Vecka 8. Mandel, balkonginvigning, och sömnbrist

2023-02-22 09:54:00
Graviditet / bäbisliv Veckorapport
 
 
Week 8. Almond, balcony premiere, and lack of sleep
 
 
Jag kan redan nu utnämna veckans, månadens, kanske till och med årets upptäckt: jag kan äta mandelmassa! Har misstänkt att jag egentligen kan äta mandel eftersom jag alltid har kunnat äta daim (precis som jag misstänkte med jordnötter då jag alltid kunnat äta jordnötsbågar). Minns inte varför jag fick för mig att mandel är något jag får allergisk reaktion av - kanske att det egentligen varit spår av hasselnöt som fått mitt immunförsvar att reagera. Hursomhelst, det här kommer öppna upp möjligheter för mig! Som att kunna äta semlor, nomnomnom. Vilket vi gjorde igår. Jag hade ringt och kollat med ett konditori så att det skulle finnas glutenfria semlor med vanilj i fettisdagen till ära. Fick inte förbeställa för att det var för få antal semlor. Såg så otroligt mycket fram emot att åtminstone få äta en konditorsemla i år. När jag väl var där för att införskaffa semlan visade det sig att de inte alls hade glutenfria med vanilj i, bara med mandelmassa. Blev så otroligt besviken att jag höll på att bryta ihop inför kassörskan (bröt ihop sedan när jag kom hem). Konfronterade dem aldrig så fick inte uträtt missförståndet, kämpade på med att inte börja gråta. Gick och köpte semla på annat håll istället. Glutenfri med mandelmassa. Lite tröstkakor ifall att jag skulle få en allergisk reaktion. Men det fick jag alltså inte. Känner att en ny värld kan ha öppnat sig för mig, precis som när jag upptäckte att jag kan äta jordnötter. 
 
 
I helgen som var hade vi noll planer. Blev en spontan fika och promenad i solen. Annars mest vilande. Började känna hur trött jag egentligen är, och att immunförsvaret verkade jobba med något. Inget som brutit ut dock. Har börjat få svårt att hitta bekväma sovställningar (börjar förstå varför gravidkuddar är en grej), vilket resulterat i sämre sömnkvalité. Orkar mycket lite i denna ögonblicksbild av livet, både fysiskt och psykiskt. Är otroligt glad över att jag kan gå och vila närsom under dagen. Har inga egentliga måsten.
 
 
Utöver att äta semla igår invigde jag vår balkong på lunchen. Personalen på Antons restaurang hjälpte till med att ställa ut en stol och bädda in mig i filt. Vet inte hur länge jag satt där med halsduk och mössa och lät solen värma ansiktet. Kanske en timma. Är mycket taggad på att hänga på balkongen under våren och sommaren.
 
 
Har också varit på besök hos barnmorskan. Allt ser som vanligt bra ut med både mig och bäbisarna. Mitt järnvärde är på väg upp igen. Allt som verkade behövas var att ta järntabletterna med c-vitamin. Barnmorskan konstaterade också att det är bra om de kommer om ungefär 5-6 veckor. Min reaktion: nej men vänta va det är ju jättesnart typ som att det nästan redan är imorgon?!?!?!?! Är jag redo? Är vi redo? 5-6 veckor går ju jättefort. Fick fin stöttning av barnmorskan i detta. Senare möttes jag och Anton upp på Hagabadet på Drottningtorget för att gå på spa och få massage. Väldigt njutigt och nog precis vad jag behövde. Skönt att få ligga på mage en stund! Det har jag inte gjort på månader. Var helt avslappnad och ostressad efteråt. 
 
 
Det här blir ett långt inlägg, så får börja avrunda. Denna vecka är återigen inget mer speciellt planerat. Tänker att jag kan ta tag i att göra sista uppgifterna i min projektledningskurs eller packa BB-väskan. Men dras mer åt att läsa bok eller spela Sims. Låter orken styra just nu. Hoppas ni får en förträfflig vecka! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0