Sojabönscarbonara

2017-02-02 19:13:00
Mat och recept
Åt en hel del pasta carbonara under gymnasietiden, men har (såklart) inte käkat det sedan jag beslutade mig för att äta sluta kött. Hittade det här receptet häromdagen och tänkte att det kanske kunda vara något liknande. Det blev såklart inte som "riktig carbonara", men helt okej! Tips är dock att verkligen bara ta äggulan i slutet. Blev lite sliskigt med äggvitan (som kan användas till maränger eller chokladbollsgröt, t ex). Och tog tomater på burk, eftersom tomater ju inte är i säsong. Kom dock på att det kanske var nyskördade tomater från Italien i burken ändå, i så fall får tanken räknas den här gången!
 
Ett tips: koka "såsen" i en mindre kastrull, pastan behöver mest troligt en större kastrull ...
 
Nu är det nog pratat, här kommer receptet!
----
A recipe of pasta carbonara, vegetarian style.
 
Till typ en lunch och tre matlådor behövs:
 ○ Tagliatelle (eller annan pasta) till fyra portioner
 ○ 1 gul lök
 ○ 2 dl matgrädde (jag hade sojagrädde hemma)
 ○ 2 dl vatten + 1/2 buljongtärning
 ○ 250 g sojabönor
 ○ Riven ost
 ○ Persilja (jag tog några nypor från frysen)
 ○ 1/2 burk hela, skalade tomater
 ○ salt och peppar
 ○ 4 äggulor
 
Skala och hacka löken. Stek den i kastrull och häll sedan i grädden, och buljongen. Koka i några minuter.
 
Glöm inte koka pastan! När det är 2 minuter kvar på pastans koktid: häll i sojabönorna. Under tiden, ta några nypor hackad persilja och rör ner i såsen. Lägg i tomaterna också (om du, t ex som jag inte tål rå tomat), och riven ost.
 
Häll bort pastavattnet och blanda såsen och pastan i den större kastrullen. Peppra ordentligt (heter ju ändå CARBONara), och toppa med några nypor salt. Servera med lite mer riven ost, och äggulor. Ät upp.
 
Recept härifrån.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0