Ledig måndag

2011-10-31 12:48:00
Min Dag
Vaknade klockan sju idag av mobilalarmet. Tycker det är lika bra att jag är vaken och har varit uppe en stund (ungefär en kvart) ifall jag skulle bli inringd på jobb.
Fick städat litegrann i mitt rum (ingen annan än jag som märker någon skillnad dock), äta frukost, ta på mig kläder och läsa i tidningen innan klockan blev åtta och jag kände att jag behövde lägga mig en stund. Sov inte så bra i natt och jag vet inte vad det beror på. Hade svårt att somna och det kändes som att jag befann mig i ett halvvaket tillstånd ungefär hela natten.

Somnade på soffan i vardagsrummet och vaknade inte förrän efter klockan nio, och jag hade fortfarande inte fått något samtal så jag drog slutsatsen att det skulle bli en dag utan jobb.
Blev bokad för imorgon men blev sedan avbokad igen för att de hade råkat dubbelboka, typiskt! Så jag vet inte om jag kommer jobba imorgon eller inte.

Men nu ska jag åka in till Göteborg med Emelie för hon vill köpa ett nytt objektiv till sin kamera. Sedan åker vi och tränar med mami! Det kommer bli super gött!
Ha en underbar måndag.

Old pic.


Broken Strings

2011-10-30 16:39:22
Dagens låtJames Morrison ft. Nelly Furtado - Broken Strings

Let me hold your for the last time
It's the last chance to feel again
But you broke me
Now I can't feel anything
When I love you it's so untrue
I can't even convince myself
When I'm speaking it's the voice of someone else
It tears me up
I try to hold on but it hurts too much
I try to forgive but it's not enough to make it okay

You can't play on broken strings
You can't feel anything
That your heart don't want to feel
I can't tell you something that ain't real
The truth hurts and a lie's worse
How can I give anymore
When I love you a little less than before?


Oh, what are we doing?
We are turning into dust
Playing house in the ruins of us

Running back through the fire when there's nothing left to save
It's like chasing the very last train when it's too late
It tears me up
I try to hold on but it hurts too much
I try to forgive but it's not enough to make it all okay

You can't play on broken strings, you can't feel anything
That your heart don't want to feel
I can't tell you something that ain't real
The truth hurts and a lie's worse
How can I give anymore
When I love you a little less than before?

Let me hold you for the last time
It's the last chance to feel again.


Wille och Willig-lördag

2011-10-30 16:29:39
Min Dag
Hade en mysig lördag igår tillsammans med Wille och Willig. Blev inte att jag tog fram kameran igår heller, så ni får klara er utan bilder.

Vi (jag och Wille)
gick runt i affärer i Göteborg för Wille skulle köpa lite kläder och accessoarer till en fest vi ska på nästa fredag. Sedan blev vi så hungriga att vi nästan svimmade och åt lunch inne på Paprika (ugnsbakad potatis med tonfiskröra för min del) och ungefär då kom Willig och gjorde oss sällskap.

När vi ätit upp åkte vi till Kungälv, hyrde en film (The Adjustment Bureau, som var helt okej), åkte till Wille och hade lördagsmys!

En alldeles utmärkt fin lördag!

Ps. Ni har väl inte glömt att vrida tillbaka klockan idag?

Wille och Willig.

If I were a boy

2011-10-28 16:28:57
Dagens låt

Ibland känns det lite så.
(Egentligen inte för tillfället, men jag kom inte på någon annan låt jag kände för att lägga upp.)
Beyoncé - If I Were A Boy

If I were a boy
Even just for a day
I'd roll out of bed in the morning
And throwing on what I wanted
And go
Drink beer with the guys
And chase after girls
I'd kick it with who I wanted
And I'd never get confronted for it
Cause they stick up for me

If I were a boy
I think I could understand
How it feels to love a girl
I swear I'd be a better man
I'd listen to her
Cause I know how it hurts
When you lose the one you wanted
Cause he's taken you for granted
And everything you had got destroyed

If I were a boy
I would turn off my phone
Tell everyone it's broken
So they think that I was sleeping alone
I'd put myself first
And make the rules as I go
Cause I know that she'd be faithful
Waiting for me to come home

If I were a boy
I think I could understand
How it feels to love a girl
I swear I'd be a better man
I'd listen to her
Cause I know how it hurts

It's a little too late for you to come back
Say it's just a mistake
Think I'd forgive you like that
If you thought I would wait for you
You got it wrong

But you're just a boy
And you don't understand
How it feels to love a girl someday
You wish you were a better man

You don't listen to her
You don't care how it hurts
Until you lose the one you wanted
Because you've taken her for granted
And everything you had got destroyed

But you're just a boy

Halloweenfest

2011-10-28 13:22:00
Kalas och festligheter
Igår var jag på en halloweenfest utklädd till hemmafru med klänning och förkläde. Tog inte fram kameran (har börjat bli dålig på det, fy!) (å andra sidan är det väl ett bra tecken på att jag har roligt) så jag har inga bilder och vad jag vet var det ingen annan som fick med mig på något fotografi. Ska försöka bättra mig på fotografi-sidan.

