Tunnbrödslördag

2012-09-30 17:00:00
Min Dag
Igår bakade vi tunnbröd hemma hos mig. Jag var mest springkvinna och hämtade saker.
Pappa eldade och såg till att det brann.
Degen hade det varmt och skönt när det skulle jäsas.
När mina bröd blev klara (ej på bilden) åt jag sisådär två kakor. Supergoda! Sedan fick jag bråttom att göra mig iordning för lördagsaktiviteten och de andra fick klara sig bäst de kunde utan mig.

Little things, september

2012-09-30 11:00:00
Just Little Things

Släktkalas

2012-09-28 12:00:00
Kalas och festligheter
I söndags hade jag och Eme vårt släktkalas.
Jag åt paj för andra gången den helgen. Det var fortfarande lika gott.
Och så fick jag presenter. Bland annat fina champagneglas och pengar. Tack så mycket!
Dock var/blev jag sjuk och gick och lade mig så fort jag kunde efter att de sista gästerna åkte hem.

Korparna

2012-09-28 11:00:00
Böcker
Tomas Bannerhed fick en stor debut med "Korparna" då han vann både Augustpriset 2011 och Borås Tidnings deubatantpris tidigare i år. Och nu har jag alltså läst hans debutroman.
 
"Korparna" handlar i stort om en småbonde och hans son på smålands landsbygd under 70-talet. Klas, sonen, som är kring tolv år förväntas ta över marken och jordbruket som har gått i arv i flera generationer. Hans far oroar sig för skörden och är en aning paranoid. Han är rädd att hans grannar ska stjäla boskap eller skördredskap, eller bränna ner byggnader för honom. Han går omkring och mumlar för sig själv och grannarna har mer eller mindre vänt honom ryggen.
 
Klas största intresse är dock inte jordbruk utan fågelskådning och han är duktig i skolan. Hans far tjatar på Klas att han ska hjälpa till, så att han lär sig innan det är försent. Och för att fadern är gammal och knappt orkar längre. Genom hela boken känner man av den trötthet, bitterhet och paranoia som fadern känner. Det hänger som ett stort, tungt moln över hela familjen och berättelsen. Ingen i familjen orkar egentligen kämpa vidare med att driva gården, men faderns envishet och önskan om att gården ska gå vidare i familjen tvingar dem alla att stanna kvar och försöka.
 
En tung, bra berättad historia och en stark debut.

Hattar, mustascher och en och en annan katt

2012-09-26 11:00:00
Kalas och festligheter
I lördags hade jag min 20-årsfest med temat "Hattar, mustascher och en och en annnan katt".
Hela lördagen bakade jag pajer, tårtor och gjorde en bål. Fick finfin hjälp.
Och så pyntade vi. Vimpeln är köpt men bilderna klippte jag och Eme ut mellan bakandet.
Och Patrik hjälpte till att duka och göra iordning i lokalen.
Och så kom gästerna!
Bålen ställdes fram.
Och alla pajer.
Sedan fick jag öppna presenter.
Niklas hade bakat kakor. Patrik högg in på dem direkt.
Tack så himla mycket för presenterna. <3
Och så måste man ju äta tårta.
Sedan dansade och pratade vi tills gästerna åkte hem.

Sjuk

2012-09-25 19:56:36
Min Dag
Hela min helg bestod av massa kalas vilket var himla trevligt. Vad som inte var lika trevligt var att jag blev sjuk och fortfarande är. Halsvärken har i vart fall gått över (minst tre skedar rå honung om dagen gör susen!) men verkar ha gått över i hosta (vilket jag försöker dämpa med aniste), men jag känner att jag är på bättringsvägen! Att jag orkar göra saker under dagen och inte bara sova är ett tecken i sig för min del.
 
Hoppas att ni andra är friska och krya och att ni har det himla bra!
 

