Mumier i Urbania och sista måltiden

2015-07-31 17:20:48
Resor - Italien
Näst sista delen från vår Italienresa kommer här! Tidigare delar finns att kika på här.
Vi lämnade Sestino mätta och betlåtna!
Dash var trött.
 Gürra var cool i framsätet.
 Och Bagge var vår minst lika coola chaufför.
Och jag och Camilla lyssnade på rockmusik i baksätet. (Tanken med det här kortet var att få med även Dash, men det framgick inte riktigt till vår fotograf.)
Vi stannade till vid det här klostret på vägen till Urbania. Det fanns en stor gräsmatta, en tennisbana och en kommunal simhall i närheten. Tror det heter Barco Ducale om ni vill åka dit.
Sedan åkte vi vidare till själva staden Urbania där vi gick på De dödas musuem inne i en kyrka. Välbevarade mumier pga en svampsort förhindrade förrutnelsen när dessa människor dog. Finns till och med hår kvar på vissa huvuden.
Sedan hängde vi utomhus ett slag i väntan på att Francesca och Mattia skulle möta upp oss.
Spanade ner lite på ån som gick nere i dalen.
Jag, Camilla och Francesca sprang runt. Tjuvfilmade de andra och gick sedan och satte oss på ett fik för väntade in de andra.
Efter att ha tittat på lite keramik (är ju på jakt efter en keramikskål!) men inte köpt något pga var lite för dyrt, åkte jag, Francesca, Camilla och Mattia och köpte mat och sedan vidare tillbaka hem till Bagge. Med ett lite snabbt stopp hemma hos Francesca (så jag fick hälsa på hundarna ännu en gång :) ).
Mattia och Francesca hjälpte till att göra iordning maten.
Vi åt våra sista måltid i Italien, för morgonen efter skulle vi börja vår trip tillbaka hem till Sverige.
Och någon gång efter midnatt blev det dags att säga hej då och på återseende till Mattia, Francesca och Bagges pappa och gå och lägga sig. : (

Flätor i fläta och shoppat

2015-07-30 08:45:48
Konsumtion Min Dag
I tisdags var jag ledig och fick mamma att hjälpa mig göra denna fläta. Flätor i en fläta, alltså. Såg en tjej på stan häromdagen som hade något liknande och tyckte det såg så fint ut att jag ville testa om det gick att göra med mitt tunna hår. Okej ändå, tycker jag.
Har för övrigt köpt en ny dress, tröja + byxor i liknnande mönster. Gillade mönstret så mycket att jag köpte båda delarna. Mormor och mamma har godkänt och vill typ köpa ett likadant set själva.
Tisdagen fortsatte i vart fall med att jag och mamma åkte till Stenungsund för att gå i affärer + handla mat. Mamma hittade byxorna till höger åt mig och hon sa sedan efteråt att "jag såg direkt att du skulle ha dem".
Så himla fint mönster. Gillar det här modet med massa fina mönster som är just nu.

Freedom

2015-07-29 16:51:28
Dagens låt
Pharrell Williams senaste låt som är väldigt catchy (som hans låtar väl brukar vara, han är duktig, han). Vill även säga något om att låten har ett bra budskap (om att slå sig fri från olika strukturer) men utan att det ska låta platt, vilket jag för tillfället finner svårt. Så: bara lyssna på texten/se videon, så framgår det tydligt ändå.
 