Det var i vart fall en rolig fest! Värdinnan Kristina hade pyntat och fixat så himla fint. Jag var med och belade en liten present till henne (en julkalender från the Body Shop) som tack för att hon fixade alltihop! Jag var tyvärr inte där när hon fick presenten (hamnade hemma hos en av Patriks kompisar först), men hon verkade ha blivit jätte glad kul!

Mår bra idag, bara lite incidenter och händelser som analyseras och tänks igenom och lite trött, men det kanske försvinner när jag får träffa Wille och Willig senare!

Hoppas ni hade en underbar fredag och får en finfin lördag! :)


Tog ju som sagt inga bilder igår, så här kommer en från när jag var på midsommarfest.

Torsdagsjobb och träning

2011-10-27 17:04:07
Min Dag
Har jobbat idag i ungefär fem timmar. Cyklade i morgonmörkret och förbannade det faktum att jag inte har någon cykellampa installerad på min cykel eller någon pannlampa. Fick cykla med mobilen i ena handen och använda mig utav dess lampa tills jag kom till cykelvägen som är upplyst av gatulmapor.

Och nu ska jag snart åka iväg och träna tillsammans med mami och Eme. När jag kommer hem ska jag börja leta fram lite kläder och annan utstyrsel till min utklädnad som jag ska ha imorgon på en halloweenfest.

Ha en underbar torsdagskväll!


Tränat

2011-10-24 20:40:32
Min Dag
Har kommit hem och har ätit lite efter att ha varit på ett gympapass tillsammans med mami och Eme. Kände verkligen av att jag inte har tränat på två (!) veckor. Konditionen och styrkan blir helt rubbad när man inte har tränat på ett tag. Men nu är jag förhoppningsvis igång igen efter att ha varit lite förkyld! Härligt, minst sagt.

Hade körlektion på förmiddagen idag och vi har börjat tänka på att boka uppkörning- och teoriprovstid! Inget bokat ännu, men för tillfället kan jag nog lyckas få körkort innan jul. Om jag inte gör bort mig på uppkörningen eller provet, vill säga. Kan ju hända i situationer där man är nervös och/eller stressad att det inte riktigt går som man vill.
Men det orosmomentet ligger än så länge en liten bit in i framtiden, så det upptar inte någon större del av mina tankar. Än.

Hoppas ni får en alldeles strålande måndagskväll!

Rosa Bandet

2011-10-23 18:38:36
Allmänt
Oktober har ju blivit den rosa månaden och varje år säljs "rosa produkter" där en viss summa av priset går till att stödja forskningen för bröstcancer.
En av de här produkterna är det välkända rosa bandet som fungerar som en liten brosch att fästa på sin jacka, tröja, väska eller var man nu vill sätta den.

I fredags köpte jag mitt andra sådant rosa band. Den tror jag kommer sitta finfint på min bruna vinterjacka. På min trenchcoat sitter det redan ett årets rosa band (som jag köpte tidigare i månaden) tillsammans med förra årets band.

Jag har utöver att köpa banden skänkt pengar genom att sms:a BESEGRA 5669 till nummer 72988 (tror att Tyra Sjöstedts insamling, men pengarna går såklart enbart till Bröstcancerfonden). 50 kronor kostar det att sms:a en gång, helt klart värt det! Man känner alltid minst någon som har blivit drabbad av bröstcancer och ungefär en av tre kvinnor drabbas, vilket gör att om den här forskningen får mycket resurser kan den nå framsteg och förhoppningsvis få ner drabbningsantalet.
Så skänk väldigt, väldigt gärna pengar eller köp en rosa produkt.Frukost.

2011-10-21 11:07:44
Min Dag

imag0106_1319187 (MMS)

Frukost.