E som i ett

2012-09-25 15:00:00
Kalas och festligheter
I fredags hade Wille och hennes vän Felicia ett litet, litet kalas med temat att man skulle klä ut sig till något som börjar på samma bokstav som ens egna namn. Jag bestämde mig för att vara nummer ett och hade klippt ut ettor att sätta på mig själv.
Vi fick god mat som parmesanostchips, spelade galenpanna och hade det ytterst trevligt. Fin fredag!

Faktafilmer

2012-09-21 12:13:00
Filmer
Otroliga fakta, helt enkelt.
 
 
 

Födelsedagen

2012-09-21 10:58:46
Kalas och festligheter
I tisdags var födelsedagsflaggan uppe och fladdrade så fint i vinden.
Mamma gjorde efterrätt och jag väntade mest på alla andra skulle komma hem från jobb och skola så att jag kunde bli firad.
Till slut hade hela familjen, farmor, farfar och mormor kommit och jag blev firad med trerätters. Först mormors ost- och skinkpaj. (God!)
Sedan kom andra rätten som jag beställt fram.
Mormors tomatsoppa (som nog egentligen är någon slags köttsoppa, men vi kallar den för mormors tomatsoppa).
Superglad födelsedagstjej!
Till efterrätt åt vi någon slags pannacotta. Urgod!
Och så fick jag ju presenter också. Bland annat en ny datorstol som vi ska köpa när jag hittat vilken jag vill ha (sitter på en trästol för tillfället). Senare kom Patrik och grattade mig. Fin födelsedag!

Nollfinalen

2012-09-19 11:00:00
Kalas och festligheter
I lördags åkte jag in till Göteborg tillsammans med finaste Patrik.
Det var höstväder och strumpbyxorna hade fått titta fram ur garderoben.
Vi åkte hem till Carl på en liten förfest.
Tuffa killar.
Senare drog vi vidare mot Chalmers för att gå på Nollfinalen och roade oss.

Tjugo

2012-09-18 10:31:06
Min Dag
Idag är det min tjugonde födelsedag. Har hittills firat den med en god frukost (det stod en mugg på kökdbordet med ljummet honugsvatten i, först trodde jag den var till mig men eftersom det inte fanns någon lapp misstänker jag helt sonika att någon annan i familjen helt enkelt bara glömt den där och alltså inte ställt fram den till mig som en del av en födelsedagsfrukost), se på Gomorron Sverige och gosat med mina katter.
 
Om jag inte blir inringd på jobb tänkte jag bara vara hemma tills min familj och pojkvän kommer hem. Då blir det födelsedagsfirande.
 
Hoppas ni andra får en fin dag!



 

19, 365

2012-09-17 18:00:00
Min Dag
Idag är jag 19 år och 365 dagar (eftersom det är skottår) och imorgon fyller jag alltså 20 år. Min sista dag som nittonåring. Eftersom jag har varit ledig har jag tillbringat den med att se på Gomorron Sverige på SVT1 (gillar att göra det när jag vaknar tidigt på vardagsmorgnar och inte kan somna om), se gamla Filip och Fredrik-program samtidigt som min sköldpaddskatt ligger bredvid samt träffa Wille som bjöd mig på en grattis-i-förskott-fika.
 
En finfin sista dag som nitton år alltså.



Kantarellhelg

2012-09-11 16:00:00
Min Dag
I fredags kom pappa hem med en påse kantareller som en av hans arbetskompisar plockat. Därför fick vi äta svamp hela helgen. Inte mig emot.
I lördags åt vi smörgås med svampstuvning på till förrätt.
Och i söndags svamppaj. Hur gott som helst!
Hoppas ju såklart att flera liknanade tillfälligheter dyker upp!

 

Nick &amp; Noarahs oändliga spellista

2012-09-07 11:00:00
Böcker
Jag har ju läst "Dash & Lily's books of dare", ett annat projekt av Rachel Cohn och David Levithan. Den berättelsen tyckte jag väldigt mycket om och hade därför rätt höga förväntningar på "Nick & Norahs oändliga låtlista". Förväntingar som inte blev uppnådda, tyvärr.
 
