April och maj - sammanfattningar

2023-06-04 13:33:00
Månadssammanfattning
 
 
 
April and May - summaries
 
 
Hann aldrig med någon sammanfattning för april så den kommer här tillsammans med maj. Ett av mina barn sitter nöjt framför mig i babysittern (men kan tröttna vilken minut som helst) och det andra barnet ligger och sover, så tänker att jag får passa på. EDIT: barnet kände sig färdigt med babysittern och det andra barnet vaknade, så får ge det en ny chans såhär sex timmar senare. EDIT 2: Fick ge upp även förra gången för bäbis kom inte till ro plus att vi fick besök, och ger det en ny chans nu två dagar senare med en bäbis i babysitter och en sovandes - håll tummarna att jag ska få gjort klart denna gång. Här finns sammanfattningarna för februari och mars.  
 
 
Månadens tv-serie
April: Tittade inget på serier vad jag minns. Såg ett avsnitt av Pippi Långstrump för nostalgi.
Maj: Ointressant nog samma svar som ovan. Har fortfarande ambitionen att se senaste Bäst i test-säsongen och Händelser vid vatten. 
 
 
Månadens musik
April: Blev tipsad av Anna om att Håkan släppt nytt album och jag lyssnade igenom nästan hela. 
Maj: Själv sjungit olika låtar och visor för barnen när jag matar eller ska få dem att sova, än vad jag lyssnat på musik. Blir allt möjligt från Sov du lilla videung till Love is all around. Roar mig med att byta ut namn eller andra substantiv i sångerna till barnens namn.
 
 
Månadens poddar
April: Som vanligt Flashback forever. Försökte mig på Spanarna i P1 och NomoFomo-podden men de kändes båda alldeles för smarta för min sömnbristhjärna.
Maj: Gick tillbaka till att bara lyssna på FF.
 
 
Månadens youtube
April: Något avsnitt av Therese Lindgren som jag satte på i bakgrunden för att jag tänkte att ett av mina barn skulle bli lugn av att höra röster medan jag gick iväg på typ toa. Annars yogasessioner.
Maj: Yoga. 
 
 
Månadens godaste mat
April: Minns inte vad vi åt, mer än cheesecaken vi fick av mamma kring påsk. Med oreo-botten och aprikossås. Så otroligt god. Förknippar den med att läsa högt ur vår bok med deckargåtor.
Maj: All mat vi blivit bjuden på hemma hos folk då vi börjat packa med oss barnen i bilen och göra besök. Lagade recept från Söndagspreppen en vecka, blev så otroligt gott allting och skönt att redan ha bestämt vad som ska ätas nästkommande dag. 
 
 
Månadens sysselsättning
April: Mata - först med sond sedan gå över till flaska. Pumpa. Natta. Byta blöjor. Sova. Väga bäbisarna och rapportera till neonatalavdelningen. Hitta rutiner. Fira Antons födelsedag.
Maj: Tappa rutiner och hitta nya. Småpyssla och delegera ut uppgifter inför dopet. Se alla soluppgångar då vi ofta har en matning då.
 
 
Månadens sämsta
April: Dödsfall i släkten och att jag och Anton blev sjuka.
Maj: Farfar somnade in och jag hade mjölkstockning (herregud så ont det gör, rekommenderar ej, tack och lov gick det över efter en eller två dagar). 
 
 
Månadens bästa beslut
April: Be om hjälp med barnpassning när vi var sjuka. Och testa att springa 2 km - det gick! Få börja gå ut med barnvagnen!
Maj: Börja ha barnen i babysitters, och våga ge oss iväg för att besöka folk.
 
 
Månadens app
April: Mobilspel och facebook. Så otroligt tidsdödande appar, men med facebook har jag åtminstone fått något tips på hur trösta bäbis, eller hur andra tvillingfamiljer löst olika situationer.
Maj: Gav mig själv stopp från mobilspelet för att jag satt uppe och spelade istället för att typ sova. Övergick till att jag övar franska i Duolingo-appen istället, vilket känns som ett bättre tidsfördriv.
 
 
Månadens anteckning
April: Började skriva ner hur mycket mjölk som kommer efter varje pumpning för att få koll på hur mycket det blir på en dag - därav vet jag att mjölkstockningen berodde på en period av oregelbundet pumpande pga tyckte det var så tråkigt och ibland stressigt att hinna med. Ingen hade berättat för mig att det kunde bli sådan konsekvens.
Maj: Ett excelark med lista om vilka som är bjudna till och tackat ja till att komma på dopet.   
 
 
Månadens klädesplagg
April: Bekväma och funktionella. Tröjor med dragkedja.
Maj: Shorts och linne. Äntligen! Samt få tillfälle att klä upp mig inför kalas - woho! 
 
 
Månadens film
Blev inget filmtittande dessa månader heller.
 
 
Månadens böcker
April: Gatan av Ann Petry - gav den 5 av 5, mästerligt skriven om svarta amerikaners liv och öde på 1940-talet beskrivit genom livet på en gata i Harlem. När de första sidorna består av beskrivelsen av en vinds framfart och skrivet på ett så intressant sätt kan det inte bli annat än toppbetyg. Simmarna av Julie Otsuka som fick 4 av 5 betyg och berättar om stammisarna på ett simbad och hur de alla reagerar den dagen en spricka uppdagas på bassängbotten, övergår sedan till att handla om dementa Alice (en av simmarna) och hennes relation till dottern. Fint skriven.
Maj: Lucky Lada och jag av Maria Maunsbach - gav även denna högsta betyg, det var en toppenbok att läsa medan jag bröstpumpade och gjorde att jag kunde längta till nästa pumpning. En berättelse om en flickas, och senare ung kvinnas, uppväxt i skånska Höör där vi får bekanta oss med ortens olika karaktärer och kvinnans upptåg under uppväxten genom tillbakablickar och mammans historieberättande. Skrivet med humor och ett lättsamt och samtidigt detaljrikt språk. de av Helle Helle som jag gav 2 av 5 i betyg då jag aldrig kom in i språket eller hängde med på vad som hände. Har läst andras recensioner för att förstå vad alla andra tycker är så bra med den, och för en del verkar det ha krävts omläsning för att få riktig glädje av historien. Inget min förälder-till-nyfödd-hjärna klarar av just nu.
 
 
Månadens mest lästa inlägg
 
 
Månadens rutin
April: Få kläm på att komma ut med barnvagnen - mata, ta på kläder för utomhusvistelse, få med mat till bäbisarna och vatten till föräldrarna, bädda ner i vagnen, få ner vagnen i delar nedför trappan, promenera. 
Maj: Förstå att barnen vill börja vara vakna några stunder på dagen och bli stimulerade. Även få till rutiner för att åka på besök - få med blöj- och klädbyten samt mat för minst två matningstillfällen. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0