Rödbetsbiffar

2014-02-09 22:07:00
Mat och recept
För att göra superbt goda rödbetsbiffar behövs några okokta, skalade rödbetor och några kokta potatisar. (Enligt receptet som jag utgick ifrån skulle det vara 3 dl rödbetor och 5 dl potatis, men vi hade inte mer kokta potatisar hemma, så det fick bli lite mindre.)
Rödbetorna och potatisarna rivs grovt (för att ge bra tuggmotstånd).
Egentligen skulle det vara finhackad purjolök i, men då vi inte hade det hemma tog jag två scharlottenlökar istället. Den hackade löken läggs i tillsammans med de rivna rotfrukterna.
Och så behövs ungefär två ägg, skalet från en ekologisk citron, timjan, rosmarin, salt och peppar. Äggen vispas upp litegrann innan de blandas med de andra ingredienserna.
Och så blandas alltihop. Jag brukar ha i mycket ströbröd för att få bättre, hållbar konsistens (kanske att ökad mängd potatis också hjälper), ungfär sådan som köttbullssmet (?) har.
Sedan formas blandningen till små biffar som steks i olja eller smör.
Och vips, så är de klara att äta.
Kan ätas bara som de är med sallad och någon yoghurtsås, men jag tog lite makaroner till också. Nomnomnom.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0