Little things, november

2011-11-30 15:53:51
Just Little Things
Just little things we should appreciate.


Klicka på bilderna för källa.

Still sick

2011-11-29 18:31:34
Min Dag
Det blev inget jobbande för mig idag. Skulle ha varit iväg och jobbat i ungefär tre timmar på förmiddagen men när jag vaknade i morse kände jag att det inte var läge för det idag, så att säga.
Var så trött efter att jag vaknat. Hela kroppen ville sova men ögonen vägrade vara stängda, ungefär. Till sist lyckades jag i vart fall somna om efter att ha vridit mig fram och tillbaka typ tusen gånger. När jag vaknade igen kände jag mig lite mer utvilad, men fortfarande sådär allmänt seg och trött som man är när man är eller har varit sjuk.

Har fått huvudvärk också. Tror det är för att jag är så varm hela tiden och inte dricker tillräckligt med vatten för att fylla på vätskebalansen igen. Har fått i mig två vattenflaskor med vatten och massa glas mjölk hittills i vart fall. Tänkte att jag skulle dricka upp en hel till vattenflaska innan jag går och lägger mig för natten, så kanske jag slipper vakna med huvudvärk imorgon också.

Emelie har varit hemma med mig idag. Hon är också sjuk, stackarn. Men jag tror hon kände sig bättre och ska försöka gå till skolan imorgon. Jag stannar hemma imorgon också, känner att jag behöver vila lite till så att det här går över ordentligt.

Oh well, hoppas ni är friska och glada och har haft en fin början på veckan!

Jag och Eme har ungefär likadana såna här duntofflor. Varma och sköna! Speciellt varma. Mycket bra för isigt kalla fötter som jag har.
Bild snodd härifrån.


Första Advent

2011-11-27 17:54:40
Min Dag

Idag är det redan (!) första advent. Känns inte riktigt så när man tittar ut genom fönstret (kanske inte så mycket med tanke på att det blåser, utan att det mer är närmare tio plusgrader än runt nollstrecket). Men tittar man i fönstrena där det hänger adventsstjärnor och ljusstakar så börjar en julkänsla mer eller mindre infinna sig.
Har inte lyckats få upp min stjärna för jag har inte varit hemma på ungefär hela helgen, förutom en kort visit på fredagen efter körlektionen. Just nu orkar jag inte, kanske att jag har krafter imorgon.

Vaknade runt åtta-tiden imorse och riktigt kände att det här inte kommer bli en värst rolig dag med tanke på hur jag mådde. Började fundera på om jag skulle be Wille träffa mig någon annan dag, men jag gick och lade mig innan jag bestämt mig.

Träffade i vart fall Wille på eftermiddagen när jag fått vila i några timmar och äta och dricka något. Vi hamnade på ett café och hade det mysigt medan vinden blåste utanför. Rätt glada över att vi kunde sitta där inomhus och slippa vara ute i ovädret.

Nu har jag kommit hem och bestlutat mig för att vara här imorgon, alltså inget jobb för mig. Om jag mår såhär imorgon också skulle jag ändå inte ha ork till det. Åh, jag som ungefär precis hade blivit frisk från min förra förkylning!
Blir kureringsdag imorgon och förhoppnings känner jag mig bättre på tisdag. Vitlökstabletterna har tagit slut (min syster är också förkyld, då går de åt!) så jag vet inte riktigt vad jag ska stoppa i mig för något. Kanske rosta vitlöksklyftor? Om jag har tur har vi marinerade vitlöksklyftor i kylskåpet, det är ju så gott!

Hoppas ni är friska i vart fall och att er helg varit underbar!

Tintin

2011-11-26 21:13:55
Min Dag

Jag och Patrik var och såg Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet på bio förut idag. Hade velat se den med engelsk tal, men jag tänkte inte efter när jag bokade så det blev att vi fick se den med svenskt tal ändå.
Helt okej film. Skulle inte ge den toppbetyg, snarare medel (precis som recesenterna i GP och Metro gett).
Snyggt gjord var den i vart fall, i vissa vinklar såg de animerade personerna ut som riktiga människor. Häftigt! Dessutom känns den sevärd just för att det är Tintin.
Inne i biosalongen satt jag och Patrik omringade av massa barnfamiljer, haha. Tror inte det var någon annan i vår ålder som var där.
Nu ska vi fortsätta ha mysig lördagskväll!
Hoppas er lördag varit fin!

