Chalmers hittills

2013-08-26 12:00:00
Min Dag
Hittills har jag ...
... varit full av pepp klockan halv nio en tisdagsmorgon.
... säkert ställt samma fråga (typ vad heter du?) till samma person femtio gånger.
... börjat lära mig att hitta på Chalmersområdet.
 ... tillverkat en nollbricka.
... fått min nollbricka riven (den på bilden, R.I.P.).
... tillverkat en ny, större nollbricka som jag kommit fram till kan användas som exempelvis haklapp och solfjäder.
... varit nära på att somna på föreläsningar.
... sovit för lite och ätit mycket.
... varit på förfest som varade så länge att jag missade själva festen som vi förfestade inför.
... varit på prov/finsittning och lärt mig hur en beter sig på sittning.
... badat i kårhuspoolen.
... haft så himla, himla, himla kul.
 

Kräftskiva

2013-08-25 14:58:32
Kalas och festligheter
Igår var jag medpå familjens kräftskiva. Trodde inte jag skulle kunna vara med på grund av upptagenhet med mottagningsaktiviteter på Chalmers, men jag lyckades få en hel lördag ledig.
Åt räkmacka och spenatpaj. Himlans gott.
 Efter ett tag fickde andra festdeltagarna gå någon slags poängspromenad men jag kunde svaren så fick inte vara med.
Trött och förkyld men himla glad ändå.
 Sedan fikade vi, delade ut vinster, drack, åt, pratade, letade efter bilnycklar i mörkret och dansade tills en efter en började åka hem.
 

Kedvesem

2013-08-20 17:30:00
Dagens låt
"Kedvesem" är ungefär det ungerska ordet för "käresta" och mer än så vet jag inte exakt vad låttexten betyder (har dock översatt den via google någon gång). Gillar den här låten så himla mycket. Den var med i Eurovision och hade inte han, Bye Alex, ställt upp med den med Zoohacker remix (inte lika bra) så hade den gott fått vinna. Och avskräcks inte av att den var med i Eurovision, om ni har sådana tankar. Ge den en chans för den är himla fin.
 
 
Bye Alex - Kedvesem
 

Onsdag med vacker himmel, ärtsoppa och utomhusbio

2013-08-19 17:00:00
Min Dag
Klockan kvart i sex när jag cyklade till jobbet på morgonen möttes jag av den här vackra himmelen. Gick såklart inte att fånga det lika fint i kameran som jag såg det med mina ögon, men tänk er bilden gånger typ hundra. Tänkte att jag kunde gå upp fem varje morgon om det vore såhär fint var gång.
Efter jobbet åkte jag hem till Patrik. Hade med mig gula ärtor med vatten i gammal glasslåda eftersom vi sent på tisdagsnatten kom på att vi skulle göra ärtsoppa dagen därpå och jag var den enda som hade ärter hemma. Patrik fick hacka lök istället.
Och så fick det koka. Vet inte riktigt vad vi gjorde fel, men vi lyckades att först bränna det (inte så farligt, dock) och sedan blev den väldigt mycket lösare än någon annan ärtsoppa jag ätit. Plus smakade inte så mycket. Känner att vi får öva på det här samt vara med när mamma eller någon annan kunnig lagar ärtsoppa för att se och lära.
Sedan, vid åttatiden åkte jag in till Göteborg för att möta upp Wille och Frida vid Brunnsparken. Medan jag satt och väntade blev jag pratat med av en man som stank alkohol och som frågade mig varför jag inte festade loss, tog på mig en klänning (helst utan trosor enligt honom) om och om igen. Skickade sms till mamma som ringde upp mig så jag fick någon vettig att prata med. (Tänkte också att varför ska jag behöva stå ut med det här?)
När Frida och Wille kommit gick vi bort till fina Kronhusgårdarna för att se på utomhusbio. Kanske bästa sättet att se på bio. Vi såg Sofia Coppolas "The bling ring". Bra film så långt jag hann se; var tvungen att missa de sista scenerna för att inte missa sista bussen hem. Så himla bra onsdag (utöver mannen vid Brunnsparken).
 

Sista dagen-ros

2013-08-18 11:00:00
Min Dag
Jag har jobbat i stort sett heltid (så mycket det går att jobba som vikarie) på samma förskola sedan i våras då jag fick ta över en förskolepedagogs arbetstider eftersom hen blev sjukskriven. Nu efter sommaren jobbade jag min första vecka efter sommarlovet och sista veckan eftersom jag ska börja plugga.
De jag arbetat med gav mig en så himla fin blomma i torsdags på min sista dag och sa att de hoppades att jag skulle kunna komma och jobba hos dem då och då även fast jag studerar. En sådan jättefin gest. Tack, igen!
Så nu. Nu är det definitivt. Heltidsjobb utbytt mot heltidsplugg (med chans för extrajobb).
 

