Första advent/Jul igen

2014-11-30 11:06:00
Min Dag
Äntligen är det första advent och det är fullt tillåtet att spela julmusik dygnet runt, äta pepparkakor tills en skäms, få det att se ut som att tomtar har annekterat hela lägenheten och hoppas på att det i vart fall kommer lite, lite snö.
Här är för övrigt min julspellista. Fyller på den allteftersom jag hittar nya finfina låtar. Min absoluta favorit är "You've got balls". Gillar också De Staats version av Let it snow.
Dela jättegärna med er av er bästa jullåt. Älskar att få lyssna på ny, fin musik.
Första julklappen är inköpt och inslagen.
Och jag började småpynta redan i fredags av de få saker jag hade hemma. Men har nu varit hemma hos mina föräldrar (<3) och hämtat tomtar, julstjärna, en julbonad och en gris. Nu ska här pyntas! Jul, jul, jul, snart, snart, snart!
 

Imagination

2014-11-26 21:57:00
Dagens låt
Min favoritlåt för tillfället. Lyssnar på den så ofta jag kan.
Lyssnar på den så ofta att jag till och med drömmer om den. Vaknade upp en morgon och hörde den här låten spelas inuti mitt huvud.
Tycker den är så himla, himla bra. Bästa är att lyssna med mycket bas. Åh.
 
Gorgon City ft. Katy Menditta - Imagination
 

Pizza gjord på quinoa med getost, citron och basilika

2014-11-18 20:05:00
Mat och recept
Jag hittade ju ett recept på helt glutenfri och vegetarisk pizza och häromdagen testade jag det! Tar ungefär 8 timmar att förbereda och kanske 45 minuter att göra. Så det är inget en bara slänger ihop en vardagskväll, men det blev superbt gott!
Detta behövs:
- Ungefär 1,5 deciliter quinoa (jag hade bara så mycket hemma, det skulle egentligen varit en deciliter till men jag tyckte det blev bra ändå!)
 - En vitlöksklyfta
 - Schalottenlök (min favoritlök så jag tog några lökar extra)
 - En citron (egentligen något sötare sort, men jag tog det jag hade hemma)
 - Ett paket getost
 - Färsk basilika
 - Olja
 - Salt, peppar
 - En 250 graders varm ugn
 
Låt quinoan stå i blöt i ungefär åtta timmar. Ett tips är att röra runt minst en gång efter några timmar eller så, så att alla frön blir lika blöta.
Sila sedan bort vattnet(ett tips är att ställa något kärl (typ decilitermått) under för en ska använda vatten i nästa steg).
Mixa quinoan med vitlökenoch ungefär en halv deciliter vatten. Det ska bli ungefär som pannkakssmet.
Stek smeten i lite olja (ha inte för hög värme, den fastnar lätt!). Har en en gjutjärnspanna skulle en kunna steka i ugnen istället, men det har inte jag så gjorde såhär istället (läs orginalreceptet för vidare och mer noggranna instruktiner). Lägg över på bakplåtsklädd plåt.
Blanda getost och citronsaft frånungefär en halv citron. Är osten lite torr kan det vara bra att hälla i lite mjölk eller vatten. Den ska bli bredbar, liksom.
Skiva resten av citronen.
 Och skiva schalottenlöken.
 Bred på oströran på quoinadegen, lägg på citronskivor, schalottenlök och färsk och/eller torkad basilika. Ringla över lite god olja. Strö över salt och/eller peppar.Baka i ugnen i lite mer än tio minuter.
När osten har smält är den klar!
 Strö över lite mer färsk basilika (upptäckte att färsk basilika inte blir så jättebra i ugn), och servera med lite solrosfrön (eller nötter om en tål sådant). Ät upp. Nomnomnom.
 
 

En räv

2014-11-17 21:46:00
Konsumtion
I början av oktober hämtade jag ut ett cirkulärt, avlångt paket från Society6 på postombudet.
Innuti paketet låg den här illustrationen, "Fox" av Amy Hamillton. Jag beställde den som en födelsedagspresent till mig själv.
Och för ungefär en vecka sedan köpte jag en ram till den och nu sitter den uppe på väggen! Så himla fint.
Jag hängde upp den i hörnet vid soffan, för där fanns det redan skruvar i väggen sedan förra hyresgästen. Den får hänga där så länge, kanske att den hamnar bredvid Dödentavlan lite längre fram.
 