Patrik (och jag) 2,5

2011-11-24 14:24:28
Min Dag
Blev inringd imorse igen och fick jobba i tre timmar på förmiddagen. Det börjar visst gå magsjuka på förskolorna, usch, usch! Har aldrig haft magsjuka och jag hoppas att jag slipper det i framöver med.

Börjar kännas i benen att jag cyklar nästan varje dag! Cyklar till och från jobbet de dagar jag jobbar. Härligt är det! Speciellt att jag får lite träning fastän jag känner mig för sjuk för att gå på friskis. Gött, gött.

Nu har jag ätit lunch, duschat och packat en väska. Alldeles snart ska jag gå till bussen och åka vidare till körskolan. Om jag ska ha körlektion imorgon (om det går bra på lektionen idag ska morgondagens lektion tas bort) sover jag nog hos Patrik ikväll. Annars måste jag sova hemma eftersom jag kan bli inringd på jobb.

För övrigt har jag och min fining två och ett halvårs-dag idag. Det ska vi fira litegrann i helgen tänkte vi.

Hoppas er torsdag har varit och fortsätter vara fin!

Inringd

2011-11-23 13:21:31
Min Dag
Sov länge i morse vilket betyder att jag inte blev inringd på morgonen. Tänkte att jag skulle ta tillfälle i akt och försöka bli av med min rackarns förkylning som har suttit i länge (eller om det är flera olika, det vet jag inte). Har gjort det litegrann. Ätit c-vitaminer, vitlökstabletter och vilat.

Men nu ska jag visst iväg och jobba. Så kan det bli ibland. Har en kvart på mig innan jag måste slänga mig upp på cykeln! Bråttom, bråttom.

Ha en skön onsdag, ni andra! :)


Jorden uppifrån

2011-11-22 22:18:51
Filmer
Vår fantastiska planet.


Earth | Time Lapse View from Space, Fly Over | NASA, ISS from Michael König on Vimeo.

 

 


Fortfarande lite sjuk

2011-11-22 14:19:59
Min Dag
Har jobbat i tre timmar nu på förmiddagen och var utomhus i ungefär två timmar. Skönt! Man blir alltid lite piggare av att vara utomhus.

När jag kom hem drack jag te med honung och gick sedan och lade mig. Är fortfarande sjuk och hostar och är snuvig. Har proppat i mig massa c-vitaminer idag i form av blåbärssoppa (mums!) och clementin, så nu hoppas jag att den är mer eller mindre borta imorgon.

Snart drar jag mig
ner till bussen för att åka in till Kungälv och träffar Anna. Det blir säkert mysigt! (:

Hoppas ni har en strålande tisdag!


Fikadags med Anna.

Förmiddagsärenden

2011-11-20 14:36:57
Min Dag
Har varit inne i Göteborg med familjen (inte Emelie, dock, hon hade annat för sig) ungefär hela förmiddagen. Det var meningen att vi skulle byta en stekpanna inne på Ikea och köpa en dator till mamma och pappa. Det slutade med att mamma och pappa köpte en del andra grejer också.
Oh, well, de fick sig en ny dator. Den gamla (som hållt i nio år!) gav upp till sist för någon vecka sedan.

Annars är jag förkyld och har en retsam hosta. Kunde knappt somna igår för att jag låg och hostade. Hoppas att det inte blir likadant ikväll.

Hoppas ni har en haft en bra och fin söndag hittills!


Risktvåan

2011-11-17 21:09:54
Min Dag
Hade en såndär morgon där det kändes som att allt gick fel och hade det blivit som jag befarade vet jag inte riktigt vad jag hade gjort. Blir så himla grinig (lätt för att gråta) om jag har fått för lite sömn eller inte ätit när jag varit hungrig.

Började med att jag fick lite sömn i natt (vilket alltså resulterar i grinighet). Somnade sent (gick och lade mig i tid men kunde inte somna, undrar när den här perioden ska ta slut ...) och vaknade tidigt (tror klockan fem och kunde inte somna om). Kände mig sjuk (ont i halsen och snorig) och hade jag kunnat vara hemma och somna om hade jag gjort det.

