Jag svär på min mamma jag ska ge dem vad de tål

2015-06-30 09:13:00
Min Dag Musik
I torsdags mötte jag upp Wille på Liseberg. Vi åt glass på en parkbänk, övervägde om det var värt att köpa en cider/öl (kom fram till nej) och ställde oss sedan framför stora scenen.
Silvana Imam och Beatrice Eli äntrade scenen och bjöd på en spektakulär show med mycket fokus på Pussy Riot och kvinnor. Gillar för övrigt att det var folk av alla åldrar i publiken (runt mig stod det mest 40+:are, men längre fram folk av min generation).
Finast var helt klart att de gav kärleksförklaringar till varandra då och då genom prat och sång (de är ju tillsammans). Och deras dansare var fantastiskt duktiga, blev smått hänförd av dem.
Yes, oh yes. Sedan gick jag och Wille en lång promenad hemåt för att riktigt ta till vara på varje sekund av denna afton som blir den sista på länge som vi ses.

Ballongdjur och blomtatuering

2015-06-29 17:49:38
Fint
Den japanska konstnären Masayoshi Matsumoto skapar ballongdjur, men väldigt detaljrika och häftiga sådana. Alla är så himla fina, men gillar ju den här ugglan mest ändå.
Om jag någon gång skulle få för mig att göra en tatuering känns det som att this is it! Så enkel men åh, så vacker.
 

Denali from FELT SOUL MEDIA on Vimeo.

"There is this really smart scientist guy who thought that people can learn a lot from dogs. He said that when someone you love walks through the door, even if that happens five times a day, you should go totally insane of joy."  Vackert. Så vackert.

Dolphin style

2015-06-28 11:17:00
Dagens låt
 
Så himla härlig låt. Blir så glad när jag hör den.
Samt gillar det lite kaxiga och frihetsflörtande i texten.
Plus på att det på Death Teams hemsida finns massor av information om vad en kan göra för att hjälpa delfiner här i världen, länkar till olika organisationer som jobbar med det osv. Så fint.
Och plus plus på att de kommer till Way Out West i år! Pepp.
Death Team - Dolphin Style

Onsdag 24 juni

2015-06-27 11:20:00
Ett foto i timmen
08 Går upp (vaknade klockan 7, dock), läser tidning och äter frukost.
09 Läser bloggar. Har en del inlägg att läsa ikapp, som ni kanske ser.
10 Byter om från det vänstra till det högra. (Älskar att gå runt i shorts hemma, nästan helt oavsett väder utomhus.)
11 Läser bok på Linnéplatsen i väntan på Wille. (Jag var på plats först, händer ju en gång per årtusende typ.)
12 till 13 Vi vandrade runt i Botaniska och Änggårdsbergen. Hade bland annat den här utsikten. Syns inte på kortet men långt till höger syns Älvsborgbron till exempel. Vi kom fram till att jag var klädd som Posh Spice och Wille Sporty Spice.
13 till 14 Äter middag hemma hos Wille och slår oss sedan trötta ner i soffan.
15 till 16 Ser på Paris, Je t'aimeefter att vi har nått konsensus kring att vi inte orkar göra något annat än att se film. Det tar på krafterna att vandra i terräng i över två timmar.
17 Tar mig hem till lägenheten.
18 Gör iordning och käkar middag. Blev pasta med spenat, riven ost och chiliflingor. Omnomnom.
19 till 20 Läser bloggar men ser sedan på Indian summer. Tips, tips (finns på svtplay)! Handlar om Indien under 30-talet i stora drag.
21 till läggdags Lyssnar på podcasts till sovdags. Lyssnar mycket på Tankesmedjan, som ni ser. Det är mitt sätt att få reda på vad som händer i världen i stora drag.

Dansa!

