Tandställningslös

2012-02-03 15:21:47
Min Dag
I onsdags togs min tandställning bort. Väldigt märklig känsla att kunna känna på tänderna med tungan, utan att något satt i vägen. Det var än mer märkligare att se mig själv i spegeln. Tycker fortfarande att det känns konstigt, som att det inte är mina tänder eller min mun som jag ser. Som att det sitter ett foto med någon annans tänder på spegeln, och att det är de tänderna jag ser. Undrar när jag kommer att vänja mig.

Istället för tandställningen komer jag behöva ha två andra prylar i munnen, vilket jag inte var särskilt förberedd på.
En liten metalltråd (som sitter på baksidan av underkäkens tänder) var jag i och för sig en aning beredd på att få eftersom en annan kompis som också haft tandställning har fått en sådan. Jag frågade tandläkaren hur länge jag skulle behöva ha den i munnen och fick svaret att vissa har den tills de blir trettio medan andra har den hela livet. Så den där metalltråden och jag kommer visst att stifta en längre tids bekantskap.

Det andra som jag ska ha är en plastskena som ser ut som sådana tandsskydd som vissa idrottare har (exempelvis boxare). Den ska jag ha dygnet runt i en vecka och sedan bara ha under natten i ungefär två år. Vi kommer alltså också få vänja oss lite vid varandra, men just nu känns det såklart lite konstigt att ha de där sakerna i munnen.


Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0