Triad

2009-11-29 21:13:43
Dagens låt

 

Triad - Tänd Ett Ljus

Tänd ett ljus och låt det brinna
låt aldrig hoppet försvinna det är mörkt nu
men det blir ljusare igen

Tänd ett ljus för allt du tror på
för den här planeten vi bor på
tänd ett ljus för jordens barn

Jag såg en stjärna falla
det var inatt när alla sov
jag tror jag önskade
att du var nära

för en minut sen brann den
för en sekund sen försvann den
det var det bara jag som såg

på radion sjöng dom om fred på jorden
jag ville tro dom slitna orden


Tänd ett ljus och låt det brinna
låt aldrig hoppet försvinna
det är mörkt nu
men det blir ljusare igen

Tänd ett ljus för allt du tror på
för den här planeten vi bor på
tänd ett ljus för jordens barn


Jag fick ett kort från Windhem
jag visste inte var det låg
jag såg på kartan
du är på andra sidan jorden

men det är samma himmel
det är samma hav och stjärnan som jag såg


föll för alltid som vi drömmer
föll för att vi aldrig glömmer

God jul och gott nytt år

lova var rädd om dig själv
en hälsning du får

tänd ett ljus och låt det brinna
låt aldrig hoppet försvinna det är mörkt nu
men det blir ljusare igen

tänd ett ljus för allt du tror på
för den här planeten vi bor på

tänd ett ljus för jordens barn


29 november 2009

2009-11-29 21:01:58
Min Dag
Godkväll godkväll

Den här helgen har gått åt till att julstäda/julpynta. Tog lördagskvällen och nästan hela dagen idag (har pluggat/latat mig lite då och då också). Men nu är allt framme, eller nästan. Ska bara hänga upp gardiner och lägga en duk på nattduksbordet så är allt klart. Alla tomtar och änglar framme.
Har även slängt ut min gamla tv som stod på ett bord, men kände att nu ska den bort; för jag använder den aldrig ändå, inte mer än att jag har en fotoram och en värmeljushållare (och hade en väckarklocka på den, men den lånar min pojkvän på obestämd tid eftersom han inte hade ngt alarm när hans mobiler inte ville fungera..). Använder ändå datorn till att se på film och tv-klipp (eftersom datorn har större skärm^).Vet inte bara vad jag ska göra av den^. Har svårt för att slänga saker; det är lättare att ställa de på ställen där de ändå inte syns... Men pappa pratade om att han kanske kunde ta den och sätta i tv-rummet där uppe av någon anledning. Bara den kommer ut ur mitt rum så.
Och gardinerna kan jag egentligen inte heller hänga upp. Vill inte ha de panelgardinerna jag hade förra året; för i år vill jag ha en kappa istället. Har jag panelgardiner måste jag hänga de dubbla ändå, så att de får ungefär samma längd som gardinkappor har eftersom jag har värmeljushållare i närheten av fönstret som jag tänder ibland, och om det då hänger panelgardiner där så kan de ta eld, vilket jag inte vill. Och dessutom tänkte jag sätta fast rosetter i gardinerna i år, och jag har tänkt mig att det ser lite bättre ut i en kappa än i panelgardiner. Så jag ska försöka hitta en gardinkappa någon gång, när jag har tid...

I fredags firade jag och min pojkvän 6 månader tillsammans (kanske inte låter jättelänge, men vi tycker det^), bland annat så såg vi på den jättemysiga filmen P.S. I Love You, och jag grät massor av gånger. Riktigt bölade mig igenom den, men den är så fin (och sorglig) så det går inte att undgå.

Ska springa och fråga mami om hon har någon röd duk till utlåning (hon vilade förut när jag kom på att jag behövde en röd duk).

Puss

Ett år sedan bilden togs. Tiderna förändras fort.