A. Rab

2014-11-16 20:02:58
Dagens låt
En video baserad på en sann historia. Eller med andra ord: i stort sett allas grundskoletid.
Så himla irriterande med tuggummi-tuggandet i början. (Förstår att det dock är meningen.)
Och bara orka att saker som förknippas med tjejer ska vara det sämre av alternativen.
Liten detalj: handfläkten.
Gnucci - A. Rab
 

Måla sektionsmärket och Veraspex

2014-11-15 14:02:25
Kalas och festligheter Min Dag Skolan
I går bestämde vi oss för att det var dags att måla vårt sektionsmärke i Olgas trappor, trots att det var blött i trappan och fuktigt i luften. Det var i vart fall inte en dag där det regnade, så vi tyckte att det under rådande omständigheter (få oregninga dagar såhär års) en av de bättre dagarna att göra detta på.
Efter ungefär en och en halvtimma var vi klara! Vi blev mycket nöjda med resultatet. Senare på kvällen mötte jag upp de flesta av mina undulater för att gå och se vår undulat Astrid i huvudrollen i årets Veraspex. Jag glömde ta bilder, men här finns det några att se om ni vill (och det vill ni!). Spexet var för övirgt alldeles fantastiskt.
Efteråt letade jag upp mina bØf:are och kom hem senare än vad jag hade tänkt mig.
 

pHaddertack

2014-11-15 13:27:00
Kalas och festligheter
Förra fredagen anordnade vi i bØf tillsammans med aspar en pHaddertacksittning. Asparna fixade mat, dryck, toastning och pynt medan vi bara hjälpte till. På sittningen fick sedan alla som pHaddrat under årets mottagning komma. Brumm var där, till exempel!
bØf fick dansa på både bord oh golv. Så himla fint!
 Temat var för övrigt "Hjälp, min syster är min mamma" (asparnas påhitt), vilket var ett så sjukt skumt tema men asparna lyckades ändå göra en superb sittning av det hela! Finfint, helt enkelt.
 

Halo

2014-11-14 15:40:00
Dagens låt
En sådan fantastisk cover på "Halo". Så fint med bara cello och sång.
Ane Brun feat. Linnea Olsson - Halo
 

ASPA bØf!

2014-11-13 22:52:30
Skolan
 

När en är hem-hemma

2014-11-13 22:31:00
Min Dag
Direkt efter att tentan var gjord satte jag mig på tåget hem till mina föräldrar för att få vara med dem ett tag. Fick ett linne av min syster pga att hon hade köpt fel storlek. Superbt!
Både min syster och min mamma var lediga på fredagen, så vi åkte iväg en sväng och köpte sådant som vi tänkte att vi behövde.
Jag hade massor av tid till att läsa annat än kurslitteratur. Den lyxen!
 Hade också tid tillatt klappa lite på pälsbollen och ta en springtur på landsvägen.
En stackars pumpa var kvar ute i landet, så den tog vi in och skar och skalade. Det går mycket snabbare när en är fler än en!
Det blir så himla mycket mat av en pumpa! Vilket ju är alldeles strålande. Det blev mycket, mycket över trots att vi gjorde soppa till hela familjen, i och för sig som förrätt, men ändå.
Så finfint att få åka hem-hem ibland. <3
 

Aspfilm

2014-11-04 21:02:00
Filmer Skolan
 
Vi i bØf hade vårt aspmöte (vilket betyder att vi berättar vad vi gör och vad som kommer ske under aspningen) i måndags. Vi hade den här filmen som intro, efter att jag och min modulchef haft ett litet (med betoning på litet) skådespel där vi förfärades av att de andra bØf:arna ännu inte hade kommit fastän mötet redan hade börjat ... Så mitt uppdrag blev att ge mig iväg för att hitta  dem någonstans på Chalmersområdet.
 
"Larger than life" är för övrigt den låten som vi i år dansade till under hela mottagningen, så när den sattes igång hade vi gått in och stod vi redo i våra positioner.
 
Och mamma, du måste se filmen med ljud, annars är det värdelöst och tråkigt.

Måndagsfint

2014-11-03 17:00:00
Fint
 
Det här receptet på (grönsvarta) linser, getost och rostade grönsaker. Mmm-mm ... Gjorde det häromdagen, men bytte ut gröna linser till röda och kokade dem, istället för att vänta i åtta timmar (var för hungrig!). Och tog också med några skivor zucchini i ugnen, för jag behövde göra slut på dem.
 
Vägar som är uppbyggda av solpaneler och som kan lysa upp på olika sätt. Enligt filmen skulle USA få tre gånger så mycket elektrisk energi än vad de gör av med om de största vägarna vore täckta med en sådan här väg. Wow. Inga mer förorenande och misstänksamma kraftverk, alltså! 12 november invigs en testbana på hundra meter i Nederländerna. Fantastiskt. Hoppas det fungerar!
Och det här receptet på pizza med quinoa och getost (precis vad jag råkar ha hemma!) som jag borde göra snarast. Glutenfritt och vegetariskt! Wow.

hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0