Vecka 18. Ökad svårighetsnivå, dödens år, och en födelsedag

2023-05-04 17:40:47
Graviditet / bäbisliv Veckorapport
 
 
Week 18. The next hard level, the year of death, and a birthday
 
 
Vi har testat på att gå upp en svårighetsnivå i ta-hand-om-bäbisar-livet genom att vara sjuka i några dagar. Det är när rutinerna ruckas på och det blir förändringar i vardagen som svårighetsgraden ökar. Är glad över att det finns paracetamol att ta för att orka. Är också glad, och tacksam, över att mina föräldrar kunde komma hit en sväng och avlasta oss i helgen med matning och ta med bäbisarna ut på promenad så att vi kunde få sova helt ostört. Det var så märkligt när bäbisarna var borta; det var något som saknades, kroppen kände det på sig. En spänningshuvudvärk av att hela tiden vara uppmärksam på någon annans behov släppte för en kort stund. Jag har också fått testa på att vara ensam hemma själv med en bäbis över en dag. Min mycket korta erfarenhet av detta säger att det känns skönare och enklare att vara hemma två föräldrar med två bäbisar, än ensam med ett. Men nu är väl allt återställt igen. Två hyfsat friska föräldrar och båda hemma hela dagarna. 
 
 
Vi har nyligen fått ett dödsbesked, och trist nog går jag väl och väntar på ännu ett. Har redan hunnit gå på en begravning detta år, så det verkar bli ett dödens år i år. Men det är också tvillingarnas födelseår, och får finna glädje i det.
 
 
Det känns nu så avlägset att jag någonsin har varit gravid. Det enda kroppsliga som fortfarande påminner mig om det är att naveln inte helt och hållet har intagit sin forna plats utan är på väg tillbaka inåt. Veckorna innan bäbisarna bestämde sig för att bli födda peppade jag mig med att göra en lista över sådant jag nog kommer sakna när jag inte är gravid längre. Jag tyckte att folk var snällare och mer omtänksamma mot mig, erbjöd bästa och skönaste platsen, log mot mig på gatan, och hjälpte till att bära saker. Det var fint att få ha varit med om. Tänkte att jag skulle sakna mitt fylligare hår - den extra dosen tillväxthormoner i kroppen gör att den gravida tappar mindre hår - och det stämmer, är redan trött på att plocka hårstrån från kläder och på bäbishåren som kliar mig i ansiktet. Hade väl några grejer till på min pepp-lista men ärligt talat så är det ändå skönare att bara inte vara gravid längre. Förutom det med håret då. Herregud vad det kan irritera mig. Upptäckte svårigheten att börja använda mina vanliga gamla kläder igen - hur brukade jag matcha och vad brukade jag ens ha på mig? Blir lite som att ha tillgång till en ny garderob - toppen ju.
 
 
Utöver att ta oss igenom vardagarna har vi firat Antons födelsedag med tårtkalas. Jag fixade pannkakor till frukost och gav en fotobok om oss som jag mer eller mindre knåpat på sedan årsskiftet. Fanns många bilder och händelser att få med då vi känt varandra sedan 2008. Av tvillingarna fick han ett förstorat foto på oss från vår vigsel. Otroligt nog beställt från samma ställe som fotoboken.
 
 
Maj är här och jag tycker att det har gått fort. Är väldigt taggad på varmare temperaturer och att kunna (fortsätta) gå omkring i svalare kläder. Ska bli spännande att se om vi kan komma iväg på utflykter i sommar med tvillingarna. De och deras barnvagn tar upp i princip hela bagaget och baksätet, så det finns inte mycket utrymme för annan packning. 
 
 
Nej det får vara allt för denna gång och slut på detta spretiga inlägg. Mest glad över att det fanns tid, möjlighet, och ork till att knåpa ihop något. Hoppas ni får en fin början på maj!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0