En just nu-lista

2023-04-19 10:16:00
Frågelistor
 
 
A list about right now
 
 
Vi kämpar på med tvillingarna. Än så länge fungerar våra rutiner (oftast) och även om sömnen blir hackig (får ibland för mig att till helgen, då kommer jag kunna få sova ut ...) så flyter dagarna på utan större problem. Tror det hjälper att vi inte har andra åtaganden att ta hänsyn till eller viktiga beslut att fatta just nu - kan lägga den energi vi har på bäbisarna. Och att vi är två föräldrar hemma som hjälps åt. Säger till varandra att när ska det börja bli jobbigt på riktigt? Det kommer vi säkert få äta upp så småningom. Nåväl. Såg en lista hos Egoinas om läget just nu och som jag kände för att sno och utveckla. 
 
 
VAD GÖR DU JUST NU?
Halvligger i soffan med en av bäbisarna på magen i känguruposition. Fortfarande i pyjamas och med oborstade tänder. Hade tänkt att fixa det nu efter matningen, men det blev mys istället. Även om denna bäbis inte är den som tycker bäst om att ligga såhär utan hade väl hellre fått ligga i sitt babynest och sträcka ut sig. Funderar på om jag inte borde gå och ta en tupplur istället. Nej okej fick ett för mycket missnöjestecken så nu får bäbis ligga vid mina ben på rygg istället. Verkar bättre. Nej okej det var inte det som var felet, fick felsöka och bäbis var visst hungrig.
 
 
HUR MÅR DU?
Tackar som frågar, heh. Inte helt oväntat: är trött. Med en trötthet som sitter bakom ögonen liksom. Men jag brukar piggna till omkring lunch. Har en hosta som jag inte riktigt förstår vad den beror på för jag har inga andra förkylningssymptom. Så hoppas det hänger ihop med pollenallergin. För det märks tydligt att pollensäsongen är igång. Annars mår jag väl fint. Det mentala pendlar med antal timmar dygnsvila, och det får vara så.
 
 
VILKEN SERIE SER DU PÅ FÖR TILLFÄLLET?
Ingen - tidsdödande mobilspelande tar upp mycket av min tid just nu. Men har tänkt att jag vill se Händelser vid vatten och senaste säsongen av Bäst i test. Hade sparat BiT till senare att se på medan vi väntade på att förlossningen skulle dra igång så har alla avsnitt kvar.
 
 
LYSSNAR DU PÅ NÅGON PODD OCKSÅ, KANSKE?
Nu när jag snart är ikapp Flashback Forever har jag tänkt börja lyssna på Spanarna (tror det är ett P1-program) och NomoFomo (med Nicklas Hermansson). 
 
 
VAD ÄR DET FÖR MOBILSPEL DU SPELAR, DÅ?
Just nu ett spel där jag inte alls behöver tänka utan handlar om att uppgradera sina ölbryggerier (typ) för att tjäna mer pengar för att kunna uppgradera ännu mera och komma vidare i spelets story. Spelar också ett Bloons tower defence-spel. Är sugen på att spela Lost land, men vet att då blir jag fast ett tag samt kommer behöva tänka lite mer.
 
 
VAD STOD DET I DITT SENASTE SMS / MEDDELANDE?
Påminnelse om en barnläkartid framöver. VGR är lite väl bra på att skicka sms-påminnelser. 
 
 
FAVORITKLÄDERNA I GARDEROBEN JUST NU?
En blommig pyjamas som har börjat få bröstmjölksfläckar. Har inte använt pyjamas sedan jag var barn, har sovit i t-shirt. Men denna pyjamas är fantastisk nu när jag behöver gå upp flera gånger om natten. Behöver inte byta om för att slippa frysa, samt smidig när jag behöver bröstpumpa. Annars alla bekväma kläder. Går mest runt i träningstajts och långärmade tröjor med dragkedja. 
 
 
HANG UP PÅ NÅGON MAT?
Allt som går snabbt och lätt att laga och som blir många matlådor. Har hittills lagat svampstroganoff och kubanskt ris med mojosalsa. Ett mer praktiskt än känslomässigt svar. 
 
 
NÅGOT DU HOPPAS PÅ JUST NU?
Att den här vårvärmen och vädret håller i sig! Har kunnat ta mig en daglig tupplur på balkongen, och mitt humör är piggare. Hoppas också att de barnläkarbesök vi har inbokade inte ska visa på några större konstigheter. Är dock inte särskilt orolig.
 
 
BOK DU LÄSER FÖR TILLFÄLLET?
Läste ut Gatan av Ann Petry häromdagen - kanonbok förresten och vill verkligen rekommendera detta mästerverk! Har inte påbörjat någon ny dock. Löser korsord och spelar mobilspel istället. 
 
 
VAD SKA DU HITTA PÅ IDAG?
Utöver det vanliga att hålla barnen vid liv så ska vi väl ut på en promenad i solen. Om inte min syster ska hänga med oss ut så blir det nog en tur till bibblan för att lämna tillbaka Gatan. Borde väl ringa ett försäkringsbolag också för att berätta att tvillingarna blivit utskrivna från neonatalavdelningen och att de kan sätta igång med ärendet för att ge oss ersättning för de dagar vi varit inskrivna.
 
 
NÅGOT ANNAT KUL SOM HÄNDER SENARE I VECKAN?
Inget annat inplanerat än vårstädning med vår bostadsrättsförening. Får se hur kul det är, och vem av oss som går dit. Kan ju vara kul att träffa våra grannar i vart fall, alla verkar så trevliga och snälla. Det händer inte så mycket, samtidigt händer allt, i livet just nu. 
 
 
NÄR ÄR BILDEN HÖGST UPP IFRÅN?
I söndags när det också var gött väder och vi firade med att gå och köpa glass och sitta på en parkbänk i solen och spana på folk. Är så otroligt glad över att kidsen gillar att åka barnvagn, även fast de ogillar när vagnen står still.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0