Inga måsten ger konstig känsla

2010-03-31 17:13:21
Tankar Och Funderingar
Nu känns det sådär konstigt igen. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag har absolut inget skolarbete att göra för vi har inga prov förrän efter lovet och jag tänkte att jag kunde börja plugga under lovet inför dem provet.

Nu när jag skulle kunna göra i princip vad som helst så vet jag inte vad jag ska göra.  Känns så konstigt att det inte finns något som man måste göra. Funderar lite på hur det kommer bli när min skoltid är över. Hur kommer jag att känna då? Konstigt? Kommer jag att tycka att det är skönt? Kommer jag aldrig gå ur skolan för att jag tycker det är konstigt att inte gå i skolan?
Kanske. Kanske inte.
Konstigt.

Utvecklingssamtal

2010-03-31 16:57:48
Min Dag
Det blev att jag satte mig och pluggade lite matte efter att ha varit och köpt en risifrutti på maxi. Duktigt!
När Willes grupps seminarie var över var det dags för estet. Hittade kläder och skor till mig, och sedan fick jag sitta och kolla när de andra gjorde sina scener.
Imorn blir det heldagsrep som gäller! Från 08.30 till två/tre-någon-gång. Roligt!

Efter esteten hade jag utvecklingssamtal, eller mentorsamtal som det egentligen heter. Min mentor sa ungefär det som det alltid sägs på mina mentorsamtal; allt ser fint ut, fortsätt som du gör. Inget överraskande utan mest glädjande saker. Fick mvg i både Kemi A och Matte C. Finfint.

Nu ska jag läsa lite bloggar tills pojkvännen kommer hem från sin klippning. Sitter nämligen hemma hos honom just nu, hihi.

Håltimma

2010-03-31 12:21:40
Min Dag
Sitter i skolan och har två timmars håltimma. Eller så kan man säga att jag har slutat och att jag sitter kvar i skolan för att jag tycker det är roligt och att jag ska ha estetlektion på min fritid.
Det beror helt enkelt på hur man ser på det.

På rättskunskapen såg vi på Upppdrag Gransknings reportage om våldtäkterna i Bjästa. Hade inte sett hela programmet innan utan bara några delar ur det, så det var intressant (och upprörande) att se hela.
Blev så förbannad över hur vissa kan behandla andra människor, och dessutom att de har grundat "behandlingen" ur rykten som de inte ens vet är sanna. Till och med vuxna människor (som man tycker borde ha lärt sig att rykten ska man inte lita på utan ta fram fakta själv) hjälper till att spride rykten och driver hatet mot flickorna.
Inte bara det som gör mig förbannad, men jag orkar inte skriva mer om det.

Hade biologiprov efter rättskunskapen och det var inget stort prov. Lite om naturligt urval bara, så jag hade läst på  massa annat "i onödan".

Nu ska jag fundera över hur jag ska tillbringa denna håltimman. Kanske går hem till pojkvännen och sover en timma eller så är jag en duktig flicka och pluggar lite matte eller fysik. Eller så sitter jag kvar här. Får se helt enkelt.

Un don

2010-03-30 18:55:27
Min Dag

Min lilla gåva till Wille.

Willes present som hon fick i måndags och hon blev väldigt glad över innehållet. Eller hon blev glad i vart fall.
Dessutom var kortet det bästa jag kunde ha hittat, för det var ett så typiskt Wille-kort, hihi.
Och självklart var det rosetter på paketet och kuvertet!

P.S. Un don är franska och betyder en gåva.

Tisdag

2010-03-30 18:28:25
Min Dag
Hej!

På morgonen hade vi estet som första lektion där alla grupper var med (drama, dans, dekor/dokumentiation och musik). Trodde att vi skulle öva igenom en eller två scener ordentligt men vi hann knappt med en och det var bara musik och dans med.
Hade känts lite skönt om vi hade fått igenom minst en scen som den ska vara innan torsdagen, då vi ska dra igenom alltihop och sätta stora scener. Förstår inte riktigt hur vi ska hinna det med tanke på hur det blev idag.
Men jag litar (och hoppas på) att lärarna vet vad de gör.

Svenskaprovet om romantiken var mycket lättare än vad jag hade förväntat mig. Igår satt jag och pluggade in namn som Shelley, Mary Shelley, Edgar Allen Poe och andra romantiker. Men det var förgäves om man tänker på hur provet var uppbyggt. Skulle bara para ihop författare med rätt verk, skriva lite småsaker och två lite mer utredande.
Typiskt att man inte kunde visa att man har kunskaper om de andra personerna och verken.

Nu ikväll ska jag plugga inför biologiprovet vi ska ha imorgon. Dock känns det som att det mesta sitter så det blir väl mer som en-sista-titt-plugg eller vad man ska kalla det. Så det är väl där ni hittar mig, med biologiboken i knät, haha.
(Fast om jag känner mig själv rätt så kommer jag att sitta här ett tag..)

Skoldagen är nu över!

2010-03-29 15:50:48
Min Dag

Skoldagen är nu över! Är på väg hem till pojkvännen. Är trött och hungrig så jag hoppas för hans bästa att det finns mat hemma hos honom, annars kommer han att ha en sur och grinig Elin att göra med.