Pharrell Williams - Freedom

Piandimeleto, Castello dei Conti Oliva och romare i Sestino

2015-07-28 17:16:03
Resor - Italien
Vi gick upp tidigt på onsdagsmorgonen och åkte efter frukosten till Piandimeleto. Men titta, så vacker stad!
Det var dock inte staden vi skulle beundra, utan besöka Castello dei Conti Oliva och få privat guidning av en vän till Francescas syster. Slottet är mest museum för geologi (har nog aldrig gått och betraktat så många stenar som då) och jordbruk, men kaminer och rummen från när grevarn bodde där är kvar.
Vi fick gå upp på taket fastän det egentligen inte var tillåtet. Notera mönstret på muren!
För övrigt hängde vaktmästaren på vår guidning för han tyckte det var så kul med lite sällskap. Han var så himla gullig och berättade gärna vad han visste om saker och ting.
Det var molnigt men ändå shorts-varmt.
Hej Gürra som ställde sig i vägen för mitt tänkta fotomotiv.
Och hej Dash som också ville stå i vägen.
Men hej klocktorn som till slut kunde få vara i centrum.
Det var högt upp och långt ner till marken.
Vet att jag har visat flera, flera bilder på utsikter men det är ju så vackert överallt och hela tiden i Italien!
Vi besökte även jordbruksmuseet i en sval källare. Där fanns många gamla redskap, kläder och möbler. Efter det åkte vi vidare till Toscana med vår guide för att besöka ett annat ställe.
Nämligen Sestino där det fanns ett romarmusuem. De hade nyligen hittat statyer och det här ståtliga kapellet i staden. Guiden och en som arbetar för kommunen (och som hakade på oss) ville gärna att jag skulle berätta om det här stället så de kunde få fler turister, så de kunde fortsätta gräva fram fler nergömda kulturella skatter. Så åk till Sestino, vettja!
Och det här är också fantastiskt! De mörka bitarna som syns är de de har hittat, de ljusa är sådana de har lagt till efter att ha gissat sig fram/vetat hur det skulle se ut. Som ett pussel fast där en får tillverka några av pusselbitarna själv.
En venusstaty utan huvud och arm.
Efter att ha sagt hej då och tack, tack till vår guide gick vi på restaurang och åt lunch (jag fick mozzarella och melon, nomnom). Fina. <3
Camilla höll en liten teateruppvisning för oss och sedan blev det dags att åka vidare igen, men det tar vi en annan gång!

Shake it off och upphängningsstång

2015-07-27 17:49:00
Fint
För att uppmärksamma och fira World Down Syndrome Day har Stewart Home & School gjort den här videon där det dansas till Shake it off. Det är svårt att inte dras med av deras dansglädje. Har visat den för både mamma och mormor och de har båda dansat med!
Hittade den här finfina diy-idén (do-it-yourself, om ni skulle ha missat den förkortningen) om en stång att hänga saker i hos Frk Hansen. Tror en sådan stång skulle passa bra ovanför mitt köksbord. Så kanske jag till slut får en lampa över det bordet och slipper sitta och äta i mörker ...

On the regular

2015-07-26 14:27:00
Dagens låt
 "Lyssna på Shamir, hon kommer till Stay out west", sa Wille.
Jag löd order och nu är jag i princip fast. Det här är hans senaste låt och den får mig att bara vilja dansa, dansa, dansa. Älskar 90-tals-flirten i musikvideon också.
Shamir - On the regular

Vattenkrig en söndag

2015-07-25 08:39:08
Min Dag
I söndags tog jag bussen hem till Anton och hans kusin efter jobbet. Efter ett tag kom även de här och några till. Vi skulle ha vattenkrig och Willig var pepp! Emil, Erik och Sebastian var taggade.
Jag hade inte tagit med mig något vattenpistol så fick ta en blomsterspruta, vilket gick hyfsat bra ändå. Vi hade "killarna mot tjejerna" och tror killarna vann (pga de var en mer?). Sedan spelade vi fotboll på en såpintäckt presenning vilket var lite halvfarligt men mest kul.
Efter att vi bytt om till torra kläder började vi grilla. Jag hade tagit med mig halloumi, zucchini och champinjoner. Och en burk potatissallad. Nomnomnom.
Anton grillade. Notera de mörka molnen som vi totalt ignorerade.
Vi hälsade på minigrisen Molly, Anton blåste såpbubblor och några spelade badminton efter maten.
Lina ville också blåsa spåbubblor.
Och så hoppade vi långhopprep mellanstadie-style. Det var fint.
Och efter att ha druckit kaffe/varm choklad/te fick jag skjuts hem av Lina och Willig. Mycket bra söndag!

Den gröna cykeln

2015-07-24 11:36:45
Filmer
Jag missade "Den gröna cykeln" som sändes igår på svt 2 (pga jobbade), men såg idag att den finns på svtplay (tänkte se om det fanns nytt avsnitt av Indian summer ute, men snubblade över den här istället). Hurra på det!
 
Här är lite info, och som ni ser kan den ses ända tills nästa torsdag. Gör det, vettja!

