Spenatris med fetaost

2017-10-21 18:39:00
Mat och recept
 
Spinach rice with feta cheese
 
 
 
 
Glad lördag på er! Sitter hemma denna helgen och skriver på min hemtenta i kursen Etik i Bioteknik. Har just nu en liten paus så tänkte jag kunde slänga in ett recept. Var ju ändå ett tag sedan, märkte jag. Den här rätten går ganska snabbt och lätt att slänga ihop. Glöm inte citronen, för guds skull! Den och spenaten typ gör denna rätt. Utgick från detta recept, men jag lade till fetaost och majs och struntade i salladslöken. Varsågoda!
 
---
 
Happy Saturday! I'm spending this week-end at home writing on a final essay (the exam) in the course Ethics in Biotechnology. Right now, I'm having a small break so thought I could post this recipe. Noticed that it's been some time since I posted a recipe. This dish is easily prepared and done. Don't forget the lemon! That and the spinach is very important for the tastyness (is that a word?) of this dish. Here you go!
 
 
 
För ungefär en lunch och tre matlådor behövs:
○ 2 gula lökar
○ 3-4 vitlöksklyftor
○ 3 deciliter jasminris
○ 8,5 deciliter vatten
○ 2 tärningar grönsaksbuljong
○ 200 gram fryst bladspenat
○ Rivet skal och saften från en ekologisk citron
○ Majs efter behag
○ Salt, peppar, olja
○ Ett paket fetaost
 
 
 
Skala och hacka lökarna. Fräs dem i olivolja i en kastrull tills de fått lite färg. Släng i riset och stek någon minut.
 
 
Häll i 7,5 deciliter av vattnet och buljongtärningarna. Koka på svag värme i ungefär 20 minuter och glöm inte att röra om då och då (vill ju inte ha bränd mat). När nästan allt vatten har kokat in är det bara att tillsätta den sista decilitern av vattnet.
 
 
 
Rör i spenaten och majsen. Tillsätt citronskal och citronjuice. Smaksätt med salt och peppar. Skär fetaosten i bitar.
 
 
 
Sleva upp på en tallrik, addera fetaosten och käka upp. Inte svårare än så. Gott blev det också.
 
 
Spara

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0