Godmorgon godmorgon (:

2010-03-29 07:16:17
Min Dag

Godmorgon godmorgon (: Sitter på bussen på väg till skolan. Bussen var ungefär fyra minuter försenad, vilket var tur för mig, för när jag gick hemifrån var klockan så mycket som den är när bussen ska komma. Idag på esteten ska vi gå in i klädförrådet :-D , om en viss klasskompis kommer idag vill säga. Om hon inte kommer ska vi fortsätta att öva på vissa scener. Ha en bra måndag.


Förvirrande

2010-03-28 19:45:40
Min Dag
Måste bara säga att det känns helkonstigt nu när man har dragit fram klockan. Känns inte alls som att klockan är åtta. Vilket i och för sig är logiskt antar jag.
Men min kropp är van vid att den ska få gå och lägga sig om ungefär tre timmar. Men nu måste jag nästan gå och lägga mig faktiskt. Ska gå upp en timma tidigare imorgon bara för att vi ska ha estet på morgonen.

Så jag tänkte dessutom säga godnatt och sov gott. För nu ska jag äta middag (nej, har inte gjort det än, haha. Men är inte så hungrig heller) och sedan ska jag packa min sova-över-hos-pojkvännen-väska innan jag hoppar i säng.


Söndag

2010-03-28 19:03:27
Min Dag
Veckans tråkigaste dag. Det enda man egentligen kan göra är att plugga, för annars slösar man bara bort dagen. Tråkigt och trist, men det är min sanning.

Så jag tänkte berätta lite om min gårdag. Åkte ju in till Göteborg och kom hem två/tre timmar senare (nog rekord!). Var duktig och tog på mig bältet som tyvärr var nära på att bli dagens stora misstag. För när bussen började stanna vid Kungälvsmotet (hållplatsen) så hade mitt bälte fastnat på något sätt så jag fick inte av mig det! Tryckte ner den röda knappen (som man trycker på när man vill ha av sig bältet) som en galning men den vägrade. Till sist tryckte jag ner den med allt, verkligen allt jag hade så att jag fick ont i tummen och då! Då lossnar den och jag skyndar mig att springa av bussen i panik innan den hinner köra iväg.
Det är sådant som nästan bara händer mig.

Sedan gjorde jag väl inte så mycket annat anmärkningsvärt. Var hemma hos pojkvännen och såg på när de placerade in möbler i sitt nyrenoverade vardagsrum. Det blir nog fint!
Jag och pojkvännen åkte hem till mig och min familj var lite halvt med på Earth Hour. Nästan alla lampor (kanske en eller två som var tända) var släckta och två teve-apparater var på och en dator. Mami hade fått förs sig att det bara var lamporna som kunde släckas. Misstänkte att hon gärna ville se på Körslaget...

Så jag och pojkvännen satt och övade på mina repliker och spelade kort i ljuset av stearinljus. Mysigt!

Nu är det middag och sedan ska jag slå in Willes present, hihi.

franska...

Godspeed

2010-03-28 17:53:29
Dagens låt

När jag hör den här låten tänker jag tillbaka på året när jag gick första året på gymnasiet. Minnen kommer liksom fram. Tror det är för att jag lyssnade alldeles för mycket på den här låten under det året, haha. Sedan fick jag även min kära Wille<3 att bli lyssna på den också.
Den är fin och den har ett budskap (som jag dock inte har tänkt så mycket förrän nu). Värd att lyssnas på!
Tyvärr hittade jag ingen bättre kvalité, men den här får väl duga. Finns i bättre kvalité på Spotify.

The Red Jumpsuit Apparatus - Godspeed

 

It's January 1970, do you remember me?
You put me on a boat across the sea, in the name of victory
But much to my surprised when I arrived
There was no welcoming committee
Instead there was a man for me to kill, and now I see all this too real

Then I sae him standing with a bayonet
And as I ran towards him he hardly broke a sweat
When I took his life he fell to his knees
And as his eyes began to fade he whispered softly

Godspeed this letter, away from here
I've sealed it with my tears, and stomped it with my fists
And godspeed this letter, away from you
My work down here is through
I'm on my way to better days and so are you

I'm in his pocket that I saw the picture of his children and his family
And I began to relalize this person I despised, in actuality
Was not much different from myself
We probably could have taughy each other many things
And now I know it's too late although I couldn't hesitate
I checked his gun, and his chamber was empty

Then I saw him standing with a bayonet
and as I ran towards him he hardly broke a sweat
When I took his life he fell to his knees
And as his eyes began to fade he whispered softly

Godspeed this letter, away from here
I've sealed it with my tears, and stomped it with my fists
And godspeed this letter, away from you
My work down here is through
I'm on my way to better days and so are you


Godmorgon! (:

2010-03-27 12:20:50
Min Dag

dsc00211 (MMS)

Godmorgon! (: Idag gick jag upp vid halv nio och tog mig sedan till spinningen som var en timma tidigare än vanligt. Åkte hem till pojkvännen efter det, duschade och gjorde mig iordning. Nu sitter jag på bussen in till Göteborg för jag ska göra några ärenden där. Bland annat köpa en försenad present till Wille<3 . Ha en fin lördag (:


Fredag

2010-03-26 17:46:53
Min Dag
Imorse åt jag havregrynsgröt till frukost, och bara för det (hoppas och tror jag i vart fall) så har jag inte blivit hungrig eller haft ont i huvudet på hela dagen. Så nu ska jag äta havregrynsgröt, två smörgsåsar och ett glas mjölk till frukost varenda skoldag! Kan ju hoppas att jag presterar bättre då med.

