Torsdag

2011-03-31 19:01:42
Min Dag
Hej hej

Har lyckats ta mig igenom alla blogginlägg på bloglovin' idag. Så nu har jag alltså lyckats komma ikapp och mätaren står på noll. Himla härligt!

För övrigt har jag bara tre saker som rör skolan att göra innan vi åker till Italien och allt kommer vara avklarat på måndag (ett prov, en redovisning och ett läxförhör). Så himla underbart! Nästan en obeskrivlig känsla det här. Jag kan göra lite vad jag känner för och läsa sådant jag tycker är intressant och inte för att jag måste (läser faktalitteratur om lite allt möjligt ibland). Känner mig lite fri liksom. Så det är såhär det känns att inte behöva plugga, ungefär.

Patrik sover en liten stund (kan man ju undra varför med tanke på att han vaknade vid elva-tiden imorse ...) så jag roar mig här en liten stund. Eller det gjorde jag i och för sig innan också, men det lät bättre att säga det så.

Åh, jag har så mycket tid att göra av med! Åh, vad ska jag hitta på att göra? (:
(Hade jag varit hemma hade jag kunnat städa mitt rum, men det var ju tråkigt att jag inte var det ...)

Ha en finfin torsdag!


Och här är en bild på min finfina katt som min pojkvän höll ett fint tal om i dag på svenskan (om jag nu fick berätta det). Söt! (Riktat till både katt och pojkvän.)




Två paket som kom med posten

2011-03-31 10:30:00
Allmänt

Häromveckan fick jag det här blåa paketet hem på posten. Visste inte vad det var så jag öppnade det så fort jag kunde.


Det visade sig vara den här boken och tidningen från Illustrerad vetenskap som jag visst hade beställt men mer eller mindre glömt av.
Himla bra bok förresten! Kommer väl till hands nu när jag ska plugga till biologiprovet om celler på måndag!


Och igår när jag kom hem låg det här paktet på min säng.
(På bilden är den dock på ett bord i vardagsrummet och inte längre på min säng.)


Och jag öppnade det.




Och i paketet låg det ett annat "paket" (eller box) med alla säsonger och avsnitt av Sex and the city-serien. Så nu har jag tidsfördriv så det heter duga ifall jag skulle få någon sådan tid att fördriva under mitt sabbatsår! Super helt enkelt.
(Tänker dock se klart på Ugly Betty-serien först innan jag sätter mig och kollar på den här. Var sak har sin tid.)


Onsdag

2011-03-30 17:09:09
Skolan

Har precis vaknat igen.Tog en tupplur på tjugo minuter. Kände att jag verkligen behövde det. Jag tror jag kommer sova dåligt ett tag tills kroppen har vant sig vid att vi har ställt om klockan ...

Wille var sjuk idag så jag fick ha muntligt historiaprov utan henne (fast det var ju två andra i min grupp som var där, men ändå). Kan ha gått hur som helst. Fick inte sagt så himla supervettiga saker, men det kanske räcker. Förhoppningsvis.

Och på fysiken idag kändes det som om jag fattade vad vi höll på med, eller tja. Jag visste vilka formler som skulle användas och hur, men det är bättre än att inte förstå alls! Kändes otroligt skönt!

Fick Patrik att läsa igenom min psykologi innan han gick hem (han ville inte komma hit idag för då missar han sovmorgon, eller vad han sa) och han sa att det var bra så nu ska jag bara läsa igenom det en gång till innan jag skickar in den. Och så får det vara bra med det.


Paris, non plus

2011-03-30 15:44:25
Min Dag

Det verkar inte som att det var menat att jag och Wille skulle få åka till Paris. Pratade med vår biologilärare idag och vi hade visst lyckats missa att det var ett prov på måndagen (vi hade tänkt vara i Paris fredag till tisdag) som det inte går att flytta på. Åh, suck. Jag som var så himla, himla peppad!


Yes

2011-03-29 19:27:32
Skolan

Yes! Det har lossnat lite med psykologin och det känns som om att fingrarna bara springer runt på tangentbordet. Härligt när det lossnar! Tror jag skickar in den imorgon ändå för jag vill hinna läsa igenom den och det känns som om att jag kommer läsa den med "nya ögon" imorgon, om ni fattar. Dessutom brukar jag be Patrik läsa igenom vissa saker för att få lite konstruktiv kritik eller medhåll om att det är bra och med störst sannolikhet kommer han hit imorgon och då tänkte jag försöka få honom till att läsa igenom det litegrann. Dock har han inte läst psykologi men han kan ju alltid säga till om det låter helt virrigt och osannolikt.

Nu ska jag fortsätta medan det spinner på.

(För övrigt är Eme i full fart med att ta massa kort, precis som jag misstänkte. Hon lägger säkert ut finfina bilder sedan! (: )


Tisdag

2011-03-29 17:27:06
Min Dag
Hallå hallå

Har precis kommit hem från att ha åkt ner till Göteborg en sväng med Emelie och mami. Emelie fick köpt sig en ny systemkamera så jag gissar att hon kommer vara glad i några månader framöver för hon har verkligen velat ha en sådan hur länge som helst. (: Dessutom har jag ju nu fått en mästerfotograf (eller en bra fotograf med en bra kamera) till min bal och student. Super!

Idag har jag ungefär bara pyskologin att skriva klart. Ska öppna dokumentet och se om jag kommer någon vart vilket jag hoppas för den ska ju in imorgon (23:59, men ändå, lika skönt att få det klart innan så jag slipper sitta med det imorgon kväll).
Ska väl öva på några franska verb också, det kan man aldrig få för lite av (höhö).