2015-06-26 12:56:58
Dagens låt
Gillar den här låten så. Lite sorgsen men även dansant.
Och gilar videon.
Upptäckte att hon tydligen varit med i Idol också, men har ingen aning om hur det gick för henne eftersom jag inte har sett det programmet sedan gymnasiet. Men hon har ju släppt flera låtar, så tydligen bra.
Dolly Dolores - Dansa!

Ett skepp kommer lastat med träd och plantor

2015-06-25 15:54:00
Min Dag
Mitt apelsinträd har nått nya höjder och löven längst ut på en av grenarna har fått böja sig för fönsterglaset. Tänker att det kan vara dags att införskaffa någon slags piedestal att placera krukan på.
Jag petade för övrigt ner en melonkärna i jorden för några veckor sedan och nu börjar melonplantan tydligen att titta fram! Så himla roligt. Och så har jag sått två pumpafrön också, och de plantorna har också grott fram.
Min tanke är att flytta pumpaplantorna hem till mamma och pappa och plantera ut de på någon lämplig jordplätt. Och melonplantan ska få flytta till en egen kruka så småningom.
Och häromdagen upptäckte jag lite av en slump att något har grott i en av krukorna som jag tänkte kompostera (men inte gjort pga glömmer alltid av det/tänker att det gör jag sedan). Hade inte lagt märke till det förrän då, och något har hunnit växa till sig ordentligt.
Jag har ingen aning om vad det kan vara. Skulle kunna vara en avokadoplanta (petar ner avokadokärnor i krukorna ibland men de gror sällan), eller så är det något helt annat (spännande!). Ingen som råkar veta?

It's half-past the moonlight, nobody would see us go

2015-06-24 09:10:00
Min Dag
Lyxen med att mamma köpte för mycket (?) jordgubbar till midsommar är att en därefter kan äta dem lite närsom. Jag har till exempel ätit dem till frukost varje dag sedan dess tillsammans med flingor, russin och mjölk. Och till lunch och till mellanmål. Nomnomnom.
När jag inte har jobbat har jag lyssnat på Esters spinnande och hej-jamande. Och pratat om "livet" med mamma.
Och läst bok, både till frukosten och i soffan under dagen. Den är för övrigt snart, snart utläst (och jag kan verkligen rekommendera den!).
 Och nu har jag ledigt från jobbet i några veckor (om jag inte blir inringd; livet som vikarie) och jag har lite olika saker inbokade och saker som jag tänker att jag ska göra men vet inte när. Så sommarlov på riktigt, alltså.
 
Titeln kommer för övrigt från Crystal Fighters "Plage", till vilken jag skrek "JAAAAAA!" rätt ut när de spelade den på Way Out West för-förra året.

Midsommarafton

2015-06-23 19:11:00
Kalas och festligheter
Vid lunchtid på midsommarafton åt jag, pappa, Max och Eme midsommarlunch. Jag hade gjort kikärtsbiffar till mig eftersom jag ju inte äter köttbullar som de andra skulle ha. Färskpotatis med gräddfil och gräslök är typ bland det bästa jag vet!
Efteråt blev det dags att göra mig iordning, samt vänta ut regnet. Satte en tygblomma i håret bara för att det var ju ändå midsommar ... Fick ett samtal från Wille som undrade var jag höll hus (tidsoptimist, javisst) och då blev det verkligen dags att ge sig av.
Cyklade i solskenet med kylväskan i korgen och fart i håret.
När jag kom fram till destinationen bjöds det på bubbel och jordgubbar!
Sedan gav vi oss ut på en liten promenad/upptäcksfärd. Här är mitt midsommargäng vid havet!
Wille är svår att tappa bort när hon har sin regnjacka på (och det är ju himla bra)!
Vi gick uppför och ännu mera uppför ett berg och hittade en dansbana där det fanns ledtrådar om att det hade dansats små grodarna där tidigare under dagen.
Wille dansade, vi andra inspekterade (hittade midsommarkransar som togs på samt kastades). Och plötsligt hade solen tittat fram igen, så av med jackorna!
Anton ledde oss till den här utsikten där vi stannade ett tag. Det var tal om att bada men jag tror den idén övergavs (jag hade inga badkläder med mig, så jag hade inte så mycket att säga till om i sakfrågan).
Så gick vi så småningom tillbaka till stugan för att få i oss mat. Jag åt det här: grillade grönsaker, färskpotatis, tzatziki, sallad och mozzarella. Det var supergott, alltihop, vilket ju ändå är det viktigaste. När regnmoln hopade sig gick vi inomhus och åt jordgubbar och runt åttatiden cyklade jag hem genom varmt sommarregn (som upphörde efter halva vägen). Fin liten midsommar i år igen!