Skulle passa en buss som gick 06:07 så jag och mamma åkte hemifrån klockan sex. Man måste åka över en järnvägsövergång för att ta sig till den bussen, och självklart skulle bommarna åka ner precis innan vi skulle passera övergången. Där stod vi i ungefär sex minuter för att tåget hade kommit till stationen för tidigt och inte kunde åka förrän tio över.
Jag tänkte att om jag har tur är bussen försenad ungefär fem minuter, för då skulle jag hinna med den.

Men just den här gången skulle bussen vara i tid (såklart) och jag fick vänta på nästa som gick en kvart senare. Men jag visste att om jag tog den skulle jag kanske komma försent. Hade ändå inget annat val, så det var bara att vänta.
Bussen var försenad några minuter och ju närmare Göteborg vi färdades, desto mer köer och stopp blev det och jag insåg att chansen för att jag skulle komma i tid minskade allt mer. Tänkte flera gånger att om bussen jag ska byta till är lite försenad kommer jag hinna (man kan ju alltid hoppas..) i tid.

Men nej. Den var nog i tid. Fast det vet jag inte för jag hittade inte busshållplatsen där den andra bussen skulle gå ifrån. Jag blev mer stressad än vad jag redan var. Kommer man försent till Risktvåan (halkan) som jag skulle göra kan man få betala ändå utan att ha gjort utbildningen och beställa en ny tid (och då betala den också). Och det kände jag att jag inte hade någon större lust med.

Ringde ner till Stora Holm och berättade hur det var (att min buss varit försenad, kan hända att jag kryddade lite med antalet minuter den var försenad, men allt för att de skulle förstå att det inte riktigt var mitt fel att jag inte skulle komma i tid) och frågade om jag skulle åka hem eller ta nästa buss ner till dem.
Receptionisten tyckte att jag skulle ta nästa buss, springa från busshållplatsen ner till trafikövningsplatsen och förhoppningsvis få vara med ändå. Om inte kanske det fanns en plats för mig i en senare grupp, det var inte säkert men det fanns en liten chans.

Sagt och gjort väntade jag på en annan, senare buss och när jag väl kommit av bussen igen tog jag mig så fort jag orkade fram till receptionen.
Mötte en person som såg ut att jobba där och frågade medan jag sprang var receptionen låg. Han pekade och frågade om det var jag som hade ringt (jo, hehe).

Det visade sig att de antagligen hade varit snälla och väntat på mig. Jag fick både betala (den ordinära avgiften, inget extra) och blåsa (så att jag inte fått i mig några alkoholhaltiga drycker) innan jag kunde gå in till teorisalen där de andra väntade på mig. Tack, tack för att ni väntade på mig.
Hade det inte varit för att jag höll emot hade jag kunnat börja grina på grund av lättnaden över att jag "hade hunnit".

Det hela gick bra i vart fall. Jag blev godkänd, precis som alla andra i min grupp. Yey! Hade ett orosmoment över att jag inte skulle lyckas få sladd på en viss station, men väl på plats var det inga problem. Bara att gasa lite och jag snurrade runt som en karusell.
Tyckte det var urkul att köra på isbanorna. Hade kunnat köra där hela dagen!

Well, det var min förmiddag ungefär.
Hoppas ni har haft en fin torsdag!


Snart hemma

2011-11-17 12:49:52
Min Dag

Äntligen. Har haft en sådan helvetisk och jobbig morgon att jag fällde några tårar runt sju-tiden (vaknade vid fem-tiden). Ska bli skönt att komma hem och få ta det lite lugnt. Ha en fin torsdag!


Mot köket!

2011-11-15 21:09:16
Min Dag
Blev ungefär precis inringd på jobb för imorgon. Ingen kureringsdag för min del alltså, får väl försöka kurera mig så gott det går när jag kommer hem igen.

Nu ska jag gå och steka lite pannkakor som jag kan ha med mig. Jag kommer med stor sannolikhet inte kunna äta maten som serveras imorgon, så det är lika bra jag göra iordning en lunchlåda. Dessutom slipper jag göra det imorgon om jag gör det nu ;) .

