Mellandagarna och nyår

2024-01-10 08:00:00
Kalas och festligheter Min Dag
 
 
The holidays and New Year's
 
 
Det blev mellandagar och vi tog det mest lugnt. Vädret var vackert en dag när jag var ute med barnvagnen själv medan Anton handlade. Luftballonger tog en färd uppe i luften. De är så otroligt stora när de kommer nära.
 
 
Jag lyssnade på podcast. Njöt av vyerna och att båda barnen sov.
 
 
Vi fixade i lägenheten för att vi skulle få fikagäster på nyårsafton. Fick satt upp mormors gamla tavlor på väggen och Håkan Hellström-planschen fick hitta ett nytt ställe. Har stört mig på den planschens placering sedan vi satte dit den men inte kommit på något bättre. Detta blev mycket bättre och luftigare och skönare för ögat.
 
 
Dagen innan nyår kom barnens faster och hjälpte till att ta på och få ut barnen på barnvagnspromenad. Jag och Anton stannade hemma. Det blev plötsligt så tyst och lugnt. Kunde pyssla med precis vad vi ville och det var så välbehövligt. Insåg att okej vi behöver få vara borta från barnen någon längre stund ibland.
 
 
På kvällen läste jag ut Vinternoveller. Årets första bok som inte är en barnbok! Hurra. Den fick mig att inse att jag kanske ska satsa på kortare, lite lättsammare böcker det här året. Tips mottages gärna.
 
 
NYÅRSAFTON. Förmiddagen bestod av att packa inför kvällen, och gå ut på promenad med barnens faster med sambo. På eftermiddagen kom våra gäster som hade med sig fika. Perfekt så.
 
 
Jag bytte om från vandringsbyxor till glitterdressen. Hade en blå rosett baktill i håret, bäbishår som stack upp i luggen, och blåa glitterstrumpor på fötterna i år. 
 
 
Efter fikat (och nattning av barn) tittade vi på fyrverkerierna från fästningen. Några stod på balkongen, några var kvar inne i soffan i värmen och tittade ut genom fönstret. 
 
 
När gästerna gått stuvade vi in oss själva och packningen i bilen för att åkta till vårt nyårsfirande.
 
 
Hemma hos Malmgrens. Barnen lekte med brio-tåg och bäbisleksaker, åt gröt och fick smaka på förrätts-soppan. Vi åt kikärtsbiffar och hasselbackspotatis och pratade ikapp om livets händelser.
 
 
När tvillingarna somnat för kvällen spelade vi Ticket to ride och åt kex med ost i väntan på tolvslaget. Och så blev det 2024. Vi skålade och gick ganska snabbt och lade oss. Dagen efter vaknade vi alla i omgångar, och efter lunch gav oss ut på en promenad bland kvarter jag känner mig väl hemma i från barndomen. Fint att få sova över. Finns en god risk (eller chans) att det här upplägget på nyår börjar bli tradition.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0