Maj på landet

2016-05-30 08:24:35
Min Dag
Förra helgen åkte jag hem till mina föräldrar på landet. Så här kommer ett hel del vår/sommar-ute-på-landet-bilder. Vi börjar lite sakta med den här på Elsa-Sara som har fullt upp med att göra sig fin.
 
Korna hade släppts ut i hagarna runtomkring huset! Eller, det är en tjur och två kvigor om vi ska vara noga och korrekta.
 
Maskrosorna börjar släppa frön.
 
Pionerna var också på väg att öppna sig för majsolen.
 
Äppelträdet var helt magiskt. Alldeles vitt och ska snart få gröna äpplen.
 
Humlorna surrade omkring bland rhodedendron.
 
Åh, får njuta så länge det går av den här prakten. Blommar klart så fort!
 
Azalean har också slagit ut i alla sin prakt.
 
Mamma vandrade också omkring i trädgården. Igår var det ju för övrigt Mors dag, så jag skypade med denna dam och mormor. Det var himla fint (trots att jag höll på att somna pga trötthet).
 
Men alltså. Äppelträdet. Så himla vackert.
 
Ester låg i soffan och var mitt pluggsällskap. Jag fixade också iordning i mitt gamla rum och fick rensat ordentligt bland mina gamla kläder som jag har haft i min garderob.
 
Men till slut måste landet lämnas för stan och ännu mer plugg för den stundande tentan.
 

Kandidatarbetet är avklarat!

2016-05-29 09:31:26
Skolan
I fredags höll min kandidatgrupp vår presentation (och fick lyssna på några andra i klassens presentationer). Åh, alla var så grymt bra!!! Efteråt firade vi med bubbel, jordgubbar och fika.
 
Här är en bild på oss som jag har lånat från Amandas instagram. Det är alltså vi sex personer; Amanda, jag, Medina, Bea, Isabel och Jenifer som i ett halvår har tittat på plasmider som eventuellt bär på antibiotikaresistens. Tycker vi alla har varit sjukt grymma och superbra! Och det har varit ett himla härligt gäng att lära känna.
 
Men nu är det hela över och vi väntar nu på betyget. Tills dess är det mestadels tentaplugg som gäller! Tre år på Chalmers gick fortare än vad jag trodde. Efter sommaren väntar mastern och två år till med nya saker att lära sig och flera roligheter!
 
Men skål för oss! Det här, det gjorde vi bra.
 

När det var sommarvarmt och aprilboken

2016-05-22 16:41:00
Böcker Min Dag
Ber en aning om ursäkt för oskärpan (blurret) i några av bilderna, men dessa kort togs några dagar efter bØf-ohmsittsen och jag hade ännu ej upptäckt att någon hade tagit på kameralinsen ...
För någon vecka sedan var det så varmt att det gick att låtsas att det var sommar, alternativt att en var utomlands. Chalmers campus började bli grönt.
 
Under kanske en av de varmaste dagarna tog projektgruppen för bioteknikdagarna kort till n0llmodulen. Vit skjorta och svarta byxor var bestämt. Det var varmt. Sprang in och bytte om till t-shirt och shorts igen så fort vi var klara. Och tog sedan kort åt bØf-16 runtom campus. Senare på kvällen hamnade jag lite oplanerat på KAOS aspkalas.
 
Så fantastiskt att kunna gå runt utan jacka och bara ha en kofta med sig i väskan.
 
Jag redigerade bilder i solrektanglarna som bildas i min lägenhet. Och försökte få lite pluggande gjort.
 
Och kunde börja gå runt i sandaler. Pang, wow! (Nu har det blivit kallt igen, men kanske att det hinner bli sådär varmt runt tentamensdags?!)
 
Och har ju glömt att visa den bok jag läste i april. Har ju som årsmål att läsa en skönlitterär bok i månaden. I april blev det Bodil Malmstens loggbok Och en månad går fortare nu än ett hjärtslag. Tyckte väldigt mycket om den och har hundörat flera sidor. Bodil Malmsten skriver (skrev) så fantastiskt. Varenda mening fick mig att häpnas över dess konstruktion och innehåll. Så stort tips!
 
I maj blir det tyvär ingen bok. Har beslutat mig för att skjuta på det i och med kandidatarbetet och för att jag måste plugga till min närstående tenta i Organisk och oorganisk kemi. Så därför blir det två böcker i juni istället.
 

Halloumi stroganoff

2016-05-20 22:49:00
Mat och recept
Fick det här recepttipset av Medina som går i min klass (och även var med i min kandidatgrupp). Så jag testade det och det blev himlans gott. Alltså en variant på vegetarisk stroganoff. Har bara gjort med tofu innan (också gott). Oh, well, här kommer receptet!
 
