Friendsgiving, och söndagsbrunch i renoverat hus

2022-11-22 11:34:00
Kalas och festligheter Min Dag
 
Friendsgiving, and Sunday brunch in a renovated house
 
 
 
Låt oss kika på helgen som var! På fredagseftermiddagen gjorde jag en chokladkolapaj med lingon (recept hittade jag här) till morgondagen, och tittade sedan på säsongspremiären av På spåret. Min sambo var iväg på spelkväll, så jag hade soffan och glasspaketet för mig själv. 
 
 
LÖRDAG! Vi åt pannkakor och lyssnade på Ring så spelar vi som varje lördagsmorgon. Packade någon flyttlåda med köksgrejer också.
 
 
Körde ett yogapass. Namaste. 
 
 
Passade på att testa lite olika kläder efter duschen. Gammal tröja från Monki som fortfarande gör mig glad och pepp. Den får vara kvar.
 
 
Lunchdags. Tittade på Bear på DisneyPlus. Åt vad jag har ätit till lunch flera dagar i veckan det senaste för att det är så lätt att slänga ihop när jag är hungrig: glasnudlar med ärtor, sojabönor, och sesamfrön i sås av citronjuice, jordnötssmör, och sojasås.
 
 
Testade att ta på läppglans för en gångs skull och vi satte oss i bilen. Åkte hem till Antons mamma för att få bytt till vinterdäck (innan snöfallet skulle komma över Göteborgsregionen), och fika med familjen. Och hälsa på familjens senaste tillskott som är två månader gammal nu. ♥ 
 
 
En ihoptryckt hissbild. Åkte vidare in till Göteborg med lingonkakan i påse och gräddpaket i handen. Hem till Emma och Fredrik för att ha friendsgiving.
 
 
Hem till dukat bord och smarta och roliga diskussioner. Tilde, Igor, och Herkules anslöt också. 
 
 
Denna middagsbjudning gick ut på att varje par lagade varsin rätt med hösttema och så fick vi allihopa njuta av trerätters. Först ut var en morotspuré med paprika som tilltugg. Mycket smarrigt.
 
 
Lite senare fylld butternut pumpa (som skulle efterlikna en vegetarisk variant av en kalkonrätt om jag inte minns fel) med potatis och brysselkål. Blev heeeeelt proppmätt efter detta goda. Så vi tog en lång paus till efterrätten. 
 
 
Emma och Fredrik hade köpt julklappar till oss ("Ifall vi inte hinner ses innan jul"). ♥ 
 
 
Och till slut serverades lingonpajen med vispad grädde. Hade jag gjort kakan igen hade jag nog haft lite flingsalt i kolasmeten, speciellt om det inte hade varit lingon till - blev lite väl söt annars. När jag kände att jag höll på att somna av matkoma åkte vi hem igen. 
 
 
SÖNDAG! Tog en långsam morgon. Åt pannkakorna som blivit över från lördagen till frukost. Och tog det lugnt tills det var dags att ta på sig finare kläder.
 
 
Kappa och haldsuk för att det är kallt nu. Och ännu ofyllda flyttkartonger i hallen för att det är där de får plats just nu.
 
 
Vi åkte ut i Svartedalen hem till min kusin för att bli bjudna på brunch och för att få se huset som de har renoverat. Väldigt fint och hemtrevligt med synliga träbjälkar och hemsnickrade lösningar. Och smarrig brunch!
 
 
Snön föll sakta utanför fönstren och hade så smått börjat lägga sig. När jag och min stilige karl åkte hem igen var jag glad över att vi hunnit sätta på vinterdäcken. Vi åt bakpotatis och rödbetssallad (säsongens första, äntligen, så gott!) till middag och började se The Peripheral. Klart slut med en novemberhelg.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0