En få sova ifred från barnen-säng och finbesök (vecka 6)

2023-02-15 09:23:21
Graviditet / bäbisliv Min Dag
 
 
A bed to sleep in peace away from the kids and nice visits
 
 
Häng med på förra veckan! Måndag. En gravidmage inne i vecka 29, inne på IKEA. Köpte bl a madrass till spjälsängen och jag förundrades över antalet bilar på parkeringen en vanlig måndag mitt på dagen (var i och för sig lunchtid). Skönt med få andra kunder inne i själva butiken. Innan hade vi varit på besök hos en förlossningsläkare på Masthugget för att prata om min rädsla för kejsarsnitt. Tror det kan ha hjälpt en aning att få raka besked och en läkares syn på det. Gör de kejsarsnitt är det för att de måste (i mitt fall då jag inte insisterar på att få kejsarsnitt). Och de kommer sätta en infart i armen typ så fort jag kommer in eftersom det är en tvillingfödsel - känns skönare mentalt att det inte finns en möjlighet att jag slipper undan. Märkte på läkaren att det är vanligare att (tvärtom mig) vara rädd för vaginal förlossning och vilja ha kejsarsnitt.
 
 
Tisdag och vi hade blivit med gäst- eller få sova ifred från barnen-säng. Malin invigde den. Så otroligt mysigt med kompisar som sover över! Hade ett besök hos barnmorskan innan och allt såg bra ut med mig och bäbisarna, förutom att mina järndepåer börjar ta slut. Högre dos framöver, samt ta tabletterna med c-vitamin.
 
 
Bara en vanlig onsdag med lunchpromenad till dammen. Samt började ta ikapp i projektledningskursen. Hittills tycker jag att den är bra och på en lagom nivå för mitt nuvarande tillstånd. Allt är på distans och jag kan kolla igenom videoföreläsningar och lyssna på podcast när jag själv har möjlighet. 
 
 
Torsdagen liknande väl onsdagen rätt mycket. Blev glad över att mitt mellanmål (med turkisk yoghurt, rårörda lingon, och frömix) såg ut som glass. *det lilla i livet*
 
 
fredags fick vi (Anton) upp min gamla bokhylla i vardagsrummet (bild från lördagmorgon pga alldeles för mörkt att ta vettigt kort på kvällen). Så tillfredställande med lite förändring i inredningen. Är inte helt säkra på hur vi vill ha det i bokhyllan och på skåpet än, men tycker detta funkar så länge. 
 
 
Under lördagen (och resten av helgen) såg jag i princip ut såhär. Blir så lätt varm och det är skönt att ha tunna, ej åtsittande kläder. 
 
 
Vi hade finbesök från den kungliga hufvudstaden: Wille och hennes kille. Jag och bäbisarna fick presenter. 😊 Hade tänkt att låna Skuggkungen på bibblan nästa låneomgång, så tur att jag hann få den innan dess. På kvällen åkte vi hem till mina föräldrar med sista lasset av möbler vi lånade till vigselfesten, och fick middag. Var så otroligt trött att vi fick byta ut planen att handla mat till att åka hem och sova.
 
 
Söndag och vi hade besök av Annie som hade med sig paj med sötpotatisbotten. Mycket lyxigt och mysigt. Hann med att ta vaccin mot bl a kikhosta precis innan kliniken stängde. Sa tack så mycket flertalet gånger för att de tog emot oss. Så nu är föräldrar och även barn immuna, i vart fall typ de tre första levnadsmånaderna för barnens del. Läste Kläda blodig skjorta resten av kvällen. Kommer väl en mer utförlig recension senare, men hittills tycker jag att den är intressant och ger en bra bild av hur mycket som har förändrats på 150 år och varför. Det var alles.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0