Ledig torsdag

2011-10-20 12:17:58
Min Dag
Har vaknat med en hals som känns torr och rostig hela veckan, och igår bestämde jag mig för att jag bara ska vara hemma idag och försöka att bli frisk från den här förkylningen som jag lyckats dra på mig. En förkylning som varken vill försvinna eller blomma ut ordentligt, så jag har befunnit mig i ett halvsjukt tillstånd några dagar och känt mig allmänt seg.

Känner mig redan bättre. Halsen kändes som sandpapper när jag vaknade men nu känns den okej vilket såklart är skönt. Tror jag kommer vara pigg och fräsch imorgon när jag vaknar, eller inte vakna och känna mig krasslig i vart fall.

Har alltså inga speciellt planer för idag mer än att jag ska åka hem till Patrik någon gång på eftermiddagen eller kvällen. Får se när han tar sig hem från skolan. Det är så skönt att få ha en dag då jag inte har några tider alls att passa, utan bara göra lite vad som faller mig in. Helt klart något man får ge sig själv ibland.

Hoppas ni får en finfinfin torsdag! :)


Gepardklor och Asterix

2011-10-18 11:00:00
Konsumtion
Förra måndagen när jag hade måndagsfika med Wille fick jag lite tid för att titta runt lite i affärer medan jag väntade på att Wille skulle komma farandes i en spårvagn.


Jag köpte den här ringen som ser ut som en gepardklo med svans.


Den här ringen som påminner mig om Asterix köpte jag också, samt ett par örhängen som jag för tillfället har glömt hemma hos Patrik och därför inte har något kort på.

En dag

2011-10-17 22:19:04
Min Dag
Igår gick jag och såg En dag på bio tillsammans med ett gäng tjejer.
Jag har ju läst boken och tycker om den. Det dumma med att gå och se en film som är baserad på en bok som man har läst är att risken är väldigt stor att man blir besviken. Saknar vissa delar som man själv tycker är viktiga för att man blivit berörd av dem, och blir arg på producenten för att han inte tagit med det men samtidigt är glad över att man läst boken och vet om de här partierna ur berättelsen.

Så kändes det inte igår. Jag var fortfarande glad över att jag läst boken och kände till en del händelser, känslor och personer som de som bara ser filmen missar, men jag saknade inte några större scener och tycker att de har gjort en bra film av boken; det är inte ofta det händer.
Det enda som jag kände var en aning jobbigt var att jag just visste vad som skulle hända, men bara fantiserat fram de scenerna i huvudet. När en speciell scen närmade sig tänkte jag "snart händer det, snart kommer det" medan hjärtat dunkade fort, fort. När det slutligen hände fortsatte hjärtat att banka frenetiskt fort och jag grät mer än när jag läste boken. Tårarna rann nerför kinderna under hela den bit av filmen som återstod.

En fin film om en vänskap och kärlek som varar lika länge som livet. Mycket fint.
Gå och se den, helt enkelt!


Och ungefär såhär såg jag ut i det fina solskenet.

Scallopine alla dolomiti

2011-10-15 20:30:21
Min DagHar ungefär precis kommit hem till Patrik igen. Vi har varit och ätit supergod mat på Pasta Etc i Göteborg. Jag tog samma rätt som förra gången vi var där. Det var lite saltare den här gången, men annars lika gott som förra gången! Åh.
Patrik tog Pasta Carbonara och tyckte det var gott.

Nu ska jag ta och dricka något varmt och gott (varm o'boy kanske) för jag har fått lite ont i halsen. Och ont i öronen, tror jag har en förkylning på gång. Usch.
Hoppas ni får en underbar lördagskväll!

2 steg från Håkan

2011-10-14 20:53:57
Musik
Har ungefär precis sett dokumentären om Håkan Hellström. Den gick på teven någon fredag för några veckor sedan, men jag hade inte möjlighet att se den då. Som tur är ligger den uppe på svt play (vilket den gör fram till den sjätte november).Efter de första minutrarna kände jag direkt hur mycket kärlek jag vill ge den här människan. Han har så mycket klokt att säga och han försöker aldrig helgonförklara sig eller framställa sig till något bättre eller större än vad han är.
På de konserter jag har varit på får jag alltid känslan av att han är så glad och lycklig för att just jag och de andra i publikhavet ville komma på hans konsert. Och det tycker jag är så himla fint. Att han aldrig tar det för givet att vi står där och hoppar, sjunger, skriker, viftar med armarna och känner oss in i musiken. Det är som att han blir lika förvånad varje gång. Oerhört fint, för man vill aldrig bli tagen för givet.Det som jag också tycker är intressant och som de tog upp i dokumentären är att antingen så älskar man Håkan eller så nästintill hatar man honom (finns väl ett och ett annat undantag som befinner sig i något slags mellanlan och som bekräftar "regeln"). Det måste ju vara något med honom som får människor att dela upp sig i så starka läger. Frågan är ju bara vad det är. Om det är hans röst, hans musik, hans personlighet eller något annat.
Personligen tror jag det är en slags blandning. Och sedan finns det inget i hela världen som alla människor är ense om att tycka om.

