Svenska ord

2012-02-07 20:48:59
Skolan
Jag har anmält mig till högskoleprovet för första gången i mitt liv (jag hade tänkt att göra det i höstas, men då glömde jag av att anmäla mig). Såklart vill jag få så bra resultat som möjligt och därför försöker jag träna lite varje dag genom att göra gamla prov och tester på internetsidor.

För tillfället övar jag mest på orddelen. Jag har hittat en internetsida där jag kan öva på att lära mig märkliga svenska ord. Dock gillar jag mer att studera old-school, alltså med papper och penna (och suddigummi), så jag gör några tester och de ord jag inte förstår skriver jag ner och övar på dem utan hjälp av datorn.

Ibland får jag hjälp av att jag kan franska (exempelvis konnässans, vilket betyder bekantskap) och engelska. Men såklart finns det väldigt många ord som jag inte ens hade en aning existerade. Än mindre vad de kan ha för betydelse. Som knappologi (systematisering av struntsaker), pava (flaska) och bondfångeri (lurendrejeri).

Jag tror i och för sig inte att jag kommer att få någon större användning för alla  "nya" ord senare i livet, men det kan ju alltid vara bra att ha ett utvidgat ordförråd. Precis som att det är självklart att alla ord i en ordbok inte får lika stor uppmärksamhet som många av de andra orden.


Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0