Och appropå franska så verkar det mer och mer som om att jag och Wille kan åka till Frankrike innan studenten! Har frågat lärare (inte alla, har till exempel min psykologilärare kvar) och föräldrar och det verkar som att det ser okej ut! Åh, nu hoppas vi ordentligt super mega mycket att det blir av den här gången! (: Så himla taggad på att åka dit!

Neej, nu ska jag ta och öppna det där dokumentet om socialpsykologi och försöka få något skrivet!
Ha det finfint!









Måndag

2011-03-28 21:02:07
Min Dag
Hej hej!

Gick och lade mig försent igår (skyller på tredje millenium-filmen som gick på tv i går och Patrik som jag inte kunde säga godnatt till förrän han hade sökt klart till högskolan) och sedan vaknade jag för tidigt (inte så trevligt dock för det var av en mardröm, ungefär) och kunde inte somna om på ett tag. Har varit trött hela dagen och längtat tills jag skulle få komma hem till Patrik och lägga mig igen.
Jag hoppade att åka till träningen idag för jag kände att jag inte skulle klara av det och det bästa var att sova en stund. Vaknade vid sex-tiden igen efter att ha lagt mig vid halv fem och kände mig lite piggare!

På psykologin håller vi för tillfället på med socialpsykologi och sociala normer. Vi ska göra experiment där vi bryter normer (som att inte prata med främlingar eller väcka uppmärksamhet) och idag utförde vi våra experiment.
I huvudet (teorin) verkade det jätte kul att göra det men när det sedan kom till att göra det i praktiken kändes det plötsligt inte lika bra. Det var något som tog emot.

Vi var fyra stycken i min grupp och när de två andra gick framför mig och Elin med en kundvagn och låtsades vara ett par gick vi och pratade med främmande personer och sa saker som att "men titta på de två, de kan inte vara tillsammans, det ser ju jätte konstigt ut!" och så vidare. Mest för att se hur folk reagerade (och efter experimentet är genomfört måste man säga till "de deltagande" att det var ett socialt experiment och fråga om man får använda deras reaktioner i sin undersökning).
Det roliga var mest att se hur folk reagerade, inte så mycket att genomföra det. Jag antar att jag inte är så bra på att bryta normer som jag trodde.
Förresten har jag ett experiment kvar att göra innan vi är klara, om jag nu vågar. Det återstår att se!

För övrigt fick jag reda på att jag ska ha muntligt prov i historia på onsdag och att jag och Wille är i samma grupp. Fint!
Har läst igenom boken litegrann och sökt efter lite instuderingsfrågor på internet och det känns helt okej, så det här kan nog gå vägen.

Nu ska jag lägga in lite franska verb på glosor.eu och sedan ska jag göra vad jag känner för tror jag. Härlig känsla!

Ha det finfint!


Hej hej hej.



Flower in march pics.

2011-03-28 11:15:00
Foto



















Våfflor

2011-03-27 20:43:45
Min Dag

Medan det snöade gick vi den ungefär en minut långa promenaden till farmor och farfar.


Där var det dukat i vardagsrummet och på golvet i ett hörn stod en kaffekokare för proppen hade visst gått på vissa ställen i huset.




Det var lite kallt på golvet, men som tur var fanns det tofflor och sockar (?) som värmde frusna fötter.


Våfflorna började bli klara.


Mums.




När kommer våren på riktigt?

2011-03-27 19:50:00
Min Dag

Imorse när jag följde
med Patrik en bit till bussen såg det ut såhär:


Solen sken och det kändes som om att när som helst kommer trädens löv att knoppa ut och man kan ha på sig vårjackan utan att frysa det minsta.

Ungefär två timmar senare såg det ut såhär:

Och våren kändes plötsligt väldigt långt borta.

När vi senare gick ner till farmor och farfar såg det mer ut såhär:



Jag som hade börjat förberada mig på vår! Oh, well. Den kommer nog snart, förhoppningsvis.


Gör oss redo för earth hour som börjar om ...

2011-03-26 20:20:10
Min Dag

imag0082_1301167 (MMS)

Gör oss redo för earth hour som börjar om ungefär tio minuter. Ni är väl med? (:


Skrivtorka

2011-03-26 16:29:34
Min Dag


Sitter med psykologi-uppgiften och försöker få en klar men jag känner att jag kommer ingen vart. Jag vet att jag vill skriva mer för det finns mer att säga men jag vet inte vad eller så vet jag inte hur jag ska skriva det. Har skrivtorka alltså. Hoppas det lossnar snart i vart fall. Uppgiften ska in allra, allra senast på onsdag men det vore skönt om jag fick iväg den tidigare.
   Men som det ser ut nu så kommer den inte skickas in idag i vart fall. Oh well, jag kanske får inspriation (eller vad man ska kalla det) någon gång under dagen/kvällen eller imorgon. Vi får hoppas det helt enkelt!

Det var så himla härligt på spinningen idag! Det är så härligt att ge allt man har och lite, lite till fastän man egentligen inte orkar. Så himla gött!
Fast just nu känner jag att jag har tränat och är supertrött. Om jag lägger mig ner så kommer jag bergis att somna. Men jag har inte lust att sova nu, så jag ska försöka låta bli att lägga mig ner. Kanske piggnar till om jag tar en promenad sedan när Patrik kommer? (Om jag nu får med honom på något sådant vill säga.)

Nej, nu ska jag lägga in franskaglosor (eller verb rättare sagt) på glosor.eu så att jag kan öva lite på dem så att det inte blir som igår på lektionen då jag bara hade övat på glosorna en gång (på torsdagskvällen) och fick sitta och tänka länge innan jag kom på vad vissa saker hette på franska. Men det fick bli så den här veckan för jag kände att det var viktigare att plugga till fysikslutprovet än att plugga en veckas franskaglosor. Mais oui!