Anna is going to the states!

2015-07-24 08:16:46
Kalas och festligheter
Efter att ha tagit en tupplur efter jobbet i lördags, cyklade jag till bussen.
Hade tagit på läppstift och halsband. (Tog mest den här bilden för att se om läppstiftet blev någorlunda okej.)
Gick först fel, och fick ta genvägen genom den här vackra skogsdungen för att komma hem till Anna.
Anna, som gick i samma gymnasieklass som mig och som vanligtvis pluggar stadsplanering i Uppsala men som nu ska åka till USA i ett år och fortsätta plugga där. Så mycket wow på det!!!
(Och det är Jens som tittar fram, om någon undrar.)
Så Anna hade fest för att fira och för att kunna säga hej då och på återseende. Det var fint.
De andra gick ut på Nef senare, men eftersom jag skulle jobba dagen efter åkte jag hem och sov istället.

Riktig familjepizza, hundar och rödvin

2015-07-22 19:51:32
Resor - Italien
När tisdagseftermiddagen övergått till kväll, åkte vi från den här utsikten hem till Francesca för att få bli bjudna på middag!
Francescas mamma hade gjort två sådana här långplåtar med pizza à la Neapel (hon kommer därifrån). I trädgården hade de en specialugn för att kunna baka dem.
Jag fick en hel (!) fisk och potatis istället för pizza. Francescas mamma fick skära upp och rensa den åt mig.
Dash, Mattia, Camilla och en flaska rött vin.
Camilla, Francesca, Gürra och en flaska rödvin.
Nästan hela middagsgänget. Minus Francescas mor och syster.
Francesca har tre sådana här stora hundar som också gärna ville vara med. Denna varelse är fortfarande en valp!
Tror Francesca fick ett skrattanfall här, eller något i ögat. Oklart.
Dash och Camilla var snygga.
 En lite ledsen Gürra. (Mamma, jag tror inte han var ledsen egentligen, så det är ingen fara.)
 Jag och Mattia var glada, i vilket fall.
Jag försökte lära mig fler italienska ord genom att peka och fråga, några brottades i gräset, några (alla) åt glass, några hade politisk diskussion och några klappade hundar. Bra kväll och jag avslutar det här inlägget med den här snygga bilden!

Teaterguidning

2015-07-21 14:43:20
Min Dag
I torsdagskväll åkte jag, far och mor in till Kungälv och promenerade Strandgatan fram längs med älven.
Om en tittar noga ser en Bohus fästning mellan pappa och mammas huvuden.
Tycker Nordre Älv är extra vacker i solsken; det glittrar så fint då.
Anledningen att vi tagit oss ända in till Kungälvs stad var för att få en och en halvtimmas guidning längs med Västra gatan i Kungälv. Tänk att det är lite som Gamla Stan i Stockholm, fast i Kungälv.
Här är för övrigt jag, glad i solskenet och vid blomsterprakt.
Dessa två damer var våra guider. Det var en slags teater samtidigt eftersom de hade gått in i olika roller och guidade utifrån det perspektivet.
De berättade mycket om bland annat/andra Selma Lagerlöf eftersom hennes bror hade bott i ett av husen på Västra gatan. En annorlunda, lärorik och mycket rolig guidning var det och en fin upplevelse en torsdagskväll.

Valle di Teva och Sassocorvaro

2015-07-21 09:48:10
Resor - Italien
Tisdagsmorgon i Italien. Vi tog oss från vandrarhemmet upp till Bagges hus för att få i oss lite frukost.
Fönsterkatt med kyrktorn i bakgrunden.
 Camilla och jag.
Gürra som mest troligt ville komma in i huset (ytterdörren kärvade ibland), och jag som, Italian style, fick ropa ifrån fönstret. Dröm som gick i uppfyllelse där!
Bagges hus, ett kyrktornoch ett grannhus. Åh, vad jag skulle vilja bo vid medelhavet i ett stenhus och få skrika från fönstret.
Senare på eftermiddagen blev det dags att åka ifrån Valle di Teva. Gürra var tydligen DJ.
Vi åkte till Sassocorvaro där vi besökte Bagge och Camillas gymnasieskola och gick runt i staden. Dash, Camilla, Bagge och Gürra spatserade kullerstensgatorna fram. Jag och Camilla köpte glass som nästan smälte direkt i värmen.
Utsikten över Lago di Mercatale var fantastisk!
 Här är jag, något överglad.
Camilla erbjöd sig att vara fotograf för en stund så att jag också fick vara med på några kort.
Vi gick vidare och fick utsikt över en trädgårdsodling och sjön.
<3
Nämen hej!
Så blev det dags att lämna Sassocorvaro och åka vidare till Francesca och hennes familj! Mer om det tar vi en annan gång.