Iskall

2013-08-17 20:24:39
Dagens låt
HUR har jag kunnat missa Lovisa Negga? Började lyssna på hennes första album av en slump häromkvällen, och nu är jag fast. Så himla bra! Bästa just nu är ju "Kärlek eller inbillning?" men den har Lovisa inte lagt upp på youtube (finns såklart på spotify), så här får ni istället "Iskall". Alltså, åh, så grymt!
 
 
Lovisa Negga - Iskall
 

WOW, dag tre - film, förfest på Chalmers och Ingrid disco

2013-08-16 21:41:00
Kalas och festligheter
Lördagen började vi med att vi sågpå biofilm på Capitol, det ingick i festivalbiljetten. Vi såg Before Midnight, finfin film (men se de andra två föregångarna först)! Sedan satte vi oss på ett fik och värme upp oss i regnet med varm choklad.
Och så drog vi oss till festivalområdet för att se braiga Phosphorescent. Så tomt och luftigt mitt på dagen och lätt att få en plats längst fram jämfört med på kvällarna.
Efteråt spelade inga band vi var intresserade av, så vi åkte till Wille och åt lunch och sedan till Chalmers för att duscha. Och så hade vi en liten förfest i Willes ritsal. Fint.
Så blev det dags att åka tillbaka för att se lite av Goat och sedan spektakulära Catpower. Och sedan tvingade Wille med mig att se James Blake. Okej.
Viktigt att dricka vatten emellanåt.
Min hommie som rapparför mig ibland och visar snygga moves.<3
Vi åt festivalens sista måltid. Jag åt halloumi med färskpotatis och sallad. Gott, gott. (Och glutenfritt, hur bra?!)
Vi stod ungefär längst bak i publiken och såg Alicia Keys framträda i ungefär fyrtio minuter innan vi sprang bort till Linnétältet för att dansa alldeles galet till två låtar av Disclousure. Så grymma! Sedan sprang vi igenom hela området och stannade inte förrän vi stod i en kö till en specialbuss.
Bussen tog oss ut till Hisingen och Göteborgs filmstudio där musikkollektivet Ingrid hade klubb. Det var så himla grymt och galet bra! Markus Krunegård, Amason, Lykke Li och Peter, Bjorn and John spelade lite här och där och ibland varandras låtar. Ville aldrig att de skulle sluta. Rysningarna och lyckoruset när hela stället sjöng med i I follow rivers, alltså, åh. Sedan dansade och dansade vi till en DJ tills vi fick bråttom att hinna med sista bussen. Älskar att folk med gummistövlar dansade i vattenpölarna utomhus. Längtar redan så till nästa år.
 
 
 
 

Torsdagslista

2013-08-15 19:00:00
Tankar Och Funderingar
Vilket är ditt bästa sommarprat hittills i år?
Har inte hunnit lyssna på alla jag vill än och antar att till exempel Schibbye och Persons kommer att vara strålande bra. Men åh, gillar så många så här kommer ett strålande gäng: Jonas Gardell, Maia Ivarsson, Anna Blomberg, Sarita Skagnes och Liv Strömquist.
 
Vilken är den bästa kombinationen av två saker du vet?
Patrik och Elsa-Sara. (Samt fuldans och lyckorus.)
Vad gjorde du för exakt fem år sedan?
Hade antagligen pirr i magen och längtan i kroppen eftersom jag började första året på gymnasiet. (Bilden är från ungefär då.) Kanske ungefär som det känns nu när jag ska börja på universitetet.
 
När var du avundsjuk på någon senast?
Kanske på mamma och min syster som fortfarande har semester/sommarlov medan jag jobbade den här veckan. Annars minns jag inte.
 
Har du något onödigt du gör?
Skjuter upp vissa saker till sista stund.
 
Kan du visa en bild på något jättebra?
Ekologisk mat. Näst bästa efter egenodlad.
Vad är det sämsta med denna vecka?
Att det inte längre är Way out west.
 
Vad ska du göra resterande dagar av denna vecka?
Ta spruta mot livmoderhalscancer, göra lite självstudier inom ämnen jag kommer att studera på Chalmers så att jag inte är helt nollställd vid de kommande föreläsningarna, lägga in gurkor och göra plommonsylt.
 