19 november 2009

2009-11-19 17:33:36
Min Dag
Hallå hallå

Härligt väder vi har! Verkligen underbart. Det ha regnat sedan i torsdags, vilket har betytt byta strumpor varje dag man kommit hem efter skolan. Ska det inte sluta regna snart? Hade varit skönt med en glimt av solen, helst till helgen (fast har i och för sig hört att det ska bli lite sol på lördag, men då ska jag vara inne i Ullared-huset, så då spelar det ingen större roll egentligen..) då man inte är i skolan till kl. 16.

På måndag har jag kemiprov och på fredag nästa vecka ett fysikprov, och en massa småläxor i andra ämnen. Så lite smått, smått stressad att man ska hinna med allt. Egentligen borde jag planera mera och inte spara så mycket som möjligt till sista dagen för att jag känner att "men det där har jag tid på mig att göra, så det kan jag göra senare". Men man vill ju göra annat med än att plugga dagarna långa, egentligen.
Imorgon ska vi sitta i fem timmar framför en dator för att vi ska öva inför nationella provet i svenska b. Har köpt lite drickyoghurt så att jag inte hungrar ihjäl. Ska nog slänga ner en frukt med..

Idag har det inte hänt något speciellt. Eller det kanske det har, varje dag händer det väl något speciell, men inte något som jag orkar skriva här.

Så jag slutar här (:

Hej hej

Cecilia Vennersten

2009-11-16 09:35:15
Dagens låtCecilia Vennersten - Det Vackraste


Det vackraste jag vet är att se dig när du sover. 
Här råder stilla frid, och jag glömmer både rum & tid.
Du ligger här brevid, och jag känner hur du andas.

Att älskas utav dig, är det vackraste för mig.

Så sagolikt det är, att se morgondimman lätta.
När mörkret sakta flyr, och att se hur dagen åter gryr,

en kylig morgon bris, sakta sveper genom rummet.
Jag kryper tätt intill lycklig för att du finns till.

Stunder av stillhet, ett ögonblick av ro ibland,
stunder av lycka att bara ha varann.

Det är en rikedom att få älska &
att älskas vår kärlek varsamhet, är det vackraste jag vet.


Det vackraste som finns är att vara någon nära,
när månen lyser klart över skog och mark så underbart.
Jag ligger här brevid och jag känner hur du andas

att älskas utav dig är det vackraste för mig,

stunder av stillhet ett ögonblick av ro ibland
stunder av lycka, att bara ha varann.
Det är en rikedom att få älska & att älskas,

 vår kärleks sårbarhet är det vackraste jag vet.

Du ligger här brevid och jag känner hur du andas,
att älskas utav dig är det vackraste för mig.

16 november 2009

2009-11-16 09:26:49
Min Dag
Godmorgon på er!

Idag är jag ledig från skolan, eftersom jag var med på Öppet Hus i lördags och då får man kompledigt idag.
Jag ska åka in till Göteborg med Wille. Vi ska shoppa och sedan se på bio; 500 days of summer blir det. Fast den gick inte förrän senare idag så jag kommer nog hem någon gång runt halv tio om inte bussarna går helt dåligt (som inte är speciellt ovanligt).
Jag ska försöka hitta några varma koftor, kanske några fler knästrumpor och en present till min pojkvän till våran 6-månadersdag. Kanske en ny mössa, för det behöver han^^, och något mer gulligare kanske till det.

För övrigt så är det så typiskt att när man väl har ledigt (och kan sova huuuuuuur länge man vill) så har man glömt att stänga av det vanliga alarmet på mobilen, så den börjar ringa klockan sju. Så jag får gå upp och stänga av den, och när jag väl lagt mig tillbaka i den varma sköna sängen kommer min lillasyster och ska se på barnprogram på morgonen! Så jag får stå ut med det i en trekvart ungefär (tv:n står utanför mitt rum) och när hon sedan ska gå upp igen så tänder hon lamporna av någon anledning (då tänds även lampan i mitt rum) och glömmer släcka den! Så jag får hasa mig upp ur sängen och släcka de. Och jag är då så trött så jag orkar inte ropa något argt efter henne.
När jag väl fick en trekvart där jag kunde somna, så gör jag inte det utan ligger i sängen och försöker bara somna om vilket inte går så bra.
Så idag är jag lite trött.