Black and white

2015-06-21 11:14:57
Konsumtion Min Dag Mode
Jag har handlat kläder! Eller ett klädesplagg. En kort byxdress. Alltså en playsuit. Den där blå kavajen har jag haft sedan gammalt.
Eme tyckte den var lite lång på benen, men tack vare mina lår åker den upp när jag går. Så den petitessen löser sig ju av sig självt. (Plus att mina andra playsuits är korta, så kan vara trevligt med någon slags variation om en prompt ska köpa plagg som en redan egentligen har.)
Jadå, den täcker även rumpan. Playsuit är, enligt min mening, bästa plagget. Som att ha en kort klänning fast utan risk för "insyn".
Det enda jobbiga sker ju vid toalettbesök. Men det kan det vara värt.

Midsommar

2015-06-19 10:09:00
Kalas och festligheter Min Dag
 
Den här midsommaraftonen tänker jag hänga med bland annat Wille och Anton och dricka bubbel och äta grillade grönsaker. Och kanske en och en annan jordgubbe och färskpotatis. Här är för övrigt en bild på mig och Wille från förra året (se, det var visst fint väder förra året, förstår inte varför alla klagar över att det alltid är dåligt väder på midsommar).
 
Men jag börjar jobba kvart i sju imorgon och ska jobba tio timmar över hela lördagen, så min plan är att smita iväg hem helst långt innan midnatt. Och alltså inte sitta uppe tills det börjar bli ljust igen som jag och Wille gjorde förra året.
 
I vilket fall, hoppas ni får en fin midsommar och får umgås med personer ni tycker om!
P.S. Jag har köpt alkoholfritt bubbel. Tänker inte komma bakis till jobbet. D.S.

Arton

2015-06-17 15:04:05
Kalas och festligheter Min Dag
Idag fyller du år. Och inte hur många år som helst, utan 18 år! Nu kan du plötsligt gå på krogen och ta körkort och rösta i riksdagsvalet.
Jag minns själv hur jag längtade efter allt det där (eller kanske inte ta körkort eftersom det inte riktigt varit prio ett i mitt liv, men det andra), så jag tänker inte säga något om hur jag nyss tyckte att du började högstadiet, utan bara gratulera. Grattis och hipp, hipp, hurra.
 
Och kanske även säga något om att du är en finfin syster och att jag är glad för att du är du. (Tack för att du tar hand om mitt hår då jag själv är inkapabel till att göra det och jag läser gärna igenom engelska uppsatser eller argumenterande texter i utbyte.)
Och det här är min present till dig. Men det vet du redan för du har redan fått det. Funderade på vinprovning eller något liknande, men kom på att jag inte vill uppmuntra till etanolintag ifall du vill vara nykterist. Puss och kram och grattis igen!
 