Genom hela boken får man följa Nick och Norah under en enda hel, lång kväll på gator, barer och andra nattöppna ställen i New York. De träffas genom att Nick, inne på ett konsertområde, ber Norah, denna för honom helt främmande tjej, att vara hennes flickvän i fem minuter eftersom hans ex närmar sig honom. Men det blir inte bara fem minuter, de fortsätter hela natten tillsammans. De försöker närma sig varandra genom samtal och val av låtar, men så glider de på något sätt ifrån varandra efter en ynka, egentligen inte illamenande kommentar. Och så hittar de varandra igen. Och glider isär.
 
Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som jag inte gillar med den här berättelsen. Kanske är det att deras upplevelser är något jag inte kan relatera till. Och låtarna och artisterna som nämns har jag inte hört talas om, förutom Beatles. Nej, det är något som tar emot när jag läser men jag tog mig i vart fall igenom till sista sidan. Så helt omöjlig var den inte.

Anmäld

2012-09-07 10:31:00
Min Dag Träningen
Har precis anmält mig till Göteborgsvarvet 2013! Det blir tredje gången jag springer varvet och mitt mål den här gången ska bli att springa hela vägen och inte stanna, om jag nu inte skadar mig som förra året. Att springa hela Midnattsloppet gick ju bra och fortsätter jag träna lika bra som under sommaren ska jag nog kunna nå mitt mål.
 
Åh, vad jag ser fram emot 18 maj. Först springa varvet och senare på kvällen kommer ESC-finalen hållas som jag får se hemma framför teven. Låter himla bra!

Hösten närmar sig

2012-09-06 22:05:00
Min Dag Tankar Och Funderingar
Imorse när jag skulle cykla till jobbet var det sex grader utomhus och blåste. Det var kallt. Mest kallt om öronen och händerna. Jag önskade att jag hade tagit på mig vantar och mössa. Men vantar och mössa redan! Det känns alldeles för tidigt. Jag som hade hoppats på att sommaren ändå ville hålla i sig lite till.
 
Som tur är har jag några saker att se fram emot nu under hösten. Exempelvis ska jag gå och se Chess på Göteborgsoperan, fylla år och ännu lite längre fram något som jag har sett fram emot ända sedan mitten av sommaren. Så jag välkomnar härmed hösten. Men jag kan ju fortfarande önska att det vore lite varmare. Speciellt på morgonen när man ska cykla.
 


 
 
 
 

Kräftskiva nummer två

2012-09-02 14:07:00
Kalas och festligheter
Igår hade vi vår årliga kräftskiva med släkten. Det är bara pappa som äter kräftor i vår familj, så vi hade mest köpt räkor.
Mormor åt också räkor. Och ägg.
Mums med räkbaguette!
Jag i motljus. Hej hej.
I fredags hade Patrik lärt mig hur man gör White Russian och det fick bli min paraddryck under kvällen.
Emelie satt bredvid mig.
Vi skalade massor med räkor.
Mormor också.


Jag blev mätt efter att ha ätit upp alla mina räkbaguetter.

Tidigare under dagen hade jag experimenterat med mina naglar. För att vara första gången att använda två färger och bara ha vanlig tejp till hjälp tycker jag det ändå blev okej.
Vi hade lagt ut kräftkluringar på borden och bestämde att det fick bli en tävling om vem som klarade flest. Min kusin och hennes pojkvän vann.
När alla ätit klart och klurat lite åt vi kakor.
Vi kladdade lite på bordet bara för att vi kunde.
Och medan fullmånen sken dansade jag, Eme och mamma i nästan en hel timma tills vi blev alldeles trötta och gick och lade oss.


 
 
 
 
 

Trädgården i augusti fotografier

2012-09-01 14:00:00
Foto





















hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0