Julafton - Tvillingarnas första julklapp(ar) och Greveholm

2022-12-30 15:20:00
Kalas och festligheter Konsumtion
 
Christmas Eve - The twin's first gift(s) and Greveholm
 
 
Hallå från julaftonsmorgon! Jag låg och spanade på julgranen från sängen. Hade en jobbig rethosta som hade stört mig under natten, och fortsatte under morgonen. 
 
 
Möttes av ett helt okej vinterlandskap när jag väl gick upp.
 
 
Anton hade värmt risgrynsgröt till oss. Vi tände ljus och såg det sista, avslutande avsnittet av julkalendern. Den har varit bra och spännande i år. 
 
 
Bestämde mig för att ställa in julfiranden för min del medan jag fick i mig skedar med gröt mellan hostningarna. Varmt vatten med mjölk i har varit min dryck, utöver vatten, den här veckan. Dracks ur julmuggen dagen till ära. 
 
 
Gick tillbaka till sängen för att vila och öppna första paketen. Stickade vantar och sockor från farmodern. Är något mysigt över att öppna en julklapp redan på morgonen eller förmiddagen. 
 
 
Anton stack iväg en sväng och kom tillbaka med tvillingarnas första julklapp från oss. Första grejen vi har köpt till dem! Nu står den i vardagsrummet som en slags påminnelse om vad som komma skall - märkte att det blev mer konkret för mig att det faktiskt snart kommer vara en liten liten person i den där. Men också en känsla av overklighet och att det är konstigt. Vad tusan har vi gett oss in på?
 
 
Gick och tog ett bad med förhoppning om att det skulle mildra hostan (gjorde det någon timma framöver), efter att ha öppnat en julklapp med badskum i. "Den här vill du nog öppna innan du badar", sa Anton och räckte mig ett rött paket. Tillbringade i princip resten av kvällen med att titta på avsnitt efter avsnitt av Mysteriet på Greveholm. Vilket ännu senare på kvällen gav mig otrolig huvudvärk, glömde av att jag inte kan se på en skärm alltför många timmar i sträck. 
 
 
Anton åkte i väg på julmiddag. Jag orkade mig upp från soffan för att koka lite potatis. Tänkte att lite julmat får jag väl ändå äta när det är julafton. Ser inte mycket ut för världen, men det slank ner. Vi öppnade varandras julklappar när Anton kom tillbaka, och sedan gick jag och lade mig. 
 
 
IGÅR TORSDAG. Fick vi till det att min familj kom över för att ge varandra julklappar. Jag var i princip hostfri och hade ork för att ha folk över. Kul att kunna bjuda hit folk! 
 
 
Käkade bakpotatis med valfri röra till. Öppnade paket. "Spelade" krypterat. Hade lägenhetsrundvisning. Gick och lade mig så fort gästerna hade åkt hem, och har nu sovit en hel natt utan att vakna av en enda hostattack. Hurra!
 
 
Och här kommer julklappsuppvisningen. Tvillingarna fick sin andra julklapp någonsin. "Till mosters tvillingar" ♥ Så ofattbart små kläder. 
 
 
Under vår friendsgiving i november fick tvillingarna väl egentligen sin första julklapp. En pekbok med nordiska djur från Emma och Fredrik. ♥ Blivande tvåbarnsföräldrarna fick choklad som tog slut snabbt.
 
 
Jag fick pussel med Gustav Klimt-motiv och en polaroidkamera av min bror. Tjoho! Har någon idé om att det är roligare med att ha fler utskrivna bilder än att bara ha dem digitalt. Speciellt nästa år. 
 
 
Av Anton fick jag även en byxdress som passar för gravida och nyblivna mammor. Jag önskade mig något finare som jag kan ha på mig den kommande tiden, ifall vi blir bjudna på festligheter. Vet i vart fall minst ett kommande tillfälle då jag kan bära den. 
 
 
Och det var allt för denna jul. Imorgon är det nyårsafton!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0