Fooled pork

2017-07-06 20:37:41
 
 
Två matinlägg på rad, är det sant? Börjar det här gå mer och mer mot en matblogg (som för övrigt en av mina vänner sa för något år sedan att min blogg var, och jag sa att nej, det är det väl ändå inte?)? Svaret är mest troligt nej. Har bara haft tunga dagar på jobbet och mest sovit och läst bok när jag kommit hem (och varit grinig, sorry), och orkade inte skapa andra inlägg än det här receptet på fooled pork. Jag och mina föräldrar käkade det här på midsommardagen. Färskpotatis hade blivit över från midsommaraftonen, och dem stekte vi upp för att ha till. Vill absolut inte ta åt mig äran för receptet, så här är en rättvis länk till ursprunget. Det blev dock en aning starkt, så tror det var en aning för mycket peppar eller chili i? Så chilla med de kryddorna om ni inte gillar hetta. Och för er som inte hänger med: fooled pork är den vegetariska motsvarigheten till pulled pork.
 
 
Two posts on the row about food, could it be true? Is this blog turning more and more towards a food blog (which by the way one of my friends said the other year that my blog was, but I said no, it isn't?)? The answer is most probably no. Have just had tough days at work, and mostly been sleeping and read book when coming home (and being grumpy, sorry), and didn't have the energy to create anything else than about this recipe for fooled pork. Me and my parents ate this at Midsummer day. Some early potatoes had been left over from Midsummer Eve, and were therefore fried and served at the side. Don't want to take any credit for this recipe, you can find the origin here. However, it turned out to be a little bit to hot, so if you're not in for it you might take it easy with pepper and chili. And for those who doesn't know: fooled pork is the vegetarian equivalent to pulled pork.
 
 
 
För tre hungriga och matglada personer, och två matlådor behövs:
♦ 2 burkar jackfrukt i saltlag (500 gram avrunnen frukt)
♦ 2 teskedar grillkrydda
♦ 1 liter vatten + 1 grönsaksbuljong
♦ salt och peppar
♦ 1 sats grillmarinad (se nedan, eller köp en färdig)
♦ hamburgarbröd eller annat bröd
♦ sallad, tomat, picklad rödlök, avokado
♦ annat gött att ha till
 
 
1 sats grillmarinad: 
♣ 1 vitlöksklyfta
♣ 1 deciliter rapsolja
♣ 2 matskedar sojasås
♣ 1 matsked citronsaft
♣ 1 deciliter vatten
♣ 1 tesked vit sirap
♣ 1 tesked chiliflingor
♣ 1 tesked basilika
♣ 1 matsked grillkrydda
♣ 1 matsked lökpulver
♣ 1 tesked salt
♣ svartpeppar och vitpeppar
 
 
 
Häll av saltlaget från jackfrukten, skölj fruktbitarna i kallt vatten, och stek dem sedan i olja. Strö över grillkrydda, salt, och peppar.
 
 
 
När frukten fått fin färg är det bara att flytta över den till en kastrull, hälla på vattnet och slänga i grönsaksbuljongen. Låt sjuda försiktigt i en timme. Obs! Passa så att det finns lite vatten hela tiden, och gör inte som jag och gå ifrån och några bitar hinner bränna fast ...
 
 
Under tiden ni passar på frukten, kan ni ju röra ihop grillmarinaden. Riv vitlöksklyftan och vispa ihop tillsammans med de andra ingredienserna.
 
 
 
När frukten kokat färdigt är det bara att hälla av det vatten som finns kvar, och lägg över den i en ugnsfast formen. Pensla på grillmarinaden (hällde även över det som blev kvar). Låt vara i en 200 °C varm ugn, i ungefär 20 minuter.
 
 
 
När 20 minuter passerat, ta ut formen och dra isär frukten med hjälp av en (eller två) gaffel. Smaka av med grillkrydda, peppar och salt. Ställ in i ugnen i ytterligare 5 minuter. Sedan är det klart!
 
 
 
Sådärja. Bara att servera med vad en tycker är gött och bygga en burgare (se första bilden). Vi hade mosad avokado, picklad rödlök (hittade snabbrecept här, som kan göras medan frukten är i ugnen), och lite isbergssallad. Som sagt lite starkt, men det går ju att rätta till nästa gång. Smaklig måltid.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0