10 projekt jag pysslar med under våren

2022-05-11 19:01:00
Min Dag Träningen
 
Våren är här! Livsglädjen är tillbaka. Och utöver att gå på kalas, shower, bröllop, och dop, och strölyssna på podcasts och se på serier, så har jag några olika projekt igång den här våren. Känns bra att påminna sig själv på ångestdagar att jag faktiskt gör saker och att det händer grejer. Kom så kikar vi!
 
 
1. Pågående projekt över året (och ungefär alltid): läser böcker. Har hittills i år läst 17 böcker. Mitt mål är 40 böcker detta året. Om jag läser ungefär 3 böcker varje månad resten av året så kommer jag nå mitt mål. Känns väl inte helt omöjligt? Lånar mycket böcker på biblioteket, annars hade det nog lätt blivit min dyraste hobby ...
 
 
2. Bara hänga ute i naturen och se förvandlingen. Kanske inte ett projekt i dess egentliga mening. Men inte att glömma av! Njuta av vitsipporna. Se på de nykläckta fågelungarna som är så duniga och gulliga. Hoppas på att myggen inte vaknar till liv än. Och få solkysst hy av att ha hängt utomhus. Maj, va!
 
 
4. Löpning. Har en träningsklocka som har gett mig ett träningsprogram inför Göteborgsvarvet och det blir ungefär tre löppass i veckan. Känner mig ändå i dålig form och har inte några större förhoppningar om att få en "bra tid". Misstänker att det är pollen i luften som sänker min energi och motivation. Men nästa lördag bär det av! Blir väl femte gången jag springer. Efter det är gjort får jag komma på något nytt mål så att löpningen hålls uppe.
 
 
5. Har påskpyntat. Fick feeling och hämtade allt mitt påskpynt från mitt föräldrahem och klädde lägenheten med gamla fjädrar, kycklingar, och ägg. Blev lite gulligt ändå. Eller feeling, kände snarare en stark lust (urge) att påskpynta. Går säkert att göra någon analys av det. Har jag landat i livet på något sätt och behöver komma tillbaka till traditioner jag är uppvuxen med? Är min ungdomsrevolt på väg att ebba ut? Vi har även lyckats få det nedpackat igen (med mycket hjälp av min sambo). Det ska inte stickas under stol med - att det är lite motigt att få ner allt igen. För att det känns så mycket tråkigare. 
 
 
6. Omplanterat alla mina växter. Puh, vilket jobb. Stod en fredageftermiddag med de sista växterna och blev klar någon gång innan kl 23. Körde en ny taktik i år och tog bort mycket av den gamla jorden och satte ner rötterna i ny jord. Har också testat att ha självbevattning på några växter för att se om de i så fall kan få till sig rätt mängd vatten. Är så rädd för att vattna för mycket eller för lite ... Svårt att hålla kolla på under de riktigt varma, soliga dagarna tycker jag. Än så länge är det succé!
 
 
7. Bygga lego. Alltid ett projekt att pyssla med i vårt hushåll numera. Förra året byggde vi bland annat ett stort Hogwarts (vet inte om jag visat?) - det var ett bra pandemiprojekt och bli-ihop-projekt, hehe. Den skymtar där i bakgrunden förresten. I år har vi byggt ISS, med tillhörande rymdraket och allt. Den har även fått en plats på min pedistal där raketen och satelliterna svävar ovanför. Och så har vi byggt en Lamborghini.
 
 
 
7. Pärla pärlplatta. Ligger flera pärlplattor runtomkring i lägenheten som funkar som underlägg. De alla har min partner gjort dock, och jag kände att jag också ville göra ett bidrag. En räv (såklart). Dock fattades det 11 orange pärlor. :( Så nästa projekt här blir att köpa flera orange pärlor ... Upptäckte också när jag pärlat ungefär halva att jag ju egentligen inte tycker det är jättekul att pärla och pyssla. Min sambo sa att det blir säkert roligare om jag hade tagit pauser, vilket han säkert har rätt i. Åtminstone var det här ett pysslande som inte blev så stökigt av efteråt. 
 
 
9. Så fröer och plantera ut dem på landet. Tar upp lagom mycket av min tid, främst att hålla koll på vattningen. Och se till att de som växt sig stora kommer ut på landet för utplantering på friland. För att göra plats för nya sådder, hehe. Har bland annat sått bondböna, märgärt, grönkål, sockerärt, brytböna, rädisa, physalis, roseböna, och squash. Skördefest i oktober hör jag! Nr jag är ute på landet passar jag även på att pyssla om mormors sommarstuga som jag tagit över (glömde visst lägga in den bilden ...). Har oljat in nästan hela altanen. Ska klippa rosorna, rensa stuprören, och dammsuga och förbereda för sommaren. 
 
 
10. Bygga hus. Som jag nämnde i förra inlägget är vi i en bygga-hus-process, eller ansöka-om-bygglov-process. Vi ska bygga om ett hus på en tomt bredvid mina föräldrar. Det är mycket att ta reda på. Vad kostar det? Kan vi få bygglån, och från vilken bank? Vem frågar vi om att borra en brunn för vatten? Hur vill vi att det ska se ut? Vad för fönster vill vi ha? Och då har vi inte ens börjat kika på kök eller badrum eller handtag till dörrar än. Det är mycket som ni hör - men väldigt spännande och kul - så det kanske vi får gå igenom i ett eget inlägg. Och framförallt: kommer det behövas en egen kategori?!
 
 
Har ni några kul projekt eller hobbyer ni pysslar med nu under våren?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0