wow lördag: brunch, Ex Machina, ösregn och First aid kit

2015-08-22 18:29:00
Kalas och festligheter
Tre dagar går ruskigt fort och på sista dagen, lördagen, mötte jag upp Wille och Anton för att käka brunch på Fröken Olsson. Jag hade dock redan käkat frukost, så jag beställde något mer lunchliknande. Så himla bäst att en kan få glutenfri pasta här! <3
Felicia kom efter ett tag och vi blev sugna på glass. Så vi köpte glass och gick och satte oss längs med kanalen med Kungsportsplatsen som utsikt.
Jag var mest trött och satt/låg och halvlyssnade på när de andra planerade dagen och recenserade gårdagen. Och spanade på turister som åkte förbi i Paddan och kanoter.
Men så blev det dags att säga hej då till Anton och åka till Capitol för att se Ex Machina. Träffade på Mumin inne i biosalongen och jag fick blunda när en av rollerna skulle skära sig i armen för att se om han var riktig och inte en robot. Annars var filmen himla bra.
När vi kom ut från biosalongen hade det börjat regna och solen var helt gömd bakom molnen. Vi gick bort till Linnétältet för att lyssna på och dansa till Amason. Kändes som att ungefär hela festivalens besökare var i tältet/ville in i tältet för att komma undan regnet, så det vart trångt och svårdansat.
Det var uppehåll under Patti Smiths framträdande. Hon var så fin men samtidigt cool, vilket ju måste vara en finfin kombo. Vi sköndansade till Because the night och blev berörda av låten hon tillägnade till Jimi Hendrix och alla som hade någon som gått bort lite för tidigt.
Blöt men glad!
 Alt-J spelade för oss och vi försökte dansa artistiskt fastän det inte var någon vidare dansstämning. Wille fick i vart fall tummen upp av en ordningsvakt för sin vackra svandans.
Wille och Felicia var också fina och coola.
Vi gick och köpte mat (jag åt glutenfri focaccia för första gången i mitt liv!) och vegansk glass som vi hann äta upp innan ösregnet kom.
Det gick på något vis att förtränga regnet när First aid Kit spelade. Det gjorde mig liksom inget att det regnade, för jag hade fokus någon annanstans. Så fint att Amanda från Amason fick komma och gästsjunga också, precis som First Aid Kit hade varit på Amasons spelning tidigare under dagen.
När festivalen därmed var avslutad gick vi vidare igenom ösregnet mot slussbussarna och det enda jag tänkte på var att få byta mina blöta strumpor mot ett par torra. I vilket fall hamnade vi på Bananpiren för att det var fullt på Gbg filmstudios. Där köpte vi oss i vart fall öl/cider och dansade oss både torra och varma till Hudson Mohawke (vilket var helt awesome). Och någon gång i natten åkte vi hemåt. Tack wow för den här gången, vi ses mest troligt nästa år!

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0