Ha en underbar lördag!
(Speciellt min moster som fyller år idag. Grattis!)










Godmorgon! Sitter på tåget till Ytterby, s...

2011-03-26 10:09:35
Min Dag

Godmorgon! Sitter på tåget till Ytterby, ska träna lite spinning tänkte jag. Härligt! Solen skiner och sedan kommer Patrik till mig<3. Känns som det kommer bli en bra dag (: . Ha en finfin lördag, allihopa!


En rosasilvrig box

2011-03-25 21:14:31
Konsumtion


Bild lånad härifrån.

De har nästan som tokrea för tillfället på cdon.se för att fira att de fyller tolv år. Och jag kunde inte hålla mig ifrån att kika litegrann. Fann att den här sex and the city-boxen såldes för bara 299 kronor så jag kunde inte låta bli. Så någon gång nästa vecka är jag ägare till den här boxen. Underbart!

Nu har jag något att se när vi har sett klart på Ugly Betty-säsongerna som jag för övrigt upptäckte var fyra (säsonger, alltså). Hurra! Helt klart en av världens bästa serie! (:
Dessutom har jag något att sysselsätta mig med under mitt sabbatsår också (förutom att upptäcka världen med egna ögon)! Wiiie.









Underbart med fredag

2011-03-25 17:26:08
Min Dag


Och så var det

fredag igen, härligt! Gick och lade mig försent igår (igen, har nog gjort det varje kväll den här veckan) och i natt lyckades jag få lite mer än sex timmars sömn. Så när jag vaknade imorse var jag inte så himla pigg. Ville mest lägga mig i sängen igen och somna om. Men man måste ju ta sig till skolan. Tänkte att det inte kommer ta så lång tid inann jag är hemma igen och kan gå och lägga mig.
Sagt och gjort. När jag kom hem åt jag lite flingor (för jag var superhungrig) och sedan gick jag och lade mig efter att ha klappat Elsa-Sara litegrann. Vaknade för ungefär en halvtimma sedan så jag har alltså sovit i nästan två timmar! Skönt. (:

Jag hade tänkt att det inte skulle bli så mycket plugg den här helgen, men jag tog visst hem lite fler böcker än jag hade trott. Dock är det mest läxor som ska göras så de är ju klarar när man har gjort dem, men jag har ett litet historiaprov på tisdag (eller onsdag) som jag måste plugga till.
 Fast jag tror att det enda jag ska göra idag är att skicka in loggboken och sedan skriva lite på min psykologi-uppgift. Känner att jag behöver ta det lite lugnt eftersom det har varit så himla mycket de senaste veckorna.

Jag och Wille har förresten hittat ett tillfälle där vi kanske, förhoppningsvis kan åka till Paris! Veckan innan studenten och balen tänkte vi att lärarna måste börja sätta betygen vilket betyder att vi inte kommer att ha några prov vi måste göra och det kommer med störst sannolikhet vara allmänt lugnt, alltså inget som man behöver göra. Kanske att det kommer finnas tid för omprov den veckan, men jag tror ingen av oss kommer ha behov av att göra det.
De saker som gör att vi i så fall inte åker är om våra föräldrar har planerat in något då, någon av lärarna har planerat in något där som vi absolut inte får missa eller att det inte går att boka någon resa för att det är fullbokat eller att det är för dyrt att resa då.
Men vi hoppas, hoppas, att det inte är något i vägen! (:

Nu ska jag skriva en liten utvärdering på min loggbok så att jag kan skicka in den!
Ha en finfin fredag!










Slutprov

2011-03-24 16:42:51
Min Dag
Och så var fysikslutprovet avklarat. Del ett i vart fall. Blev klar med det strax innan två så jag passade på att ta två-bussen hem eftersom svenskan var inställd då svenskaläraren tänkte att vi nog inte orkar hålla tal efter ett fyra timmar långt prov (jag höll mitt tal förra veckan, i och för sig). Jag tror jag vet ungefär hur det gick på provet och skulle jag få något annat resultat skulle jag bli förvånad (och kanske lite ledsen/besviken).

Från att jag kom hem har jag pratat lite med mamma, klappat en liten sköldpadda (vid namn Elsa-Sara), läst tidningen och sovit en stund. Gick och lade mig försent igår och vaknade tidigt av att solen sken in i rummet så det var en välbehövlig tupplur jag tog!

Det är så skönt att det inte är några större prov att plugga till nu. I vart fall inte tills påsklovet och när vi kommer hem från Italien. Vi har lite läxor och två prov (varav ett muntligt) men de ska nog gå vägen utan allt för stor ansträgning! (Hoppas jag i vart fall.)

Och appråpå Italien så har jag fått reda på vem jag ska bo hos. Har tagit kontakt med henne på Facebook, men hon har inte svarat än, så jag hoppas att det är rätt person jag har lagt till som vän! Men det ska bli spännande! (:

Nu är det dags för mig att sätta igång med franska- och biologiläxan. Har inte funnits tid till så mycket annat den här veckan i och med slutprovet (del ett) i fysik och förhoppningsvis har de andra lärarna förståelse för det!
Förhoppningsvis hinner jag lämna in loggboken också och skriva litegrann på psykologiuppgiften. Puh!
Ha en finfin torsdag! (:


Sköldpaddan som är så kelsjuk och så himla söt!

Hej! Är hemma hos Patrik en stund för att ...

2011-03-23 15:20:16
Min Dag

imag0081_1300889 (MMS)

Hej! Är hemma hos Patrik en stund för att äta lite och om en inte alltför lång stund (en kvart) ska vi gå tillbaka till skolan där vi ska ha lite fysikhjälp eller vad man ska kalla det. Vi har ju slutprov imorgon och vi kan få hjälp med sådant vi inte förstår. Superbra! Som ni ser på bilden har jag också slagit in en liten present som jag tänkte ge till min vän Wille sedan eftersom hon fyllde är förra veckan! Ha en finfin onsdag!