Kyrkogård, Rimini och nattbad

2015-07-20 09:27:00
Resor - Italien
På måndagen vaknade vi åter upp till solsken. Här är för övrigt "mitt" sovrum. Sov nog mer i det andra sovrummet med gossarna, dock, men hade mina saker här.
Fint med en Madonna som övervakar en så att en inte får mardrömmar eller så.
Bagge var upptagen med något jag inte längre minns, så vi gav oss själva ut på upptäcksfärd. Vi hittade till exempel till byns kyrkogård. Sedan spelade vi pingis och någon sorts rugby inomhus tills vi blev alldeles svettiga.
På kvällen åkte vi till San Léo för att se på tornet. Här är en glad Gürra.
Och här är tornet som en kommer till efter en lång, lutande serpentinväg.
Jag, Gürra, Dash och Bagge spanade in stjärnhimlen och drack öl. Bagges syster Camilla tog kort. Har många sådana här kort, men jag vresar med benen något otroligt på alla så jag fick Camilla att ta ett nytt efter att jag upptäckt det.
Efter att ha ätit efterrätt på en av Camillas favoritrestauranger åkte vi vidare till Rimini.
Utsikt från bron som hade hållt sedan romartiden. Lite fantastiskt, ändå.
Hej, hej!
Vi kollade in ett valv som också var från romartiden. Bagge och Camilla var våra guider och berättade ungefär allt de visste om det.
En ofullbordad katedral som var pompös ändå.
Sedan åkte vi vidare igen, denna gång till havet där vi badade fast det nog egentligen var förbjudet. Och jag och Bagge dansade till Go på en nattklubb, vilket ungefär gjorde min kväll.

Beatbox-battle och kattmålning

2015-07-20 07:46:22
Fint
Beatboxing-battle mellan far och dotter. Först börjar pappan och jag tänker att det här kommer ju inte gå att slå. Så börjar dottern. Wow.
Emily Martin, the black apple, gör sådana vackra målningar. Tycker speciellt mycket om den här med katterna som finns att införskaffa här, men också många av de andra bilderna.

Best on

2015-07-19 21:21:44
Dagens låt
Hittade den här låten hos Linn, och kan inte, precis som hon, sluta lyssna på den. Har lagt in den i min Juli 2015-spellista som jag fyller med låtar jag har otrolig cravings på för tillfället.
Den passar utmärkt för road trips, strandhäng och regnväder. Perfekt låt, helt enkelt!Luca ft. Tei Shi - Best on

Archie, Marry Me

2015-07-17 16:24:44
Dagens låt
Hittade den här musikvideon på en annan blogg igår och tycker mer och mer om den för varje gång jag ser den. Och detsamma gäller låten (fast lyssna på den då, såklart). Vill stå i en festivalpublik och skriksjunga "Hey, Hey, marry me, Archie". Det hade varit fint, det.
Archie hette för övrigt en karaktär i "Karl för sin kilt" och som det ju inte gick att undvika att bli lite småkär i.
Alvvays - Archie, Marry Me

Torsdagssysslor

2015-07-16 16:38:37
Min Dag
Idag har jag varit ledig från jobbet, så jag har passat på att
Försöka lära mig "Min älskling du är som en ros" utantill på vårt ostämda piano. Kan nog stycket helt utantill imorgon, skulle jag tro.
Pussla ett pussel utan att riktigt veta vad det ska bli.
Läsa ut den här boken. Den var väldigt bra, rekommenderas!
Plugga lite eftersom jag har omtenta senare i augusti.