And you laugh at my jokes and I laugh at your jokes, and I even like the birthday presents you get me

2015-06-16 20:24:59
Min Dag
I fredags slutade jag klockan 12 och tog bussen ut till stan så fort jag kunde efter att ha varit hemma en sväng. Kan det inte alltid vara så här grönt?
Jag mötte upp Wille när hon hade slutat jobbet och vi köpte med oss picknickmat och lite bubbel (för att fira att det var fredag). Vi slog oss ner på Calanderska och satt där tills hela parken låg i skugga.
Då tog vi en promenad genom Göteborg som var beklädd i HBTQ-flaggor, vilket ju är himla fint. West pride stundar.
Vi hamnade på en uteservering i Haga och det var fortfarande rätt varmt i luften. Vi planerade bland annat att åka på cykelsemester för att fira midsommar om vi är i det moodet nästa år (that framförhållning!).
Men till slut började det även bli kallt här och då drog vi hem till Wille. (Och här syns visst att jag har cyklat vält och slagit upp handen, men det läker snabbt så det är ingen fara.)
Jag fick den härfina katteckningen som Wille ritat och som jag ska hitta en ram till. Vi såg på Easy A och typ halvsov i soffan.
Och så fick jag låna den här 550-sidiga boken. Den tänker jag sitta och läsa ute vid havet eller i soffan med regnet smattrar på fönsterrutan.
 
Rubriken kommer från Hello Saferides låt "My best friend".

En måndagslista

2015-06-15 18:23:39
Tankar Och Funderingar
Har du kvar klädesplagg från när du var liten?
Vet faktiskt inte. I så fall om mina föräldrar har sparat något plagg och ligger i någon låda någonstans. Eller jo! Har en t-shirt som det står "Kode skola" (min lågstadieskola) på bredvid en sol med glasögon. Den är göttig att sova i.
 
Vilken är din sämsta egenskap?
Tidsoptimist. Får liksom beröma mig själv när jag har kommit i tid eller hunnit med den buss jag tänkt.
 
Hur många kuddar har du i sängen?
En.
 
Föredrar du havet eller poolen?
Havet.
 
Vad gör du när ingen ser på?
Dansar till 90-tals hits och r'n'b-låtar som jag lyssnade på när jag gick i högstadiet. Det gör jag iofs när folk ser på också, kom jag på ...
 
Vem ringer du när du är arg/ledsen?
Brukar nog inte ringa någon då pga vill inte prata. Men i så fall mamma eller någon fin vän.
 
Vilket är ditt drömjobb?
Jobba på natturskyddsföreningen.
 
Vilken kroppsdel är du minst nöjd med?
Mina ögonbryn. Eller har hört (från ett barn) att de ser arga ut och det tänker jag inte är till min fördel (men gör inget åt det heller).
 
Vad gör dig lycklig?
Att få dansa tills jag blir alldeles svettig, få vara med folk jag tycker om, skratta och få äta god mat som gör att smaklökarna jublar och gör fanfarer.
 
Vild fest eller romantisk hemmakväll?
Går det inte att få båda? Eller det känns som att romantisk hemmakväll har massa mer krav på sig om att det ska bli perfekt, så hellre vild fest så att håret flyger.
 
Samlade du på något när du var liten?
De obligatoriska klistermärkena. Och jag och min syster lyckades nog samla ihop över 100 olika godisklubbor. Tror jag har skrivit ett inlägg om det någon gång när det blev dags att slänga dem (vår plan var för övrigt att komma med i Guiness rekordbok).
 
Har du några smeknamn?
Harald. (Tack vare Wille.)
 
Föredrar du kramar eller blöta kyssar?
Både och i en samlad symfoni.
 
Om du fick förändra dig själv på något sätt, vad skulle du göra då?
Ta bort min nötallergi. Har hört att nötter ska vara gott och nyttigt.
 
Favoritprogram på tv?
Ser ju typ aldrig på tv pga har ingen (hej, hej radiotjänsten). Men The honourable woman var superb! (Sista avsnittet den här veckan, omg!)
 
Lista helt oförskämt snodd från Hanapee.