I och för sig är det pannkakans dag på torsdag (har alla maträtter/bakelser/bakverk en egen dag?) men för min del gör det inget alls att behöva äta pannkakor två dagar i rad. Urgott, ju!


Har suttit och redigerat lite bilder, mest för skoj skull. Här kommer ett litet resultat. Kan kanske visa förebilden någon annan gång.
Och ni får gärna komma med synpunkter, till exempel om bilden ser för redigerad ut. (Sedan får ni gärna komma med andra synpunkter också, om ungefär vad som helst. Såklart.)


Jobbtisdag

2011-11-15 17:01:09
Min Dag
Blev inringd imorse på jobb och märkte att jag hade ungefär en halvtimma på mig när jag lagt på luren. Och jag hade inte fixat iordning någon lunch. Jag hann i vart fall komma iväg i hyfsad tid fastän det tog några extra minuter att rota fram termobyxorna. Upptäckte att det visst var minusgrader utomhus och jag skulle frusit ihjäl utan termobyxor!

Efter klockan två var vi bara två vikarier och en praoelev på den avdelningen jag var på, men jag tycker det gick bra ändå.

Har lite ont i halsen idag och var snuvig i morse. Om jag inte blir inringd på jobb imorgon ska jag vara hemma och bara kurera mig (sömn, vitlökstabletter och massa c-vitaminer i form av citrusfrukter och kiwi). Så lite hoppas jag att jag får stanna hemma så jag förhoppningsvis mår prima på torsdag för då har jag en speciell sak inbokad och vill helst slippa vara sjuk.

Hoppas ni hade en fin tisdag i solskenet (och minusgraderna) och får en dunderbra tisdagskväll.

Frostig dag.


Lång dag

2011-11-14 17:57:30
Min Dag
Det känns som att den här dagen har varit oerhört lång. Som att det som hände i morse hände någon annan dag, fast samtidigt idag. Jag gissar att det har känts så för er någon gång också. So you know the feeling.

Fick springa till bussen i morse för av någon anledning kom jag hemifrån alldeles för sent för att jag skulle kunna gå i sansad takt. Det tog ungefär tio minuter för mig att komma över till "andra sidan" istället för de tjugo minutrarna det brukar ta. När jag väl kom till busshållplatsen var bussen (såklart) sen (hade i och för sig varit mycket värre om den hade varit för tidig) så jag hade sprungit och stressat upp mig lite i onödan.
Men man kan ju aldrig veta i förväg om man springer förgäves för att man aldrig kommer hinna ändå eller att bussen, som idag, är såpass sen att man hade kunnat gå i sin vanliga takt.

I vart fall så gick min körlektion hyfsat bra, fastän jag vaknade med halsont och allmänt trött (dålig-sömn-period igen, usch).
När jag satt och pluggade teori på datorn inne på körskolan gick strömmen. Satt en stund och läste i boken, tills jag bestämde mig för att gå ut och gå en sväng. Hamnade inne på the Body Shop och handlade lite (tror turen vände, för jag fick det jag köpte billigare än vad det skulle vara. Dock vet jag inte varför, men det är alltid välkommet att få rabatter).

Gick sedan till tandläkaren där besöket tog längre tid än vad jag hade räknat med (ropade in mig fem minuter efter min tid och var väldigt pratglad när det visade sig att jag hade tandställning - ett mycket intressant samtalsämne hos tandläkare verkar det som) så jag missade bussen jag hade tänkt ta hem. Nästa buss gick inte förrän en och en halvtimma senare, så jag beslöt mig för att åka med Röd Express och gå till mammas jobb och vänta på att hon skulle sluta så jag kunde åka med henne hem.

Har sovit en stund nu, vilket jag behövde. Förhoppningsvis är jag inte dunderförkyld när jag vaknar imorgon (och inte ni heller!).

Hoppas er måndag var fin i vart fall! (:


Fars dag

2011-11-13 22:14:00
Kalas och festligheter

Bild skoningslöst snodd från Emelie.

Firade min pappa och farfar idag på fars dag. Pappa fick lite presenter (ingen skjorta eller slips, hehe) och sedan gick vi ner till farmor och farfar som vi gör på varje fars dag. Åt mat, tårta och godis och farfar öppnade presenter.

