10 projekt jag pysslar med under våren

2022-05-11 19:01:00
Min Dag Träningen
 
Våren är här! Livsglädjen är tillbaka. Och utöver att gå på kalas, shower, bröllop, och dop, och strölyssna på podcasts och se på serier, så har jag några olika projekt igång den här våren. Känns bra att påminna sig själv på ångestdagar att jag faktiskt gör saker och att det händer grejer. Kom så kikar vi!
 
 
1. Pågående projekt över året (och ungefär alltid): läser böcker. Har hittills i år läst 17 böcker. Mitt mål är 40 böcker detta året. Om jag läser ungefär 3 böcker varje månad resten av året så kommer jag nå mitt mål. Känns väl inte helt omöjligt? Lånar mycket böcker på biblioteket, annars hade det nog lätt blivit min dyraste hobby ...
 
 
2. Bara hänga ute i naturen och se förvandlingen. Kanske inte ett projekt i dess egentliga mening. Men inte att glömma av! Njuta av vitsipporna. Se på de nykläckta fågelungarna som är så duniga och gulliga. Hoppas på att myggen inte vaknar till liv än. Och få solkysst hy av att ha hängt utomhus. Maj, va!
 
 
4. Löpning. Har en träningsklocka som har gett mig ett träningsprogram inför Göteborgsvarvet och det blir ungefär tre löppass i veckan. Känner mig ändå i dålig form och har inte några större förhoppningar om att få en "bra tid". Misstänker att det är pollen i luften som sänker min energi och motivation. Men nästa lördag bär det av! Blir väl femte gången jag springer. Efter det är gjort får jag komma på något nytt mål så att löpningen hålls uppe.
 
 
5. Har påskpyntat. Fick feeling och hämtade allt mitt påskpynt från mitt föräldrahem och klädde lägenheten med gamla fjädrar, kycklingar, och ägg. Blev lite gulligt ändå. Eller feeling, kände snarare en stark lust (urge) att påskpynta. Går säkert att göra någon analys av det. Har jag landat i livet på något sätt och behöver komma tillbaka till traditioner jag är uppvuxen med? Är min ungdomsrevolt på väg att ebba ut? Vi har även lyckats få det nedpackat igen (med mycket hjälp av min sambo). Det ska inte stickas under stol med - att det är lite motigt att få ner allt igen. För att det känns så mycket tråkigare. 
 
 
6. Omplanterat alla mina växter. Puh, vilket jobb. Stod en fredageftermiddag med de sista växterna och blev klar någon gång innan kl 23. Körde en ny taktik i år och tog bort mycket av den gamla jorden och satte ner rötterna i ny jord. Har också testat att ha självbevattning på några växter för att se om de i så fall kan få till sig rätt mängd vatten. Är så rädd för att vattna för mycket eller för lite ... Svårt att hålla kolla på under de riktigt varma, soliga dagarna tycker jag. Än så länge är det succé!
 
 
7. Bygga lego. Alltid ett projekt att pyssla med i vårt hushåll numera. Förra året byggde vi bland annat ett stort Hogwarts (vet inte om jag visat?) - det var ett bra pandemiprojekt och bli-ihop-projekt, hehe. Den skymtar där i bakgrunden förresten. I år har vi byggt ISS, med tillhörande rymdraket och allt. Den har även fått en plats på min pedistal där raketen och satelliterna svävar ovanför. Och så har vi byggt en Lamborghini.
 
 
 
7. Pärla pärlplatta. Ligger flera pärlplattor runtomkring i lägenheten som funkar som underlägg. De alla har min partner gjort dock, och jag kände att jag också ville göra ett bidrag. En räv (såklart). Dock fattades det 11 orange pärlor. :( Så nästa projekt här blir att köpa flera orange pärlor ... Upptäckte också när jag pärlat ungefär halva att jag ju egentligen inte tycker det är jättekul att pärla och pyssla. Min sambo sa att det blir säkert roligare om jag hade tagit pauser, vilket han säkert har rätt i. Åtminstone var det här ett pysslande som inte blev så stökigt av efteråt. 
 
 
9. Så fröer och plantera ut dem på landet. Tar upp lagom mycket av min tid, främst att hålla koll på vattningen. Och se till att de som växt sig stora kommer ut på landet för utplantering på friland. För att göra plats för nya sådder, hehe. Har bland annat sått bondböna, märgärt, grönkål, sockerärt, brytböna, rädisa, physalis, roseböna, och squash. Skördefest i oktober hör jag! Nr jag är ute på landet passar jag även på att pyssla om mormors sommarstuga som jag tagit över (glömde visst lägga in den bilden ...). Har oljat in nästan hela altanen. Ska klippa rosorna, rensa stuprören, och dammsuga och förbereda för sommaren. 
 
 
10. Bygga hus. Som jag nämnde i förra inlägget är vi i en bygga-hus-process, eller ansöka-om-bygglov-process. Vi ska bygga om ett hus på en tomt bredvid mina föräldrar. Det är mycket att ta reda på. Vad kostar det? Kan vi få bygglån, och från vilken bank? Vem frågar vi om att borra en brunn för vatten? Hur vill vi att det ska se ut? Vad för fönster vill vi ha? Och då har vi inte ens börjat kika på kök eller badrum eller handtag till dörrar än. Det är mycket som ni hör - men väldigt spännande och kul - så det kanske vi får gå igenom i ett eget inlägg. Och framförallt: kommer det behövas en egen kategori?!
 