Hertigens palats i Urbino och lite för mycket vin

2015-07-16 13:17:00
Resor - Italien
På söndagen vaknade vi återigen till den här utsikten. Men åh!
Efter frukosten åkte vi till Urbino tillsammans med Bagges kompis Franscesca och hennes syster. Gürra fick ta en turistbild på mig. Minst en sådan måste en ju ha.
Gürra, Dash, Bagge och jag. Första söndagen i varje månad är det gratis inträde till museet i Urbino, så vi passade helt enkelt på att besöka det.
Museet fanns i ett palats där en hertig hade bott. Det fanns mycket, mycket fint att titta på och vi hade eminenta guider i form av Bagge och hennes kompis + syster. Exempelvis är björn-hunden på bilden ett konstverk i en dörr och det är inte någon målning. Varenda liten bit är en liten, liten träbit. Är så imponerad av allt det jobb som lagts ner!
Här är en glad Bagge alternativt en Bagge med munnen full av vatten. Hej, hej!
Efter att även ha betraktat målningar av Rafael (som ju kommer från Urbino) och gått in i en katedral vandrade vi ut på kullerstenarna igen.
Gick och köpte ossgelato, plockade örter vid en lekplats att ha till en omelett och vandrade omkring lite till.
På kvällen åkte vi till en restaurang där vi hade palatset som utsikt.
De hade glutenfri pasta! Blev så glad men lite besviken när det var så salt. Bagge sa dock att det kunde ha berott på osten, eftersom de fick göra en hel specialrätt till mig. Och så beställde jag en halv liter vin till mig själv för jag glömde av hur mycket det var och ingen hindrade mig.
Eftersom de andra beställde kaffe tog jag efterrätt i form av semi freddo och mascarpone. Så gott!
Sedan blev jag lite vinfull (+ av likörer) och tog en spegel-selfie i toakön och höll sedan gossarna vakna länge eftersom jag tydligen inte ville sluta prata om lite allt möjligt.

Well, I'm in no hurry. You don't have to run away this time.

2015-07-15 19:17:00
Konsumtion
Det var på håret att jag hann hämta ut paketet innehållandes dessa skor innan de fick för sig att skicka tillbaka det. Jag fick en sms-avi samma dag vi drog ner till Italien och i söndags när jag kommit hem till Sverige och tänkt hämta ut dem hade affären stängt. Oh, well, nu är de i vart fall uthämtade och provade.
De är jättesköna och jagtänker att vi kommer ha många fina stadspromenader tillsammans. Kanske inte så snygga med halvhöga strumpor till, men det ger sig.
Här är en halv-omotiverad bild på pälsbollen Elsa-Sara som göttar sig i kvällsolen på balkongen. Hon kom och lade sig bredvid mig när jag satt och läste för en stund sedan. Alltid fint med pälsigt sällskap.
 
Titeln är för övrigt från Kath Blooms "Come here" som kan vara en av världens finaste låtar. Och det är inte mer motiverat än att jag precis lyssnade på den och ville sprida den lite.

Proppmätt på italienskt vis och San Marino

2015-07-14 18:01:28
Resor - Italien
På lördagen blev vi bjudna på storlunch som vi åt i vandrarhemmet tillsammans med byns alla gubbar, typ. Här är Gürra, sugen på mer mat.
Notera det italienska lexikonet till höger. Ingen av oss (förutom Bagge) kunde italienska när vi åkte ner, men vi lärde oss sjukt många ord och kunde mot slutet nästan sitta och tjuvlyssna på en konversation.
Innan alla gäster anlände. Vi åt ungefär fem olika rätter och drack vin och hemmagjord likör som någon av grannarna hade med sig.
Förrätten som alla utom jag åt (fick röra på riskakor istället). Det var så himlans, himlans gott. Hade det inte varit för att magsäcken har en volymgräns hade jag kunnat äta hur mycket som helst av allting.
Och så hamnade vi i en flera timmars lång matkoma och orkade inte göra annat än att sitta kvar och spela italienska kortspel (med en speciell kortlek) tillsammans med Bagges pappa.
På kvällen, när vi började komma ur matkoman och solen var på väg ner, åkte vi till San Marino.
En arg Dash och en drömmande Bagge.
Det var så vackert i den gamla delen, med alla gamla stenhus och mur från medeltiden. Himla fint.
Och den här utsikten från en utsiktsplats. Älskar att se städer på natten, tycker det liknar en stjärnhimmel fast på jorden.
Jag, Bagge och Dash var coola.
 Och töntiga. Vi hade också vattenkrig vid en fontän, besökte alla tre tornen och åt gelato på en parkbänk. Jag lyckades även förarga en italiensk familj genom att skrika till när Bagge skrämde mig. Vi hade även tänkt besöka Reccione igen som skulle vara helt rosa den helgen, men upptäckte att klockan var alldeles för mycket när vi åkte därifrån.
Och det var vår lördag i Italien.