Ha en bra dag!

Allt flyter!

2009-11-08 10:27:49
Skolan
Känner att jag har hyfsad studiemotivering just nu, och det är så himla skönt. För annars brukar jag känna att jag inte vill göra någonting, bara slänga alla skolböcker och göra något helt annat som är mycket roligare.
Allt går bra i skolan just nu. Inga g:n, inga ig:n (vilket jag aldrig haft, men ändå..) och några få vg:n.
Biologiprovet fick jag vg+ på (han sätter inte högre än vg+ på sina prov), psykologiläraren sa att hon ser att jag kommer få ett bra (högt) betyg i slutbetyg, på historieprovet fick jag mvg för att bara nämna det som känns positivt just nu.
Fast om jag skulle få ett dåligt betyg på något snart så skulle jag nog känna som jag beskrev ovan, att jag bara vill slänga allt och bryta mig ut från skolan, hoppa av linjen. Men det är nog mitt överjag som håller mig kvar, som får mig att orka. Och min pojkvän med såklart som stöttar mig när det känns jobbigt.
För jag vet innerst inne att jag kommer klara det, jag kommer kunna gå ut med höga betyg. Jag kommer kunna bli det jag vill/vad jag vill, bara jag inte ger upp nu. Då vore ju allt jag gjort hittills förgäves.

Men som sagt, nu känns allt bara positivt och jag skulle kunna plugga hur mycket/länge som helst, om det inte vore för att jag fastnat vid datorn (som jag för övrigt ska stänga av nu).

Pluggande i höstmörkret..

8 november 2009

2009-11-08 10:15:08
Min Dag
Hej hej

Idag är det Fars Dag, och vi ska fira den hemma hos farmor och farfar med de andra i släkten på pappas sida, vad jag har förstått i vart fall.
Har inte sagt grattis till pappa än, har inte ens gått ur sängen idag heller. Men ska göra det snart..

I fredags var jag med Rickard och några till som var hemma hos honom. Det var ett tag sedan tyvärr. Men jag har inte hunnit. Det är så mycket plugg med skolan och så ska jag hinna att ha tid med mig själv, alltså komma ner i varv och bara ta det lugnt, och vara med pojkvännen. Tro det eller ej, men det tar upp all min tid. Kanske sitter jag lite för mycket framför datorn med så att större delen av tiden går väl till det. Jag har försökt ändra på det, men det är svårt. Finns så stor del av livet som finns i datorn, eller hur jag ska uttrycka det.
I vart fall så gjorde vi inte så mycket. Tiden gick väl mest till att komma på vad vi skulle göra, under tiden som vi såg på tv. Spelade lite guitar hero och människor kom och gick^. Men det var skönt att få träffa honom igen. Saknar den gamla tiden, då han var en av mina bästa vänner och jag dessutom hade tid till att träffas och umgås.
I går var jag bara hemma och tog det lugnt (satt vid datorn ungefär hela dagen..) och såg på körslaget med min syster. Försökte plugga lite matte eftersom vi har prov på det på torsdag, men det gick inte så bra för datorn var mycket intressantare. Men idag ska jag försöka att få något gjort innan vi går ner till farmor och farfar.

Min pojkvän är borta på cup och jag längtar mycket efter honom. Han kommer hem idag någon gång vid 16-17 (vilket han tyckte var tidigt, men inte jag) och då ska han fira fars dag så jag kommer inte få se honom på hela helgen!

På tisdag ska jag gå på teater med några i klassen, eftersom det var frivilligt att gå. Men jag älskar att gå på teatrar, biografer, musikaler och konserter (med bra artister vill säga) så absolut vill jag gå! Trettondagsafton heter teatern och den går på Göteborgs stadsteater om jag inte minns fel..

Men nu ska jag försöka få gjort något pluggande.
Ha en bra dag.

Snart kommer nog snön, woho!

hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0