Pluggpaus

2011-03-22 18:01:56
Min Dag

Hej!

Tar en liten paus i pluggandet för tillfället. Man behöver göra det ibland för att man ska orka och för att man ska kunna ta in något överhuvudtaget. Tänkte att jag kan gå igenom lite inlägg på bloglovin' (fast jag gissar att jag kommer fastna på facebook, om jag inte kan hålla mig därifrån, vill säga) och börja plugga igen om en halvtimma eller så.

Är hemma hos Patrik förresten och kommer vara det tills på torsdag, då det dessutom är vår dag. Men jag måste plugga till franskan (för det kommer jag inte hinna göra innan fysikprovet är över) då så vi kommer inte göra något speciellt och jag kommer åka hem till mig. Kanske att vi gör något fint på lördag men vi får se.

Känner att det kommer bli skönt när fysikprovet är över för då är det inte lika mycket att plugga. Vi har ett biologiprov, ett muntligt prov i historia och lite läxor i olika ämnen, annars är det nog inte mer innan vi åker till Italien i vart fall. Skönt!

Men, hur är det med er då? (:


Ha en finfin tisdagskväll!

Slänger in en bild som får mig att tänka på annat än plugg för att muntra upp stämningen lite! Jag och Anna innan en Håkan-konsert! Åh.









595

2011-03-21 21:41:17
Min Dag


Gick in på bloglovin' precis och jag har inte varit där på minst en vecka (har inte haft tid).
Gissa hur många nya, olästa inlägg jag har?
(Rubriken kan ju vara en ledtråd...)
595 stycken. Det kunde ju varit fler, men det kunde ju också ha varit färre. När ska jag ha tid för det här? Suck.










Fyskiplugg

2011-03-21 21:36:55
Min Dag

Hej hej!

Jag sitter för tillfället och klappar en otroligt kelsjuk Elsa-Sara, fast jag antar att hon snart kommer att få nog och bita mig (katter gör det när de har fått nog av klappar).

Jag har inte haft tid att skriva för jag lägger så mycket tid jag kan på att plugga inför slutprovet del ett i fysik. Vissa delar känns lättare än andra och är därför roligare att plugga på eftersom det går så bra när jag gör sådana uppgifter. Men egentligen borde jag ju plugga på det som inte är så lätt (enligt mig). Men det är inte lika peppande att traggla sig igenom något man inte känner att man får någon kläm på. Fast jag ska försöka få mig själv till att läsa igenom det imorgon och så får vi hoppas att det fastnar något vettigt! För nu har jag fått nog för idag.

Och där fick Elsa-Sara nog av klappar. Aj ... Häromdagen fastnade hennes klo under nageln på mitt högra pekfinger så nu har jag ett litet sår där som håller på att läka men som gör ont så fort jag kommer när det. Och man nuddar det mesta med det stället på pekfingret kan jag säga!



I helgen såg jag och Patrik klart på Ugly Betty säsong två, och självklart ska den sluta på ett jätte spännande sätt så att man bara måste köpa säsong tre så fort som möjligt så att man får veta vad som kommer att hända! Åh! Jag måste ju få veta om Betty kommer åka med Gio till Italien eller om hon kommer svara ja på Henrys frieri och åka med honom, haha!

Nä, nu ska jag göra något annat än att plugga för en stund. Tror min hjärna behöver det.
Ha en finfin måndagskväll (eller natt).


Lördag

2011-03-19 17:29:36
Min Dag

Hej!

Jag har pluggat ungefär hela dagen. Har läst igenom biologin, gjort lite av matteläxan och gjort lite fysik. Tänkte att jag ska läsa igenom mina svar på SO-läxan också innan jag lämar in den idag så att det är gjort.

Var ute och gick en liten sväng förut mitt på dagen. Kände att jag behövde komma ut och röra lite på mig och få lite solljus. Så underbart när solen är framme! Det var inte ett enda moln på himlen heller.
Lyssnade på p3 dokumentär under tiden om Palme-mordet, mest för att jag ville lyssna på något medan jag gick, men det blev rätt intressant att höra om hur olika personer hade reagerat under den natten och hur svenska folket reagerade dagen därpå (hörde en kort intervju med en kille som tyckte att gärningsmannen skulle få dödsstraff). Dock strulade min mobil när det började närma sig slutet så jag fick inte höra den sista delen av programmet men det borde jag kunna göra någon annan gång.

Patrik kommer hit snart. Jag vet inte när men han sa att han skulle det i vart fall så vi får väl se när han kommer. Han åkte härifrån tidigt imorse (klockan åtta!) för att han skulle åka och träna. Jag låg dock och sov då eller höll på att somna om för att vakna en timma senare.

Jahopp, men medan jag väntar på att Patrik ska komma hit ska jag plugga lite mer fysik tänkte jag och sedan får det nog räcka för idag!

Ha en finfin lördag allesammans!









Projektarbetet inlämnat!

2011-03-18 15:18:08
Min Dag
Hej

Det löste sig med projektarbetet igår till slut. Fick tag i Wille i sista stund (eller hon fick tag i mig på skype när jag låg i sängen och tänkte somna) och hon skrev ut det medan jag somnade. Så i morse när jag kom tillbaka till skolan lämnade vi in projektarbetet så fort vi kunde. Nu är det alltså inlämnat, and there is no return!