Den här dokumentären fick mig genast att längta så oerhört mycket efter nästa konsert. Samtidigt är jag lite rädd över att det är som Amanda sa, att han har haft så många konserter och framträdanden det senaste året att frågan är om det här kanske var hans sista. Eller att det kommer dröja länge till nästa.
För Håkans del hoppas jag att han hinner vila ut, vara med sin familj och sina vänner och göra lite vad han känner för.
För min del hoppas jag att det inte dröjer alltför länge innan han har vilat upp sig.


Ändrade planer

2011-10-14 20:21:07
Min Dag
Var på körskolan förut och efter körlektionen satte jag mig och pluggade lite. Är klar med alla prov och har slutprovet (menar inte själva teoriprovet, har inte bokat tid för det ännu) kvar nu att göra, ungefär. Fast jag tror jag ska gör de andra proven några gånger till och se till att få godkänt på dem igen innan jag gör slutprovet och förhoppningsvis blir godkänd första gången jag gör det. Yes, yes.

Körde ner till Göteborg förut idag med mamma (nej, vi tog inte motorvägen utan den gamla vägen, är inte redo för motorväg än tror jag) och köpte skor som är lite varmare och tål snö och vatten bra. Inte världens snyggaste, men bra att ha på fötterna om jag får jobba under de kallare dagarna.

Hade tänkt att gå till Kontiki idag där de har någon slags popfest och spelar Håkan Hellström-låtar men de jag tänkt att gå med hade fått andra planer, tyvärr.
Och imorgon var det tänkt att mormor skulle ha en liten fest här hos oss, men hon känner sig inte riktigt bra så det blev inställt. Tråkigt.

Istället har jag och Patrik planer på att gå ut och äta imorgon och sedan får vi se vad vi hittar på! Ska bli mysigt.

Hoppas ni har en finfin fredagskväll! :)


Åt kladdkaka till efterrätt idag som Emelie och hennes kompis Emma gjort. Gott!

Arbetsdag

2011-10-12 16:57:32
Min Dag
Igår kväll kom Patrik hem till mig och sov över till idag. Det är nog första (eller som högst andra) gången han gör det på en vardag sedan han började plugga. Det var mysigt i vart fall!
I morse vaknade vi runt kvart över sex av hans alarmsignal, och när han gick upp ungefär tjugo minuter senare gick jag upp och åt frukost med honom innan han gick till bussen. Det hade ju varit lyxigt att få gå upp och äta frukost tillsammans ungefär varje morgon. Någon gång i framtiden, förhoppningsvis.

När Patrik gått låg jag kvar i sängen och läste lite tills mobilen ringde och jag blev inkallad på jobb. Har nog inte berättat det än, men jag har fått jobb som timvikarie på förskolor. Jobbade första gången förra onsdagen och jobbade min tredje gång i dag.
Den här veckan kommer jag jobba alla dagar jag kan, vilket såklart känns kul. Det som ännu inte riktigt är så kul är att behöva gå upp så tidigt på mornarna. Har ju varit lite bortskämd med att kunna sova tills jag vaknar och lägga mig lite när jag vill. Men nu är det alltså slut med det, fast det känns mest positivt, bara jag kommer in i det och någon slags rutin och inte är sömnig och trött hela dagarna.
Ikväll blir det till att lägga sig i tid för min del, alltså!

Ha en finfin onsdagskväll!

Trött måndag och Willefik

2011-10-10 20:38:31
Min Dag
Har sovit urdåligt i natt och har längtat efter att få komma hem och lägga mig ungefär hela dagen, speciellt när jag behövde slå ihjäl lite dötid inne i Göteborg medan jag väntade på att Wille skulle bli klar på skolan och roade mig med att gå runt i affärer. Köpte lite småsaker, visar sedan tror jag.

I vart fall så hade jag körlektion på morgonen. Gick bra! Känns verkligen som att jag kommer närmre och närmre ett körkort.

