Spagetti och linsbolognese
2017-01-29 09:44:26
Gjorde den här vegetariska varianten på köttfärssås häromdagen. Hade i spenat istället för rotselleri (eftersom hade det hemma), och hade bara i ett paket krossade tomater (eftersom hade inte två hemma). Hade inte tomatpuré heller, så det fick utebli. Det blev gött ändå.
---
A recipe of spagetti with linsbolognese, like a vegetarian meatsauce.
För en lunch och tre matlådor behövs:
☺ Spagetti till fyra pers
☺ 1 gul lök
☺ 4 små morötter (eller typ två stora)
☺ 2 vitlöksklyftor
☺ 2 lagerblad
☺ 1 tsk torkad timjan
☺ 1 tsk torkad rosmarin
☺ 1 (eller två) förp krossade tomater
☺ 1,5 dl röda linser
☺ 5 dl vatten
☺ 2 grönsaksbuljongtärningar
☺ 2 msk soja
☺ Olivolja, salt, och peppar
☺ Basilika (färsk eller torkad)
☺ Spenat efter behag (hade i kanske 100 g fryst? Dock oklart)
Skala och hacka lökarna. Skala och riv morötterna. Stek i olivolja i en gryta. Rör sedan ner kryddorna (timjan och rosmarin). Koka pastan också.
Tillsätt tomaterna, linserna, buljongen (tärning + vatten), lagerbladen och soja. Koka sakta i ungefär 20 minuter.
Tillsätt fryst spenat framåt slutet, och avsluta med salt och peppar. Jag tillsatte olivolja och basilika till spaghettin så att den inte torkade ut i väntan på bolognesen + fick nice smak.
Sådär! Lägg upp på tallrik och käka upp, bara. Klart slut.
Receptet tagit härifrån.
Kommentarer
Postat av: ajlimullersandvik.blogg.se
yummyyyy!!
Svar:
ElinHaraldsson
Trackback