Nu ska jag snart gå och lägga mig. Ska upp klockan sju imorgon, usch.

Hoppas er fars dag var fin och att ni firade er pappa på ett eller annat sätt! :)


111111

2011-11-11 19:45:00
Min Dag
Idag är det den elfte november 2011, alltså 111111. Och det här verkar vara väldigt speciellt för vissa. Till exempel kommer det ske massbröllop klockan 11:11 med elva brudbar i Domkyrkan och ett barn som föddes idag ska få heta just Elva.

Det här händer ju bara vart hundrade år, att det blir just 111111 (ganska logiskt). Måste varit ännu mer speciellt när det var år 1111, om man nu ens hade den kalendern vi har idag då november är den elfte månaden (är inte så insatt i när man började använda den kalendern vi har nu och har inte direkt någon lust att kolla upp det, men det kan ni såklart gärna få göra om ni vill!).
Hade det varit i den här tiden kanske det hade blivit hysteri! Helt galet och folk skulle få ledigt från jobbet. Och man skulle försöka göra allt 11 gånger. Eller 111 111 gånger. Ungefär.

Såklart är det lite speciellt med dagens datum och skulle jag ha giftatankar nu (eller en pojkvän som överhuvudtaget friat till mig) hade jag nog också gift mig idag. Kanske inte på massbröllopet klockan 11:11 (vill ha mitt enskilt, hehe), men någon gång under dagen.

Äsch, skulle bara skriva att det var det här datumet idag och hamnade någon helt annanstans. Det blir så ibland när fingrarna bara får skriva på.

Det jag skulle försöka komma till var att det inte har hänt något speciellt för min del idag, fastän det är det här speciella datumet.
I och för sig hade jag två körlektioner idag (ungefär två timmars uppehåll mellan dem), men inget mer spektakulärt än så. Kan ju tillägga att jag ska titta på Idol nu för första gången på hela säsongen (känner inte direkt för att göra något annat). Får se om det är några extra bra med det här året!

Oh well, hoppas er fredag har varit och blir finfin!


Småsten

2011-11-10 11:48:48
Min Dag
Kanske inte är min förmiddag i dag heller.
Välte precis ner en ljusstake av glas (tack och lov gick den inte sönder!) som innehöll en massa småsten och ett litet ljus. Så just nu är det småstenar över ungefär hela skrivbordet och en del på golvet. Hamnade lite sten i kylfläkten också, som jag har under datorn för att hjälpa till att kyla ner den. Har (förhoppningsvis) fått ur alla stenar därifrån. Det rasslar inte längre, i vart fall.

Oh well, bara att börja plocka upp alla stenarna. Suck.

Hoppas ni har haft en finfin torsdag hittills, i vart fall.


Inte min förmiddag

2011-11-09 13:13:28
Min Dag
Det var verkligen inte min förmiddag idag.
Jag vaknade av larmet klockan åtta, tänkte att jag kan ligga och dra mig en stund. Det brukar inte vara några problem för efter några minuter brukar jag tänka att nu måste jag gå upp.
Så efter en stund tänkte jag att jag måste gå upp, gick upp, slängde en blick på klockan (kommer inte riktigt ihåg vad jag tänkte, kan inte ha varit något i stil med "shit! Nu har jag verkligen superbråttom" i vart fall) och tog på mig.

Precis när jag ställt fram frukosten hör jag på radion: "klockan är nio, här är dagens eko."
Får då smått panik. Jag skulle ha cyklat hemifrån vid klockan nio. Inte sitta och äta frukost utan att ha sminkat mig, packat väskan eller borstat tänderna.

Slänger snabbt i mig några skedar av frukosten, skyndar att göra mig iordning men inser till slut att jag kommer verkligen inte hinna att ta den bussen jag tänkt ta (om jag då inte cyklar snabbare än ljuset och därmed åker bakåt i tiden, men det är ju inte så ofta det händer). Jag får helt enkelt försöka hinna till den bussen som går ungefär en kvart senare än den buss jag tänkt ta.