Appråpå att prestera så fick vi tillbaka svenska- och engelskaproven idag. Ingen kommentar för jag tyckte det gick dåligt. Så typiskt när det hade känts så bra när jag lämnade in dem. Ingen mer kommentar om det.

Hade fysikbreddning och estet innan vi slutade för dagen. Mindre än en vecka tills vi ska ha genrepet för vår lilla pjäs vi pysslar med. Känns lite som att det skulle kunna ha varit bra att ha haft ännu en vecka på sig, men det blir nog bra till slut det här ändå. Dramaläraren kan väl sina saker.

Köpte lite mer än ett halvt kilo godis på vägen hem som jag nu sitter och knaprar i mig. Har ätit middag och väntar på att pojkvännen kan bli klar i duschen, som han nog är alldeles strax.

Ha en fin fredag!

Alive

2010-03-25 20:39:36
Dagens låt

Tycker den här låten är så härlig att lyssna på, speciellt när jag gör mig iordning.
Bäst version finns på Spotify.

Mondotek - Alive


Damernas Värld

2010-03-25 17:50:59
Min Dag

Den här låg och väntade på mig på min säng när jag kom hem.
Härligt!
Speciellt när vi inte har något att plugga, förutom lite Vocabulary Check då.


Tandställning

2010-03-25 17:15:15
Min Dag
En tandvårdsspecialist ringde mig på min mobil när jag gjorde franskaprovet, och Wille som hade den (eftersom vi inte får ha på oss mobilerna när vi gör prov) svarade och sa att hon skulle ringa senare för att jag gjorde prov.
Och när hon sedan ringde så svarade jag precis när hon lade på, typiskt!
Men så ringde hon igen när jag var på väg hem från bussen så jag fick gå och småprata med henne tills jag kom hem och kunde få tag i papper och penna för att jag skulle skriva ner tiden och lite annat.

Så nu har jag alltså bokat tid för att få en räls. Eller för att en tandsvårdsspecialist ska kolla på mina tänder (igen) så att jag sedan kan få en ny tid för att få en räls. Jag vet inte helt enkelt.

Både vill och inte vill ha en. Det är klart att man får fina tänder efteråt och att mina hörntänder (vampyrtänderna) kommer att rätta till sig och lägga sig snyggare och bättre än om de får lägga sig naturligt.
Men det som gör att jag inte vill ha är att jag inte vill ha tandställning på studenten. För ärligt talat, det är inte världens finaste utsmyckning och studenten är en speciell dag där man ska vara fin på korten och allt ska vara vackert och glatt.
Låter så dumt när jag skriver det, men det är i vart fall så jag känner.

Usch, jag vet inte. Som tur är så har jag ännu lite mer tid på att bestämma mig för jag kan alltid ändra mig efter att jag har varit hos tandvårsspecialisten. Men jag tror att det lutar åt att jag bestämmer mig för att ha en ändå. Man får ju som sagt snygga tänder i vart fall.

Vampyrtänder

Onsdag och Torsdag

2010-03-25 17:04:02
Min Dag
Igår firade jag och min pojkvän 10 månader tillsammans. Mysigt och datafritt!

Igår var även veckans mest slappa skoldag, eller kanske månadens. Först hade jag rättskunskap där vi inte gjorde så mycket förutom lite uppgifter, sedan hade min halvklassgrupp en håltimma på en timma och en kvart och efter det hade vi biologilaboration lika länge där vi var krabbor som skulle äta snäckor, hihi. Efter biologin hade vi jättelång lunchrast och halva klassen slutade även efter deras laboration för att vi flyttade fysikbreddningen till imorgon istället så att de kunde gå hem (vi är så snälla i min grupp). Lunchrasten var i ungefär 2-3 timmar och efter den var det dags att ha ett litet seminarie om evolutionsteorier. Mycket lättare och mer avslappnat än vad jag trodde att det skulle vara.
Slutade klockan 14 (inte ofta man gör det, andra eller tredje gången den här terminen) och fick skjuts av mami hem.

Idag gjorde jag oförberett franskaprov. Hade ju trott att jag inte skulle få göra franskaprovet för att vi inte brukar få göra om det om vi har vari sjuka, men just den här gången var det så. Och jag hade inte pluggat! Som tur var satt det lite kunskaper i mig ändå så det känns som att det blir minst vg i vart fall.
Biologin var inställd så vi hade en lång rast idag också fram tills idrotten började där vi hade teori idag (dessutom var läraren försenad så vi fick en kvarts extra rast).

Sedan hände det väl inte så mycket mer intressant i skolan idag.