Ciao, italienska landsbygden

2015-07-13 18:07:00
Resor - Italien
Vi kom ju fram till Italien vid fyra/fem-tiden på morgonen och tog därför en sovmorgon. Eller de andra gjorde. Jag vaknade klockan tio och gick ut och satte mig och läste bok så länge. Fick den här katten som sällskap under tiden. Sedan åt vi frukost vid klockan två och satt mest inomhus för att det var för varmt för att vara ute.
Sent den första kvällen åkte vi till Riccione där vi badade i månskenet och drack någon öl. Hela staden var vaken och alla affärer var öppna och jag såg för första gången i mitt liv män som break dancade på gatan med publik omkring. Det var nice.
Hade den här utsikten från mitt sovrumsfönster. Så mycket landsbygd. Fint.
Och här är jag en morgon innan killarna hade vaknat.
De nätter Bagge inte sov hos mig gick jag och lade mig mellan Dash och Gürra. Palla sova ensam, liksom.
Vi bodde i det här stora huset som är något slags vandrarhem som Bagges släkt äger. Vi hade ungefär sex badrum att dela på på tre personer, eftersom inga andra än vi bodde där just då.
Alltså, vyn var hela tiden så häpnandsväckande vacker.
Den andra eftermiddagen ute på landsbygden vandrade vi omkring, klättrade på höbalar och busade med Bagges kusin.
Men kolla, så vackert!

Arrivederci, Italia!

2015-07-12 11:51:00
Min Dag Resor - Italien
Inatt kom jag hem till Göteborg igen efter att ha varit i Italien i över en vecka med det här gänget. Vi bilade ner genom Europa tills vi kom hem till Bagges hemtrakter strax innan solen höll på att gå upp. Har gått på många museum, badat mitt i natten, lärt mig många italienska ord, ätit sjukt mycket god mat, vandrat, ätit gelato ungefär minst en gång om dagen och åkt hit och dit.
Har haft det sjukt fint och bra och det tog emot att behöva åka tillbaka hem till Sverige. Men nu är jag alltså tillbaka och ska börja jobba imorgon igen.

Olikabehandling

2015-07-10 09:17:09
Filmer Tankar Och Funderingar
 Att människor behandlas olika på grund av deras utseende och hur de uppfattas blir så uppenbart i de här videoklippen som Sthlm Panda har gjort. Kan mest konstatera det uppenbara att det är bedrövligt och tråkigt, men att det tydligen tyvärr är så här samhället ser ut idag.
 
Det finns nog inget annat svar till det här beteendet än att det handlar om diskriminering på grund av förutfattade meningar. Jag tänker spontant fler policys som rör likabehandling om vi ska komma någon vart med det här. Som att det ska vara minst lika mycket goodwill och samhällsjubel över att visa upp någonslags likabehandlingsplan som för miljöcertifieringar Det hade vart något, det!
 

Maken

2015-07-09 13:08:57
Böcker
Wille sa: "Du borde du läsa den här."
Jag sa: "Okej" och försökte memorera titel+författare för att låna den på biblioteket.
Wille gav mig boken. "Du får låna den. Varsågod."
"Tack, tack."
Fint att få personliga boktips, ändå.
Maken handlar om Martina och Gustavs förhållande, sett ur Martinas perspektiv. En känner så mycket för de hela tiden, de velar lite hit och dit. Åker ifrån varandra, har partners vid sidan av och försöker förstå hur de ska leva med och i den här relationen. De bryr sig ändå om varandra hela tiden på något vis och det är ju fint.
Jag sitter och övar på att säga Jag längtar efter dig.
Jag tycker ändå det är något befriande i deras relation, men samtidigt tär det på dem att inte kunna umgås utan att det kärvar sig någonstans.
Utan att avslöja för mycket om hur det går för dem (jag hoppades både på att de skulle hitta varandra och leva okej-lyckliga i hela sina liv, och på att de skulle skiljas åt och kanske förstå att det kunde bli bra det med), så säger den markerade meningen rätt mycket om hur de försöker ta sig fram genom sin flera år långa relation.
 
