Avatar, mediciner, och en glimt av vårt nya vardagsrum

2022-12-21 09:27:39
Min Dag
 
Avatar, medications, and a sneak-peak on our new living room
 
 
 
Välkommen till förra decemberveckan när det fortfarande låg snö på marken. Kommer nog nämna detta fler gånger än vad folk orkar med, men älskar utsikten från vår balkong och vårt vardagsrum. Älven som går därnere och delar av Hisingen från fastlandet. Såg ut som att den hade fryst.
 
 
På luciadagen slängde jag ut våra sängkläder på vädring (tänker att allt bara dör av 12 minusgrader), och satte igång projekt "hänga in i och fixa i ordning garderoben". Musikhjälpen på som sällskap i bakgrunden. 
 
 
Tog en lunchpromenad ner till älven med min kille. Solljuset. Krispigheten. Glittrande snön. Kräver inte mycket mer än det.
 
 
Firade lucia med lussekatter och julkalender. (Så trist ljus, vi hade ännu inte fått upp taklampor.)
 
 
Gick och fick massage i onsdags - min massör hittar alltid alla de punkter där det gör som mest ont att trycka och knåda. Fick sitta på en speciell stol för att magen skulle få plats.
 
Hade digitalt möte med min barnmorska (så smidigt!) där hon fick reda på att det är tvillingar jag bär på, och hon fick sätta igång väntar-tvillingar-handlingsplanen. Fler besök och fler mediciner.
 
 
Skickade den här bilden till Anton med orden "tänk att det här är vår utsikt från och med nu". 
 
 
På torsdagen tog jag fjärde vaccinsprutan mot covid-19. Är kittad mot både säsongsinfluensan och covid-19 nu. Toppen! Mötte tydligen en halo på vägen hem.
 
 
Efter lunchen var jag heeeelt slut. Så trött. Lade mig på soffan och försökte somna.
 
 
Åkte in till Göteborg på kvällen. Kanalen hade fryst. 
 
 
Mötte upp min biodejt och gick och såg Avatar. Den var väl helt okej, mysigt med Pandora-världen om inte annat. Lite lång för att ses på kvällstid för min del bara - höll på att somna mitt i eftersom det egentligen var läggdagstid för mig. Såg från första scenen att den är gjord för att se i 3D, vilket vi inte gjorde dock.
 
 
Jag och min hemliga dejt.
 
 
Skoja. Var ju Anton.
 
 
I fredags låg jag i soffan och tittade ut genom fönstren och låtsades att jag var någonstans i norra Sverige. Hade tagit över 16 500 steg dagen innan, och hela kroppen var tröttt. Hade nära till tårar av precis allt. Anton fick komma med mat och dryck till mig.
 
 
Pannkakor och Ring så spelar vi eftersom det var lördag. Antons mamma kom och hjälpte till att bära över de sista flyttlådorna från vår gamla lägenhet. Så snällt! Anton satte upp taklampor och röjde runt. Jag låg på soffan och ställde in helgens planer eftersom jag hostade och var trött. 
 
 
Öppnade några luckor och löste gåtor i vår adventskalender på kvällen. Har inte gjort det på någon vecka, så vi har en del att ta ikapp!
 
 
Katta skrev och undrade om hon kunde komma förbi, trots att jag hostade. Hon hade med sig inflyttningspresent. ♥ Vi drack glögg och tjôtade ikapp.
 
 
Fjärde advent. Sista ljuset tänt. 
 
 
Åt pannkaksrester och såg på Musikhjälpen. Försökte komma i kapp med kalenderljuset. 
 
 
Jag gjorde iordning min dosett - är så många tabletter nu att jag kände att det blir smidigast så. Stödstrumpor, dosett, och rädsla för att ramla och få blåmärken. Som att jag har åldrats 40 år. 
 
 
Vårt vardagsrum är typ iordning! I flyttlådorna är det vitringlas som ska in i skåpet. Några tavlor ska väl upp på väggen. Och vi behöver fixa/ta bort dimmerfunktionen för taklampan så den går att använda.
 
 
Medan Anton åkte iväg på julbak satt jag på golvet. Slog in de två julklappar jag ska ge bort i år och tittade på Musikhjälpen. När han kom hem igen röjdes de sista flyttlådorna bort. Har så mycket golvyta nu!
 
 
Lagade stekt quornfié med grönsaker och ris till middag efter det här receptet. Och sedan slocknade jag nästan i soffan. Klart slut med denna trötta vecka. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0