Tisdag

2010-03-23 19:14:57
Min Dag
Mådde lite bättre än igår när jag vaknade idag. Drack nyttig blåbärssoppa till frukost vilket resulterade i att jag hade blåa läppar så att min pojkvän trodde att mina läppar hade fått någon mystisk sjukdom fastän jag försökte försäkra honom om att jag inte hade det.

Hade estet och det börjar dra ihop sig till premiären. Och det märks. Om man hinner,vill och kan ska man boka tid med estetläraren så att man får öva sina scener och repliker ordentligt. Dock har jag en liten roll så jag tror inte jag behöver boka tid, men jag får väl se närmare premiären om det behövs.

Kände att jag inte orkade vara kvar mer i skolan efter lunchen för att jag var så himla trött. Man blir det fort när man är sjuk. Dessutom har vi två tunga ämnen på tisdagseftermiddagarna (matte och fysik) och jag kände att det var alldeles för jobbigt när man helst vill slänga sig ner i en säng.
Så jag gick till tandläkaren för att få bananlackning och sedan gick jag hem till pojkvännen och somnade nästan direkt i hans säng. Sov i ungefär en timma och vaknade av att b-friends pappa slipade väggen eller vad han nu pysslar med, hihi. Så jag la mig och läste Kalle Ankas Pocket som finns i mängder här tills pojkvän kom hem.

Nu ska vi äta middag, för ingen av oss var direkt hungrig förut.

Lördagsbilder

2010-03-22 15:19:45
Min Dag
Hade så tråkigt i lördags när jag kom hem från pojkvännen att jag tog kort på massa saker och ting i huset som jag tänkte dela med mig av. Dessutom har det varit väldigt få bilder på senaste tiden, men det har bara varit så för att jag inte har orkat att lägga över bilder från kameran till datorn.
Älskar att fota detaljbilder!
Så tråkigt att sitta och vänta på bussen!


Papperskorg, katter och vårblommor

2010-03-22 14:36:32
Min Dag
Full papperskorg. Igen.
Bara under natten och förmiddagen har jag lyckats fylla ännu en papperskorg, bara med snorpapper. Sa jag inte att min räsa rinner nonstop?


Eskil blev plötsligt jätte kelig och ville bli klappad jätte mycket. Han blir så ibland att han vill bli klappad jätte mycket, annars ligger han mest och sover och har en blick som säger "Jag vill inte bli störd så länge du inte har mat med dig".

Så skönt att få bli klappad!

Vi har härliga vårblommor i köket. Skulle faktiskt inte vara fel om några sådana vill ploppa upp utomhus också.

Nu ska jag gå upp och göra iordning lite varm nyponsoppa till mig själv.

Kattsällskap

2010-03-22 13:15:54
Min Dag

dsc00210 (MMS)

Min katt ser till så att jag inte behöver känna mig ensam. Tänkte lägga mig och vila, men det är så fruktansvärt tråkigt! Tur att Eskil kom.


Testar att blogga från mobilen (:

2010-03-22 12:12:30
Min Dag

Testar att blogga från mobilen (:


Sjuk, sjuk, sjuk

2010-03-22 11:15:15
Min Dag
Har gått och dragit på mig en förkylning som nu börjar avta tack och lov! Kände att jag hade ont i halsen och öronen redan i fredags men gjorde inget åt det (jag skulle ha lagt vitlök på nattduksbordet innan jag gick och lade mig, för jag brukar vakna upp och vara hyfsat frisk dagen efter då) och på lördagen var det lite värre. Försökte vila resten av lördagen, men jag tycker de är så rackarns tråkigt att bara ligga helt still och göra ingenting så jag vet inte riktigt hur mycket vila (sömn) det egentligen blev.

På söndagen vaknade jag upp och märkte att jag inte skulle kunna springa seedingloppet. Orkade knappt ta mig upp ur sängen. Försökte vila lite igen men som sagt så tycker jag att det är så förbaskat tråkigt att bara ligga still så jag hittar på massa saker att göra istället som jag kanske egentligen skulle ha låtit bli, som att spela spel på mobilen till exempel.
Åt en apelsin och drack två koppar med te och honung (som min pojkvän så rart hade tipsat mig om) innan jag gick och lade mig.

Idag mår jag lite bättre. Har fortfarande ont i halsen och näsan rinner som vatten ur en kran (har snutit upp fyra/fem toarullar sedan lördageftermiddag fram till idag!) men jag orkar i vart fall göra lite saker.
Stannar hemma från skolan idag och tar det lite lugnt så hoppas jag att jag kan gå imorgon. Men jag missar franskaprovet idag, typiskt. Och vi får inte göra provet senare om vi missar det av någon anledning som jag inte vet.

Det vackraste

2010-03-18 21:54:47
Dagens låt

Precis den här känslan man känner när man är kär. Precis så här man vill ha det. För det är då man vet, det är då man känner utan att ens behöva tänka efter; det är precis så här jag vill ha det, jag behöver inget mer än det här. Bara dig.


Cecila Vennersten - Det vackraste

 

Det vackraste jag vet är att se dig när du sover.
Här råder stilla frid och jag glömmer både rum och tid.
Du ligger här bredvid och jag känner hur du andas.
Att älskas utav dig, det är det vackraste för mig.