För ungefär en middag och tre-fyra matlådor behövs:
 - Ris till fyra personer (läs på paketet)
 - En deciliter, torkade röda linser (eller motsvarande i kokt form ifall du köper färdigkokt)
 - 200 gram halloumiost (min affär hade bara ekologisk grilloumi, men det är ju ish samma)
 - En gul lök
 - Två morötter
 - Rapsolja att steka i
 - Två matskedar tomatpuré
 - Två deciliter passerade tomater
 - En matsked balsamvinäger (jag glömde ha i det, och det smakade bra ändå, så kan uteslutas)
 - En buljongtärning
 - Två och en halv deciliter matlagningsgrädde
 - Lite torkad timjan, salt & peppar
 
Började med att koka linserna i ungefär tio minuter. Det står på paketet hur en gör (hur mycket vatten som behövs och så).
 
Skär under tiden upp halloumin i små kuber, hacka löken och skiva morötterna i små stavar. Stek i olja i någon/några minuter.
 
Börja koka riset. Tillsätt tomatpuré, passerade tomater, buljongtärning, grädde och timjan till stekpannan. Låt det hela puttra i några minuter och rör runt. Rör ner de kokta linserna om/när de kokat färdigt. Smaka av med salt och peppar.
 
Lägg upp på tallrik. Lägg till någon form av sallad. Ät upp. Nomnom.
 
 

Kandidatrapporten

2016-05-17 08:25:49
Skolan
Idag kommer den blir klar. Idag kommer den att skickas in. Idag kommer vi att fira.
 
Ett halvt års arbete är snart klart. Bara en presentation att genomföra, sedan har jag genomfört mitt kandidatarbete på Chalmers Tekniska Högskola.
 

Kristi himmelfärd, part one

2016-05-09 20:08:00
Min Dag
Under Kristi himmelfärdsdag åkte jag hem till mina föräldrar ute på landet. Se, björken har snart slagit ut ordentligt! Vill för övrigt be om ursäkt för att det är en liten suddig del på alla bilder; hade fortfarande inte upptäckt att någon hade tafsat på kameralinsen under bØf-ohmsittsen ...
 
Min syster började baka morotskaka. Fantastiskt.
 
Jag klappade katter och satte mig och löste korsord på balkongen. Här är Eskil som inte riktigt gillar att vara med på bild.
 
Sedan hade min syster bestämt att vi skulle grilla, så då gjorde vi helt enkelt det. De andra käkade korv, men jag åt halloumi och annat göttigt istället.
 
Alltså, pang-wow på att få hemmagjord morotskaka till efterrätt! Den var supergod, för övrigt.
 
Dagen därpå var det tillräckligt varmt för att sitta utomhus i shorts och äta frukost. Så jag tog med mig tidningen ut och joinade min syster.
 
Elsa-Sara göttade sig också. Och resten tar vi nästa gång, eftersom det lätt blir sådant långt inlägg annars.
 

Illuminati-ohmsittsen

2016-05-08 15:01:33
Kalas och festligheter
Förra veckan drog jag på mig bØferålen [båfferålen] för att gå på ohmsitts. Hade peppat för detta hela veckan.
 
Men innan vi gick till ohmsittsen hängde vi hos Batucci för att ha förhäng. Här är Gürra, jag, Bagge, och Nalle. Dessa är så mycket <3455678.
 
Plus i kanten för att ni nästan typ alltid vill vara med på selfies/groupies.
 
Några äldre (gamlingar?) skålade i champagne.
 
Gürra och Nalle var coola i sina gula glajor. Pang, så coola!
 
Sidh, Bagge, jag och Leon hängde på andra sidan av bordet.
 
Über, jag och Nalle tog ännu flera selfies/groupies. Som sig bör, helt enkelt.
 
Jag, Guppi och Suokko. Åh, gillar ändå den här bilden himla mycket.
 
Men den här kommer nog på första plats. Simme, Gürra och Dash som skrattar. Fantastiskt fint.
 
Bastian och StØrm var också med!
 
Gürra och jag verkade ha kul i vart fall. Vilket ju är bra.
 
Den sista bilden från förfesten som togs är den här på Bagges (strumporna!!!) och Gürras "fotmätartävling" (hur mycket tävling det nu kan bli när det inte är en egenskap en kan öva upp/på). För sedan gick vi iväg mot sittningen.
 
Där fick vi foliehattar eftersom det var Illuminati-tema. Här är Sidh, Bagge och jag. Någon hade för övrigt tagit ett kladdigt litet finger på fotolinsen, vilket jag faktiskt inte märkte förrän i morse. Där av min blurrighet.
 
Under sittningen åt vi god mat och sprang omkring. Och såklart: dans, dans, dans. Alla gör för övrigt sjögräsdans om det inte framgår. Mycket fint.
 