Studentonsdag

2015-06-14 11:51:00
Kalas och festligheter Min Dag
I onsdags efter jobbet åkte jag hem till lägenheten där min syster redan väntade på mig. Vi bytte om och gjorde oss iordning och tog sedan bussen hem till våra kusiner.
Efter ett tag kom också resten av familjen och presenten.
Eme och mamma. Eme hade precis blivit av med sin tandställning! Och till sist kom även vår kusin som precis hade tagit studenten. Hurra, hurra!
Vi åt buffé ochtårtor.
Och klart att studenten skulle skära upp först. Sedan hurrade vi och grattade och lyssnade på tal som hölls. Det var fint.
Sedan åkte vi hem för att låta studenten fira resten av kvällen med andra studenter. Hipp hurra och grattis!

Rapport från landet

2015-06-13 10:45:00
Min Dag
Eftersom jag sommarjobbar har jag tillfälligt flyttat hem till mamma och pappa igen i några dagar här och där (får så mycket närmare och kan cykla till jobbet då). Möttes av den här vyn när jag gått av bussen och tänkte att det här kan bli härligt.
Blev uppmött av den här pälsiga krabaten, som ungefär dygnet runt befinner sig utomhus. I och för sig gör jag det också så mycket det bara går.
Azalean har slagit ut och är himla vacker.
Annars har jag cyklat vält på en grusväg och slog upp ena handen och har lila blåmärken på armen, men annars gick det bra. Och så jobbar jag eller sitter på balkongen och löser korsord, eller försöker komma på/hitta vegetariska recept som resten av familjen också skulle tycka om.

Fira sommarlov på en minut

2015-06-10 15:58:59
Filmer Kalas och festligheter
 

Sommarlov from Elin Haraldsson on Vimeo.

Trodde jag hade filmat mer än vad jag hade, men lyckades få ihop det lilla materialet till en en minut lång film. Blev mycket sitta-och-hänga-material såg jag, men lovar att jag dansade också.
 
Låten heter "Lift off" och framförs av Jahzzar.
 

Sommarbuffén

2015-06-08 09:39:37
Kalas och festligheter Min Dag
I lördags var det dags för Sommarbuffén, vilket innebär att KfKb6 i samarbete med KK (sektionens egna kock-kommitté), fixar ett 24-timmars arr innehållandes bland annat en stor buffé. Upptäckte att jag inte tog så många kort (tror jag filmade mest), men här kommer några stycken!
 
Efter att ha hängt ute på en gräsplätt i solen en stund, började jag, Nalle och Bagge att bli hungriga så vi drog till skolan för att se hur det gick för de som fixade maten (och så behövde vi gå på toa).
 
Sedan blev det (äntligen!) dags att dra till buffén. Det fanns som vanligt alldeles för mycket gott och för lite plats i magen. Jag befann mig i matkoma i några timmar efteråt.
 
Några av mina bordsgrannar tillika bØf-barn. Lenis brukar inte vara så läskig, det bara blev så den här gången. Efter ett tag kände dock jag och Nalle att det var dags för att gå på promenad för att inte somna (vilket hade med matkoman och inte sällksapet att göra). Vi hörde rykten om att det fanns milkshakes hos IT så vi drog dit och träffade HåDD.
 
Efter långpromenaden hamnade vi hos IT igen, sedan dansade vi och åt nattamat hos KfKb. Himla fint avslut på det här läsåret, trots att jag var rackarns trött.

