Universitetet, Jogja City mall, och en hel del mat

2016-06-09 16:27:00
Resor - Indonesien
Igår var första dagen vi fick besöka Universitias Gadhja Mada (UGM) i Yogyakarta. Vi blev upphämtade av Ria på morgonen och vandrade omkring lite. Pang, så vackert, ju!
 
Vid lunchtid hade vi hunnit få vänner i form av andra studenter. Fastän många av de fastar (Ramadan) var de supergulliga och körde oss till det här stället så att vi kunde få i oss lunch.
 
Här är vi! Jag och Annie och en mycket hungrig man i bakgrunden. Första ordentliga lunchen sedan vi lämnade Sverige, ungefär! Har ju mestadels annars levt på riskakor och russin som vi tog med från Sverige.
 
Vår nyfunna vän tyckte vi skulle ta ett kort tillsammans med maten, så det gjorde vi!
 
Åt alltså det här som var helt veganskt, och förhoppningsvis även glutenfritt (vet att de ibland kan lägga i lite mjöl i marinerad tofu, men var för hungrig för att orka fråga). Men framförallt supergott. En sensation för smaklökarna som är glad att få känna något annat än riskakor ...
 
Det blev en kort dag i Universitetet så vi åkte hem och ungefär sov. Framåt kvällen, ungefär när fastan bryts, vandrade vi iväg på gatorna för att ta oss till ett shoppingcenter. Vi upptäckte att vi kanske behövde lite fler + lite mer propra kläder för att ha på skolan än det vi hade med oss.
 
Vandrade på lite suspekta gator och några män ropade efter oss emellanåt, som på en gata en man som sålde fälgar och gärna visade sin kagge genom att ha för liten skjorta på sig. Men ibland hade vi fin utsikt.
 
Och så kom vi till slut fram till Jogja City Mall. Lyckan över att veta att vi skulle få slippa de suspekta gatorna och framförallt få vandrade omkring i byggnad med AC var mycket stor. För vi var svettiga och härliga, minst sagt.
 
Efter att ha kikat omkring i affärer och hittat fina blusar och nice byxor käkade vi på Qua-Li. Annie tog någon kyckling-historia.
 
Jag åt stekt ris med ägg och tre stackars räkor; enda på menyn jag kunde äta i princip. Men alltid något! Sedan tog vi taxi hem efter att ha klarat av att inhandla saker i en mataffär.
 
Just det! Vi har fått cyklar från Univerisitetet som vi färdas omkring på. Vi har hittills överlevt samt hittat inhägnade gator att cykla på istället för bland mopederna. Det är nice och går fortare än att gå. Vi får dock cykla i tränings-t-shirtar och sedan byta om i skolan för det är för varmt för något annat.
 
På Universitetet har vi hittills mest suttit i ett litet rum vid laboratoriet med den här utsikten. Inte helt pjåkigt. Och AC:en är räddaren.
 
Vi försöker läsa på om vad vi ska göra, men gör inga direkta framsteg. Hoppas på att vi ska finna klarhet i det imorgon!
 
Här är vi, mycket snygga och fundersamma i våra nyinförskaffade kläder. Och jag är inte riktigt så trött som jag ser ut, bara nästan (vi ska bli bättre på att dricka mer vatten och äta bättre, lovar!).
 
Det här blev för övrigt dagens lunch. Fyra riskakor med ost och två apelsiner. Och en flaska vatten. De andra i labbet tyckte vi var hälsosamma ... Vi börjar mest bli ytterst trött på riskakor.
 
Efter lunchen satte vi oss utomhus och försökte läsa på några artiklar som vi fått. Det gick sådär för jag höll på att somna och då cyklade vi hem.
 
Men titta på utomhusplatesen! Lite som en dröm skulle jag säga. Här tänker jag att jag ska sitta och skriva rapport och läsa artiklar! Over and out for today.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0