När vi gifte oss - 21 januari 2023

2023-02-18 09:22:00
Kalas och festligheter
 
 
When we got married - January 21st 2023
 
 
Idag har vi varit gifta i fyra veckor! Eftersom Anton nästan dagligen kallar mig för "fru" har det väl börjat landa, men tycker fortfarande det känns så otroligt vuxet och lite konstigt, att jag är gift. Tänkte vi kunde kika på några bilder från den stora dagen. Jag tillbringade stor del av förmiddagen med att vila i sängen. Tills min syster och hennes sambo kom. Eme hjälpte mig att sätta upp den här otroligt fina frisyren. Smycken hade jag köpt dagen till ära. Kände några dagar innan plötsligt en stark drift att jag ville ha smycken som kunde vara "de jag hade på vår vigsel".
 
 
Bilderna är tagna av mig, min syster, mamma, eller Jonny.
 
 
I vårt vardagsrum var det dukat och klart. Hade fått hjälp med att få hit allt under veckan, och hjälp med dukningen på fredagen innan. Mamma stod då och strök dukar medan jag vilade i sovrummet. Grankvistar och kottar plockade från marken i skogen ovanför oss. Kände att här är det typ dukat för en nobelfest. I vårt vardagsrum! Mormors linnedukar och farfars bord, som att de också var med som mamma sa. ♥
 
 
Jag hade, efter mycket bildsökande, sett en tårta som liknade en björkstam och där initialerna på personerna var inristade (typ såhär). Tyckte det såg otroligt fint ut. Det gick tyvärr inte att ordna på vår tårta, så jag ritade upp det på vår tavla i hallen istället.
 
 
Mamma skickade en hälsning. ♥ 
 
 
Innan klockan 14 var vi vid Kungälv gamla rådhus. Var svårt att hitta slips eller näsduk så att Anton kunde matcha mig. Blev att jag fick försöka matcha honom istället med blå kavaj och blåa sidensnören på skorna. Tycker blå kostym på män är så otroligt snyggt dessutom. Byxdressen fick jag av Anton i julklapp. 
 
 
Här står jag och är förväntansfull med min pojkvän. Fortfarande ogifta i några minuter till.
 
 
Det var väldigt kallt. Var ju i januari ändå. Så så fort parkorten var tagna var det på med vinterkläderna igen.
 
 
Min stiliga pojkvän!
 
 
In i rådhuset och en trappa upp. Jag skojade om att jag borde ha tagit ett kort på våra gäster som stod intryckta i hörnet mittemot. Ovetandes om att jag bara några minuter senare skulle kämpa med att hålla inne tårarna när vår vigselförrättare läste upp en kärleksdikt. Vigseln tog bara några få minuter, men jag hann bli rörd ändå. Sökte efter Antons hand för att få hålla den. Få känna att min klippa stod där. Att vi gör det här tillsammans. 
 
 
"Härmed förkunnar jag er gifta." Har aldrig tidigare varit med om att så många personer vid så många tillfällen under en dag velat att jag ska pussa på min livskamrat, haha. Vet inte varför, men fick upp citatet "och så fick Robin Hood sin Marion" i huvudet. 
 
 
Det gifta paret med sina vittnen Niklas och Katta. 
 
 
Vi fyra som signerade att vi godkänner och bedyrar att detta giftermål har hänt. Efter detta fick vi grattis-kramar av alla och tårarna jag kämpade med att hålla inne rann och rann och rann och till slut kunde jag inte ens säga "tack" utan bara nickade. Vi har ta mig tusan gift oss började sjunka in. Prövade att kalla Anton "min man" några gånger, men det kändes mest som att jag försökte vara ironisk.
 
 
Vi tog foton i alla möjliga konstellationer. Med syskon, vittnen, föräldrar, och allihopa. Här har väl jag sagt eller gjort något lustigt. Ett tips för framtida vigslar (förhoppningsvis inte mina egna, heh) är att ha en kamera som alla tittar in i. Tror inte vi har ett enda kort där alla tittar in i samma kamera samtidigt, haha. 
 
 
Hemåt till bubbel! Skål och välkomna till vigselfesten. 
 
 
Det minglades i hallen, vardagsrummet, och köket. 
 
 
Katta och jag i ett av våra förtroliga samtal.
 
 
Käkdags! Vi hade beställt vegetariskt, glutenfritt och sojafritt cateringfat (puh!), men kompletterade med lite mer plockmat vid sidan av ändå. Herr och fru satt på ett honörsbord, vilket jag först tyckte var lite tråkigt att sitta en bit från allihopa. Men landade sedan i att det var rätt skönt för jag började bli trött (och hade nog vätskebrist, upptäckte när gästerna gick att jag inte varit på toa sedan vigseln).
 
 
Bakom oss hade vi presentbordet. Niklas höll ett fint tal om bästa Anton och magiska Elin. ♥ Kom under kvällen på att det var fint att våra respektive vittnen kände oss båda men från olika tidpunkter i livet, gymnasietiden och Chalmerstiden. 
 
 
Det blev sedan dags för tårta (och kaffe och avec). Anton skojade om att det var bra att alla tog kort på den så vi hade minne av den innan den hamnade på golvet på flytten från köket till vardagsrummet ... 
 
 
Skar upp bitar till varandra. Smakerna var citron och passionsfrukt, med täcke av vit choklad. Beställd från VeGofika i Göteborg. Var najs med ett ställe som kunde fixa mjölkfritt, glutenfritt, och sojafritt i en och samma tårta. Uppskattar sådant otroligt mycket! Nästan hela botten blev över, så vi åt tårta i över en vecka. Som tur var med lite hjälp från besöksgäster.
 
 
Presentöppning. Fick så mycket fint! Folk är så generösa och påhittiga. ♥ 
 
 
Kaffekanna, ljusstakar, tavlor med rävar och ekorrar, bricka, sängkläder, slökokare, baby brezza, urna för (mat-)inläggningar, vaser, ekonomiska bidrag, och blommor. Så otroligt snällt!
 
 
Och det var lördagen då vi gifte oss. 
 

Kommentarer
Postat av: Pigge

Ååh så fint att få se och läsa om detta! 😍

2023-02-19 @ 01:51:42
Postat av: Pigge

Ååh så fint att få se och läsa om detta! 😍

2023-02-19 @ 01:51:44

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0