Så sagolikt det är, att se morgondimman lätta.
När mörkret sakta flyr, och att se hur dagen åter gryr,
en kylig morgonbris, sakta sveper genom rummet.
Jag kroyper tätt intill
lycklig för att du finns till

Stunder av stillhet, ett ögonblick av ro ibland
stunder av lycka, att bara ha varann.
Det är en rikedom att få älska och att älskas
vår kärleks varsamhet, är det vackraste jag vet.

Det vackraste som finns är att vara någon nära,
när månen lyser klart över skog och mark så underbart.
Jag ligger här bredvid och jag känner hur du andas
att älskas utav dig är det vackraste för mig

Stunder av stillhet, ett ögonblick av ro ibland
stunder av lycka, att bara ha varandra

Det är en rikedom, att få älska och att älskas
vår kärleks sårbarhet är det vackraste jag vet

Du ligger här bredvid och jag känner hur du andas,
att älskas utav dig är det vackraste för mig.Lite franskt tillägg

2010-03-18 20:24:09
Skolan
Hade betygssnack med franskaläraren idag och hon sa nästan precis det som jag trodde att hon skulle säga; att jag ligger på ett vg med god chans på mvg om jag gör mitt ordförråd större, annars ser allt annat bra ut!

En rolig liten sak appråpå franskan är att vi hade tre olika franskalärare under första året i gymnasiet. TRE stycken. Så om jag vill skylla min "dåliga" franska på något så skulle jag ju kunna skylla på det (men sedan finns det ju personer i min franskagrupp som ändå får bra betyg fast dessa lärarbyten, men de kan jag i så fall bara kalla för naturbegåvningar) för det går ju inte att komma undan att det blir lite rörigt om man ska ha en ny lärare efter ungefär tre månader (i genomsnitt) som ska kolla upp var man ligger och man får börja om från noll igen.

Bara en liten tanke och notering jag hade.

Hjälp...

2010-03-18 20:03:56
Tankar Och Funderingar
...vad har jag gett mig in på?

Seedingloppet. Nu. På. Söndag.
Hoppas för all del att Wille frisknar till så att jag har en "springkompis", även fast hon kommer ligga kilomterar framför mig så är det alltid roligare när man känner någon i starfältet. Så Wille! Bli frisk.

Torsdagskväll

2010-03-18 19:46:06
Min Dag
Dagen började som en katastrof kändes det som.  För det första började det med att jag sprutade parfym i ögonen på mig själv (fråga mig inte hur jag lyckas...), och sedan glömmer jag smörgåsarna som jag hade tänkt att äta innan idrotten eftersom jag vet att jag alltid är hungrig innan den lektionen. Dessutom glömde jag en annan mycket viktig (men hemlig) sak och för det fjärde så kom jag försent till franskan.
Och för det femte så var min käre franska-vän Wille sjuk idag så jag hade ingen att genomlida lektionen tillsammans med.

Men sedan flöt det på faktiskt. Det kunde ju nästan inte bli värre, förutom att jag skulle ha halkat på någon isfläck och bryta bägge benen och slå i ryggen så hårt att jag skulle bli förlamad (vilket inte hände den här dagen dock).
Idrottsuppvisningen gick bra! Vill inte säga väldigt bra för jag glömde bort två steg jag skulle göra, men det märks egentligen inte om man inte stannar upp mitt i allt så det gick väl minst sagt bra (: . Tyckte för övrigt det var jätte roligt att stå där framme och leda klassen under min låt! Skulle vilja göra det igen!

Hjälpte mami att handla på maxi efter skolan och åkte sedan och hämtade mina plastpåsar som jag ska sälja för klassen hemma hos min pojkvän.  Fick tillbaka mina smörgåsar som jag glömde där i morse och åt på vägen hem i bilen (: .
Har övat lite engelska och läst några sidor i nationella svenskaprovs-häftet, så nu har jag egentligen inget att göra. Skulle kunna öva lite engelskaglosor och tvärflöjt. Nu blir det lite sådär igen - vad ska jag göra?Hello!

 


Onsdagskväll

2010-03-17 19:52:56
Min Dag
Sitter hemma hos pojkvännen och har precis kommit hem från en liten springrunda. Tror inte vi var ute i längre än 20 minuter men det var ändå skönt att få komma ut lite.
Har övat på idrottsläxan också och jag känner att jag kan leda klassen i ett aerobics-pass. Skönt!

För övrigt fyller min fina Wille 18 år idag, så grattis min vän :D

Nu ska vi fortsätta med idrotten innan vi hoppar in i duschen.


Old pic.
Godkväll (:

Älskar dig min finaste<3

Tisdagkväll

2010-03-16 18:39:00
Min Dag
Igår var det en föreställning och föreläsning under skoltid som vi var och tittade på. Handlade om hedersmord och hedersrelaterad våld, så vi missade biologin. Har inga egentliga funderingar över föreläsningen förutom att den ändrade min uppfattning lite om vad hedersmord innebär och varför det händer och det var det som var meningen med det hela antar jag; att man skulle ändra lyssnarnas uppfattning. Så då har de väl lyckats!