Loggböckerna som vi har skrivit under tiden (en loggbok är ungefär som en dagbok där man skriver vad man har gjort och alltså framför hur processen har gått till) har vi inte lämnat in än men jag måste läsa igenom den innan jag lämnar in den så att det inte är stavfel och meningar som kan missuppfattas. Men det var inte lika viktigt med att logboken ska in just idag, utan det var främst själva uppsatsen man skrivit som skulle in idag. Får se när jag tar mig tid till att läsa igenom den!

Idag är det mamis och pappas bröllopsdag så vi ska äta lite gott och så sedan. Någon gång ska Patrik komma hit också. Han håller just nu på med sitt projektarbete (man kan skicka in sin arbeten via internet också, det är väl mest jag och Wille som gillar pappersformen, haha) så jag får se när han kommer.

Franskaprovet som vi hade imorse tyckte jag var ganska enkelt. Det kunde ju helt klart varit svårare. Dock var jag inte beredd på att det skulle komma en skrivuppgift om en bok som vi läste för ett tag sedan så jag hade inte repeterat vad som hände. Men jag skrev ungefär det jag kom ihåg, fast det blev inte riktigt runt 300 ord som det skulle vara egentligen men vi får hoppas att det jag skrev var bra!

Nu i helgen har jag en del att göra. Har psykologiinlämning, biologi- och matteläxa och sist men inte minst slutprov del ett i fysik. Dessutom måste jag hinna läsa igenom min loggbok också.
Usch. Lika bra att jag börjar beta av det som måste göras.

Ha en finfin fredag!


Hejhej.

702 glosor

2011-03-17 21:08:39
Min Dag
Godkväll

Har suttit sedan halv sju tiden (tror jag) med 702 franska glosor eftersom jag har franskaprov imorgon och nu ger jag upp för idag. Har inte fått rätt på alla än men det som är svårast är ändå alla verbformer (varför ska franskan ha en verbform för varje person?) och de känns det som jag har kläm på.
Tror inte jag får in så mycket mer nu ändå så det är lika bra att börja göra mig iordning för sängen. Kanske hamnar i säng i tid för en gångs skull (man ska dock inte hoppas för mycket).

Åh, shit! Kom på att jag eller Wille ska skriva ut projektarbetet, kommer dock inte ihåg vem ut av oss som skulle göra det. Varför ska man alltid komma på sådant här så sent? Hoppas att Wille har fixat det ... Eller att hon svarar på mitt sms.

Oh well.
Godnatt och sov så gott (:


Chalmersdagen

2011-03-17 18:35:17
Skolan
Hej hej!

Idag gick jag upp klockan sex (andra dagen i rad, och imorgon kommer det vara tredje dagen i rad, usch) med anledningen att jag skulle åka in till Chalmers för idag hade de ungefär som öppet hus. Det tar ju ett tag att åka dit hemifrån mig så därför var jag tvungen att gå upp så rackarns tidigt!

Vi lyckades gå på en föreläsning som vi redan hade lyssnat på en annan gång. Enda skillnaden var att det var andra studenter som höll i det (nya infallsvinklar) och att vi fick se på två korta, korta filmer som vi inte hade sett på den förra föreläsningen för att tekniken hade strulat lite då.
Det verkade så himla kul att plugga på Chalmers, i vart fall enligt de två studenterna som föreläste och jag blev rätt så pepp på att börja plugga där direkt. Fast jag vet inte vad jag skulle plugga i så fall. Killen som föreläste gick bioteknik och han berättade lite om vad han gjorde på sin utbildning och det verkade rätt intressant. Så intressant att jag gick och frågade en annan bioteknik-student (efter på-pushningar av Wille) om hur hon upplevde det och vad hon gjorde.
Det verkar ju intressant det de sysslar med, till exempel DNA och bilda kött och organ i laboratioriet, men jag vet inte om det är något jag vill hålla på och jobba med. Mest att jag tycker det är intressant att veta hur man gör.
Men jag ska ju ta ett sabbatsår och då har jag tid att tänka igenom vad jag vill gå för utbildning!

Följde med in på en föreläsning om arkitektur-linjerna eftersom de tre andra jag var med är intresserade av det men det verkade inte vara något för mig.

Sedan åkte vi tillbaka in till skolan för att gå på de tre lektioner vi hade kvar.




Lång dag

2011-03-16 18:41:43
Min Dag
Hej!

Idag har det varit en lång skoldag, längsta på länge. Började klockan åtta och tog fyra-bussen hem. Vi hade en extra franskalektion idag på eftermiddagen för att ta igen en lektion som vi missade då vi hade kemislutprov. Vi är bara sex personer i klassen och har därför bara fått en lektion i veckan vilket betyder att missar man en lektion missar man ganska mycket.
Hade helt glömt av att jag skulle ha den lektionen och kom inte på det förrän jag kommit till skolan. Mina franskaböcker låg hemma, fast det gjorde inte så mycket för jag lånade Willes när det behövdes så det löste sig.
Blev hur trött som helst under den lektionen och på bussen hem höll jag på att somna. Det var riktigt motigt att stiga av bussen och behöva vakna till.

Dock lade jag mig och sov en stund när jag kom hem och nu känner jag mig pigg! Och det behöver jag vara för jag har en del saker att göra. Har franskaprov på fredag, ska hålla tal imorgon på svenskan och har slutprov del ett i fysik nästa torsdag (ve och fasa!). Dessutom skulle jag ha läst några sidor i biologiboken men det har jag glömt av så jag hoppas att jag hinner det någon gång imorgon innan lektionen!