Det brukar ta en kvart att cykla den biten jag hade att cykla, och när jag inte ens kommit halvvägs upptäcker jag att jag har mindre än tio minuter på mig. Plus att jag måste hinna ringa mamma så att hon kan komma och möta mig och ge mig busskortet som hon har laddat.
Stresscyklar så fort att jag blir äckligt svettig (hatar så in i Norden när man blir det).

Missar såklart bussen. Eller jag tror att jag gjorde det, såg inte när den kom så jag antar att den var för tidig. Borde ha sett den annars. Blir ännu mer stressad för jag inser att jag har ungefär en kvart på mig att ta mig till tandläkaren, vilket inte på något sätt var möjligt.
Så jag försökte istället få tag i numret till tandläkaren för att säga att jag skulle bli sen. Men då började mobilens internet krångla och ville inte alls att jag skulle få tag i numret. Efter en kvart ringde jag till mamma och frågade om hon hade någon gula sidorna i närheten, vilket hon inte hade men sa att jag skulle försöka ringa 118118.

Efter att ha ringt till nummerupplysningen två gånger (glömde bort numret efter att jag ringt första gången) fick jag till slut tag i numret. Och då var klockan redan tio över tio (jag hade tandläkartid klockan 10).

Sedan har det bara blivit bättre. Eller inte sämre i vart fall. Skönt.
Nu ska jag äta pannkakor och dricka juice!

Ha en finfin onsdag.


Hittade ingen bild på pannkakor, så det fick bli en på en våffla istället. Det är ju nästan, ungefär samma sak.


Säkert förkylning på gång

2011-11-07 21:03:54
Min Dag
Ibland kan man känna att snart, inom några dagar, kommer jag åka på en förkylning. Det kan kittla lite i näsan (som den känslan ungefär innan man nyser), en smygande ondhet i öronen som man vet kommer slå ut som något mycket jobbigt eller att man är snuvig ungefär en gång varannan timma.
Ungefär så kände jag mig igår.

Idag när jag vaknade var jag snuvig, men inte så farligt som det kan vara. Jag har inget ont i halsen som tur är, för det brukar jag alltid ha när jag är förkyld och det blir så jobbigt när jag inte kan äta något för att det gör så himlans ont när jag sväljer. Föredrar nästan att vara ursnorig eller ha ont i öronen.
Men jag tror inte att den här förkylningen har blommat ut ordentligt än. Men det kommer väl snart, inom några dagar. Då får vi se vad det är för en typ!

I vart fall, eftersom jag inte har haft ont i halsen idag tänkte jag att då måste det gå bra att träna. Så jag åkte och tränade med mami och Emelie. Jag tänkte att jag skulle ta det lite lugnt eftersom jag är lite, lite sjuk. Men det gick inte så bra med att ta det lugnt. Det går liksom inte när det blir sådant pepp från de andra och det är bra musik.

Nu känns det bra, får väl se vad kroppen tyckte om träningen imorgon när jag vaknar.

Oh well, ha en alldeles ypperligt fin måndagskväll!


Une soirée française

2011-11-07 20:52:40
Kalas och festligheter

I lördags åkte jag hem till Wille med två andra tjejer för att ha fransk afton. Randig tröja på, alltså! (Och basker på huvudet.)


Efter en stund började vi bli hungriga och hjälptes åt att laga Boeuf Bourgogne och potatismos. Fast utan champinjoner eller persilja. Men det gick bra ändå!


Det blev supergott!


Efter maten spelade vi Bezzerwizzer (jag och Wille vann!), åt glass, åt choklad och såg på Amelie från Montmartre som helt klart är en av de bästa franska filmerna.
Någon gång efter tre på natten var jag hemma hos Patrik igen.
Finfin lördagskväll!


