13 bilder från första halvan av december

2023-12-16 10:05:12
Min Dag
 
 
13 photos from the first half of December
 
 
Första december och det var dags att tända kalenderljuset. Våra planer med middagsgäster blev inställda. Vi käkade tacos som planerat ändå. Ursäkta för död och vissen växt i bakgrunden. Den är slängd nu.
 
 
Andra december åkte vi hem till mina föräldrar. För att komma iväg från lägenheten innan jag blev tokig. Barnen visade sina nya tricks. Vi fick batteriljus av mamma i adventspresent att ha i vår lykta. Katta kom över på kvällen. Vi drack glögg och uppdaterade varandra om livet.
 
 
Första advent hängde vi på Bohus fästnings julmarknad med Antons familj. Vi köpte en dörrkrans - känns väldigt vuxet. Efteråt fikade vi och kusinerna lekte. Jag hade bakat en saffranskaka (den jag gör varje år) på förmiddagen, den blev dock inte så fluffig i år och hoppas det beror på att jag inte vågade vispa så länge med rädsla för att väcka de sovande barnen.
 
Barnen som vi innan fästningsbesöket försökte få att sitta fint vid vår lilla julgran med tomteluvor för att ta julkort. Ett barn välte snabbt granen, det andra försökte äta upp tärnljuset haha. De fick sina första första-advents-presenter (fyra par strumpor) också. 
 
 
Vi hade sista babysimtillfället. Barnen var som vanligt gött trötta efter och somnade snabbt i bilen.
 
 
Vi åkte hem till min morbror för att hämta lådor med barnleksaker och pyssel och spel som de ville bli av med efter att hans fru inte längre har dagbarnsverksamhet. Alltså lådor. I plural. Fantastiskt. 
 
 
Vandrat upp genom snöigt skogslandskap till dammen som fryst. Just denna dag hade jag vagnen själv och ett barn sov och ett barn var ledset. Blir så stressad av att behöva lugna och göra nöjd igen, innan det andra barnet vaknar.
 
 
Gunga har hänt. Kalla vindar och kylig luft så det blev inga längre stunder.
 
 
Det kom mera snö och barnen verkade pigga när vi gick ut på barnvagnspromenad. Fram med pulkorna! Barnen hann dock bli trötta och tyckte inte det var kul att få snö uppskvätt i ansiktet. 
 
 
Upp i skogen istället med två sovande ungar. Det var så drömmigt med snötyngda grenar.
 
Annat vi gjort medan det fortfarande fanns snö: Gått på bäbismys på biblioteket där vi sjöng sånger och ramsor. Gått på min farmors 86-årskalas hos min faster och gått barnvagnspromenad i snöblandat regn. Därefter började snön försvinna. 
 
 
Andra advent hängde vi hos barnens kusin för julbak och mys. Vandrade ner till havet på lunchpromenaden. Blev lite sugen på att hoppa i. Var så varm under alla lager med kläder.
 
 
Jag har stekt ärtplättar som mellanmål till barnen. Det är typ pannkakssmet med mixade ärtor i (recept från Knatteplock-kokboken). Blev succé. Kom på att plättjärnet borde vi ju använda när vi ska steka biffar.
 
 
Det har varit lucia. Anton och en bäbis kom in i sovrummet med tärnljus och lussekatt och sjöng lusse lelle. Firade med lussekatter och pepparkakor till efter-promenads-fikat. 
 
 
Och vi har öppnat luckor i årets julkalender som vi fått av familjen Malmgren. De har en likadan. I år är ska vi också lösa klurigheter för att ta oss vidare till nästa lucka. Vi har hittills löst meddelanden med morsealfabetet och schiffernycklar, funnit fem fel, och lekt med bokstäver och siffror. Lagom svåra klurigheter som vi hinner göra när barnen sover. Och det var allt från första halvan av december. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0