Dagarna innan jul - maten vi lagat och snöpromenader

2023-12-28 11:08:53
Min Dag
 
 
The days before Christmas - what we cooked and walks in the snow
 
 
Vi löste aldrig färdigt förra årets julkalender, så en kväll när barnen lagt sig tog vi fram den. Mitt minne av den var att det var kluriga luckor och att Anton löste majoriteten, om inte alla, av dem. Nu, när jag inte längre är gravidtrött, var de lagom svåra. Den hoprullade yogamattan på golvet har vi förresten som ett skydd från gå-bilen.
 
 
En eftermiddag var mamma här efter jobbet och lekte med tvillingarna. Lagade tomatsoppa med vita bönor och fetaost (recept från Under tian). Min mixerstav gick sönder. :( Gummit och kniven lossnade, antagligen av för mycket varm soppa. Tur Anton också har en, för just nu använder vi den ofta till barnens mat. Eftersom vi hade barnpassning passade vi på att fixa till mera lutning på barnens bilstolar.
 
 
Vi har också lagat quornfärslasagne (blev okej, men smakade mycket quornfärs) och bananbröd som mellanmål till barnen. 
 
 
Sista matbilden! Dessa små muffinsarna är också till barnen. Grönsakstimbaler av broccoli, morot, vitpeppar, riven muskot, och ägg. Tillagas tre minuter i micron. Har blivit våra favoriter det senaste då de är så lätta att göra och enkla att ta med. Plus att silikonformarna har varit poppis att leka med.
 
 
Vi har promenerat. Som varje dag. I ur och skur. Upplever att barnen nu har fattat att så fort overallerna åker på så blir det snart sovstund i vagnen. Mindre gnäll för de vet vad som komma skall.
 
Och så har jag gjort ett nytt försök med saffranskakan när barnen var vakna så vispen kunde vara igång längre. Hade ett av barnen med mig i köket, och det blev gnäll så fort jag inte berättade eller visade vad jag höll på med. Mycket nyfikenhet nu!
 
 
Piffat till årets julklappar. Såg ett inlägg hos Bloggbevakning om tips på paketinslagningar. Såg tipsen och tänkte "men vem har tid och ork att göra sådant?". Det gick någon dag eller två. Och sedan: Jag. Tydligen jag. Rosetterna och solfjädern gjorde jag av sidor från Buffé-tidningen. Om det inte blev bra så har jag bara använt papper som ändå ska slängas i återvinningen, tänkte jag. 
 
 
Det kom snö. Hipp hipp hurra. Inget nytt försök med pulkaåkning. Mer gå runt med barnvagnen och beundra så här kommer ett gäng bilder på snö och solsken.
 
 
Älven var spegelblank. Och på andra sidan har vi Hisingen.
 
 
Min lilla familj.
 
 
Älvens vatten hade nästan tagit sig upp på gångbanan. Livbojarna var på väg under vattnet.
 
 
Det var fint och uppiggande att få vakna till. Annars har vi väl mest gjort vad vi brukar: öva på att stå, gå, och klättra. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0