Italien, dag två

2011-04-20 10:00:00
Resor - Italien
När vi vaknade upp (eller blev väckta) var vi i Italien.
Vi stannade vid en liten rastplats för att kunna gå på toa och sträcka på benen (och fälla tillbaka sätena från sovställning till vanliga säten).


Det var soligt och alldeles underbart väder!


Och träden var gröna!


Man kan ju inte bli annat än glad då.


Vi åkte sedan vidare och efter ett tag stannade vi i en liten stad (eller liten mätt med Italienska mått, tror jag).


Staden låg vid havet.


Några utav killarna passade på att bada. Det var runt sexton grader i vattnet tror jag, som hemma i Sverige alltså.


Jag badade bara benen. Precis innan den här bilden togs hade en hög våg överraskat mig och jag blev alldeles blöt över hela rumpan och fick gå upp och byta till shorts.


Jag och några tjejer gick på toaletten och så här ser de ut i Italien: ett hål i golvet (!) eller en toalettstol utan ring så man kan ändå inte sitta ner. Gissa om vi blev förvånade när vi såg det!


Vi hittade GB-glass! Det fanns Magnum Double som de har slutat att sälja i Sverige (på de flesta ställen i vart fall) vilket är himla dumt för den är så god! Så jag passade på att köpa en sådan glass helt enkelt. Gott!


Efter att ha gått gata upp och ner och njutit av solen gick vi på bussen igen och åkte vidare mot Prato.



En staty/fontän vi såg på vägen.


När vi närmade oss Prato började jag bli mer och mer nervös för jag hade aldrig träffat den italienare som jag skulle bo hos innan. Blev till och med tvungen att smita in på toan innan jag gick ut för att möta henne.
Men de var jätte snälla och hade köpt glutenfria bakelser och var väldigt noga med att jag bara skulle äta saker som jag tål. Så himla snällt!


På kvällen gick jag och några utav mina klasskamrater (och deras italienare, såklart) på en rundvandring i staden Prato.
Vi stannade givetvis vid ett "glasseri".


"Mi piace il gelato."


Ännu senare på kvällen gick jag på ett disko men det blev inga bilder därifrån. Vi dansade lite, satt i soffan lite, drack några drinkar och gick ut utomhus lite. Ungefär så.
När vi kom hem igen var det dags att sova första natten hos den italienska familjen. Jag somnade direkt och sov hur gott som helst!

Spara
Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0