 
Har ni några kul projekt eller hobbyer ni pysslar med nu under våren?
 
 

Vecka 18. 2022. Vad hände där?

2022-05-08 10:04:00
Min Dag Veckorapport
 
Week 18. 2022. What happened?
 
 
 
Snabbt klipp till två år senare, från förra inlägget. Det har hänt mycket sedan dess vill jag lova. Jag slutade abrupt med att göra inlägg efter att "killen jag gillade" då gjorde slut och jag tappade ork, och upptäckte att jag kanske egentligen inte har tid att blogga. Men nu känner jag för att ta upp det igen. Dock med en lägre ambitionsnivå, och utan press på att det ska bli minst ett inlägg i veckan. Utan för att det är kul att sätta ihop meningar och sätta texter till bilder. Lite mer som en lustfylld hobby. 
 
---
 
A rapid fastforward to two years later, since the last post. A lot have happened since, I can tell you. I just stopped creating posts after "the guy I liked" at the moment broke up with me and I lost my energy, and I realised that I maybe actually didn't have time to blog. But now I want to take it up again. With a lower level of ambition, though, and without any pressure of creating at least one post per week. Rather because I like to put together sentences and write texts to pictures. A lot more like a joyful hobby. 
 
 
 
SÅ. Vad har hänt sedan dess, på dessa två år? Vi besteg Kebnekaise (kanske att jag gör ett inlägg om det) och var med skräckblandad förtjusning högst upp på toppen.
Det har varit pandemi och allt kring det. Har mått piss i november för att jag inte hade något planerat på länge och hade ingen ljusglimt att längta till.
Jag har bytt jobb till en tjänst med hemmakontor och det funkar fint. Mitt jobb innebär att ta kontakt med läkare och labbpersonal för att ta reda på om det finns något ökad värde för dem att använda just våra PCR-kit. Så ringer många samtal och tjôtar med många olika personer om dagarna. För att beskriva det kortfattat.
Jag har åkt längdskidor för första gången i mitt liv - och verkar tycka det är en najs aktivitet. Allt som innefattar att vara ute i naturen hamnar högt på min kul-att-göra-lista.
Och så kanske ändå framförallt. Gått och blivit kär i min äldsta (och bland mina bästa) kompis(ar). Äldsta som i den vän jag känt längst. Flyttat ihop och bor sambo (provbor i och för sig fortfarande). Det lite blev så, och det är himla fint. Ens partner ska ju ändå vara ens bästa vän.
Och okej. Kanske allra mest framförallt. Vi. Ska. Bygga. Hus. Skramlar in så många vuxenpoäng på det va (hej hallå bygglovsprocess). Men det förtjänar ett eget inlägg.
 
---
 
So what have happened since, during these last two years? We climbed Kebnekaise (perhaps I create this adventure an own post), and it was with terror and delight that I sat on the highest peak. I have changed job position and is now working totally from home. Still work with selling, but now with PCR-kits. I have tried cross country skiing for the first time in my life, and seem to like it. Every activity that includes being out in the nature tops my nice-things-to-do-list. And also, maybe above all. I have fallen in love with one of my nearest friends. Moved in together. It kind of just happened, but it feels great. Well, your partner should be your best friend, right? And all right. Maybe fore and foremost. We. Will. Build. A. House. But that deserves a post of its own. 
 
 
Två år väldigt kortfattat. Det får väl räcka för den här gången. Idag är min plan att åka ut till landet och pyssla med mina grönsaksplantor. Har tagit över alla fönster i vår lägenhet med små krukor och små växthus. Vore skönt om något av det kunde sättas i jord idag så det blir lite luftigt i fönstret igen. Älskar att vi är i maj nu - det är min favoritmånad. Sommaren står för dörren, och det är oftast varmt och soligt. Fantastiskt - som vi har längtat efter vintern! De kommande veckorna är rätt fullbokade med kul grejer. Födelsedagskalas (i plural), bröllop, Göteborgsvarvet (går ärligt talat sådär med träningen, så vi får se hur det går), Flashback Forever show, och förhoppningsvis havsbad. Samt lite tid att bara chilla - viktigt att planera in! Tycker jag tydligt märker att pandemirestriktionerna är borta igen. Nej, nu är det dags att plocka ihop mig. Ha det fint!
 
---
 
Two years very shortly summarised. That will have to be enough for now. Today, my plan is to be in the countryside and take care of my vegetable plants. I have taken up all the space in our windows with small pots and small greenhouses. Would be nice if some of it could be put in the soil today so we can get back the space again. I love that it is in May - my favourite month. The summer is close and it is usually warm and sunny. As we have longed for this the entire winter! The coming weeks are quite fully booked with fun stuff. Birthday parties, wedding, Gothenburg half marathon (to be honest, I'm not sure if I am trained well enough), Flashback Forever show, and hopefully sea swimming. Plus some time to just chill - important to place time for that as well! It is quite clear that the pandemic restrictions have been lifted. Well, it is time for me to pack my bags now. Take care!
 

hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0