Båda sidor nu

2011-11-04 13:10:00
Dagens låtSå himlans bra text! Första gången jag hörde den här låten var på en konsert och publikstämmningen var helt fantastisk. Alla kände in sig i låten, fastän det var en del andra som precis som jag aldrig hört låten innan. (Hörde folk runt omkring mig viska "vad är det här för låt? Vad heter den?".)
Kanske just därför jag gillar den så mycket, för att den påminner mig om den där konserten i Slottskogen och alla tankar som for genom huvudet när jag hörde texten.
Det är inte lätt att förstå vare sig kärlek eller livet, men man får försöka och göra så gott man kan. Kanske behöver det inte heller alltid förstås, utan bara låta sig varas.Håkan Hellström -Båda sidor nu

Jag steg uppför med skjutna vingar genom glass-slott i aprilskyar
Och fjädergrottor överallt
Har sett de bästa moln
Men nu skymmer de solen
De regnar och snöar på varenda en
Och allt jag borde ha gjort men moln kom ivägen

Jag har sett på moln från båda sidor nu
från in och ut och ändå ser jag nu bara molnillusioner
Och nu minns jag har aldrig förstått mig på moln
Inte det minsta.

Kom sommarnätter under stjärnor kom
Med ensamheter dagen om
Och om du behöver den finns aldrig gryningen
Har sett hur kärlek vunnit
Försvunnit och förlorat
Och du lämnar de skrattande när du gått
Och om du brydde dig säg inte till nån ge inte bort dig själv

Jag har sett kärlek från båda sidor nu
Från och ge och ta och ändå ser jag bara kärleksillusioner
och nu minns jag jag förstår inte kärlek
Inte det minsta

Och jag skulle ha ringt dig ikväll men handen fastnade framför mig,
Och jag skulle sagt; "jag älskar dig"
Men stolthet kom i vägen.
Och du eller jag vem är konstigast
Är det bara jag som förändrats
Ja nåt är borta men nåt hittas
Varje dag

Jag har sett livet från båda sidor nu
Från upp och ner och ändå ser jag bara livsillusioner
Och nu minns jag jag förstår inte livet
Inte det minsta


Har sett allt från båda sidor nu
Från in och ut och ändå ser jag nu bara illusioner

Logiskt

2011-11-03 13:30:00
Dagens låtPetter ft. Säkert! - Logiskt

Det är så logiskt alla fattar utom du
Du har inte en aning
Du har inte en aning
Att jag tänker på dig precis just nu


Inställd dag

2011-11-02 21:24:55
Min Dag
Skulle ha haft körlektion idag, men jag fick ett samtal när jag gick till bussen om att min körlärare var hemma med sjukt barn idag och därmed att min lektion ställdes in.
Men jag åkte in till Kungälv ändå och sedan vidare till Göteborg. Hittade lite saker, som exempelvis strumpbyxor, som jag tänker ha/använda till festen på fredag. Som jag skulle ha gått på. Men den har också blivit inställd på grund av sjukdom. Tråkigt!

Var så sjukt trött när jag åkte med bussen hem att jag höll på att somna flera gånger. Och detta var runt tolv-tiden på dagen. Sov dåligt i natt, och det har jag gjort de senaste nätterna. Vet inte riktigt vad det beror på men jag hoppas att det går över snart!
Patrik sov här i natt men han åkte vid sex-tiden i morse (och jag fick gå upp och se till så att han inte glömde något, haha).

Nu ska jag gå och ta en dusch och sedan blir det läggdags för min del; ska gå upp klockan sju i morgon!

Hoppas ni har haft en finfin onsdag i vart fall.


Hos dig är jag underbar

2011-11-01 13:00:00
Dagens låtPatrik Isaksson - Hos dig är jag underbar

Hos dig är jag stark
Hos dig är jag underbar
Hos dig har jag allt
Där vågar jag stanna kvar
Men när du inte ser
När du inte rör mig
Kan du ha hittat nån annan
Säg nu hur du ser mig

Jag undrar om Du
Hade kraft att ge dig av
Eller mod att stanna kvar
Vågat bygga på nåt nytt
Jag undrar om du
Har kunnat ge och kunnat ta
Kunnat öppna dig som jag
Vågat vara här och nu
För allt jag kräver är ett svar


När jag tagit slut
När jag inte orkar mer
När rädslan tar vid
Rädslan förstår mig mer
Då kan jag inte se
Kan jag inte röra dig
Har jag då hittat nån annan
Säg nu hur du ser mig

Jag undrar om du
Hade kraft att ge dig av
Eller mod att stanna kvar
Vågat bygga på nåt nytt
Jag undrar om du
Har kunnat ge och kunnat ta
Kunnat öppna dig som jag
Vågat vara här och nu
För allt jag kräver är ett svar

hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0