Rödbetsbiffar med fetaost

2015-10-06 16:21:00
Mat och recept
När jag åkte hem ifrån landet för några helger sedan fick jag ju med mig, bland annat, massor av rödbetor. Så förra veckan lagade jag dessa rödbetsbiffar med fetaost i och quinoa och gurkröra till. Det blev ju himla gott, så här kommer receptet!
För en person och ett gäng matlådor behövs
- Ett paket fetaost (150 g)
- Ungefär 500 gram rödbetor
- Lite oregano
- Salt och peppar
- Nästan en hel gurka
- 250 gram turkisk yoghurt (eller så mycket en känner att en vill ha, hade mest troligt mera än så)
- En vitlökslykfta
- Persilja
- Ett äg
- En halv deciliter maizena
- Olja
- 3 tomater
- Saft från en citron
- Quinoa (eller bulgur eller couscous eller vad en nu gillar/har hemma) för ungefär fyra personer
- En grönsaksbuljongstärning
Skrubba rödbetorna och lägg dem i en kastrull.
Låt koka i ungefär 40 minuter, alltså tills de har mjuknat lite. Om en har lyckats få tag i förkokta rödbetor behövs ju inte de här två första stegen genomgås.
Koka quinoa tillsamans med grönsaksbuljongen (brukar ju stå på paketet hur en går tillväga). Och eftersom jag inte kan äta råa tomater passade jag på att koka dem med quinoan. Men kan en äta råa går det minst lika bra att blanda quinoan med dem senare, skulle jag tro.
Skär gurka i härliga tärningar och pressa vitlöken (eller finhacka den).
Blanda ihop gurka, vitlök, turkisk yoghurt och lite salt och peppar.
När rödbetorna är färdigkokta ska de rivas.
 Blanda sedan ihop de rivna rödbetorna med smulad fetaost, kryddor, ägg och maizena (jag tog för övrigt lite extra maizena och ett extra ägg eftersom jag ville att det skulle binda ihop lite bättre + hade nog lite mer än 500 gram rödbetor ...).
Forma smeten till plättar och stek dessa i olja.
Servera sedan plättarna med gurkröran, quinoa och persilja. Pressa över lite citron också.
Ät upp. Nomnomnom.
Recept inspirerats härifrån.

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0