Vecka 31. Mantran

2023-07-31 09:35:21
Veckorapport
 
 
Week 31. Mantra of a parent with small children
 
 
När det känns kämpigt har jag några mantran som jag upprepar för mig själv i huvudet medan jag räknar djupa andetag.
- Om en timme kommer de att sova. Hinner det gå en timma så upprepar jag det bara igen, eller prövar med nappflaskan. 
- Det kommer komma en dag då jag längtar tillbaka till den här tiden, då de låg stilla där jag lade dem och där deras behov mest bestod av mat och sömn.
- Kommer jag om en vecka bry mig om eller vara glad för att jag stressade upp mig idag? När jag stressar upp mig för att hinna med mycket på kort tid eller det inte blir som jag tänkt mig. Och svaret blir ju alltid nej.
- Prioritera det som ingen annan kan göra för mig. Äta, pumpa, gå på toa, sova. Diska nappflaskorna skulle faktiskt någon annan som har ätit kunna göra. 
- Det kommer inte alltid vara såhär. Den här tiden är procentuellt en liten del av mitt liv.
 
 
Dessa mantran gör att jag oftast lyckas ta mig igenom vad som känns som en omöjlig nattning med övertrött bäbis och inte helt tappar det. Eller så får Anton ta över. Det är skönt att vara två. 
 
 
Det är så fint i rabatterna vid älvpromenaden.
 
 
Utöver det som hände på måndagen, var vi i förra veckan på lunchbuffé hos barnens farfar, och vi firade Antons kusin med storfika. Vi tog oss också ut till mina föräldrar så jag fick plockat lite svarta vinbär - det hann inte bli så jättemycket men någon påse i vart fall. Vi har börjat ta med ett babygym, och ibland även en babysitter, när vi ska någonstans. Främst för att ha någonstans att lägga barnen och samtidigt kunna aktivera dem. Fungerat toppen hittills. Det känns lagom med en aktivitet / utflykt ungefär varannan dag, efter att ha testat lite olika. Då får alla fyra i familjen en dag att vila och eventuellt hitta tillbaka till rutiner. Men som allt annat, har jag märkt, kan det ha ändrats till nästa vecka. 
 
 
Denna vecka får vi besök av Malmgrens, och vi ska på ett 70-årskalas. Idag är det min namnsdag och jag har blivit firad med pannkaksfrukost. Annars är det inte så mycket annat i kalendern än olika maträtter vi ska laga under veckan. Kanske hinner vi bocka av fler grejer på att-göra-listan. Finns alltid något att göra utöver att hålla bäbisarna vid liv. Och imorgon går vi in i augusti. Redan?! Ha en bra vecka, hörrni!
 


Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0