När hade du hjärtklappning senast?
Oj, minns inte.
Vad ska du göra i höst?
Börja studera vid Chalmers vilket jag ser så himla mycket fram emot!
 
Har du några planer inför slutet av sommaren?
Jag ska jobba lite till och sedan börjar Nollningen.
 
Vad är det konstigaste du gjort för kärlekens skull?
Åkt med den allra första, tidigaste bussen klockan fyra medan solen gick upp från Orust bara för att jag hade lovat att sova bredvid honom den natten.
 
Vad borde du göra men bara orkar inte?
Dammsuga.
 
Vad har du i ditt kylskåp?
Har ju inget eget kylskåp eftersom jag fortfarande bor hos mina föräldrar. Men där finns det mat. All möjlig mat.
 
Lista lånad i från Niotillfem med lite modifieringar.
 
 
 

WOW, dag två - ultimata konsertdagen, konfettiregn och aerobics

2013-08-13 19:00:00
Kalas och festligheter
Andra dagen började vi med att gå upp tidigt eftersom jag var tvungen att åka till tandläkaren. Träffade Patrik av en slump efteråt.<3 Sedan åkte jag tillbaka in till Göteborg och mötte upp Wille.
Vi gick på den första konserten för dagen: Sibelle Attar. Så fint och bra!
Sedan sprang vi till en annan scen för att se Amason.
Stod längst fram och diggade till musiken. Fantastiskt.
Medan Wille såg på Rodriguez var jag inne i Linnétältet där Angel Haze befann sig. Så. Galet. Himla. Bra. Förstår att hon fick fem fyrar i GP (fastän kanske fyra hade räckt). Helt galet.
Efteråt hittade jag till slut den här glada och peppiga personen igen och vi lyssnade på Of Monsters And Men tills det var dags att byta scen igen.
Gick förbi fina Slottskogsdammen och hann se ungefär tjugo minuter av Haims grymma framträdande. Det fick bli så den här dagen då så många galet bra artister spelade i ett, en halvtimma där, en kvart där.
Så sprang vi tillbaka till stora utomhusscenerna för att se Local Natives.
Fint med stora, färgglada maneter vid scenerna.
Bat for Lashes varhimla, himla, himla bra! Gillade scenografin med lanternlyktorna och havsbilden på duken bakom. Åh. Blev så bortskämd med att höra och se så mycket bra på en och samma dag.
Jag var så här himla glad och superpeppad på ungefär allt.
 Efter att ha sett en kvart av Grimes uppträdande dansade vi oss fram till scenen där bästa Håkan stod. Han avslutade Känn ingen sorg med konfettiregn. Älskar hur verkligen alla släpper loss vid den låten.
Till slut fick vi ett litet konsertuppehåll och kunde äta. Jag gick till det här stället där de bara sålde Veganmat (de hade ungefär ingen kö jämfört med alla andra ställen, sådant gillar jag) och fick en specialbeställning på en majsröra. Det var gott.
Och så blev det dags för The Knife att komma upp på scen. Men först en uppvärmningsguru som fick hela publikhavet att dansa aerobics. Fantastiskt.
Efter att ha stått, dansat, hoppat och sprungit ungefär hela dagen (plus gått hela vägen hem under gårdagen) kände vi att Annedalskyrkan var ett bra ställe för oss med trötta fötter. Lyssnade på The Staves och till vår underbara förvåning kom First Aid Kit upp och sjöng med. Kändes helt klart som att vi hade valt bästa stället att efterhänga på!
 
 
 
 
 
 
 
 