Jag tyckte väldigt mycket om romanen. Inte en massa tjafs om fasader och vardagsglimmer, utan mer så här kan det också vara. Och så många fina meningar (det var ju Willes bok så vågade inte markera) och citat.

Blåbärssmoothie med kokos

2015-07-08 09:48:47
Mat och recept
Eftersom jag tål varken banan eller hallon är det inte ofta jag kan äta/göra smoothies. Men hittade detta recept i senaste Buffé-tidningen (den där en får från ICA, ni vet) och bara yes, yes, yes! Var tvungen att testa så fort jag kom hem till mina föräldrar eftersom jag visste att alla ingredienser fanns där. Tycker den blev god, men skulle nog ha haft i lite mer honung.
Det här behövs i vart fall till ungefär två glas:
1,5 deciliter naturell yoghurt
1,5 deciliter kokosmjölk
1,5 deciliter tinade frysta blåbär
1 matsked honung
1 kryddmått malen kardemumma
 Mixa alltihop och häll sedan upp i glas, garnera med lite blåbär och drick upp. Nomnom.

Slick

2015-07-07 12:25:01
Dagens låt
 Min lyssna-jämt-jämt-jämt-på-låt för tillfället.
Gillar trummorna som får mig att tänka på tunga vattendroppar. Aja, fet låt. Fetaste.
Up to no good feat. SamboiiSlick

Flätor och solisar

2015-07-06 09:00:06
Konsumtion
Har en liten dröm om att få tillräckligt långt hår att det går att göra snygga frisyrer och speciellt flätor. Tror dock min föreställning ligger i att jag tror att håret automatiskt blir tjockt om det blir långt, vilket jag kan förstå om jag tänker igenom det men helt enkelt struntar i för att jag bara inte vill inse fakta. I vilket fall så hade jag tyckt det vore fett med nice att kunna ha en fläta som ligger över axeln och fortsätter ner en bit.
Så länge får jag nog nöja mig med flätan ni ser ovan, och försök till sneda flätor så att de i vart fall hamnar någonstans under käkbenet när jag (försöker) lägger den över axeln.
Har för övrigt köpt nya solglasögon. Glömde mitt enda (hela/snygga) par hemma hos mina föräldrar (ve och fasa!) och i detta vädret kan en ju inte vara utan ett par. Känner mig lite kattig i dem och tänker att vi ska hitta på äventyr ihop.

Krunegård och Jinder

2015-07-03 10:51:49
TV/Podcast
Jag håller på och ser Krunegård och Jinder på turné på svtplay. Varje avsnitt är bara runt en kvart/tjugo minuter men jag har ändå bara sett till fjärde avsnittet.
Handlar i vilket fall om Markus Krunegård och Little Jinder som är ute på turné, där Little Jinder är förband till Krunegård. De är lite olika så det blir dramatik emellanåt, vilket såklart gör den här serien intressant.
Men de blir även sams och börjar tycka att det är så nice att hänga att de bestämmer sig för att göra en låt ihop. Utöver att följa med på turnén, får vi som tittare träffa artisternas mammor, vänner, och största fan, (mamma, tror du skulle gilla avsnitt 3 och/eller fyra) och vara med i replokalen respektive studion.
 
Jag lyssnar ju på och gillar både Little Jinder och Krunegård så jag tycker det är fint att de kan sammanföras på detta vis. Och det blir ju så bra när de gör grejer! Två otroligt talangfulla och duktiga musiker, det kan ju liksom inte bli dåligt (om inte båda är extremt viljestarka, vilket för mig återstår att se.)
Serietips, alltså!
 
 
 

#OVEMP

2015-07-02 16:17:11
Dagens låt
 Svensk version av Rihannas "Bitch better have my money".
Tänker att den skulle kunna vara blahablaha, men tycker den är så grym.
Blen & Namo - #OVEMP

hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0