Bäbisteater, promenader, och julpynt - bilder från November

2023-12-01 09:18:25
Min Dag
 
 
Baby theater, walks, and Christmas decoration - photos from November
 
 
Ett skepp kommer lastat med bilder från november. Första är dock från slutet av oktober. Vi hängde med Annie och hennes familj. Tog en promenad runt Ramberget i regnet. Fick med oss en stor kasse med barnkläder som vi får låna. Tjocka mössor. Overall. Byxor. Pyjamaser. Så himla toppensnällt! Lade ut kläderna på golvet och tog foto som ett kom-ihåg av vad vi har lånat.
 
 
Promenerat längs med älven. Den har varit spegelblank och vacker.
 
 
Vi fick cider och choklad i present av Wille när hon var här. Det avnjöt vi en fredagskväll och såg på Triangle of sadness när barnen gått och lagt sig. 
 
 
En lördagsförmiddag promenerade vi med Nour. Runt fästningen bland höstlöven, vidare mot Västra gatan och in på ett fik för lunch.
 
 
Vi firade kladdkakans dag efter barnvagnspromenaden. Ett av barnen hade fått testa på att gunga för första gången - så stort leende på den ungen.
 
 
Mera kläder! Fyndat på Viggolova secondhand. De hade inte så mycket inne i just storlek 74 och 80 då. Plockade på oss allt vi hittade.
 
 
Vi var på bäbisteater på Mimers hus teaterscen. Äppel päppel hette teatern och handlade om ett äpple. Undrade innan hur tusan det går att ha teater för bäbisar, men fick gott svar under föreställningen. Typ mimik men med ljud och sång. Mysigt att sitta i ring på scengolvet med andra bäbisar och föräldrar. Blir så glad att sådant här anordnas i "vår lilla stad". 
 
 
Fick spänningshuvudvärk och novembertrötthet. Snälla mamma lagade ett gäng matlådor till oss, bland annat potatis- och purjolökssoppa. Allt var så otroligt gott! Fick också hjälp med barnpassning en eftermiddag. Kunde ta en lugn och avkopplande dusch utan att höra trötta barn skrika utanför.
 
 
Sedan gungpremiären har vi gungat flera gånger. De blir så glada varje gång. Pirr i magen. Gulligt att vi kunde sätta syskonen i samma gunga - har sett framemot det sedan jag såg bilder från andra tvillingföräldrar tidigare i år. Nu har de tjockare overaller och behöver sitta i varsin gunga.
 
 
Beställt mer kläder till barnen. Började bli stressad över att de inte har några kläder i nästa storlek. Laddade ner Sellpy och lade en beställning. Allt såg ut som förväntat enligt bilderna. Blev lite lugnare. Och nöjd. Fick allt för ungefär 36 kronor per plagg. Fyndigt.
 
 
Ett besök i lärkskogen med bärselar. Barren gav en känsla av nyfallen snö. Täckte stockar och stigen och stubbar. Barnen börjar bli tunga nu så orkade inte gå så långt - en börjar närma sig 9 kilogram. Puh.
 
 
Lagat rotfrukter i ugn. Det är ju så gott. Kom på den brillianta idén att samtidigt rosta till barnen (osaltat och okryddat) i muffinsformar. Morotstavarna blev succé, och potatisen smälte i gommen. Behövdes inga tänder för att äta dem.
 
 
Det blev kallt och frost. Soluppgångarna över Hisingen den här tiden på året är magiska. 
 
 
 
Mamma kom över en eftermiddag för barnpassning så vi kunde få fixat hemma. Få ner grejer till källaren. Upp med alla julprydnader och juleljus och spela julmusik. Och återigen kunna ta en dusch i lugn och ro. Ah. Hon hade med sig mässingljusstakarna som vi hade under min barndom och som jag varit på jakt efter. Blev så tjusigt så tjusigt i fönstren. 
 
 
Det kom snö! Barnens första. 😍 Väntar på att det kommer mer så vi kan åka pulka. Det har dock inte hindrat barnen i området som åkte stjärtlapp på nästan barmark. 
 
 
Och så har vi druckit årets första glögg till efter-promenads-fikat. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0