Sedan dansade vi lite till, åt efterrätt (morotskaka <3), och alla försvann åt olika håll. Exempelvis hamnade jag, Nalle och Gürra i Styretrummet eftersom jag behövde plåster (hade skurit mig lite lätt på en burk). Men överlag en superbt fin och rolig sittning. Puss och tack!
 

Valborgsmässoaftonen

2016-05-05 12:07:00
Kalas och festligheter
På valborgsmässoafton mötte jag upp bland annat den här tösabiten (Nalle) för att se på Cortègen. Chalmersmössan var på (tänker att jag får ju passa på att använda den när jag nu har köpt en). Det var dock en aning kallt så Nalle fick ta på sig flera lager. Vi tyckte också lite synd om de dansare som hade lite kläder på sig (men de var duktiga!).
 
När hela paraden passerat stack jag och Nalle och handlade goda grejer. Sedan gick vi hem till Nalle och Janen och hackade och stekte.
 
Janen fixade drinkar till oss under tiden.
 
Sedan käkade jag och Nalle det här. Halloumi, potatissallad, zucchini, sparris, paprika och champinjon. Jag blev supermätt och orkade inte ens äta upp allt.
 
Då hängde vi i soffan! Här är Jannen, Nalle och jag. Tog väldigt många sådana här bilder och det här blev den bästa, haha.
 
Eddie var också med i soffhänget.
 
Efter ett tag kom Brumm och Julius, och då började vi spela spel. Lite senare byttes Brumm och Julius ut mot Bagge och Dash (efter ett litet överlapp). Vi spelade någon maffia-variant och märkte att Bagge är väldigt bra på att vara diktator. Himla mysig Valborg, ändå!
 

Utslagna träd och en liten snigel

2016-05-03 20:59:47
Min Dag
Åkte till Järntorget häromdagen för att vaccinera mig det sista innan sommarens äventyr, och upptäckte att träden har slagit ut här!
 
Blommorna på träden på Järntorget är ju bland de finaste! Har dock ingen koll på vad det är för sort (men kanske någon annan som vet?).
 
Ja, men kolla! (Sista bilden på dessa träd, lovar.) Skulle kunna spatsera under dessa, fram och tillbaka, och se allmänt lycklig ut.
 
Och björkarna har fått musöron och antagligen börjat sprida sitt pollen. Yes, nu är det på gång!
 
Och apropå ingenting fick jag med mig en liten vän hem häromdagen. Hen har fått bo hos mitt apelsinträd tills jag släppte ut den igen.
 

Shuffleboard och risotto

2016-05-02 18:10:12
Min Dag Skolan
Förra måndagen hade vi i min kandidatgruppen bokat in teambuilding. Vi åkte till Starbowling och spelade shuffleboard i ungefär en timma. Här är Isabels rygg, för övrigt.
 
Shuffleboard är lite som curling, fast på ett bord och utan borstar, ungefär. Små stenar som ska över till andra sidan men inte får åka för långt.
 
Dock gick det dåligt för mitt lag, men det var kul ändå! Här är Medinas rygg, hehe.
 
Efter att vi spelat klart gick vill Vapiano och käkade. Jag åt risotto di funghi som ju är så gott! Jag och Amanda hade haft planer på att besöka Gasquen eftersom vårt sexmästeri, KfKb6, hade CM-sittning där den dagen. Men när det blev dags att gå var vi alldeles för trötta och åkte hem istället. Finfin måndagskväll, i vilket fall.
 

Lysekil, fiskar och hemma på landet

2016-05-01 20:00:08
Min Dag
Dagen efter Styret-ohmsittsen blev jag upphämtad av min farbror med familj och så åkte vi ända upp till Lysekil.
 
Där träffade vi faster, kusiner, farmor och farfar till exempel. Vi hängde vid kajen en stund i väntan på att alla skulle ansluta sig.
 
Vi skulle gå på Havets hus. Denna upplevelse var farfars 80-årspresent från oss.
 
Därinne fanns den största hummer jag någonsin sett, sjöborrar, en hel del sill och en och en annan rocka, till exempel.
 
Efter att guidningen var över och vi tagit oss en kik i souvenirshopen blev det dags för mat! Pappa käkade någon fiskhistoria.
 
Jag åt vegetarisk pasta som var superdupergod, men fick väldigt mycket så orkade inte äta upp allt. Bra ställe, för övrigt, där allt bröd var glutenfritt och det gick att få glutenfri pasta och efterrätt. Superbt!
 
På hemvägen tog vi en omväg över Orust och Tjörn och åkte längs med havet. Hemma på landet växte tulpaner i rabatten.
 
Och Ester låg i soffan.
 
Jag hade tänkt att jag skulle plugga en stund, men det enda jag fick gjort i pluggväg var att skriva ut ett lab-PM. Men det är också bra att umgås med far och mor och klappa en katt eller två emellanåt.
 

hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0