Step to the step of the drum that rolls inside

2015-06-07 22:03:00
Kalas och festligheter Min Dag
I fredags skrev vi vår sista tenta, och efter att ha råknat somna i solen en stund och sedan haft möte gick jag och satte mig med ett göttigt gäng på en gräsplätt för att fira att vi numera har sommarlov helt och fullt.
Bagge hängde med. Woop.
 Jag och Bagge delade på en flaska rosévin som vi drack i plastglas. Vi kom fram till att vi nästa gång absolut borde ha is med oss!
Brumm och Janen var också med, till exempel. Så himla göttigt i solen!
Coolaste Eddie var också med.
Jag och Bagge upptäckte att rosévinet tagit slut, och eftersom systemet fortfarande var öppet gick vi och köpte en flaska till. Kanske inte en av våra bästa idéer här i livet, men det kändes som en bra idé just då.
När vi kom tillbaka hade Nalle också anslutit sig. :D
Vi var nästan alla bØfbrudar samlade, saknades bara Hyper.
Tack finisar för att ni (nästan) alltid vill ta selfies med mig. :)
Efter att ha suttit och göttat i solen en lång stund till drog vi till J.A. Pripps för att få i oss middag. Mate och Amanda var där också, till exempel.
Och Lisa, som fick lotten bordsgranne till mig och därmed vara med på en selfie.
Jag hakade sedan på Brumm, Janen och Eddie när de drog hem till Eddie för gött häng.
Eddie bjöd på KfKb-shot och sedan drog vi vidare igen och mötte upp några andra från skolan. Och jag kom hem mycket senare än vad jag hade tänkt.
Sommarlov!
 
Titeln kommer för övrigt från låten "Rhythm inside".

Sommarlovslistan

2015-06-06 15:57:00
Min Dag Tankar Och Funderingar
Jag har ju precis fått sommarlov, så det firar vi med en sommarlovs-/semesterlista. Eller jag kommer ju fira med att gå på Sommarbuffé och hänga med finfina människor och äta godaste maten (har hört att det kommer att finnas rödbetor och chèvreost, bästa!) och dricka några cider eller fem.
Vad ska du göra på din semester?
Åh, jag ska ju jobba! Men som det ser ut nu kommer jag att ha några veckor ledigt och såklart några dagar här och där. De tänker jag fylla med att hänga med fina personer som Wille, läsa mycket böcker, plugga till omtentor, bada i havet, lyssna på podcasts och njuta av att vara ledig.
 
Ska du åka någonstans?
Trodde ju till för bara någon vecka sedan att hela mitt sommarlov skulle vara uppbokat, så jag har inte kunnat planera in något sådant. Tänker att jag ska cykla ut till Tjörn och hälsa på min syster när hon jobbar (får se om det blir av). Annars är jag superöppen för förslag och hittepå!
 
Hur länge ska du vara ledig?
Jag har ju sommarlov, så är ju ledig från skolan fram till mitten av augusti. Och som jag sa förut några veckor mitt i som det ser ut nu.
 
Vad vill du verkligen hinna med?
Läsa skönlitterära böcker. Umgås med personer jag inte har hunnit träffa så mycket. Bada i havet. Åka på utflykter. Se serier och filmer. Ungefär det jag skjuter upp under terminerna.
 
Vad tror du egentligen att du kommer göra?
Jag tror jag kommer göra allt det. Jag hoppas ju verkligen!
 
Vad ser du mest fram emot?
Att få ha sommarlov. Vila upp mig från det här läsåret. Göra allt som jag annars bara önskar jag hade tid för.
 
Vad kan gå fel?
Att alla jag vill umgås med är upptagna med jobb eller annat eller bortresta. Att det spöregnar hela, hela sommaren. Att jag inte får åka på några utflykter.
Vem kommer du vara mest med?
Väldigt oklart än så länge. Känns spontant som min familj.
 
Vad kommer du lägga mest pengar på?
Bussresor mellan Göteborg och mitt föräldrahem. God mat och dryck.
 
Vad kommer du köpa inför semester?
Mest troligt busskort så jag kan åka hem till mina föräldrar. Har ju allt jag behöver. ;)
 
Kommer du använda det?
Blir ju svårt att åka till dem annars.
Kommer du bli brun?
Mest troligt.
 
Vad vill du säga till ditt semester-jag?
"Det gör inget."
 
Vad kommer du att äta?
Vegetariskt och glutenfritt. Men antagligen en hel del fisk, äter det i princip bara hos mina föräldrar. Och mycket grillat (har så många nya grönsaker och rätter jag vill testa att grilla/äta till grillat!).
 
