16 bilder från första januariveckan - tre kalas och kyla

2024-01-20 08:00:00
Kalas och festligheter Min Dag
 
 
16 pics from the first week of January - 3 parties and coldness
 
 
Första veckan i januari bjöd på minusgrader, lite snö, och mycket blåst. Men vi är ute i alla väder.
 
 
Blivit (för en gångs skull) fotad bakifrån. Mina standardkläder när vi är ute och går. Varmt och praktiskt är mina ledord.
 
 
Hade finbesök av Katta och Pigge. Mycket mysigt att få snacka ikapp och bara ses, men då tog jag inga bilder. Vad jag däremot gjorde, och sist av alla som vanligt, var att skaffa BeReal. En app som bestämmer när en bild ska tas, så det är meningen att det ska vara taget i stunden och utan att vara iscensatt. Kul idé. Som en motreaktion på perfekta Instagram.
 
 
Gick med barnvagnen en dag själv när Anton handlade mat. Solen. Gör mig på så gott humör.
 
 
Det blir många foton på solsken över älven såhär års. Det kommer bara vara så. 
 
 
Älven såg ut att vara en snölagd stor äng, som jag skulle promenera över bort till gamla kexfabriken. Min syster bad mig att inte prova tack snälla. Isflak efter isflak som hakat in i varandra. 
 
 
Trettondagsafton var det redigt kallt. 14 minusgrader utomhus på morgonen. 
 
 
På dagen något varmare när vi gick ut på promenad.  
 
 
Toodeloo. På eftermiddagen packade vi in hela familjen och packning och åkte hem till min moster för att traditionsenligt fira trettondagsafton. Så skönt att kunna slänga in ungarna till min släkt och be kusinerna att ta av overallerna medan jag och Anton bär in packningen. 
 
 
Vi käkade trerätters, varje familj från min mammas syskon lagade en rätt var. Först ut en toast med avokadoröra. Mina barn fick gröt och försökte att inte dra i duken. Till huvudrätt käkade vi tacos. Emellanåt lekte kusinbarnen ihop, precis som vi kusiner gjorde denna afton när vi var små. ❤ En av tvillingarna fick vara med och spela kort, och hjälpte tydligen till att fuska. 
 
 
Innan efterrätten åkte vi hem, men fick med oss massor av cheescake hem (vi har fortfarande kvar i frysen) som min mamma och syster hade gjort. Jag försökte natta ett barn i min mosters sovrum, men kom på efter ett tag att det kanske bara är bättre att hålla dem vakna en liten stund till och åka hem. De slocknade i baksätet så fort bilen satts i rullning. Mycket mysigt att få träffas allihopa, nästa år hoppas jag vi kan vara med lite längre. 
 
 
På trettondagsafton glittrade luften i solskenet. Som att det snöade glitter. Utöver att njuta av att den vackra vyn tillbringade vi förmiddagen med att återigen packa ihop oss. 
 
 
Och åkte ut till barnens farmor som fyllde år. Vi kom dit lite tidigare för att hinna ta barnvagnspromenaden och dagstuppluren där. Fick lasagne och tårta när vi kom tillbaka. Och barnen lekte med duplo och spelade piano. 
 
 
Det kom lite snö innan vi skulle åka och jag blev nöjd över att ha lyckats fånga snöflingor på bild. 
 
 
På söndagen var det återigen kalas hemma hos barnens faster. Bus med kusin, faster, och farfar, och hjälpa till att öppna paket. Paketsnören är fortfarande det bästa med paket tycker tvillingarna. Sedan promenad och prat om bröllopsdagar och secondhandbutiker. Det var det från första dagarna i januari.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0