Imorse när jag skulle gå på bussen letade jag febrilt efter min plånbok (där mitt busskort ligger) men hittade den inte så jag fick betala med sms-biljett. Gissa vad det kostar att åka hemifrån mig in till Kungälv? 39,10 kronor! Helt sjukt. Jag har kommit på att det är billigare att betala med kortet än med sms (kostar 29 kronor med kortet). Också jätte konstigt!
Ringde i vart fall hem och bad Emelie ta med sig min plånbok som hade lyckats hamna på varadagsrumsgolvet när jag packade min väska. Så jag slapp betala 39 kronor på hemvägen också.

Nä, nu får jag fortsätta att plugga.
Ha en finfinfin onsdagskväll!


Första chai latten och Håkan H-konsert

2011-03-14 12:00:00
Tillbakablickar

Den fjärde mars tog jag och Anna tåget till Uddevalla. Väl framme frågade vi var Kampenhof låg någonstans.
Vi följde vägbeskrivningen och väl framme visade det sig att Kampenhof var en stor busstation. Där ser man!


Vi var i Uddevalla för att gå på en Håkan Hellström-konsert. Innan konserten skulle börja gick vi omkring på gatorna i själva stan (tror vi).
Vi hittade en supergullig liten affär som var som ett torg fast inomhus. Jag vågade inte ta några bilder på insidan men såhär såg det ut på utsidan i vart fall. Jag köpte litchi för det tycker jag är supergott!


Vi fortsatte till ett bageri där Anna köpte en semla med grön mandelmassa i.


Sedan gick vi till Espresso House där jag drack mitt livs första chai latte och jag fick lite julkänsla eftersom det smakade kanel. Gott!
Smaskade på några litchi också medan Anna åt upp sin semla.


Här är vi! Hej hej.
När semlan var uppäten och chai latten uppdrucken satte vi oss på en buss för att ta oss till Agnebergshallen.




Vi fick vänta en liten stund innan vi fick komma in. Men till slut öppnade de dörrarna!
Innan Håkan kom ut på scenen gick vi omkring och såg oss omkring.
Och köpte öronproppar för det är viktigt!


Och efter en lång väntan (en timma) började det äntligen!


Och det var så bra! Så fint!
Dock spelade han inte min favoritlåt (Brännö Serenad) den här gången heller och hela publiken verkade inte vara superpepp på konsert så det drog ner stämningen något. Men annars var det super! Åh, vad jag längtar till juni för då ska jag på ännu en konsert! Pepp!


Efter konserten åkte vi tillbaka till Kampenhof för att vänta på att Annas morbror skulle komma och hämta oss.
Under tiden beställde vi lite pommes frites i ett gatukök och tyckte att Uddevalla-dialekten lät så himla härlig!


30-års kalas

2011-03-13 17:58:10
Kalas och festligheter

I fredags åkte jag och min familj hem till min kusin för att fira att hon skulle fylla trettio år dagen därpå!








Vi blev bjudna på tacos!


Och vin.
Fast de som ville kunde få öl, vatten eller saft också.


Emelie satt bredvid mig och tog kort på ungefär allt.




När maten var uppäten gick vi och såg oss omkring i huset.




Till exempel hittade vi källaren där det fanns soffor och guitar hero. Där fastnade vi en stund.


I köket plockades maten bort och hundar och barn sprang fram och tillbaka.




Efter lite guitar hero blev det fikadags!




Min moster (och några till) fick fin chokladgarnering som råkade se ut som en ren med nosen i vädret!


Sedan bestämde vi oss för att spela mer guitar hero.
Och efter elva någon gång var det dags att bege sig hem!
Grattis kusin Sara! (:

Je veux aller à Paris

2011-03-13 16:39:21
Min Dag
Hej!

Och så var det söndag igen. Och imorgon är det imorgon. Igen. Är inte särskilt pepp på en ny skolvecka känner jag för jag har prov jag måste plugga till och tal som jag måste öva in (och skriva klart, fast det tänkte jag få gjort idag). Varför ska helgerna alltid gå så fort? De hade kunnat få ha några fler timmar så man kunde få vara ledig lite, lite till.

Annars så har Wille varit här idag. Vi jobbade med vårt projektarbete (som för övrigt ska in och vara klart senast fredag!) och vi börjar så smått bli klara. Vi ska väl bara läsa igenom det några fler gånger och sedan är det adjöss med arbetet!

Efter att ha tittat lite på skid-vm och fikat satte vi oss och kollade upp flyg och boende i Paris! För dit har vi planer på att åka efter studenten! Men vi bokade inget för jag kom på att jag ska ha en liten konsert någon gång efter studenten men jag kommer inte ihåg när. Och om det är så att konserten är under någon av de dagarna vi har tänkt att åka ner så blir det med störst ingen resa för vi ska jobba och har lite annat för oss under sommaren.
Jag ska fråga min tvärflöjtslärare när konserten är imorgon på lektionen och så vi håller tummarna stenhårt att konserten inte är då vi tänkt åka ner! Åh, jag vill så gärna till Paris så jag får någon användning för all franska jag har lärt mig (och för att spatsera på boulevarderna och utforska Paris såklart!).

Men nu var det middagsdags för min del.
Ha en finfin söndag, mes amis!


Melodifestivalsfinal och lite annat

2011-03-12 19:59:48
Min Dag
Hej på er!

Det var så himla, himla skönt att spinna idag! Har inte gjort det på länge för jag har blivit förkyld när jag väl tänkte ta mig dit och så har det varit lite andra saker (som konsert som gör att man kommer hem alldeles för sent på fredagskvällen för att orka sig upp innan klockan tio på lördagsmorgonen). Man blir så himla taggad och peppad när de andra också är riktigt peppade och ger allt vad de har! Det smittar av sig så himla mycket och man ger allt vad man har och lite, lite till. Så himla underbart!

