Nääs slott och kattbegravning

2023-07-26 07:16:13
Min Dag
 
 
Nääs castle and a cat funeral
 
 
Förra veckan satte vi ihop Stora att-göra-listan och började bocka av saker från den. Som att Anton gav sig på att få upp alla tavlor på väggarna. Döden-tavlan har hittat sin plats. 
 
 
På onsdagen skrev mamma att Elsa-Sara hade börjat få svårt att gå och verkade skröpplig, och det pratades om det kanske är dags för henne att få somna in. Jag grät och Anton frågade om jag ville åka ut. Vi stuvade in hela familjen i bilen och åkte. Jag fick klappa och mentalt börja förbereda mig på att säga hej då. (Inte bild från då.)
 
 
Torsdag och vi stuvade in hela familjen i bilen igen. Sidospegeln hoppade ur när Anton backade ut bilen. Som tur var gick den inte sönder. Sattes fast provisoriskt med tejp. 
 
 
Vi åkte till Nääs slott och mötte upp barnens mormor, morfar, morbror, och morbrors sambo. Barnen ville ha mat innan vi tog oss ur bilen så jag fick lösa det med hjälp av mamma medan Anton plockade ut barnvagnen. 
 
 
Så var vi på gång. Gick runt lite i området. Anton försvann varje gång jag var inne i butiken. Var är min man och mina barn undrade jag. De tog tydligen promenader i parken. 
 
 
Mamma bjöd oss på guidad tur inne i slottet. Hade barnen i bärselar. Var först lite stressigt och var rädd för att barnen skulle överrösta guiden med skrik eller läten. Men så fort gruppen börjat avancera till andra rum än hallen började jag slappna av lite för då gick det alltid för oss att bara vända. Förutom när vi var nere i köket och min bäbis skrek ett tag tills jag fattade att det var av hunger. Najs att ha matning på rutin nu och ha flera familjemedlemmar med som kunde hjälpa till att hälla upp i nappflaskan - gick som på ett löpande band.
 
Angående den guidande turen gick den igenom vad alla rum har använts till och lite kuriosa kring livet där - alla rum har sparats så som den sista ägaren lämnade det. Spiraltrappa och lönndörrar för tjänstefolket. Extravagans och separata herr- och damrum. Delar av tv-serien Vår tid är nu är inspelad här förresten.
 
 
Det var ett annat tvillingpar med i gruppen, men de var i vuxen ålder. Tvillingarnas mamma pratade lite med Anton - det blir ofta så att andra tvillingföräldrar ger sig tillkänna. Vi kom ut i solljuset igen. Min lilla familj satte oss under några träd och åt medhavd mat, och sa sedan hej då till min stora familj. Vi tog en promenad längs med sjön.
 
 
På fredagen tog jag med mig ett barn i bärsele för att möta upp mamma hos veterinären. Efter en undersökning beslutades det att det fick bli dags för den 17-åriga gamla damen att somna in. Vi grät och klappade henne en sista gång. De gjorde det fint med att vi var i ett dovare rum med tända ljus. Lilla Elsa-Sara. Katten som föddes utomhus borta vid skomakartorpet och klöste pappa blodig när han hämtade in henne till oss. Katten som fick namnet Sara av tysken vi hyrde ut torpet till just då, men som mamma döpte om till Elsa eftersom alla katter och barn ska börja på bokstaven E. Katten som var det säkraste vårtecknet - när hon vågade sig utomhus igen efter vintern visste vi att våren var här på riktigt. Lilla pälsbollen.
 
 
Packade in familjen i bilen tredje dagen i rad och åkte ut till landet. Pappa grävde en grav och jag och mamma plockade blommor. Vi lade ner den lilla pappkistan och kramades. Det blev fint. Nu ligger hon på vår djurkyrkogård bredvid sin mamma, sina bröder, och min mormors hund. Efteråt gick vi tillbaka in och åt begravningslunch.
 
Och med mat och kaka i magarna åkte vi in till Hisingen för att se Antons kusin spela semifinalen i Gothia cup. Blev tyvärr förlust för hans lag. 
 
 
Så kom helgen - vilket dock för oss är som vilka andra dagar som helst. Lagade kubanskt ris med mojosalsa, mest för att jag upptäckte att vi hade ingredienser till det. Det är godare än vad det kanske ser ut på bilden, samt är en bra matlåderätt.
 
 
Fick struket ännu fler punkter från att-göra-listan. Som att byta in doppresenten vi fick dubletter av, och köpa ramar till dopbevisen. Och fixa iordning i skåpet ovanför köksfläkten. Där har vi satt alla kryddburkar på en snurrbricka. Hoppas på att det kommer hjälpa att ge en bättre överblick över vilka kryddor vi har. Det var den veckan det. 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0