Måndag 24 juli - ett foto i timmen

2023-07-28 07:20:42
Ett foto i timmen
 
 
Monday 24 July - a photo every hour
 
 
Häng med på en ganska vanlig dag med ett foto taget ungefär varje vaken timme. Jag brukar dock gå och lägga mig tidigare på kvällen. Hade jag inte skrivit ner vid varje tagen bild vad som skedde just då hade jag inte kommit ihåg det, dagarna och timmarna flyter ihop. 
 
 
03 Vaknar av att en bäbis gör ljud, men räcker med att stoppa om med det avsparkade täcket och ge nappen. Den andra bäbisen har dock vaknat och vill ha mat så det är bara att gå upp och fixa iordning. Anton har tydligen matat båda två medan jag sovit vid midnatt. Pumpar - åtta timmar sedan jag pumpade senast så viktigt att få det gjort så jag inte får mjölkstockning igen. Vi får sällskap av Anton och den andra tvillingen som vill ha sig en slurk igen. 
 
 
04 Har nattat bäbisen. Är egentligen för tidigt att äta men magen är hungrig så jag äter en liten skål med yoghurt och fröer - jag försöker ha som regel att inte äta innan klockan fem på morgonen för att minimera konstant småätande. Övar franska på mobilen. Det spöregnar utanför. Tar hand om disken. Går och lägger mig igen.
 
 
07 Blir väckt av en ropande bäbis närmare klockan åtta. Det låter som "ey, ey, ey ". Matar bäbis igen, tillsätter droppar med järn och d-vitamin. Vet inte varför våra barn ska få järndroppar två gånger om dagen när det finns järn i ersättningen de får - måste komma ihåg att fråga på bvc nästa gång.
 
 
08 Lägger bäbisen för att sova igen. Jag bröstpumpar för andra gången denna dag. Äter havrekuddar med bär och frön till frukost. Publicerar ett blogginlägg. Bäbis kommer visst inte till ro, Anton hämtar. Har visst spytt lite i sängen, antagligen för att jag inte rapade ordentligt. Får byta sängkläderna.
 
 
09 Byter om från pyjamas. Min stil just nu är bekväma kläder. Träningshorts och t-shirt oftast. Bäbisen kom lite till ro i Antons famn, men får sedan bli förflyttad till gymmet så Anton kan koka potatis. Den andra bäbisen sover fortfarande. 
 
 
10 & 11 Barnens farmor är på besök, och fastern kommer också över en kortis. Får hjälp med att mata bäbisarna och passar på att röja lite. Vi dricker te och pratar sommarplaner.
 
 
12 Äter potatissallad till lunch. Har slängt ihop denna flera gånger nu sedan vi bjöd på den förra helgen. Den är väldigt enkel och går att förbereda i etapper, och ätes sedan kall vilken blir en smidig matlåda. Jag pumpar och matar gråtande barn igen. 
 
 
13 Ut och går med vagnen medan Anton veckohandlar. Behöver som tur är knappt få användning för regnskydden. 
 
 
14 På väg tillbaka hem igen efter att ha shoppat på Viggolova secondhand på Västra gatan. Det är för övrigt en toppenaffär, vi hittar alltid vad vi behöver där så som bröstpump, solhattar, och barnkläder. Barnen sover i vagnen. Jag lyssnar på musik och låtsas ha lite egentid. 
 
 
15 Bröstpumpar och tvättar upp våra fynd. Tre pyjamasar och två bodys för 285 kr. Samtidigt får barnen mat eller så leker de i gymmet. Vet ej varför bilden blev så suddig.
 
 
16 Lyckas lägga ett av barnen och lägger mig själv för att ta en tupplur. Efter en stund kommer Anton och den andra tvillingen in, och så sover vi alla fyra. 
 
 
17 Vaknar upp ganska exakt en halvtimme senare av en bäbis. Matdags igen. Så sitter vi sedan alla fyra nyvakna och groggy i soffan och matar / äter. De får alltid först bröstmjölk som jag pumpat ut, och sedan kompletterar vi med ersättning tills de markerar att de är mätta. 
 
 
18 Anton nattar en av bäbisarna. Den andre sätter jag i babysittern medan jag hänger tvätt. Leker lite genom att göra olika grimaser för att få skratt. Diskar nappflaskor och lägger dem i ångkokaren. Försöker natta men bäbis verkar vara för pigg. 
 
 
19 Ger över bäbisen till Anton som får försöka i stället. Jag äter kubanskt ris i matlåda till middag och pumpar för sista gången denna dag. Övar på franska i mobilen. 
 
 
20 Sätter bröstpumpen på laddning. Diskar pumpgrejerna och lägger dem i ångkokaren. Sätter igång diskmaskinen. Äter solskenskladdkaka med glass och ser på Miss Marple (efter tips från mamma att serien finns på Viaplay) medan resten av familjen sover. 
 
 
21 & 22 Ser färdigt på Miss Marple. Tror jag väntar på att en tvättmaskin ska köra färdigt. Gör lite yoga innan jag borstar tänderna och går och lägger mig tillsammans med resten av familjen. Vaknar igen strax efter midnatt och det hela börjar om igen. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0