Åh, vet ni? En så himla, himla bra sak hände idag! Eller hände, och hände, det blev mer fixat. Avloppet alltså. Det har varit lite krångligt så jag har inte duschat mer än en gång hemma på någon/några månader (har duschat på friskis och hos Patrik samt hos farmor&farfar) och vi har inte kunnat tvätta så mycket som vi brukar och så vidare.
Boven i dramat visade sig vara en liten isklump som hade stoppat upp hela systemet. Men nu är den alltså borta och pappa har fixat med någon pump (är inte så insatt, får mer veta att det funkar eller inte funkar) så nu kan vi använda allt som vanligt igen. Hurra!

Annars har jag pluggat idag. Gjort ungefär halva fysikläxan och har lagt in massvis av franska glosor och uttryck som vi ska ha på provet på fredag. Och jag är inte klar med det än, puh! Men det är en dag imorgon också. Och då blir det en ordentlig pluggdag för då kommer Wille hit och vi ska jobba med vårt projektarbete också. Förhoppningsvis hinner vi bli klara!

Men nu, mina vänner! Nu är det dags för final i melodifestivalen!
Ha en underbar lördagskväll! (:


Sitter på friskis och väntar på att min sp...

2011-03-12 10:11:34
Min Dag

Sitter på friskis och väntar på att min spinningpass ska börja. Har lite ont i huvudet men det försvinner nog när jag får druckit lite vatten. Ha en finfin lördag allesammans! (:


Friday

2011-03-11 16:12:39
Min Dag
Och så var det fredag igen. Skönt.
Hade dessutom en bättre dag idag än igår så det gör dagen lite bättre.

Det gör lite ont i framtänderna, men det är så att jag överlever och inte vill börja gråta i vart fall. Klarar av att äta saker som man inte behöver framtänderna till eftersom det inte gör ont i käktänderna och det är himla bra för jag gillar ju mat (oftast)!

Appropå mat så ska jag bort på kalas om ungefär en timma. Eller fest, beror väl hur man ser det. 30-års fest är det i vart fall för min kusin fyller år imorgon, hurra hurra! Så det ska vi fira (: .
Ska snart börja göra mig iordning också. Har inte kommit på vad jag ska ha på mig än, men det löser sig! Jag har nog något jag kan ha på mig ska ni se! (:

Ha en underbar fredag, mes amis!



Dålig dag

2011-03-10 20:02:48
Min Dag
Hej!

Idag har det varit en dålig dag och ungefär allt berodde på en liten, liten sak: Att jag hade inte hade tagit med mig (eller glömt, beror ju på hur man ser det) min mobilladdare hem till Patrik.

1. Vaknade av mig själv på morgonen. Försökte somna för jag tänkte att snart kommer mitt alarm på mobilen gå igång och då, först då behöver jag gå upp. Kunde inte somna om, men det var varmare under täcket än utanför så jag låg kvar.
Patrik frågade om jag inte ska gå upp snart. Svarade "nej" för jag tänkte att snart måste mobillarmet ringa. Till slut gick Patrik upp för att kolla vad klockan var. Tänkte för mig själv att han kommer säga att den är runt åtta och jag fortfarande har tid på mig att ta mig till skolan.
Självklart var det inte så. Den var istället kvart i tio, vilket innebar att jag hade försovit mig från min första biologilektion och att det var en halvtimma kvar tills nästa lektion började.

2. Kom försent till fysiklektionen. Dock blev vi körda av Patriks pappa till skolan och slapp gå i ösregnet.

3. Åkte till tandläkaren efter att ha gått på två föreläsningar (eller vad man ska kalla det) om Chalmers och Göteborgs Universitet. Där fick jag nya bågar och något som de kallar "en kedja" så jag gissar att det kommer spänna extra mycket i mina framtänder imorgon. Usch.
Dessutom råkade tandsköterskan sticka mitt tandkött med något litet instrument när hon skulle ta bort gummibanden så att det började blöda litegrann.

4. Frågade hur länge jag skulle ha tandställningen. Fick svaret att det är ungefär lika lång tid kvar som jag har haft den. Jaha, och där brast mina fina tankar om att hinna bli av med tandställningen innan studenten.

5. Tog bussen hem från Stenungsund. Eller jag hade tänkt att jag skulle komma hem i vart fall, men det gjorde jag inte. Inte med buss i vart fall.
Om jag hade haft något batteri på min mobil hade jag kunnat kolla upp en bra buss som kunde ta mig hela vägen hem, men det hade jag som sagt inte. Därför fick jag gissa mig till vilken buss jag kunde ta, men jag missuppskattade Västtrafik (tänkte att Röd Express skulle komma i tid till Kode för en gångs skull och att Rörtångs-bussen skulle vara lite, lite sen så att jag precis hann med den) och blev därför tvungen att gå hem från Kode. Vilket är ungefär en halv mil. I ösregn och blåst. Med tygskor.
Gick och muttrade fula saker om västtrafik, tandläkare och mobiler med dåligt batteri hela vägen hem. Hade jag nu haft något batteri på mobilen hade jag kunnat be någon att hämta mig och jag hade (förhoppningsvis) sluppit gå hem.
Den sista biten hem slutade det i vart fall att regna och efter 45 minuter var jag äntligen hemma.

6. Eftersom jag kom hem med dygnblöta fötter och hade gått med dem i det kalla vädret kommer min nuvarande förkylning säkert vara värre imorgon.

7. Det regnade och var allmänt grått idag vilket inte piggar upp så mycket. Och man får snabbt blöta fötter. Usch.

Nu är i vart fall mobilen laddad och mina fötter är torra (och har fått torra sockar på sig) och jag tänkte gå och lägga mig tidigt (eller i tid i vart fall) ikväll så att jag förhoppningsvis sover bort förkylningen för det hade inte varit fel!

Ha en finfin torsdagskväll!




