Helt rätt

2013-02-07 21:01:00
Igår besökte jag Helt rätt-butiken i Kungälv, en affär som endast säljer rättvisemärkta och miljövänliga produkter (och som har en webbutik för er som inte bor i närheten).
Jag köpte strumpor gjorda av bambu och mjölkchoklad. Det är kanske världens godaste mjölkchoklad. Det senaste har jag bara köpt rättvisemärkt choklad och det här är den absolut bästa av dem jag har testat. Och strumporna verkar vara av ypperligt bra kvalité. De är hur mjuka som helst och har förstärkt sula vilket förhoppningsvis kommer att göra att de håller längre.
Så var jag inne på Lindex också. De börjar få ett bra, utökat sortiment av kläder av ekologisk bomull eller återvunnet material.
Köpte tre par sockar, till exempel. Upptäckte dock när jag redigerade bilden att jag köpt ett par i fel storlek (och kan inte byta det eftersom jag redan brutit upp förpackningen, får hoppas att strumporna passar ändå) ...
Och finfina trosor också. Har upptäckt att det finns i alla möjliga modeller, färger och mönster.
Det är ju alldles strålande att det finns trosor, som är tillverkat i ekologisk bomull, för alla. Och de är inte särskilt dyrare än dem i icke ekologisk bomull. Heja Lindex, helt enkelt!
 
Och kläder och produkter i ekologisk bomull ska man köpa just för att det inte används kemikalier och besprutningar vid odlingen, vilket gör att det är både hälsosamt och miljövänligt. Dessutom blir fibrerna i bomullsväxten längre när de inte utsätts för stressande gödningsmedel vilket medför bättre kvalitet på tyget. Och vattenanvändning är så energisnål som möjligt. Bomullsodling behöver så otroligt mycket vatten att man blir chockad när man blir informerad om det.
Bra för dig, bra för miljön, alltså. Varför vill man ha besprutat och kemikaliefyllda material så nära kroppen?
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0