Gick på ett spinningpass efter skolan. Medel för omväxlingens skull, brukar gå på bas-passet annars. Skillnaden är att medel är mer håll-i-gång och snabbt-ska-det-gå och hej-och-hå medan bas är nu-tar-vi-det-mer-i-vår-egna-takt-och-jobbar-efter-hur-vi-känner-att-dagsformen-är. Så det var ett annat tempo än som jag har vant mig vid de senaste veckorna och jag trodde allvarligt talat att mina lår skulle börja skrika när som helst! Men de höll sig tysta och fina och jag klarade mig igenom passet utan att fuska. Ska försöka mig på ett medelpass på fredag igen, får se hur det går!

Ikväll har jag inte så mycket (plugg) att göra. Måste bara öva på min aerobics-låt som jag ska ha till idrottslektionen på torsdag och detta är det enda jag behöver göra i skolväg faktiskt. Känns lite konsigt när man kommer hem och inte har med sig en enda bok som man måste plugga i. Får ångestattacker ibland  övera att jag måste ha glömt av något, att vi måste väl ändå ha ett prov imorgon när det kommer sådana plugg-fria dagar. Och sedan vet man knappt vad man ska hitta på. Konstig känsla det där.

Efterlängtad besked

2010-03-16 18:26:39
Min Dag
Fick reda på hur det hade gått på Nationella Provet i Matte C i dag. Var lite nervös innan för jag var jätte rädd för att jag skulle få vg (för om jag får vg i matte kan jag lika gärna få ig, för att för mig är det samma sak). Men trots att jag hade räknat ut att ett barn kan bli 16 meter (haha! Jag är så dålig på att kontrollera mina svar innan jag lämnar in) så hade det gått väldigt väldigt bra. 10 fel allt som allt och två mvg solar vilket var så många solar som man minst behövde få för att få mvg. Härligt och alldeles underbart!
Nu kommer jag att leva på det ett tag (:

Söndag kväll

2010-03-14 18:30:24
Min Dag
Sitter hemma hos pojkvännen just nu och passar på att kolla lite saker på internet ( = läsa bloggar). Tänkte göra klart min rättskunskapuppgift också som ska vara inne imorgon. Den handlar om att vi ska bl.a. skriva vad vi själv skulle ge för straff till två mördare.

Tog en springtur imorse och var jätte stolt över mig själv för att jag orkade springa hela vägen utan att stanna en enda gång! Jag kommer till en slags "tröskel" när jag är ute och springer, och innan jag har kommit över den så känner jag att jag vill börja gå för att jag egentligen inte orkar springa mer. Men när jag väl har kämpat mig över tröskeln utan att ha börjat gå så brukar jag orka en längre bit till. Så jag måste helt enkelt se till att jag inte börjar gå, för gör jag det så är det kört sedan för då vill jag bara gå resten av biten.
Men som sagt; stolt och glad över att jag klarade det! En vecka kvar nu tills jag ska orka springa en mil...

Men nu kom pojkvännen hem från gymmet så jag får väl vara lite social mot honom (:
Var för övrigt på kalas hemma hos hans bror förut och fikade.(:

Torsdagskväll

2010-03-11 21:36:13
Min Dag
Nu är det bara en skoldag kvar tills det är helg igen! Alltid lika underbart med helg!

Imorgon har jag prov i svenska om svensk språkhistoria. Tur för mig att vi hade prov om det i nian och de flesta kunskaper sitter kvar. Övade på riktigt för första gången idag och jag tycker att jag kan det mesta vi ska kunna nu. Orkar för övrigt inte plugga mer nu för jag vill bara slänga mg i sängen och somna.
Var ute och sprang med pappa direkt efter skolan och är helt slut efter det (alltså att jag är trött och vill sova). Orkade nästan springa hela vägen, men när det var mindre än en kilometer kvar kände jag att det gjorde lite ont i hjärtat. Inget allvarligt men det hade antagligen slagit hårt och dessutom är inte mitt hjärta vant vid att springa så långt och i det tempot så det var väl förståeligt. Men jag är stolt och nöjd över att jag inte gav upp tidigare! Började nämligen kännas i benen att jag var ute och sprang.
Och om ni undrar så sprang vi inte så långt, allt som allt ungefär 4 km. Alltså två femtedelar av det jag ska orka springa nästa söndag, hehe.

Var på en föreläsning under skoldagen som två naturelever höll i. De skulle redovisa sitt projektarbete som de hade involverat oss tvåor på väst i genom att vi svarade på en enkät de gav oss förra året. Spännande redovisning om miljön och bomull. Öppnade en del ögon tror jag.

Nej, nu ska jag stänga av datorn och gå och lägga mig. Har ju som sagt svenskaprov imorgon och det brukar ju gå bättre på prov om man har fått sova ut.
Godnatt! (:

Relator

2010-03-09 20:20:19
Dagens låt

Den här är också en sådan låt som får en på lite gladare humör.
Tänker på Paris av någon anledning när jag hör den. Fast jag aldrig hört den. Men det låter som en Paris-låt.
Den gör mig glad i vart fall (:
Dessutom trodde jag att det var en öm och kärleksfull låt, för jag tyckte att de sjöng you always relay to me och don't go (istället sjunger de you don't relate to me och no girl)


 

Scarlett Johansson & Pete Yorn - Relator

 

When I met you
I didn't know what o do
I was tired, I was hungry, I'd fight
Now I'm away
I write home every day
And I see you on the TV at night

You can see that
life's for us to talk about
You can leave
Whenever you want to

You don't relate to me
No, girl
You don't respect me
No, girl
No, girl, yeah


En tisdagskväll

2010-03-09 19:04:33
Min Dag
Nu ska jag snart äta middag hoppas jag. Kom hem för ungefär en timma sedan och var jättehungrig, men det fanns ingen mat som var färdig så jag fick göra några smörgåsar till mig själv. Hoppas den är klart mycket, mycket snart! Och att det är något gott.