Åkte sedan in till Göteborg och träffade Wille. Mycket, mycket, mycket trevligt och kul! Kände mig i och för sig inte så hemskt rolig när jag var urtrött, men superkul att träffa Wille i alla fall!
Vi fikade lite och sedan drog vi runt och försökte hitta fina/varma skor. Gick sådär. Och Wille blev en ryska under en stund, haha.

Oh, well. Har piggnat till nu lite efter att ha ätit lite mat så jag väntar med att gå lägga mig. Kanske ser några serieavsnitt på kanal 5:s hemsida. Avverkar rätt många säsonger och avsnitt där för tillfället och varierar mig med att läsa i en bok då och då. Just nu läser jag Det är så logiskt alla fattar utom du (som för övrigt är en ytterst bra låt av Petter) och den är helt okej.

Ha en finfin måndagskväll, hörrni! (:


Tv-serie-period

2011-10-07 15:45:33
Min Dag
Var på körskolan förut idag och det går ju bättre och bättre för varje gång! Idag blev jag till exempel godkänd på alla fasprov på datorn som man måste göra innan man kan gå vidare till repetition och sluttest (och ännu lite senare göra själva teoriprovet). Och körningen går bättre och bättre och jag börjar bli godkänd på allt fler moment. Känns underbart bra med körningen (och teorin) för tillfället, helt enkelt!

För övrigt har jag en period där jag, när jag får tid över (vilket är ganska ofta just för tillfället), ser på gamla (och en del nya) tv-serie-avsnitt som ligger ute på kanalernas play-sidor. En hel del som jag har missat under pluggtiden som varade under gymnasiet (och lite under högstadiet). Det är en klar fördel med att se gamla avsnitt och säsonger eftersom jag inte behöver vänta i en hel vecka innan nästa avsnitt kommer, utan bara några minuter (eller timmar).

När jag har tröttnat på att se gamla serieavsnitt vet jag inte än vad jag kommer att komma in i för "period". Kanske en ny läsperiod eller något helt annat, det får helt enkelt tiden utvisa.

Nu ska jag gå och göra iordning ett pajskal till min tacopaj och sedan blir det väl något avsnitt från kanal 5:s play-sida. Ännu lite senare ska jag vara med Patrik, men vet inte riktigt var eller när än.

Hoppas ni får en alldeles underbar fredag!


Bokmässböcker

2011-10-02 12:42:53
Böcker
Förra lördagen var jag ju på bokmässan och jag hittade nio böcker som jag köpte och fick två signerade.


Berättelsen om Esmara av Petra Östergren och Bedragaren av Katerina Janouch, min första roman av Katarina och jag fick den dessutom signerad.
Berättelsen om Esmara visste jag inget om, men Petra kom framt till mig och frågade om jag ville läsa en annourlunda bok vilket hon förklarade att hennes var. Hon sa också att om jag ville köpa den kunde jag få den signerad. Min första signerade bok!


Skynda att älska av Alex Schulman och En gåtfull vänskap av Yoko Ogawa.


Scar Tissue av Anthony Kiedis med Larry Sloman och Att Springa av Maria Sveland.
Scar Tissue är en självbiografi av sångaren i Red Hot Chili Peppers och ska bli mycket intressant att läsa!


Och en anteckningsbok gjord på bananfiber och återvunnet papper. Vet inte vad jag ska ha den till än, men behöver jag en anteckningsbok någon gång har jag en som är miljövänlig, mycket bra!

Lite presenter

2011-10-01 13:18:00
Min Dag
Fyllde nitton år för några veckor sedan och då fick jag lite presenter. Bland annat det här:


Presentkort på The Body Shop från Emelie (redan använt, förresten) och en duschgel som luktar mango.


Två böcker från Wille. Ska läsas så fort jag läst klart böckerna i min nuvarande bokhög!
En lite oväntad present från Niklas. En mycket gullig liten anka som fungerar utmärkt som tesil när den inte används som gullig prydnad. (Hade förresten tittat på den många gånger i affären och tänkt att den skulle vara kul att ha, men aldrig köpt.)


Av Patrik fick jag den fjärde och sista säsongen av Ugly Betty! Nu ska jag bara ta mig igenom tredje säsongen innan jag kan fortsätta och se på den här.


Ett presentkort på H&M av Patriks föräldrar.

Sedan fick jag också pengar (som ska gå till körkortet, superbra!), fina champagneglas, fler delar till min servis och silverbestick och presentkort.
Tack så mycket för allt!


hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0