Tentavecka och en cellfilm

2015-03-19 19:01:00
Min Dag Skolan
Jag har i ungefär en veckas tid lyckas hålla mig borta från facebook, bloggar, youtube (i annat än i lärosyfte) och andra sociala medier. Vilket ändå är smått otroligt. Det har varit några små undantag, såklart (men som bekräftade regeln-ish). Det är helt enkelt tentavecka.
 
Så istället har jag studerat och pluggat dagarna långa. Bara avbrutit för att ta en promenad/springa, spela molbilspel (har haft det som avslappningsgrej) eller sova och äta. Ungefär så. Jag har försökt lära mig hur en kan räkna ut ytspänning på olika sätt och vårt komplexa och fantastiska immunförsvars många, många delar. Och att vår lever är ett av de mest fantastiska organ någonsin (vilket i och för sig alla våra organ är).
Här är en liten film jag har tittat på (en lär sig tyvärr inte så mycket för de säger ingenting) och glatt sig över att jag förstår några av sakerna som sker. Exemplvis att DNA (via RNA) läses av för att bilda proteiner som i sin tur meddelar cellen vad den ska göra. Det är häftigt.
 
Imorgon har jag min sista tenta för den här gången och jag längtar efter att få två dagar helt ledigt från plugg (fast nej, måste läsa igenom en labbinstruktioner eftersom jag har labb redan på onsdag igen). Ha det gött och fint och trevligt och så, det tänker jag ha!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0