Måste arbeta på SO-arbetet om Jehovas vittnen som ska vara inlämnat imorgon. Men arbetet är nästan klart och vi har morgondagen på oss också, så vi hinner bli klara i tid. Förmodligen i morgon förmiddag. Skönt att bli av med det sedan. ^
För på onsdag är det svenska plugg som gäller fram till på fredag, och i helgen blir det till att göra klart Rättskunskapsuppgiften vi har fått. Så det är saker på gång hela tiden!
Och dessutom har jag mitt "träningsschema" så jag har nästan fullt upp på fritiden med. Hoppas jag klarar av att göra alla saker så att det inte drabbar något ämne eller framförallt mig själv psykiskt. Men det kommer nog att funka. Så länge jag håller mina deadlines, så...

Hade estet idag, men det var en del som inte hade blivit meddelade om att vi skulle ha det och det ställde till lite problem för mig eftersom han som jag har en "monolog" med inte var där och vi hade behövt öva på den. Men vi får öva på fredag istället.

Nej, nu måste jag börja på SO:n.
Ha en fin tisdagskväll (: .

Godnatt

2010-03-07 21:04:32
Min Dag
Nu ska jag bara spela lite tvärflöjt, borsta tänderna och kanske packa en väska till imorn och sedan stupa ner i sängen. Klockan kommer säkert vara mycket innan dess, tyvärr. Jag som ville gå och lägga mig redan vid klockan sju för att jag var så himlans trött. Nu vill jag istället sitta uppe hela natten, konstigt det där med trötthet..

I vart fall ville jag bara säga godnatt, hihi. Så; Godnatt (:Imorgon blir det träningsvärk

2010-03-07 16:39:04
Min Dag
Jag säger bara oj, vad otränad jag är. Trodde att jag lätt skulle kunna springa ett varv runt Kode, men när vi hade sprungit 2,6 km kände jag att jag bara ville att det skulle ta slut när som helst. Hade fått håll dessutom, usch! Så efter 2,6 km gick jag en stund för att sedan springa den sista kilometern (gick väl någon gång på den sista kilometerna p.g.a. håll). Känner i magen, låren och ryggen att de muskler man använder vid löpning inte har använts på ett tag.
På spinning övar man de muskler som man behöver när man cyklar och kondition of course. Så konditionen ska jag öva genom att gå på spinningen tänkte jag, och sedan ut och springa två gånger i veckan för att träna upp löparmusklerna.

Eller jag och jag, haha. Pappa tyckte vi skulle ut och springa tre gånger minst i veckan, men eftersom jag vill gå på spinning och hinna med tvärflöjten och så kortade vi ner det till två; på torsdagar och söndagar. Finns inte en enda veckodag längre som jag inte gör något på fritiden. Tur att vi inte har så mycket i skolan just nu. (:

Gissar att jag kommer ha lite träningsvärk i ryggen och låren imorgon och att jag kommer gå runt och klaga på det ;) .

Men nu måste jag fortsätta med mitt och Willes SO-arbete! För det ska vara klart och inlämnat på onsdag.

Attans

2010-03-07 13:27:55
Min Dag
Jäklars! Trodde pappa hade glömt av att vi skulle springa idag. Men nu kom han och frågade om vi ska ge oss ut snart. Känner faktiskt inte alls för att ta mig en springtur idag. Men då skulle pappas uppdrag som tränare misslyckas, vilket jag inte tror skulle hända.

Dock ler fru fortuna lite åt mig för han hittar inga joggingskor. Kan ju alltid hoppas på att de har gömt sig på ett riktigt bra ställe...

Söndag förmiddag

2010-03-07 12:02:49
Min Dag
Solen lyser helt underbart vackert och hade det inte varit för att jag har lite plugg att göra så hade jag gått ut på en långpromenad. Helst hade jag velat gå ut på en lång promenad i solskenet med min fina pojkvän, men han skulle på match långt borta i Nässjö idag tyvärr...

Men jag kommer ändå att komma ut i solskenet idag för min pappa har tagit åt sig jobbet som min tränare inför Göteborgsvarvet och igår sa han att "imorgon ska du och jag ut och springa. Du måste komma i form inför Göteborgsvarvet!" Så det är vad som väntar mig när han har kollat klart på Vasaloppet, vilket är om bara några minuter.
Ärligt talat känner jag inte alls för att springa just nu, men det känns säkert bra när jag väl har kommit ut.

Ska väl försöka lägga ut några franskaglosor på glosor.eu innan pappa drar ut mig på joggingtur.
Ha en fin lördag!

Vårkänslor!