Vad kommer du dricka?
Rosévin i någon park, cider på en uteservering och vatten med citronjuice på balkongen.
Vad kommer göra den hör semestern extra bra?
Mest troligt att jag har ett jobb för första gången på två eller tre år. Kommer göra mig och min ekonomi gott. Och vetskapen om att Wille oftast är pepp på diverse hittepå. Och få plocka nyskördade grönsaker mot slutet av sommaren!
 
Vad kommer du ha på dig?
Shorts och linnen. Och gå runt i bikini på balkongen. Och finfina hattar!
 
Hur kommer du göra dig illa?
På havstulpaner och kattklor.
Vad oroar du dig för?
Att jag inte kommer plugga ordentligt till omtentorna.
 
Vad kommer bli extra speciellt bra i år?
Ställdes inte den här frågan nyss?
 
Hur kommer du minnas din semester sedan i september?
Som peppig och härlig.
 

All you studs and you dudes and you ladies, let's fly. Grip the moment like you grippin the earth

2015-06-05 11:09:58
Min Dag Skolan
Kan knappt fatta det! Sista tentan är nu skriven och jag är nu klar med mitt andra år på Chalmers! Och jag har sommarlov. Som jag har längtat. Nu tänker jag banne mig fira och känna mig fri som en fågel och låta ångesten vänta på sig tills jag får besked om hur det gick på tentorna.
Och om ni för övrigt ville veta så växer mitt apelsinträd så det knakar. Snart kommer det inte längre att få plats i fönstret (pga sneda fönster). Och om några år hoppas jag att det ger mig apelsiner att äta.
 

Pasta med schalottenlök, sparris, salvia och fetaost

2015-06-04 20:14:00
Mat och recept
Älskar så att grön sparris är i säsong nu! Passar på att äta så mycket jag, kan för tillfället. Känns lite som att jag äter det minst en gång om dagen ...
I vilket fall, den här rätten gjorde vi även på en kommittéutbildning vi hade på sektionen. Då gjorde jag den glutenfria med fusilli-pasta istället, vilket jag faktiskt tycker blev lite bättre än med spaghetti. Men en använder ju det en föredrar och har hemma! Ett tips är att inte snåla med fetaosten eller schalottenlöken men med salvian (tycker det smakade väldigt mycket med att ha en kruka i).
Recept tagit härifrån.
Det här behövs för ungefär en middag och tre matlådor (!)
 - Pasta (jag använde 300 gram)
 - 4 bananschalottenlökar eller många, många små
 - Ett knippe sparris (plus lite extra om en som jag gillar sparris supermycket)
 - Ett paket fetaost
 - 2 matskedar schalottenlöksfond
 - 250 gram plommontomater
 - 65 gram bladspenat (var tyvärr slut i min affär, så köpte en salladsblandning innehållandes bladspenat)
 - En kruka salvia
 - 2 deciliter vatten
 - Salt och peppar
Hacka löken och salviabladen, skär sparrisen i lämpliga biter (glöm inte att ta bort den bittra nederdelen, typ 2 cm in) och skär tomaten i lämpliga bitar.
Stek löken i lite olja och koka spaghettin. Om en inte som jag måste koka tomaterna för att kunna äta dem, går det lika bra att tillsätta tomaterna, råa, allra sist.
Släng i sparrisen de sista två minutrarna av spaghettins koktid. Koka gärna spaghettin lite innan al dente, eftersom det ska kokas ihop lite med löken sedan. Häll i fonden i löken plus vattnet. Salta och peppra!
Så! Blanda till sist ihop allting. Smula fetaosten över och koka några minuter på mycket svag värme.
Käka upp och njut.
 

Samtycke - lika enkelt som te

2015-06-01 11:41:00
Filmer

Tea and Consent from Blue Seat Studios on Vimeo.

 
Simple as that. Samtycke är allt.
 

hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0