skymta en taklampa vi fyndat på Heart secondhand för 250 riksdaler - hoppas att den kommer passa i vardagsrummet ovanför bordet. Önskar en trevlig helg hörrni!
 
 

hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0