2010-03-06 13:53:51
Min Dag
Har fått riktiga vårkänslor nu de senaste dagarna. Om man bara tittar ut genom fönstret, upp mot himlen och struntar i att det ligger en massa snö på marken kan man tänka sig att det egentligen är vår och att man inte behöver ha på sig tre par strumpbyxor när man går ut. Jag vill ta fram min vårjacka och gömma mössan.

Så idag tänkte jag trotsa snön och ta på mig mina chinos och mina gubbskor. För jag vill ha vår nu! Och lite plusgrader, tackar på förhand.

Lite smält hav och friska vårvindar vore inte fel

En tunn jacka och kunna gå utan långkalsonger vore inte heller så fel.

Lördag eftermiddag

2010-03-06 13:39:49
Min Dag
Har kommit hem efter spinningen, ätit och duschat. Nu ska jag bara fixa lite saker på datorn, sedan ska jag packa och bege mig hem till pojkvännen.

Anmälde mig nyss till seedingloppet som går av stapeln den 21 mars! På något sätt kommer jag i en bättre startgrupp på Göteborgsvarvet om jag springer seedingloppet, så det är därför jag tänker springa det^. Wish me luck att komma i form, haha.

Hoppas du får en fin måndag (:

Johnossi

2010-03-05 16:19:25
Dagens låt

Den här låten får mig att bli på oftast glatt humör. Eller den ger mig en speciell känsla. En känsla av vår. Av att man går utomhus genom alleér och går på trottoarer i Göteborg.
Nu pratar jag om själva musiken. Skulle jag lyssna på texten ordentligt och tänka efter varje gång jag hör den så skulle jag skriva något helt annat. Men det känner jag inte för idag.

Johnossi - Man must dance

 

We're the people, the lucky
with the fragile bones
the ones who sit and worry
about getting old
We're the people, the happy
with broken hearts
the ones who draw a picture
and proclaim that it's art

But you, and you, and you, and you
you're just an animal developed into
You and you and you and you
a monkey needs to dance so do you

[...]

You like to do it as a child on your own
you're in the jungle and the monkeys
take your mind from your home
How many times do the tell you
that it's perfectly fine for you to dance around
naked when you're all by yourself

But you, and you, and you, and you
you're just an animdal developed into
You, and you, and you, and you
a monkey needs to dance so do you

a monkey needs to dance so do you


Födelsedag

2010-03-05 16:01:54
Min Dag
Blir så glad när jag kommer hem och det ligger ett paket/tidning på sängen. Idag låg det nya numret av Damernas Värld där och väntade på mig. Tänkte ta mig tid sedan och läsa den i lugn och ro.

För övrigt så fyller min lilla katt år idag. Eller lilla och lilla, han är sex år nu. Känns nästan som om det var förra året, eller för två år sedan som han föddes i vår soffa medan jag, en kompis och min lillasyster satt och tittade på Disney Channel. De blir så stora så fort de små liven! Hihi

Sex år idag!

Hemma

2010-03-05 15:53:43
Min Dag
Jag struntade i att åka til friskis för att jag ville inte sitta kvar i skolan i två timmar till utan att ha något att göra och de flesta hade redan gått hem eller gått till sin estet. Dessutom kom jag på att jag jag hade använt alla min tio gånger som jag hade på 10-gångs-kortet, vilket betydde att jag skulle få betala sextio kronor igen, som jag fick göra senaste gången jag var på friskis och svettis och ville inte göra det idag igen.
Men imorgon ska jag åka dit och spinna och förhoppningsvis följer mami med så att hon kan betala ett terminskort till mig.

Ikväll ska jag för första gången på jag vet inte hur många veckor göra precis vad jag känner för utan att känna att jag måste plugga något. Jag har bara svenskaprov, so-inlämning och franska glosor till nästa vecka. Dessutom känner jag en JÄTTE STOR lättnad över att matteprovet är över. Det är som att någon har lyft en stor tung ryggsäck från min rygg eller stora tyngder från mina axlar. Jätte skön känsla, och den ska jag ta till vara på.

Adjö matte c

2010-03-05 14:04:33
Min Dag
Då var ännu ett nationellt prov i matte gjort. Ännu en kurs som är avklarad. Och ännu en kurs som ska påbörjas (matte d).

Det nationella provet för matte c gick nog bra. Får hoppas på det. Vill inte och tänker inte få vg i matte. Det skulle inte gå för matte är det ämne som jag är bäst på, så om jag skulle få vg så kommer nog allt att känns hopplöst. Dock oroar jag mig för sista uppgiften, för jag läste fel på frågan och försökte mig på något i stort sätt omöjligt, tills jag kom på att jag hade tänkt fel när det var ungefär en halvtimma fel! Så himla typiskt att sånt ska hända mig!

Fick resultatet på fysikprovet förut och det hade gått riktigt bra! Trodde att det skulle gå sämre än vad det hade gjort. Skönt det!

Nu har jag egentligen slutat för att jag har ingen estetisk verksamhet idag, men jag ska på ett ki-balans-pass sedan på friskis och svettis så det är ingen idé att åka hem. Dessutom gick bussen precis.

Får hitta något att roa mig med så länge. (:

hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0