WOW, dag ett - Pepp, Alabama Shakes och Lisebergs hamnområde

2013-08-12 10:00:00
Kalas och festligheter
På torsdagen tog jag och bästa Wille bussen till Linnéplatsen efter att först ha lämnat av saker hemma hos henne. Möttes av dessa skyltar.
Wille var så peppad att hon hoppade av glädje av detta. Sedan gick vi och hämtade våra armband och lite senare fick jag av misstag (mitt eget, klantiga fel) i mig hasselnötter. Fick hetsdricka mjölk och hetsäta pommes frites för att illamåendet skulle gå över så snart som möjligt. Så himla glad över att det oftast hjälper för mig att äta/dricka något som inte innehåller nötter.
I vart fall så gick vi nästan direkt till pubområdet.
Därifrån hade vi finfin utsikt över Crystal Fighters uppträdande. Blev jublande glada när de frågade om vi ville följa med till stranden! Självklart, svarade vi.
Sedan gick vi och ställde oss i folkmassan framför Daniel Adam-Rays framträdande. En mås hade hittat ett utmärkt ståplats med antagligen även fantastisk utsikt.
När Adam-Ray var klar gick vi över till andra scenen,
för att se Alabama Shakes uppträda.
Såhär glad var jag över att det fanns något glutenfritt jag kunde äta (halloumi med lyxsallad) och över att vara på festival över huvud taget. Vi såg Johnossi, hamnade oväntat på senare delen av Le Yegros spelning (glatt och dansant, bäst oväntade hittills), fick meddelandet om att Niel Young ställt in (gjorde inte så jättemycket för oss, men märkte att många andra blev deppiga) och såg mystiska Beach House innan det blev dags att lämna Slottskogen.
Vi bestämde oss för att åka till Stay out west-klubben på Lisebergs hamnområde (vid Gasten, ni vet). Där spelade Kaah och sedan Looptroop Rockers. Så. Galet. Bra. Dansade och dansade och dansade.
Någon snäll person tyckte att vi båda skulle vara med på ett kort och inte bara Wille och tog fotot. Tack, tack.
Trots att vi sprang som galningar missade vi sista bussen/spårvagnen hem till Wille och fick gå hem. Ändå så himla bra första dag!
 

Plage

2013-08-11 17:24:00
Dagens låt
Jag och Wille sittdansade till den här låten på Way out West i torsdags medan vi satt inne på pubområdet. Var så himla, himla peppade på låten och hela festivalen och sjöng med för allt vad vi kunde. Finfin låt!
Do you wanna go to the plage with me?
 
Chrystal Fighetrs - Plage
 

Tisdagsutflykt och mormodern som försvann

2013-08-07 12:00:00
Min Dag
Igår satte sig jag, mamma, mormor, Emeoch Patrik i bilen och åkte iväg. Första stoppet blev Stenungsund där vi gick omkring på marknaden ett tag. Jag köpte torkade aprikoser som vi delade på i bilen och Patrik åt minimajs.
Andra stoppet blev Göksäterpå Orust. Det är som ett miniullared och där fikade vi lite innan vi gick in i själva affären och efter ett tag tappade vi bort mormor. Eller mormor oss. Det var helt omöjligt att hitta henne. Jag och Patrik provsatt ungefär alla trädgårdsmöbler medan mamma gick fram och tillbaka och ringde och rinde. Efter ett himla tag visade det sig att mormor hade gått ut ur affären och det inte gick att få tag på hennne eftersom hon glömt mobilen i affären. Så efter att ha ätit en glass åkte vi till slut hem.
Jag köpte bara de här shortsen med hög midja (om en vill ha dem så) eftersom jag märkte att det visst blev för varmt att gå runt på marknaden i leggings och lite tvättmedel. Och det var mn tisdag.
 

Teaterlördag

2013-08-05 11:00:00
Min Dag
I lördags åkte jag, farbröder, fastrar, farmor, farfar, mamma, pappa och Emeigenom ett regnigt Göteborg till Gunnebo slott.
Farmor och farfar hade fått teaterbiljetter till "Charmören från Långedrag" av oss i julklapp respektive födelsedagspresent, så den såg vi.
Såhär såg jag ut.Jag och min farbror matchade varandra med vita hattar, fint! I pausen serverade de bara ekologiskt och närodlat (de odlar egna grönsaker vid slottet), hur himla bra som helst! Vi åt rotfruktschips och glutenfri laktrits. Efteråt mötte vi upp mina kusiner för att äta restaurangmiddag i Mölndal och lite spontant åkte vi sedan hem till mina kusiner för att äta glass och så.
Sedan åkte vi hem medan solen höll på att gå ner. Finfin lördag!

Gamla viner, Buzz Lightyear, The Ark och husvagnsrensning

2013-08-01 18:00:00
Min Dag
Vi har rensat lite i ett förvaringsrum och matkällare här hemma. Har hittat allt möjligt. 14 år gamla (nästan lika gamla som min syster!) hemmagjordda viner som vi inte vågade smaka på, leksaker vi hade när vi var små, gamla västtrafiksbusskort, gratängformar och en gammal The Ark-planch från KP som jag hade uppsatt i mitt rum under högstadietiden. Pappa hittade massor av tio kronors-sedlar i sitt gamla pass.
 
Och så har vi hjälpt mormor att rensa i hennes husvagn. Två vänder till återvinningsstationen slutade det med och en till en second hand-affär.
 
 
 
 

hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0