Slaskig onsdag

2011-03-09 19:41:47
Min Dag
Hej!

Vaknade ungefär halv fem i natt (eller på morgonen, beror ju på hur man ser det ...) och kände att jag var snuvig, hade halsont, öronvärk och huvudvärk (huvudvärken berodde nog dock på att jag sovit för lite, gick och la mig försent och vaknade alldeles för tidigt). Kunde inte somna om heller utan låg och vred mig fram och tillbaka i sängen tills alarmet ringde klockan sex. Ingen idealsömn den dagen man ska ha matteprov helt enkelt.
Jag funderade på om jag skulle stanna hemma, men beslöt mig ändå för att gå. Man missar så mycket när man är sjuk!

Matteprovet tror jag gick bra ändå. Svarade på alla uppgifter och det kändes ganska lätt. Vi får se hur det gick när jag får tillbaka provet!

Efter lunchen blev jag supertrött och på den sista lektionen (fysiken) höll jag nästan på att somna. Dock gjorde jag aldrig det men jag gick och lade mig en stund så fort jag kom hem till Patrik. Vaknade pigg och glad igen! (Kan bli rätt grinig när jag är sur, fast det får nog mest Patrik, stackarn, uppleva.)

Appropå att gå hem så var det slaskigt och blött och regnigt och äckligt när vi gick. Under matteprovet såg jag att det plötsligt hade börjat snöa, helt utan någon förvarning som helst. Åh, jag som hade börjat hoppas på vår! Och när vi var på väg hemåt hade snön bytts ut mot regn och jag hade bara tygskor på mig och de var dygnsura när jag kom hem (precis som min jacka och mina strumpbyxor).
Usch! Hoppas snön ger sig av snart från marken så att det blir fin barmark igen.

Nu ska jag fortsätta med min franskaläxa, sedan har jag ett svenskatal att skriva klart och en fysikläxa att göra. När är nästa lov, egentligen?

Ha en finfin onsdagskväll!




Frukostdags! Mums (:

2011-03-08 10:36:42
Min Dag

imag0079_1299576 (MMS)

Frukostdags! Mums (:


Måndag

2011-03-07 14:02:20
Min Dag

Den här synen möts man av ungefär varje morgon när man går uppför trappan: En liten Elsa-Sara som ligger på soffkanten och spanar på fåglarna på andra sidan fönstret. Fast hon tittar mest. Jag tror hon är för lat för att ge sig ut och jaga.

Ska snart packa en liten väska med bland annat träningskläder för om ungefär en timma kommer jag och Patrik sitta på en buss (om vi inte missar den vill säga ...) hem till honom.
Jag hade ingen tvärflöjtlektion idag för min lärare hade också studiedag, annars hade min lektion börjat ungefär nu.

Grå och halvtrist dag idag jämfört med de senaste soliga dagarna. Och blåsigt också, usch.
Oh well, nu ska jag packa litegrann.

Såhär fint var det på lördagskvällen.

Ha en finfin måndag!




Semlor

2011-03-07 13:51:28
Min Dag

Igår var det fastlagssöndag och tydligen skulle man äta semlor (tyckte mami sa det i vart fall) så då gjorde vi det. Två semlor med hemmabakade semlebullar per person. Smarrigt!

Det ligger en liten stackare kvar i kylskåpet för Patrik ville bara ha en, men jag gissar att den kommer vara borta imorgon när jag kommer hem.


Sjuårs-dag

2011-03-05 19:48:51
Kalas och festligheter

Idag är det den här ståtliga herrns födelsedag! Hela sju år fyller han och firar det dagen till ära med lite mjölk på nosen. Fint!
Han har fått presenter som han blev helt galen i vilket vi tar som ett mycket bra betyg från honom. Han fick gele-mat (eller vad det heter, vi kallar det i vart fall för gele-mat) vilket är bland hans absoluta favoriter. Han visste inte riktigt vad han skulle ta sig till när han fick känna lukten, haha sötnosen.

Dessutom ska vi äta lite räkor ikväll så jag gissar att han kommer få lite sådant också, för det tycker han väldans mycket om.
Grattis fina Eskil. <3


Vår Mister Beauty.

Härligt att man kan sitta utomhus och plug...

2011-03-05 11:11:06
Min Dag

imag0078_1299319 (MMS)

Härligt att man kan sitta utomhus och plugga! Underbar dag! (:


In this very moment!

2011-03-04 18:44:18
Min Dag

imag0074_1299260 (MMS)

In this very moment!


Står och väntar på tåget som ska ta mig oc...

2011-03-04 16:12:20
Min Dag

Står och väntar på tåget som ska ta mig och Anna till Håkan Hellström-konserten. Och nu verkar det som att det kommer. (: Wiie


Nog pluggat för idag

2011-03-03 20:53:42
Min Dag
Hej

Nu har jag pluggat kemi varje dag i ungefär en veckas tid (kanske lite mer) och nu får det vara nog känner jag. Har slutprov imorgon och det är ju så att om jag inte kan det jag ska kunna idag (ikväll) så kommer jag med stor sannolikhet inte kunna det imorgon heller. Därför känner jag att jag lika gärna kan göra något annat en stund nu fram tills att jag och Patrik ska gå igenom labbarna en snabbis. Och sedan blir det nog läggdags.

Ser fram emot när det är över imorgon. Dels för att det hela (kemin) är över och jag inte behöver plugga till ett sådant slutprov mer och dels för att jag ska på KONSERT efteråt!! Finfin fredag oavsett hur det kommer gå på provet, alltså.

Nu ska jag hitta på någon annat som inte hör till kemi för en liten stund. Dock lite svårt med en pojkvän i rummet som ska diskutera massa saker. Men jag ska försöka!


hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0